Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Закупуване на W219

• Please log in to reply
190 мнения по тази тема

#121 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 16 октомври 2016 - 11:15

Дойде време за закупуване на CLS.

Както казах още от началото на темата, че това ще стане след няколко месеца.

Сега съм си харесал сериозно една - единствена конкретна обява:

http://www.mobile.bg...09&slink=g1ji0p

Говорих с човека, изглежда ми сериозен и говореше конкретни неща. По негови думи колата няма технически проблеми и е напълно обслужена. Има и каско до някое време този месец, както и зимни гуми. Не знаеше нищо за SBC, това предполагам ще може да се провери лесно.

Към края на другата седмица отивам в Стара Загора с автобуса да я гледам и ако всичко е наред си тръгвам с нея.

Искам да попитам три неща:

1) Къде да я проверя в Стара Загора? Там няма Балкан Стар.

2) Ако колата е наистина ОК, какви ще са ми първоначалните разходи след покупката, искам да си направя сметката за цялата покупка. И до колко време трябва да си я регистрирам, че хич нямам време да ходя до Бургас.

3) Къде ще ми препоръчате да си направя каско, за да съм най-подсигурен срещу кражба? Нямам връзки, не познавам брокери, няма кой да ме светне за схемите в застрахователния бизнес. Всеки който питам ми казва трябва да имаш познат брокер. Аз лично ще отида като редови гражданин в някой офис без да познавам никой. Спрял съм се на ДЗИ или Армеец, на много места обаче чух че на Лев Инс не пипали колите. Да ама ако ги пипнат плащат ли после?

Поздрави

• 0

#122 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 16 октомври 2016 - 13:31

Дойде време за закупуване на CLS.

Както казах още от началото на темата, че това ще стане след няколко месеца.

Сега съм си харесал сериозно една - единствена конкретна обява:

http://www.mobile.bg...09&slink=g1ji0p

Говорих с човека, изглежда ми сериозен и говореше конкретни неща. По негови думи колата няма технически проблеми и е напълно обслужена. Има и каско до някое време този месец, както и зимни гуми. Не знаеше нищо за SBC, това предполагам ще може да се провери лесно.

Към края на другата седмица отивам в Стара Загора с автобуса да я гледам и ако всичко е наред си тръгвам с нея.

Искам да попитам три неща:

1) Къде да я проверя в Стара Загора? Там няма Балкан Стар.

2) Ако колата е наистина ОК, какви ще са ми първоначалните разходи след покупката, искам да си направя сметката за цялата покупка. И до колко време трябва да си я регистрирам, че хич нямам време да ходя до Бургас.

3) Къде ще ми препоръчате да си направя каско, за да съм най-подсигурен срещу кражба? Нямам връзки, не познавам брокери, няма кой да ме светне за схемите в застрахователния бизнес. Всеки който питам ми казва трябва да имаш познат брокер. Аз лично ще отида като редови гражданин в някой офис без да познавам никой. Спрял съм се на ДЗИ или Армеец, на много места обаче чух че на Лев Инс не пипали колите. Да ама ако ги пипнат плащат ли после?

Поздрави

1. Защо не се уговорите със собственика да се срещнете в Пловдив за проверка в БС? Ако е сериозен няма да се опъне, а и точно ще имаш магистрала за тест драйв. :)

2. В БС ще ти кажат най-точно, а и питай собственика за фактури по поддръжката. Иначе задължително, за да си сигурен: масло и всички филтри, масло на автомат, евентуално диференциал, смени спирачните маркучи. По-дребни и не толкова критични разходи: фреон на климатик, подгревни свещи, ролките по двигателя, на 245 хил ще е дошло времето на антифриза, ако не е пипан досега. Ако се съмняваш в нещо и смяташ да караш колата над 3 години по-добре сменяй директно. Все в един момент ще ти се обади, та по-добре от начало да скочиш с повече пари, но после да ти е мирна главата.

3. Аз бих гледал най-ниската цена, Мерцедес нямат сериозна драма с кражбите. Поне не и по-старите модели и тези с нормално запалване.

• 0

#123 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 16 октомври 2016 - 13:47

1. Защо не се уговорите със собственика да се срещнете в Пловдив за проверка в БС? Ако е сериозен няма да се опъне, а и точно ще имаш магистрала за тест драйв. :)

2. В БС ще ти кажат най-точно, а и питай собственика за фактури по поддръжката. Иначе задължително, за да си сигурен: масло и всички филтри, масло на автомат, евентуално диференциал, смени спирачните маркучи. По-дребни и не толкова критични разходи: фреон на климатик, подгревни свещи, ролките по двигателя, на 245 хил ще е дошло времето на антифриза, ако не е пипан досега. Ако се съмняваш в нещо и смяташ да караш колата над 3 години по-добре сменяй директно. Все в един момент ще ти се обади, та по-добре от начало да скочиш с повече пари, но после да ти е мирна главата.

3. Аз бих гледал най-ниската цена, Мерцедес нямат сериозна драма с кражбите. Поне не и по-старите модели и тези с нормално запалване.

Ако има фактури и история на обслужванията има ли смисъл да ги сменям всички неща?

Може би ще сменя маслото на двигателя с филтрите, и до 2-3 месеца другите работи. Казаха ми, че някакви пеперудки трябвало да махна задължително?

Сега съм се съсредоточил на проблема с кражбите...може ли подробно да ми обясните защо Мерцедесите ги крадат по-трудно от Ауди и БМВ? Имат допълнителни сензори или какво? Напоследък обаче чета за доста откраднати мерцедеси. И затова избора на каско смятам, че е важен и предпочитам да дам 200-200 кинта повече там но да съм по-сигурен. Мислех за ДЗИ, обаче досега четох много негативни мнения за тях от последните 2 години.

Поздрави.

• 0

#124 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 16 октомври 2016 - 20:05

По принцип, кола, която е за продаване не се поддържа като такава, която ще си я караш занапред.

Погледни фактурите - ще те ориентират, но ти си преценяваш на кого и дали да вярваш. Аз съм на мнение, че някои неща така или иначе си излизат в експлоатационния срок на колата и предпочитам да скоча сериозно с финансите в началото, но после да си карам колата и да не я мисля.

Пеперудките май са от един друг двигател на една друга марка, но аз по принцип не разбирам и не искам да разбирам от дизели. :)

С две думи защо Мерц го крадат по-малко: протоколите им още не са така разпространени (като на ВАГ) и интересни (като на БМВ). (Със сигурност и компанията си пази тайните добре с всичките предимства и недостатъци - диагностиките за ВАГ и БМВ са леснодостъпни и евтини. За Мерц трябва да скочиш сериозно, ако искаш смислена система. На ВАГ можеш да си програмираш колата както искаш, новата версия на СТАР иска да говори с кораба майка, преди да ти промени и дреболии по колата.)

Не ме разбирай грешно - безключовото палене на Мерц е също така компрометирано и уязвимо, както и на другите марки.

Дай линкове за тези крадените мерцедеси, дето ги намираш, че ми стана интересно. По-скъпото каско няма да те спаси.

• 0

#125 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 16 октомври 2016 - 21:05

По принцип, кола, която е за продаване не се поддържа като такава, която ще си я караш занапред.

Погледни фактурите - ще те ориентират, но ти си преценяваш на кого и дали да вярваш. Аз съм на мнение, че някои неща така или иначе си излизат в експлоатационния срок на колата и предпочитам да скоча сериозно с финансите в началото, но после да си карам колата и да не я мисля.

Пеперудките май са от един друг двигател на една друга марка, но аз по принцип не разбирам и не искам да разбирам от дизели. :)

С две думи защо Мерц го крадат по-малко: протоколите им още не са така разпространени (като на ВАГ) и интересни (като на БМВ). (Със сигурност и компанията си пази тайните добре с всичките предимства и недостатъци - диагностиките за ВАГ и БМВ са леснодостъпни и евтини. За Мерц трябва да скочиш сериозно, ако искаш смислена система. На ВАГ можеш да си програмираш колата както искаш, новата версия на СТАР иска да говори с кораба майка, преди да ти промени и дреболии по колата.)

Не ме разбирай грешно - безключовото палене на Мерц е също така компрометирано и уязвимо, както и на другите марки.

Дай линкове за тези крадените мерцедеси, дето ги намираш, че ми стана интересно. По-скъпото каско няма да те спаси.

За крадените мерци: ами например колегата от форума, който си купи сега 212-ката. Нали преди това са му откраднали 211-ка.

А на един друг човек във фейсбук групата преди около два месеца му бяха вдигнали 209-ка и след месец си я намери на части в някаква автоморга. Имаше и една 204-ка крадена от квартал Витоша, обаче не съм сигурен дали там крадците не бяха направили схема с ключовете или се бъркам.

Като се замислих за консумативите, реших със сигурност да сменя маслото на АСК като взема кола, дори и да не е тази и дори и да не е тази седмица. Защото това е нещото, което най-рядко се сменя, а до колкото знам ненавременната смяна на това масло е основен източник на скъпи проблеми по кутията. Двигателното масло, за него ако има фактура може да не го пипам. И без това след някой и друг месец ще трябва да се сменя.

За каското все пак можеш ли да препоръчаш конкретна компания откъм шанс да платят кражба?

Сега един познат във фейса ми писа, че Лев Инс нямали крадена кола последните 5 години. Изкушава ме да повярвам отново на мутренските легенди от 90-те.

Поздрави

Този пост е редактиран от vonko1988: 16 октомври 2016 - 21:06

• 0

#126 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 октомври 2016 - 09:43

Колега, как изобщо може да мислиш да си купиш кола за 20 хилки и да се чудиш дали да й смениш маслата и филтрите?! Както и да го погледнеш 20 хиляди са си пари - и то доста. Да е кола за 3-4 хиляди както и да е... и на късмета да се оповаваш само - пак става. Скъперничеството да се спестят едни има няма 1000 -1500лв, първо че може сериозно да ти бръкне в джоба, ако нещо се преебе и второто по-болезнено тъкмо си си купил готина кола и после по никое време по сервизи. За диагностиката мнението ми е същото - по-добре едни 400лв на вятъра, от колкото 20 хилки. И Бургас и Пловдив са на няма и час и половина път, а риска да купиш нещо, със куп неща за смяна намалява драстично.

Този пост е редактиран от Yumerov: 17 октомври 2016 - 09:45

• 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#127 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 17 октомври 2016 - 09:52

Колеги, говорих с БС, Дарс Ауто Сливен и всички дилъри около Стара Загора. Издразниха ме супер много, повече не искам да ги чувам! Трябвало да си запазя час седмица и половина по-рано.

С  динамичното ми ежедневие няма как да стане, просто никакъв шанс. Дилърите тотално ми отпаднаха за диагностика. Аз почивка не мога да си планирам седмица и половина по-рано, тези искат преглед на кола. Трябва ми друг читав вариант за диагностика, различен от дилърите.

Чух за колега от форума niknd че бил най-добрия в района на Стара Загора, ще се радвам, ако някой може да ми даде негов телефон.

Поздрави

• 0

#128 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 октомври 2016 - 21:01

От тук нещо интересно може ли да се разбере за колата:

Расшифровка VIN WDD2193221A072339

Номер кузова     WDD2193221A072339
Модель     219.322  CLS 320 CDI / 350 CDI
Дата выпуска     01.03.2006
Двигатель     642.920 40 148106
Трансмиссия     722.902 00 602795
Цвет кузова     189U - ИЗУМРУДНО-ЧЕРНЫЙ - КРАСКА METALLIC
Отделка салона     204A - КОЖА - КОРИЧНЕВАЯ

Опции

11N     STEUERCODE WERK SINDELFINGEN/GRAZ

189U     ИЗУМРУДНО-ЧЕРНЫЙ - КРАСКА METALLIC

200A     КОЖА

204A     КОЖА - КОРИЧНЕВАЯ

206B     РУК-ВО ПО ЭКСПЛ.И СЕРВ.КНИЖКА НА ИТАЛ. ЯЗЫКЕ

220     СИСТЕМА PARKTRONIC (PTS)
Вспомогательное устройство парковки Parktronic-System (PTS) (с 01.10.1993)
Концевые выключатели для задних дверей (с 01.11.1962 по 31.03.1983)

222B     ТАБЛ.С УКАЗ.ДЛЯ ОХЛ.ЖИДК./ЗАПР.ТОПЛ.НА ФРАНЦ.ЯЗ.

250B     MOBILO-LIFE / СЕРВИСНЫЙ ПАКЕТ ДЛЯ ЕВРОПЫ

263B     ИНФОРМ. ТАБЛИЧКА ПО ПОДУШКАМ БЕЗОП. - ИТАЛ./АНГЛ.

293     БОК.ПОДУШКА БЕЗОП.В ЗАДН.ЧАСТИ САЛ.СЛЕВА И СПРАВА
Комплект багажника из 3 частей
Боковые подушки безопасности сзади (левая и правая) (с 01.01.1995)
Отсек для белья, малый (с 01.02.1967 по 31.05.1973)

301     ПАКЕТ ПЕПЕЛЬНИЦ
Дополнительный бардачок сзади (с 01.05.1988)

404     МУЛЬТИКОНТУР. СИДЕНЬЕ СПЕРЕДИ СЛЕВА
Одноместное левое переднее сиденье с ортопедической спинкой (с 01.04.1970 по 31.12.1995)
Многоконтурная спинка левого переднего сидения (с 01.01.1996)
Диван сиденья и отделка потолка МВ тканью (с 01.01.1962 по 30.11.1963)

427     АКП 7-СТУП.
Рулевое управление с сервоусилителем фирмы Mercedes-Benz и механическая коробка передач в напольном исполнении (с 01.10.1964 по 31.12.1976)

428     КНОПКИ/ЛЕПЕСТКИ ПЕРЕКЛЮЧ. НА РУЛ. КОЛЕСЕ ОКРАШЕНН.
Механическая пятиступенчатая коробка передач (с 01.01.1970)

500     НАРУЖНОЕ ЗЕРКАЛО ЛЕВОЕ И ПРАВОЕ СКЛАДНОЕ
Подогреваемое наружнее зеркало слева (с 01.07.1983 по 29.02.1986)
Складываемые наружние зеркала заднего вида (с 01.10.1993)

527     COMAND DVD APS С НАВИГАЦИЕЙ
Адаптер Reims и комплект лака для ремонта

543L     ИТАЛИЯ

581     СИСТЕМА АВТОМАТИЧЕСКОГО КЛИМАТ-КОНТРОЛЯ
Кондиционер Termoking (с 01.04.1970 по 31.12.1972)
Кондиционер-автомат (Климат-контроль) (с 01.01.1977)

5XXL     ЕВРОПА

600     ФАРООЧИСТИТЕЛЬ
Устройство очистки фар (с 01.08.1971)
Декоративная накладка для кузова купе (с 01.04.1963 по 31.07.1971)

615     БИ-КСЕН.С АКТИВ.ДИН.ПОВОР.СВЕТ.Д. ПРАВОСТОР.ДВИЖ.
Ассиметричные фары левостороннего движения и фонарь освещения выхода для передних и задних дверей
Как 610 с лампа с двумя нитями накала, тип 107
Дополнительные фонари указателя поворота для Италии (с 01.02.1963 по 31.12.1969)

610 + 614 (с 01.02.1971 по 31.10.1978)

611 + 613 (с 01.11.1978)

619     ОСВЕЩЕНИЕ ВЫПОЛНЯЕМОГО ПОВОРОТА
Основные и противотуманные фары или дополнительные фары дальнего света желтые и блок галогеновых фар дальнего, ближнего, противотуманного освещения для правостороннего движения (с 01.04.1970 по 31.05.1977)
Исключение из комплектации ксеноновых фар (с 01.06.1995)

613 + 616 (с 01.02.1963 по 31.08.1969)

690     ЗАПАСН.КОЛЕСО (MINISPARE)
Атермальные голубые стекла по периметру, заднее стекло триплекс (с 01.10.1995)

731     ДЕКОРАТ. ЭЛЕМЕНТЫ ИЗ ДРЕВЕСИНЫ КОРНЯ ОРЕХ. ДЕРЕВА
Отделка из орехового дерева (с 01.08.1980)

806     AEJ 05/1
Изменение года модели, последняя цифра показывает новый модельный год

819     CD-ЧЕЙНДЖЕР
CD ченджер ALPINE в багажнике (с 31.07.1992)

831     КРЕПЛЕНИЕ НОМЕРНОГО ЗНАКА (ИТАЛИЯ)
Ремень сидения спереди слева (с 01.01.1963 по 30.06.1964)
Дополнительные детали для автомобилей Италии

В понеделника ще ходя да я гледам, ако в сервиза им хареса я вземам. Обмислям ако минат добре нещата в сервиза как да я проверя в КАТ за проблеми преди нотариуса за да я пишем за по-малко.

Този пост е редактиран от vonko1988: 19 октомври 2016 - 21:01

• 0

#129 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2016 - 21:29

Не в КАТ, трябва да провериш колата преди това (ако е регистрирана вече в БГ), при частен съдия изпълнител. Плаща се и ти дава инфо. Но само, ако и те не те издразнят като официалните сервизи и само ако имаш време.

Този пост е редактиран от drjivago: 19 октомври 2016 - 21:30

• 3

#130 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 19 октомври 2016 - 21:35

При ЧСИ може да провериш за запори на фирмата, която я продава. Ако е физическо лице мисля, че ти трябва негово съгласие. Може да пуснеш искането през сайта на камарата на ЧСИ.
  • 0

#131 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 октомври 2016 - 21:44

Не в КАТ, трябва да провериш колата преди това (ако е регистрирана вече в БГ), при частен съдия изпълнител. Плаща се и ти дава инфо. Но само, ако и те не те издразнят като официалните сервизи и само ако имаш време.

Благодаря за инфото. Съжалявам ако съм звучал арогантно, наистина имам проблем със свободното време и организацията. Може ли малко повече инфо колко време ще отнеме да я проверя при съдия изпълнител и достатъчни ли са ВИН номера и регистрацията? Може ли да ми препоръчаш в София такова лице? 

Трябваше да направя сериозна организация за да си освободя понеделник и вторник. За съжаление в събота и неделя нищо не работи, както и след работно време. Понеделник съм го отделил за преглед на колата, проверка в КАТ която мислех да направя преди нотариуса ако прегледа е минал добре и нотариус. Вторника пък за регистрация. С работното време на КАТ не виждам как ще ги вместя в един ден всички неща. Даже съм леко стресиран да не пропусна нещо важно.

П.С. В СЗ намерих сервиз, за който чух доста добри отзиви за майстора от мои хора(Николай се казва и има регистрация тук, не помня каква). Смятам да му се доверя за това дали колата ще става или не.

Поздрави

Този пост е редактиран от vonko1988: 19 октомври 2016 - 21:47

• 0

#132 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 октомври 2016 - 21:52

При ЧСИ може да провериш за запори на фирмата, която я продава. Ако е физическо лице мисля, че ти трябва негово съгласие. Може да пуснеш искането през сайта на камарата на ЧСИ.

Не е ли по-добра идея, след преглед ако е минал успешно да помоля продавача(частно лице) да отидем с колата в местния КАТ, където на тееория трябва да могат да ми кажат и за запори, и дали е крадена или има нещо нередно, пренабити номера и т.н.?

• 0

#133 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2016 - 21:54

Добре е, стига продавача да е съгласен да изповядате сделката без да си му дал парите. А без нотариус няма как да идете до КАТ.
  • 0

#134 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 октомври 2016 - 22:10

Добре е, стига продавача да е съгласен да изповядате сделката без да си му дал парите. А без нотариус няма как да идете до КАТ.

Тоест, купувача може да има нещо против? Ако всичко му е точно, не намирам логична причина(е вярно ще го позабавя малко, ама колата му не седи от вчера в обявите). А защо без нотариус не може да се отиде в КАТ, не може ли просто да се провери колата която си е в движение?

• 0

#135 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 19 октомври 2016 - 22:29

Тоест, купувача може да има нещо против?

Не си ли ти купувача?

А защо без нотариус не може да се отиде в КАТ, не може ли просто да се провери колата която си е в движение?

Т.е. да им кажеш "Момчета, ай да минем тука едни канали - така, за ваше удоволствие."

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни