Проект "TORNADO"или монтиране на "V8 5000" във W124-230CE
Започната от Lorinser, 03 апр 2009 - 01:44:48
222 мнения по тази тема
Публикувано 13 юли 2009 - 22:17
Супер става, браво .....и звука е страшен !!!!
Публикувано 18 юли 2009 - 22:52
Ето още 2 филмчета.
днес беше големия ден!!
ускорението е смърт.... даже плаши. на асфалт гумите реват и пушат бърнаута е детска игра..
заслужаваха си тия 5 месеца... това на клипа е 2рото каране. След първото треперех..
А разбирасе и загрижените ми съседи, не пропуснаха да уведомят полицията (нямах и 5 минути каране)... 2 патрулки не закъсняха... по точно закъсняха, дойдоха след 20 минути, докато аз вече си говорех с приятели до спрялата кола
В понеделник--на гърнета!
днес беше големия ден!!
ускорението е смърт.... даже плаши. на асфалт гумите реват и пушат бърнаута е детска игра..
заслужаваха си тия 5 месеца... това на клипа е 2рото каране. След първото треперех..
А разбирасе и загрижените ми съседи, не пропуснаха да уведомят полицията (нямах и 5 минути каране)... 2 патрулки не закъсняха... по точно закъсняха, дойдоха след 20 минути, докато аз вече си говорех с приятели до спрялата кола
В понеделник--на гърнета!
Публикувано 19 юли 2009 - 00:10
Публикувано 19 юли 2009 - 00:56
още няколко снимки:
ето колко клекна колата, БЕЗ да съм сменял пружини:
Отделно, тъй като незнаех дали въобще този автоматик, към мотора работи--напълних го с ATF на Приста. Автомата работи перфектно (надали заради маслото де)..
Ето го-готов за първият си тест драйв, с голямо усилие направих тази снимка...
а ето как ще му стоят и новите джанти отпред
и отзад, тези са монтирани вече на колата на dimler1 от Варна.
Сега чакам последния комплект с тези размери, който ще е за мен
ето колко клекна колата, БЕЗ да съм сменял пружини:
Отделно, тъй като незнаех дали въобще този автоматик, към мотора работи--напълних го с ATF на Приста. Автомата работи перфектно (надали заради маслото де)..
Ето го-готов за първият си тест драйв, с голямо усилие направих тази снимка...
а ето как ще му стоят и новите джанти отпред
и отзад, тези са монтирани вече на колата на dimler1 от Варна.
Сега чакам последния комплект с тези размери, който ще е за мен
Публикувано 19 юли 2009 - 00:59
Браво, нещата отиват към сглобяване вече
Само малко обезшумяване трябва и колата е готова за улични състезания
Само малко обезшумяване трябва и колата е готова за улични състезания
Публикувано 19 юли 2009 - 00:59
мии, днеска сложих и бронята и решетката, фаровете след гърнетата, че ще пречат и остана само вътрешната част на климатика да добавя, ама тва май ше го правя есента, та тамън зимата да се радвам на климатик
останаха съвсем дребни електро неща да оправя, иначе е готова за приключения
седях и си мислех сега---:има нещо романтично в това, обикновенна 124ка, с оранжеви мигачи, надпис 230CE и обикновенни джанти с тасове, да намачка S8 или някоя пернишка точилка Голф ГТИ
останаха съвсем дребни електро неща да оправя, иначе е готова за приключения
седях и си мислех сега---:има нещо романтично в това, обикновенна 124ка, с оранжеви мигачи, надпис 230CE и обикновенни джанти с тасове, да намачка S8 или някоя пернишка точилка Голф ГТИ
Публикувано 19 юли 2009 - 01:32
"Нютоне" ти ли си бе човек ?
Незнам приятел ама машината ти е убийствена .. просто съм без коментар ... не знам наистина какво да кажа ЕВАЛА на такива хора като тебе
Оффтопик :
Климатика сам ли ще си го слагаш ?
Защото аз съм решил на моето в202 да добавям клима , но нямам нужните знания и умения .. скоро ще имам частите .. та ако не е сам можеш ли да препоръчаш някой майстор ?
Незнам приятел ама машината ти е убийствена .. просто съм без коментар ... не знам наистина какво да кажа ЕВАЛА на такива хора като тебе
Оффтопик :
Защото аз съм решил на моето в202 да добавям клима , но нямам нужните знания и умения .. скоро ще имам частите .. та ако не е сам можеш ли да препоръчаш някой майстор ?
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 19 юли 2009 - 07:44
Направо немога да му се нагледам получава се перфектно доно скоро приключиш и да пуснеш едно хубаво видео че да оплакнем окото
От ръждата и човешката завист няма спасение.....
Публикувано 19 юли 2009 - 12:05
Няма такава машина, браво
Публикувано 19 юли 2009 - 13:14
Браво Бояне , страхотна е станала колата.
Публикувано 19 юли 2009 - 21:33
Извинете за оф топика, но да не пускам друга тема, понеже на снимките се вижда под чистачката точно пластмасова като кутия. Там е въздуховода и ме интересува, дали някой знае да има филтър за купето там? Питам, защото рових там и видях едни дунапрени(не съм свалял капака, защото май трябва да се махне и чистачката ? )
Публикувано 19 юли 2009 - 23:10
Оффтопик :
майстори, бояджии, газаджии--отдавна не пропоръчвам, че за късмет точно при теб ще се изложат и става... пишман работа.
Или го действай сам ако имаш МНОГО свободно време, или... незнам къде да те пращам, аз досега сам съм си ги слагал климите и нямам човек за това.
пусни една нова тема с питане и някой ще ти препоръча.
Мерси за похвалите
Оказа се че досега работел на 7 цилиндъра, заради спекла дюза. Смених я и сега стана още-ПО....
Отделно, трябва ми човек, който може да ми оправи релето на бензиновата помпа.
Проблемът е че контактите на реленцето вътре, са ерозирали от искрите и вече ги няма.
Има ли някой с тънки умения? няма да имам време да го разпоя и запоя, най-малкото незнам как да му оправя контактите, а в сряда мисля да ходя към морето с тази кола
Публикувано 21 юли 2009 - 10:54
Браво купенцето е най доброто в българия защото несам чул нито видял купе с такъв двигател като твоя и сас сигорност ще сабереш очите на всички на морето
Три Лъчева Звезда В Кръг -->> Мерцедес-Бенц W124
Публикувано 21 юли 2009 - 11:53
Леле майко! Гледам и си нямаш на представа колко ти завиждам! Тая работа съм си я мислил още от както взех книжка преди 8 години... ма кат нямах кинти и възможности... пък и нашите никога не са ме глезили ... първата ми кола беше трабант дори....
Та минаха бая годинки от тогава и като се видях аз самия с малко средства веднага си купих колата ми мечта -124 300ce coupe. Нямах възможността да намеря хубаво 300ce 24, затова се задоволих само с 300 на 188 коня. И бях доволен... до преди 5 минути когато погледнах филчетата ти Бояне... и не се бъзикам но още ме държи ерекцията. Звука е потресаващ! Чувството да си зад волана съм сигурен, че е още по-настъхващо! Много се надявам някой ден да имам удоволствието да видя, чуя и даже усетя тази кола наживо!
Поздравявам те, че си имал силите и усърдието да превърнеш този проект в реалност! Прекланям се пред труда ти!
За релето бих могъл да ти препоръчам евентуално едни майсторчета под моста Чавдар се намират. Много ми ги препоръчваха и аз личо също останах доволен от услугите им.
Каква генерация си решил да му слагаш? (или вече си му сложил?). Питам те защото и на мен ми предстой цялостна смяна. За момента разполагам само с оригинално крайно гърне Remus (двуцевка като от Чочко).
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни