W140-300TD смяна на подгревателни свещиНе мога да запаля
Започната от Vladek, 16 ное 2007 - 10:52:48
112 мнения по тази тема
Публикувано 18 ноември 2007 - 22:46
Vladek докато смениш свещите, сутрин подгреи 3-4 пъти преди да запалиш, при мене помага и аз като тебе чакам се последния момент.
Свещите съм ги купил преди година и половина в резерва да има и преди година ми изгоря една ама колата пали сега за 3 и да ти кажа сега стана струдено и паленето доста ми се затродни
ама вторник съм на сервиз . Та пробваи да подгрееш няколко пъти преди да запалиш докато ги смениш
Свещите съм ги купил преди година и половина в резерва да има и преди година ми изгоря една ама колата пали сега за 3 и да ти кажа сега стана струдено и паленето доста ми се затродни
ама вторник съм на сервиз . Та пробваи да подгрееш няколко пъти преди да запалиш докато ги смениш
Публикувано 18 ноември 2007 - 23:39
Да бе приятел,Vladek докато смениш свещите, сутрин подгреи 3-4 пъти преди да запалиш, при мене помага и аз като тебе чакам се последния момент.
Прав си ама се нещо друго излиза та накрая ни се е-е мама та
На колко си сега(свещи не ракия)

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 20 ноември 2007 - 22:52
За сега съм на 3 само, сутрин паля като зил после почва да пушляви докато изчисти ама се опавя слет 30 сек. някаде :) Утре ми предстои влизане в сервиз и се надявам да стане до Четвъртък че съм се приготвил да ходя в Пловдив на збирката, ама само да неми мине котка път че ще ме е яд много
Публикувано 20 ноември 2007 - 23:54
За сега съм на 3 само, сутрин паля като зил после почва да пушляви докато изчисти ама се опавя слет 30 сек. някаде
Утре ми предстои влизане в сервиз и се надявам да стане до Четвъртък че съм се приготвил да ходя в Пловдив на збирката, ама само да неми мине котка път че ще ме е яд много
А така, заповядай, добре си дошъл

Публикувано 21 ноември 2007 - 21:33
Абе ти палиш кат ЗилЗа сега съм на 3 само, сутрин паля като зил после почва да пушляви докато изчисти ама се опавя слет 30 сек. някаде
Утре ми предстои влизане в сервиз и се надявам да стане до Четвъртък че съм се приготвил да ходя в Пловдив на збирката, ама само да неми мине котка път че ще ме е яд много
Ама аз изобщо не паля(не мъча поне)
Седи като голям и готин паметник-на моята тъпота(яка , голема обеца на ухото-от далеч се скива)
Тия дни май ще съм по -свободен и ще парвя нещо по тоя въпрос
Пиши като я оправиш

Публикувано 21 ноември 2007 - 21:49
Гайка по размер или сцепена(сцепена се съмнявам-ама зна е ли човек) за Брикулаж говоряБях ти написал че имам и гайката и дълбоката вложка за гедоре.
Също така бях написал че мога да ти ги дам за да си свършиш работа.
Не че не можеш да минеш и през бриколаж например - повече от 10лв няма да са ти консумативите.
Там ще намериш гайката и всичко останало.
Друг и дори по-добър вариант е Ташев-Галвинг в "Дървеница".
За сметка на това като опреш до свещите, доста взиране ще ти трябва и там, за да видиш златната нишка
Днес си купих дълбока "12"и"19"-тя е за термото на 124-не мога да източа антифриза та да сменя термото
Ако можеш отговори за гайка"12"
Предварително ти благодаря

Публикувано 22 ноември 2007 - 19:55
Гайката не е с нормална стъпка на резбата - обикновена няма да стане.
И в мойта статия и в тази на Veni написано:
М12х1,25мм
1,25мм е стъпката на резбата което се води "ситна".
Предполагам че на много мяста можеш да си купиш специални гайки, аз обаче ползвам ТАШЕВ-ГАЛВИНГ.
В Дървеница се намират и с огромна радост си спестявам влизането в града!
Ето ти контакти - ЦЪК.
Като излизаш от Дървеница в посока околовръстното, в ляво ще видиш сервиз на Фиат - Ауто Италия.
От другата страна на Ауто Италия е Ташев Галвинг.
Крепежите и гайките са малко по-нагоре но там ще ти обяснят.
Гарантирано имат такава гайка.
Сцепена обаче няма да намериш, гаранция
М12х1,25мм
Предполагам че на много мяста можеш да си купиш специални гайки, аз обаче ползвам ТАШЕВ-ГАЛВИНГ.
Ето ти контакти - ЦЪК.
Като излизаш от Дървеница в посока околовръстното, в ляво ще видиш сервиз на Фиат - Ауто Италия.

Публикувано 22 ноември 2007 - 20:08
Да,Гайката не е с нормална стъпка на резбата - обикновена няма да стане.
М12х1,25мм
Ето ти контакти - ЦЪК.
Видях ,че е Х1,25(прочетох пак и двата материала)
Май и газаджиите работят с такава резба а до колкото знам и климатиците са така
Дървеница е доста далеч от мен и колкото и да имаш добро желание -не мож я приближи
Утре сутринта ,започвам да ги обикалям
Благодарско за инфото приятел
Поздрави

Публикувано 23 ноември 2007 - 18:40

Днес 140-ката пак ми се сърди и лешех да се подготвя за смяна на свещи на място(не можах пак да я запаля за да отида на сервиз)
Май нямам друг избор и приех подхвърлевата от нея ръкавица

Намерих гайки-от амортесьори със същата стъпка и диаметър на резбата

С ножовка разрязах първата(взех 2 типа гайки- тази е за ключ 19)
Така изглежда гайката и свеща в отвора на ключа

Разрязах и другата гайка - за ключ17-нарочно търсих с по-малък размер в предвид трудноста на поставяне описана от Esper в предишни материали

Това е гайка 17 със свещта в с нахлузен клйч 17(в работно полажение)

Започнах да режа с белия лист за ножовка но на втората гайка среза ми създаде проблеми
След като смених листа с друг вид -нещата са оправиха(ползвайте този пип лизт за ножовка)
За днес толкоз
Утре почвам смяната на свещите на полеви условия

Публикувано 24 ноември 2007 - 17:37
Днес след обет се захванах със свещите
Процедурата е подобна на тази която описаха Veni и Esper
Има малка разлика в модела на двигателя

Дългият болт който се вижда пред удължителя на гидорето е навит от долната страна
Нужен е наистина подемник или крик за да се отвие нормално

Намам такъв защото съм на полеви условия и за това вързах с здрав канот този ключ "10"
По този начин без да ме е страх от изтървана на ключа пъхнах ръка от долната страна и развих болта
Така свалих гадните тръби и си открих място за работа по свещите

Това открих на четвърта свещ-измъкнат кабел от куплунгчето на свещта

Понеже кабелът беше отвратителен и не се омокряше с припой -използвах аспирин като флюс
За тези които не знаят -аспирина е незаменим за запояване в някои случаи(просто киселината му влиза в реакция с кислорода и спойката става добра

Ето го куплунгчето -поправено

Тази малката свещ беше забучена в скъсаната оригинална свещ на 1-ви цилиндър
Процедурата е подобна на тази която описаха Veni и Esper
Има малка разлика в модела на двигателя

Дългият болт който се вижда пред удължителя на гидорето е навит от долната страна
Нужен е наистина подемник или крик за да се отвие нормално

Намам такъв защото съм на полеви условия и за това вързах с здрав канот този ключ "10"
По този начин без да ме е страх от изтървана на ключа пъхнах ръка от долната страна и развих болта
Така свалих гадните тръби и си открих място за работа по свещите

Това открих на четвърта свещ-измъкнат кабел от куплунгчето на свещта

Понеже кабелът беше отвратителен и не се омокряше с припой -използвах аспирин като флюс
За тези които не знаят -аспирина е незаменим за запояване в някои случаи(просто киселината му влиза в реакция с кислорода и спойката става добра

Ето го куплунгчето -поправено

Тази малката свещ беше забучена в скъсаната оригинална свещ на 1-ви цилиндър

Публикувано 24 ноември 2007 - 17:50
Забравих да попитам
Не можах да намеря "медна грес"
Намерих тубичка с "литиева" може ли да я използвам като заместител
Не можах да намеря "медна грес"
Намерих тубичка с "литиева" може ли да я използвам като заместител

Публикувано 24 ноември 2007 - 17:55
Владек тази свещ изобщо не е за твоя модел двигателТази малката свещ беше забучена в скъсаната оригинална свещ на 1-ви цилиндър

И да не ги намажеш резбите на новите не е фатално.
Публикувано 24 ноември 2007 - 18:04
Абе явно колата е била немърливо подържанаВладек тази свещ изобщо не е за твоя модел двигател
имало е доста пипане по мотора от неуки и кой знае какви майстори,прилича ми на бавно подгряваща свеш но не съм 100% сигурен.
И да не ги намажеш резбите на новите не е фатално.
Толкова много зарязани неща по нея,че нямам думи
Не знам за сега мисля да я оставя на 5 свещички щото не ми се сваля глава-пък ще видим
Ейиии
Сега слизам да свзема размерите

Публикувано 24 ноември 2007 - 18:25
Уникално налиБоже господи!
Да не искаш да кажеш, че са скъсали свещта и после са навили късата щото парчето им и пречило да турят каквато трябва?
Ебаси измекярите...
На мен все такива уникални неща ми се случват
Изключвам жената ,че тя си ми е нормална и готинка(за мен де)
Май ще я оставя колата на 5 свещи иначе големо къртене ще падне и ми се струва ,че без връзки ще ми оредят място в лудницата

0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни