Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

автоматична VS ръчна скоростна кутияизберете за ВАС..

• Please log in to reply
62 мнения по тази тема

#46 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 17 май 2007 - 18:58

бе майсторите ми са екстра на мен. Доста по-добре от всички други. И като сменявахме дисковете, естествено се смениха и накладки и тогава гледах че се маже с нещо диска. Обаче защо ще свири само при крайно напрежение/спиране накладката, а не веднага щом добре диска?? нещо логиката не ми се струва правилна, ама незнам. Тя тая паста колко време ще изтрае?? пък и не можеш да изкиснеш накладката в нея :) При мен поне накладките които ползвам са на Pagid. Но всички бенцове които се поддържат при моя човек са с такива и са супер истински.

Щом накладките са Pagid работата е ясна!Лично мое мнение!Смени ги с Текстар,което е най-доброто/пак лично мнение/ и кажи има ли разлика,ок?А,ако свирят накладките нищо не помага,щото накладките са "куци" и всякакви спрейове действат час-два!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#47 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 19:06

Гледай сега глупавата ми логика.Ако не са му измили досковете преди да ги сложат може от маслото по диска да са се изпекли накладките и да свирят ако и да са нови.Тая грес с която се маже накладката държи с години без проблем,а и Паджит не са никак лоши,тук ги водят дооооста добри оригинални накладки.Такива проблеми обикновенно има при керамични,кевларени и какви ли не,но аз поне до момента проблеми с такива нямам.МРАКА пердаши с АКЕБОНО ЕВРО КЕРАМИКА на задните и не се чува,Духчо и той,че там имам и предни керамика,а нито са мазани,нито сам ги къткал нещо.Паджит е мека,цапаща накладка,спира ЯКО и е тиха.За мен не е проблема в нея ако правилно е сложена,но идея нямам защо може да свирят.
  • 0
.

#48 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 19:11

ОПАААА,сега пак прочетох какво е писал колегата.Имам един много важен въпрос - С КАКВО ТИ НАМАЗАХА ДИСКА?Дискове само се мият и не се мажат с нищо или поне толкова ми разбира главата на мен.
  • 0
.

#49 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 17 май 2007 - 19:16

Гледай сега глупавата ми логика.Ако не са му измили досковете преди да ги сложат може от маслото по диска да са се изпекли накладките и да свирят ако и да са нови.Тая грес с която се маже накладката държи с години без проблем,а и Паджит не са никак лоши,тук ги водят дооооста добри оригинални накладки.Такива проблеми обикновенно има при керамични,кевларени и какви ли не,но аз поне до момента проблеми с такива нямам.МРАКА пердаши с АКЕБОНО ЕВРО КЕРАМИКА на задните и не се чува,Духчо и той,че там имам и предни керамика,а нито са мазани,нито сам ги къткал нещо.Паджит е мека,цапаща накладка,спира ЯКО и е тиха.За мен не е проблема в нея ако правилно е сложена,но идея нямам защо може да свирят.

Сравненията с Щатите у наше село не важат за голямо съжаление!У нас почти не може да се намери оригинал на много световни производители като: Monroe,Luck,Castrol,Pagid...тва се сещам на момента!А и нали майсторите на човека са читави-може ли да не изчистят чисто нови дискове???!!!За такъв случай тук има специален спрей на Valvoline за почистване и обезмасляване,който не е лош!
  • 0

#50 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 19:57

То и тук има,но шише със сапунена вода върши същата работа,а не като някои келеши направо сменят с омазнени ръце и после ЩО ТАКА БЕ МИМЕ
  • 0
.

#51 Черноглав

Черноглав

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 18 май 2007 - 14:03

значи миха и дисковете. сега като ми каза се сетих. Накладките са истински, сме да твърдя. Карат се и ЕС55АМГ с такива и няма грижи. И свиренето се появява точно в последния момент преди спирането. А не през цялото време да свирят. Точно както при теб си го описал. На мен ми обясниха, че това било по нова ЕС директива, всички (надупчени?) дискове трябвало да бъдат така, че да те чуват хората като пресичат и не те виждат. В Калифорния май било така.. нямам идея, но е сметнато свиренето много добре - точно в последния момент преди да спре.
  • 0

#52 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 18 май 2007 - 16:57

е, стига бе
ако спираш - народе - пази се, че спирам
ако въобще караш като бързия влак през пешеходната пътека - газиш тихо и безмълвно, и никой нишо не чува
тая директива май е идея на някой току-що поевропейчил се гаражен мислител

:icon_coolgrin:
Това с директивата направо ме уби! Като изключим ефекта, който Вени е описал, има още куп други абсурдни ситуации, ако това е вярно! Например как се прибираш в 2 през нощта и будиш квартала, докато спираш! И изобщо каква какафония ще е в центъра на един голям град, в задръстване тип "тръгни-спри"! Не, изобщо не ми се вярва да има такива накладки! Нали за това е клаксона - за предотвратяване на катастрофи чрез подаване на звуков сигнал?/ поне по директивите е така, иначе у нас се използва за друго, както знаем :) /
  • 0

#53 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 18 май 2007 - 17:16

значи миха и дисковете. сега като ми каза се сетих. Накладките са истински, сме да твърдя. Карат се и ЕС55АМГ с такива и няма грижи. И свиренето се появява точно в последния момент преди спирането. А не през цялото време да свирят. Точно както при теб си го описал. На мен ми обясниха, че това било по нова ЕС директива, всички (надупчени?) дискове трябвало да бъдат така, че да те чуват хората като пресичат и не те виждат. В Калифорния май било така.. нямам идея, но е сметнато свиренето много добре - точно в последния момент преди да спре.

Тц,тц,тц-какво ли няма да измислят,за да си оправдаят некачествената стока!!!Това обаче е върхът-направо печели жълтата фанелка!!!Ашколсун! :0_yahoo: :0_yahoo: :0_yahoo:
  • 0

#54 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 18 май 2007 - 18:48

Няма такова нещо,по улиците свирим аз с Машината на Времето и Шевролети разни за по 500 кинта.Калифорния пешеходци няма и няма свирене на накладки,свирим с накладки за по 3 бири пари - това му кажи на твоя майстор,накладките може да са изгорели по някаква причина
  • 0
.

#55 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 18 май 2007 - 19:25

http://www.mbclub.bg...?showtopic=4987

Метаи погледа на тая тема.

Едно уточнение - преди доста години в Лос Анджелес е имало доста добре уреден транспорт,тролеи разни рейсове..........но е била частна фирма,излиза на пазара,изкупуват и акциите и я закриват за 3 дни.Купена е от Петролна компания / ЕСТЕСТВЕНО / ДА ГИ ТАКОВАШ ПО ГЪЗА.Сега всичко мачка с коли,задръствания има по 4 часа,това ако свирят накладките ще се чува у ВЕГАС чак.
  • 0
.

#56 Черноглав

Черноглав

Чирак

• Потребители на форума
  • 131 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 21 май 2007 - 13:34

Тц,тц,тц-какво ли няма да измислят,за да си оправдаят некачествената стока!!!Това обаче е върхът-направо печели жълтата фанелка!!!Ашколсун! :0_yahoo: :0_yahoo: :0_yahoo:

бе стоката не е некачествена, щото все мога да позная опаковка и после вътре какво има. Просто в последния момент на спирането има свирене да го ... Следващия път ще видя евентуално някакви други накладки, ама...
  • 0

#57 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 21 май 2007 - 13:42

бе стоката не е некачествена, щото все мога да позная опаковка и после вътре какво има. Просто в последния момент на спирането има свирене да го ... Следващия път ще видя евентуално някакви други накладки, ама...

Опитай с този почистваш спрей на Валволин-специално за тази цел е,и съм бил многократно свидетел,че не прави поразия,и наистина чисти и подсушава!!!Пръска се богато и навсякъде-8.20лв. го купих вчера,за да си почистя с него корубата на диф-а,че имаше бая спекло масло и кал по него,което му пречи на охлаждането,че бая загрява тая гад-така се оказа...!Ама да не се отплесвам от темата...!
  • 0

#58 Pavel Sofia

Pavel Sofia

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 13 юни 2007 - 16:37

Както пише в повечето мнения - зависи от това, колко нов модел е колата. Аз карам сравнително нова кола и нито един от недостатъците на автоматика не са валидни.
Това особено е валидно и за най-последните постижения (а Мерцедес има в момента една от най-добрите скоростни кутии). Не случайно много от новите модели (по-скъпите) изобщо не се предлагат с ръчни скорости. 7G-tronic-а е по-бърз в превключването от най-сръчния с дясната ръка и левия крак шофьор. Не спъва колата, можеш да караш доста спортно дори и без ръчния режим. Системата се самообучава за няколко минути в стила на шофиране. Колата има по-висока максимална скорост, по-бързо ускорение и по-нисък разход, в сравнение на 6-степенната ръчна.
Никога не бих си купил кола с ръчни скорости. Това е отживелица от 20 век.
  • 0

#59 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Мнения:
  • Град:Plovdiv

Публикувано 16 юни 2007 - 10:16

С интерес изчетох темата. Да, автомата явно е по-добрия вариянт. Макар че аз съм карал основно ръчка и аз съм за автоматика - карал съм 5-6 пъти и много ми хареса.
Нищо обаче не се писа за разлика в разхода м/у двата типа. Някъде по другите теми ми се мярна разлика /мисля че коментара беше на Hektor/ че при някой модели разликата стигала до 4 литра /в минус на автомата/ на 100 и при това на извънградско. Коментирали сме с един приятел, че автоматика дава до 2 литра повече в градски цикъл спрямо ръчката. Дали е така? Някави конкретни примери? Питам, че предстои покупка /по неволя/, та да питам ....
  • 0
W124 200E M102 963 - Черния феникс

#60 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 16 юни 2007 - 17:12

S класа на 13 години с 230 коня мотор точно преди смяна на свещи,масла,филтри,лагери,гуми...............ми даде 10.6 разход на магистрала,същия мотор на Е класа ми дава същия разход или с идея повече.На мен поне ми се вижда нормално,ако беше фъстък от 99 да речем или по-нов още по-малко харчат.
  • 0
.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни