Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

автоматична VS ръчна скоростна кутияизберете за ВАС..

• Please log in to reply
62 мнения по тази тема

#31 D-R. VO

D-R. VO

Чирак

• Потребители на форума
  • 137 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:ЛОВ
    ОФРОУД - МАЛКО
  • Автомобил:
    СУБАРУ АУТБЕК Н6 2006г.
    124 - 260Е 4MATIC 1989г замина за Молдова
    ГАЗ-69 1972 - втора регистрация

Публикувано 13 май 2007 - 10:23

260E 4MATIC AUTOMATIC= 7.62 AK
  • 0
MB-моето бъдеще!?

#32 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 13 май 2007 - 10:36

Автоматика е за жените.
Ръчката за карачите. :icon_coolgrin:
Типтроника е Унисекс :0_yahoo:

който не е в час(не е карал по дълго авт.) ,така ще каже много ясно :0_yahoo: я карай една седмица автомата па тогава пак ще говорим ,ама каране ,не от вас до бул мадрит и обратно :0_yahoo:

аааа само да питам ..жените дето карат ръчни скорости КАРАЧКИ ли са :wub:
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#33 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 13 май 2007 - 11:48

Ей бил съм унисекс тц тц тц. Колеги ясни са плюсовете и минусите на двата типа кутий. На финала си е до собствен избор. Аз до сега карах ръчка, но да си призная особено градско с много задръствания някак си се измарям и изнервям да ръгам първа, втора, първа, втора. Сега с автомата кеф. Нито се бутам или изпреварвам с другите шофьори. Спомням си преди време попаднах на едно яко задръстване около Хановер, хорааааааааааааааа 2 часа първа, нулева ужасс. В тези 2 часа просто завиждах на хората с автоматик :kill_myself:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#34 Bustter

Bustter

Напреднал

• Потребители на форума
  • 615 Мнения:
  • Град:Не се знае, знае ли се...
  • Интереси:Финикийски знаци.

Публикувано 13 май 2007 - 21:47

Моят отговор е че зависи от модела. За C63AMG една ръчна много добре ще му седи, за S класата там ако може и волана сам да се върти, но нищо в W222 ще може :D
  • 0

#35 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 13 май 2007 - 22:17

... За C63AMG една ръчна много добре ще му седи...

Да бе... Представям си как се удържа 6,3 мотор с ръчна кутия.1ва-2ра-3та и все на място :kill_myself:
Бая пилене на гуми ша падне :drift1:
  • 0

#36 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2109 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 май 2007 - 22:33

При всички положения предпочитам да карам автоматик на каквата и да е кола. Просто на W140 или пура не би отивало да е с ръчни скорости, добре че само малките двигатели е имало опция за ръчни скорости.
  • 0

#37 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 май 2007 - 09:46

При всички положения предпочитам да карам автоматик на каквата и да е кола. Просто на W140 или пура не би отивало да е с ръчни скорости, добре че само малките двигатели е имало опция за ръчни скорости.

Е какво излезе? Може ли да се каже, че принципно на по-малък мотор ръчната май е за предпочитане, а за големите обратното ако не се влияем от типа шофьор?
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#38 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 14 май 2007 - 10:01

Малко тъпо е с обобщения от тоя род, ама.... "Мерцедеса е Мерцедес ако е автоматик".
Колко ми е търсене, ако знаете прехода автомат-->ръчка, само аз си знам :kill_myself:
Балжени са тея дето цял живот са на ръчка и идея нямат каква екстра е автомата
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#39 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 14 май 2007 - 11:09

Първата кола тик беше '78 Мерцедес 240Д,че цялата беше 700$,а достатъчно голяма да си мушкам патериците в нея.Климатик имаше пущината,като го включа и с кикдаун не ми тръгваше по светофарите....

Е, зависи от двигателя. С 200 Д-то на бащата, също ме хваща охтиката, нищо, че е с ръчни скорости.
Преди известно време се улових, че като има пред мен на светофара други коли, аз с автоматика имитирам потегляне с ръчни скорости - първо леко газ, после отнемане на газта за да може този отпред да превключи, после пак газ. И ме хвана яд, щото що карам автоматик, ако ще потеглям, като с ръчни... Ако не ми се пречкат отпред, без никакъв зор и усилия потеглям и ускорявам много по-бързо от повечето автомобили с ръчка. Теоретично е обратното, но на практика автоматика е по-бърз в такива случаи.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#40 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 14 май 2007 - 13:11

Честно казано за мен вече въпроса "автоматик или ръчни" не стои. Откакто преди 3 години си взех 124-та автоматик свикнах и сега като си купих "очиларката" търсех само автоматик. И не желая да сядам на нищо друго.... Willy555 знае колко мрънках и се ядосвах когато купих 124-та точно защото беше автоматик. Но той ме нави, защото беше карал преди това и наистина се оказа прав. А сега при "очиларката" автоматика е друго поколение и няма нищо общо с предишния - със съжаление трябва да кажа че той превключва по добре отколкото ако превключвам аз.... И силно се съмнявам че някои би се справял по добре ръчно. И в нанадолнище си държи на скоростта на която е, докато не подадеш газ и ако искаш може да включиш на постоянно зацепено от 1 до 4, може и кик-бутона да натискаш ако имаш желание. Възможности за "ръчка" и за спортно каране има достатъчно. Просто трябва да свикне човек. Така че аз съм с две ръце за автоматика - особено за по новите, както каза някой - след `95 г.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#41 Черноглав

Черноглав

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 15 май 2007 - 14:14

За тия години, които карам автоматик, съм установил само един принципен недостатък на автоматика - ако затънеш в пряспа, не можеш да "лашкаш" напред-назад. Ама с хубави гуми и блокаж на дифа, до такава ситуация не се стига :)

аз пък да ти кажа че и с автома става, само пряспата в която си затънал да е една идея по голяма, т.е. да имаш барем 1/4 оборот на гумата. Тогава ако си сръчен с ръцете и краката можеш да я лашкаш колага :rolleyes: Аз поне съм успявал.. ако ли не, зимата винаги си имам в багажника снегорин- нормален разбем като за пред блока :tongue: Нали сме с големи багажници, та не е проблем.
  • 0

#42 Черноглав

Черноглав

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:

Публикувано 15 май 2007 - 14:25

Предните са като нови - дискове и накладки са ОК,но сам му взел карбонови накладки,като смели дисковете му слагам ЗИМЕРМАН дупчени...........бе не ме питай,че беснея с тая кола.Примера го дадох само за сравнение на цените - който търси намира.........

Колега, я да ми кажеш за тия немските надупчените, Цимерман. Че в момента и аз съм с такива отпред и ми късат нервичките. Направени са така, че ако караш по-бързичко и не спираш откъдето трябва, ама в последния момент и свирят. Ако си натискаш лекичко, т.е. спокойно си караш и прочие няма грижи, но щом скочиш мощно на спирачката и свирят да ги ... Така ли е и при теб или?? :dontknow:
  • 0

#43 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 15 май 2007 - 17:07

Аз съм с нормалните дискове в момента,тия дни ще ги смеля при тестовете на МРАКА и после минавам на ЗИМЕРМАН.От това което сам чел са тия дискове е,че държат доста по-здраво от обикновенните,не загряват,не цапат,не се кривят...........а свиренето ти е от накладките.Има една паста която се маже между накладката и спирачния апарат - просто сваляш накладката и мажеш задника с пастата.Много от накладките са така,едно време БАВАРЕЦ правят тая грешка и първите коли свирят та се кине.Е те на какво прилича пастата.

Публикувано изображение

1.95$ Да ги таковам аз тия които са ти слагали накладките,като работят ЗИМЕРМАН мажат без да мислят,че спортно и комфортно НЯМА. :madcroud:
  • 0
.

#44 Черноглав

Черноглав

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 16:18

Аз съм с нормалните дискове в момента,тия дни ще ги смеля при тестовете на МРАКА и после минавам на ЗИМЕРМАН.От това което сам чел са тия дискове е,че държат доста по-здраво от обикновенните,не загряват,не цапат,не се кривят...........а свиренето ти е от накладките.Има една паста която се маже между накладката и спирачния апарат - просто сваляш накладката и мажеш задника с пастата.Много от накладките са така,едно време БАВАРЕЦ правят тая грешка и първите коли свирят та се кине.Е те на какво прилича пастата.

1.95$ Да ги таковам аз тия които са ти слагали накладките,като работят ЗИМЕРМАН мажат без да мислят,че спортно и комфортно НЯМА. :madcroud:

бе майсторите ми са екстра на мен. Доста по-добре от всички други. И като сменявахме дисковете, естествено се смениха и накладки и тогава гледах че се маже с нещо диска. Обаче защо ще свири само при крайно напрежение/спиране накладката, а не веднага щом добре диска?? нещо логиката не ми се струва правилна, ама незнам. Тя тая паста колко време ще изтрае?? пък и не можеш да изкиснеш накладката в нея :) При мен поне накладките които ползвам са на Pagid. Но всички бенцове които се поддържат при моя човек са с такива и са супер истински.
  • 0

#45 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 16:39

Диска се мие със сапин преди да се сложи да му се махнат мазилата с които идва от завода,накладката и се маже гърба и се слага,Паджит си идва като оригинал............ба ли го защо свири.
Карам какви ли не изгазени накладки и ми свирят само задните на Машината на времето,но са Азбестос / или там както се пише / за 12$,свирят малко преди да спра,като му перна спирачките на скорост и си е тишина,малко преди да спре и изреват.Да не са изгорели преди да ги сработиш?Това с готини накладки сефте го чувам,добри коли караш и щом майсторите са ти добри.............идея нямам,остава да са накладките,не ми се вярва да е от диска,а и няма как да е от него поне според мен.
  • 0
.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни