Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

автоматична VS ръчна скоростна кутияизберете за ВАС..

• Please log in to reply
62 мнения по тази тема

#1 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 11 май 2007 - 13:48

Здравейте,,пак:)тука писах една тема-имаше доста мнения за автоматика,че е кстра и прочее- и оттам се замислих и реших да постна тези тема защото все някои може да я намери за полезна-а и във спора се ражда истината-
кое да предпочетем -автоматик или ръчни скорости :unsure: :unsure: ?
Ами според мен всичко зависи какъв тип шофьор сте-ако сте по лежерен водач-уморявате се по бързо-предпочитате по мързеливия начин на шофиране-то определено сте за автоматик-а,
ако сте по динамичен шофьор-карате по екстремно-карате във всякакви условия -ако обичате да контролирате колата си на 100% -ще предпочтете ръчните скорости......ето и малко +ве и -нуси
ръчна скоростна кутия
плюсове-
можете да карате по динамично-да изпреварвате с необходимия "ряз"
можете да използвате ръчните скорости за така наречената "моторна спирачка"-независимо в завои или при рязко спиране
можете да запалите на "буксир"или бутане(макар че при Мерцедес и с автоматик можете на буксир :icon_welldone: :flagMB new: )
минуси-
при неправилна експолатация-твърде сериозни ремонти
умора при дълго шофиране
необходима смяна на части(съединител и прочее) които са доста солени

автоматична скоростна кутия
плюсове
абсолютен комфорт при дълго шофиране
при правилна експолатация-почти никакви ремонти
при новите модели-6 степенни-икономия на гориво
ненатоварване на двигателя повече от необходимото
възможност да шофирате дори и със счупен ляв крак и счупена дясна ръка :icon_welldone: :rolleyes: (дано не ви се налага);)
невъзможно е да запалите на"скорост"и оттам инцидент:)
минуси
понижена динамика
повишен разход на гориво-при по старите модели
недостатъчен контрол върху автомобила-вследствие на по бавното превключване на автомата
....

за сега това се сещам-разбира се има и други минуси и плюсове,които вие може да изтъкнете,но аз все пак съм на мнение ,че за да въведат екстрата типтроник във лускозните автомобили които са автоматици-значи инжинерите са преценили ,че ръчните скорости имат преимущества:):):)
всичко това което написах е само и единствено мое мнение и никои не е задължен да се съобразява с него-пускам темата с целта ако някои някога се чуди кое би му било по удобно-да си помогне и тук с избора:) :flagMB new:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 май 2007 - 15:07

Автомат.......... :icon_coolgrin:
  • 0
.

#3 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 май 2007 - 15:10

Карам "ръчка" ,обаче така съм мераклия на едно С250 комби ,"автомат",150 расови кобилки :) .
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#4 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 11 май 2007 - 15:14

Ох на батко 560SEC-а автомат :)
  • 0
Публикувано изображение

#5 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 11 май 2007 - 15:32

Автомат.......... :icon_coolgrin:

чудесен избор-сега остава да кажеш какъв-"калашников"-MP 5(H&K); MP 7(H&K) ;G 36(H&K);M16:M16 BABY LIGHT ARM
моя личен избор е MP 7(H&K) :soldier: :icon_coolgrin:
  • 0

#6 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 11 май 2007 - 16:10

Брех и сега кво от тази тема излиза, че моя леген е луксозен автомобил хахаха. Имам късмета да съм с тип троник кутия и май наистина това е най-оптималния вариант за автомат. А относно предимството на ръчната при изпреварване хммммммммммм, като настъпя докрай газ педала се включва кикдауна и директно скоростната кутия слиза с две предавки по-ниско. Не ми липсва ръчната, само дано се окаже читава, че нещо ме съмнява :kill_myself:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#7 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 май 2007 - 16:43

Машината на Времето,'77,300Д,автомат с коja,люк,климатик и круиз.............лускозна работа на 30 години. :0_yahoo: Има/няма 500 000 километра или поне толкова пише.Кви ръчки,кви ръгания,кactофоня до дупка и глеи ко стаа. :drift1:
  • 0
.

#8 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 11 май 2007 - 17:05

Ами,ако зимата на сняг се спускаш с автомат по нанадолнище и нямаш зиман опция кво праим,а...???Караме само на първааааа-тва е! с 8-10км/ч,защото само на първа двигателя остава "зацепен"-на другите си все едно на нулева и пускаш по инерция,нъл тъй?А и как яде накладки автоматика...!Ама тва не е болка за умиране-износването на дисковете е по-скъпичко...! ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 май 2007 - 17:38

Задни дискове за 140 по 20$ бройката Брембо...........на кой му пука за дисковете.Прав си,че има и предимства,но аз съм за АВТОМАТ.
  • 0
.

#10 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 11 май 2007 - 17:44

Задни дискове за 140 по 20$ бройката Брембо...........на кой му пука за дисковете.Прав си,че има и предимства,но аз съм за АВТОМАТ.

Що задни само?!А предни...???И тия цени в Щатите тук не важат,за съжаление!Но това е бял кахър-откакто се прибирах една зима от Пловдив за София от тунела надолу 6 часа с автоматик...Лади-те ме задминаваха!Срам,срам...! :wub: По-съвременните автоматици си имат зимна опция,ама те са бая новички все още...и скъпички...! ;) В Калифорния и аз щях да карам автоматик...щото друго няма,а и зима няма...! :D То и у нас натам отиват нещата,май...!:)))))
  • 0

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 май 2007 - 18:17

Предните са като нови - дискове и накладки са ОК,но сам му взел карбонови накладки,като смели дисковете му слагам ЗИМЕРМАН дупчени...........бе не ме питай,че беснея с тая кола.Примера го дадох само за сравнение на цените - който търси намира.........
  • 0
.

#12 rabbitt

rabbitt

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    280SE
    E200K

Публикувано 11 май 2007 - 18:24

Аз съм за автоматика. Даже смених единия мерц за друг точно заради това. За динамиката - колегата каза за кик-дауна. Даже и по-бързичко става, щото не мислиш на коя да превключиш - колата сама си решава! :-)
Колкото за пускане на скорост - аз като видя голем наклон дърпам лоста на 3 или 2 и те я и моторната спирачка.
Иначе - типтроник е истината за мен, но с истински автомат, щото съм чувал за разни коли с т.нар. механична автоматична скоростна кутия...
:-)
  • 0

#13 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 11 май 2007 - 18:25

Предните са като нови - дискове и накладки са ОК,но сам му взел карбонови накладки,като смели дисковете му слагам ЗИМЕРМАН дупчени...........бе не ме питай,че беснея с тая кола.Примера го дадох само за сравнение на цените - който търси намира.........

Да,бе-ела си в България и се опитай да намериш,ок?Кви карбонови-няма керамични!!!Много съм пътувал и съм забелязал,че лошото се забравя мноооого бързо!Ама се отклонихме от темата!И нищо не каза как се кара на сняг,и тук-там лед надолу с класически автоматик,а...а...???Тва беше темата,а не карбон,цени в Щатите и прочие! ;)
  • 0

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 май 2007 - 18:35

Е ОК,аз само за пример и темата продължава.........слагаш нещо по тежко в багажника,пердашиш на втора с добри зимни гуми и каквото стане.Ако ти е лизгаво / тая дума я харесвам / си стоиш у вас.Живял сам в Драгалевци и Симеоново и знам какво имаш в предвид,карал сам и ОМЕГА със задно и голям зор при сняг и лед,дърпал сам Мерцове на Боровец с джипа.........знам какво е,но въпреки това сам за автомат. ;)
  • 0
.

#15 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 11 май 2007 - 18:40

Е ОК,аз само за пример и темата продължава.........слагаш нещо по тежко в багажника,пердашиш на втора с добри зимни гуми и каквото стане.Ако ти е лизгаво / тая дума я харесвам / си стоиш у вас.Живял сам в Драгалевци и Симеоново и знам какво имаш в предвид,карал сам и ОМЕГА със задно и голям зор при сняг и лед,дърпал сам Мерцове на Боровец с джипа.........знам какво е,но въпреки това сам за автомат. ;)

Eйй голЕм инат:) :flagMB new: и пак не каза кои автомат;)аз пък съм за ръчна-няма нищо по хубаво от втори съб преди завоя и с вратите напред;)
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни