TPS и клапа в колектора?
Този пост е редактиран от Subsonic: 25 ноември 2021 - 10:03
Публикувано 25 ноември 2021 - 09:57
TPS и клапа в колектора?
Този пост е редактиран от Subsonic: 25 ноември 2021 - 10:03
Публикувано 25 ноември 2021 - 10:03
Публикувано 25 ноември 2021 - 10:49
Публикувано 25 ноември 2021 - 11:41
Не видях сигнала от сонда 1х1, предната сонда преди КАТ-а.
1х2 трябва да е задната, след КАТ. Доста ондулации. (Виж може да трябва да пуснеш сондите на банк 2, че ти дава грешка в сензорите на банк 2, може би възприема този мотор като банк 2 )
02S1LV - oxygen sensor 1, lambda value, общо взето е обратното на ламбда сигнала, но има някакво осредняване и дилей.
На мен ми се струва много висока тази ламбда, 1.2-1.5, особено за надут мотор, не знам как трябва да е конретно за М271, но трябва да се движи ококло 1 в атмосферен режим и 0.9-0.95 на бууст.
Публикувано 25 ноември 2021 - 11:49
Публикувано 25 ноември 2021 - 13:14
Предният май е FF1240.
Сега гледам в ЕПЦ-то, че предният 02 сензор май е широколентов, с 5-пинов конектор. Задният е 4-пинов тенсолентов О2 сензор.
През вариантото кодиране на МЕ97 изключвал ли си диагностиката на задния сензор?
Този пост е редактиран от Subsonic: 25 ноември 2021 - 13:15
Публикувано 25 ноември 2021 - 13:17
Публикувано 26 ноември 2021 - 09:30
Публикувано 26 ноември 2021 - 23:37
На мен идеята ми беше да провериш дали не е спряно нещо, което трябва да е пуснато.
Какво пише в Implizite Kodierung? Наред с комплектацията има и разни опции за активиране и деактивиране на разни системи и функции.
В Активации половината са някакви диагностични заявки (DJ).
Пробвай да изпълниш тези, но не всичко накуп, една по една:
-ON/OFF (Sekundaerluftventil) (BAC_Sekundaerluftventil); - вкл. изкл. клапан вторичен въздух;
- ACTIVATE Umluftklappenadaption (FN_Umluftklappenadaption) - адаптация клапа за рециркулирания въздух;
-ACTIVATE Lambdaadaption (FN_Lambdaadaption) - активирай ламбда адаптация;
- ACTIVATE Adaptionswerte_teilw_zuruecksetzen (FN_Adaptionswerte_teilw_zuruecksetzen) - активирай ресетване на адаптационните стойности;
- ACTIVATE Diagnose_Breitband_Lambdasonde (FN_Diagnose_Breitband_Lambdasonde) - активирай диагностика широколентова сонда;
- ACTIVATE Gemischadaptionswert_zuruecksetzen (FN_Gemischadaptionswert_zuruecksetzen) - активирай ресетване на стойностите на адаптация на сместа;
- VariantenCodierungAktivieren (DJ_VariantenCodierungAktivieren)- диагностична заявка, активиране вариантно кодиране;
Този пост е редактиран от Subsonic: 26 ноември 2021 - 23:39
Публикувано 27 ноември 2021 - 08:18
Ок ще разгледам и ще ги пробвам. Мерси на насоката.На мен идеята ми беше да провериш дали не е спряно нещо, което трябва да е пуснато.
Какво пише в Implizite Kodierung? Наред с комплектацията има и разни опции за активиране и деактивиране на разни системи и функции.
В Активации половината са някакви диагностични заявки (DJ).
Пробвай да изпълниш тези, но не всичко накуп, една по една:
-ON/OFF (Sekundaerluftventil) (BAC_Sekundaerluftventil); - вкл. изкл. клапан вторичен въздух;
- ACTIVATE Umluftklappenadaption (FN_Umluftklappenadaption) - адаптация клапа за рециркулирания въздух;
-ACTIVATE Lambdaadaption (FN_Lambdaadaption) - активирай ламбда адаптация;
- ACTIVATE Adaptionswerte_teilw_zuruecksetzen (FN_Adaptionswerte_teilw_zuruecksetzen) - активирай ресетване на адаптационните стойности;
- ACTIVATE Diagnose_Breitband_Lambdasonde (FN_Diagnose_Breitband_Lambdasonde) - активирай диагностика широколентова сонда;
- ACTIVATE Gemischadaptionswert_zuruecksetzen (FN_Gemischadaptionswert_zuruecksetzen) - активирай ресетване на стойностите на адаптация на сместа;
- VariantenCodierungAktivieren (DJ_VariantenCodierungAktivieren)- диагностична заявка, активиране вариантно кодиране;
Публикувано 27 ноември 2021 - 17:35
Реших да пробвам да търся някъде вакуум да търся, но реших да си направя машина за дим вдъхновен от и други клипчета на темата.
В следвашия пост ще пусна снимки как изглеждат нещата но с две думи, закачих си компресора за гуми към Vape-a и го включих в трабичка която излиза след дебитомера, дим почна да излиза от капака на филтърната кутия . Не знам дали въобще съм успял да надуя цялата система.
Предложения къде да се подсключа за да проверя всичко ако може ?
Другата седмица пускам адаптациите да видим какво там ще излезне.
Публикувано 27 ноември 2021 - 17:37
.Реших да пробвам да търся някъде вакуум да търся, но реших да си направя машина за дим вдъхновен от https://www.youtube....h?v=zMok2y05jNE и други клипчета на темата.
В следвашия пост ще пусна снимки как изглеждат нещата но с две думи, закачих си компресора за гуми към Vape-a и го включих в трабичка която излиза след дебитомера, дим почна да излиза от капака на филтърната кутия. Не знам дали въобще съм успял да надуя цялата система.
Предложения къде да се подсключа за да проверя всичко ако може ?
Другата седмица пускам адаптациите да видим какво там ще излезне.
Публикувано 28 ноември 2021 - 08:30
Публикувано 29 ноември 2021 - 12:53
Така обяснено ми се струва доста вероятно.
Все пак се чудя, дали проблемът не е във въпросната система за вторичен въздух. Примерно някой да е затапил т. нар. "ЕГР", който всъщност е система за обдухване на катализаторите. Или някой ендопосочен клапан да е обърнат наобратно.
Преди много години така, някой беше сложил една ламаринка вместо гарнитура на системата за управление на празния ход на М102. Всичко работи, но колата не държи празен ход. Чак като разглобихме системата до главата, стигнахме до проблема.
Публикувано 29 ноември 2021 - 16:53
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни