Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Закупуване на W219

• Please log in to reply
190 мнения по тази тема

#136 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 19 октомври 2016 - 22:41

Не си ли ти купувача?

Т.е. да им кажеш "Момчета, ай да минем тука едни канали - така, за ваше удоволствие."

Пфф вече незнам какво пиша, май трябва да се наспа :)

Ok, до колкото разбирам от КАТ мога да си взема само онзи документ, който не е супер достоверен, но все пак е нещо... А иначе за повече сигурност срещу запори съдия изпълнител така ли? За съжаление това със съдията не го виждам как ще стане за следващите 2 дена през които съм на работа и един уикенд...

• 0

#137 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2016 - 23:25

Предното ми CLK го бях продал на мой приятел. После той замина извън България и ми направи пълномощно за последваща продажба.

Когато продавах вече бившата ми моя кола (това е единствената кола, която съм продавал 2 пъти) на вече сегашният й собственик, купувачът искаше да е сигурен, че няма да я заключат на каналите и дойде с негов приятел - и двамата супер интелигентни пичове и готини да си говориш с тях.

Идеята беше да изповядаме сделката при нотариус и после в КАТ, като през цялото време половината пари са в мен, а другата в приятеля му... като получавам парите при успешно минаване на каналите. Тогава разбрах какво им е притеснението: да не би да е имало някаква измама в чужбина, която да лъсне няколко години по-късно в БГ при повторна регистрация.

Така и така им бях гласувал доверие на момчетата, нямаше никакви проблеми при нищо...

Но тук се действа на лична преценка: ако не ми вдъхваха никакво доверие пичовете, нямаше да се навия, понеже загубих цял ден в продажба на кола, която дори не беше моя.

Ако бяха някакви тарикатчета, също нямаше да се навия.

Разбираш какво имам предвид с написаното, нали?

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#138 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 20 октомври 2016 - 05:51

Така, за съдия изпълнителя нещата са доста лесни и са описани тук: https://newregistry....es/reports.htmlи тук: https://newregistry.bcpea.org/pages/procedure1.html Пускаш искането за справка, правиш нареждане през онлайн банкирането ти с информацията, която са ти дали и си принтираш наредителното. Отиваш, при който и да е ЧСИ (т.е. удобен за теб) и му носиш а) принтирано искане за справка и 2) принтираното наредително. В моя случай това стана след 17ч и ми казаха да отида на другия ден, когато ми е удобно да взема справката. Няма нужда да ходиш, защото справката се качва и на сайта, така че може да си я провериш директно там (Моят профил->Моите справки). Това е.

Вече, ако се притесняваш за кражби и т.н. не мисля, че някой друг освен КАТ може да ти каже и то при пререгистрация. Имай предвид, че това отнема има-няма един ден, така че може и продавача да не е навит дори и да няма проблем с колата. Ако става въпрос само за смяна на собственост нещата стават по-бързо, но пък не знам какви проверки правят.

• 0

#139 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 20 октомври 2016 - 07:43

Предното ми CLK го бях продал на мой приятел. После той замина извън България и ми направи пълномощно за последваща продажба.

Когато продавах вече бившата ми моя кола (това е единствената кола, която съм продавал 2 пъти) на вече сегашният й собственик, купувачът искаше да е сигурен, че няма да я заключат на каналите и дойде с негов приятел - и двамата супер интелигентни пичове и готини да си говориш с тях.

Идеята беше да изповядаме сделката при нотариус и после в КАТ, като през цялото време половината пари са в мен, а другата в приятеля му... като получавам парите при успешно минаване на каналите. Тогава разбрах какво им е притеснението: да не би да е имало някаква измама в чужбина, която да лъсне няколко години по-късно в БГ при повторна регистрация.

Така и така им бях гласувал доверие на момчетата, нямаше никакви проблеми при нищо...

Но тук се действа на лична преценка: ако не ми вдъхваха никакво доверие пичовете, нямаше да се навия, понеже загубих цял ден в продажба на кола, която дори не беше моя.

Ако бяха някакви тарикатчета, също нямаше да се навия.

Разбираш какво имам предвид с написаното, нали?

Разбрах те колега, балгодаря за подробното обяснение. Схемата която сте направили с тези хора звучи интересно, но при мен няма как да се случи. Първо, че човека трябва да му загубя целия ден...и второ най-важното, че трябва да я регистрирам на 150-200км от мястото на покупката :) Днес баща ми ще отиде за КАТ да вземе бележка и това ще бъде. Този документ какво може да верифицира, в КАТ не трябва ли да имат информация за проблеми с този ВИН номер? Не че имам основния да се съмнявам в продавача, но нямам основания и да не се съмнявам.

И на колегата по-горе благодаря за информацията за ЧСИ. Доколкото разбирам обаче не става само по ВИН и трябва да поискам личните данни на човека и не мисля да го правя. Как така ще си даде ЕГН, адрес и три имена на непознат, който не е виждал? Аз лично не бих го направил, никога.

Поздрави

• 0

#140 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 20 октомври 2016 - 07:53

Поне ако се стигне до покупка няма да имам дилема при кого да е каското, втората вноска трябвало да се направи декември. Не питах коя е компанията.

• 0

#141 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 20 октомври 2016 - 07:59

Ако тръгнеш да купуваш колата данните ще ги има в договора така или иначе :) Естествено, ако си на някаква начална стъпка на избор на кола не върви да го разпитваш такива неща. А и щом е физ лице мисля, че ти трябва писмено съгласие..

Този пост е редактиран от bronc: 20 октомври 2016 - 08:00

• 0

#142 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 20 октомври 2016 - 08:57

От толкова писане, накрая нищо няма да вземе....

• 1

logo-600-1002.png

#143 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 20 октомври 2016 - 09:00

От толкова писане, накрая нищо няма да вземе....

Ти някакъв проблем ли имаш? Ако искаш пусни официално оплакване

• 0

#144 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 20 октомври 2016 - 09:06

До някаква степен го разбирам колегата. Аз като си купувах W211-ката (първа лична кола) докато не мина смяната на собствеността в КАТ бях притеснен, че нещо може да не е ОК. Просто живеем в държавата, в която човек трябва да очаква всичко.. Да не говорим за тези покупко-продажби на стойност занижена в пъти, при което при проблем духаш супата.

• 0

#145 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 20 октомври 2016 - 10:07

правиш си договора на реалната цена и не се притесняваш после...
  • 0

#146 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 октомври 2016 - 10:10

И плащаш след това едни безмислени пари, които не допринасят с нищо за теб самият....

• 0

#147 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 20 октомври 2016 - 10:21

И плащаш след това едни безмислени пари, които не допринасят с нищо за теб самият....

Мда, доколкото разбрах в моята община такса прехвърляне е 2.5 процента, т.е. ще платя 500лв такса плюс 100 кинта примерно прехвърляне. 600лв на вятъра за държавата. 

Ще помисля по въпроса.

• 0

#148 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 20 октомври 2016 - 10:21

Въпроса не е толкова за парите, а че това е една безкрайна спирала. Продавачът я е купил на декларирана стойност от 5хил лева при реална цена на сделката 30хил. Ти искаш да я купиш на стойност, която е равана на реалната цена на сделката, но продавача казва, че не може сега да я продаде за над 5хил лева, защото данъчните могат да го хванат. И това върви с всяка следваща продажба..

ЕДИТ: А това, че парите отиват на вятъра.. ми те като ти вземат 10% данък от заплатата пак са "на вятъра" по тази логика.. като се купува апартамент също има данък. Това е положението :)

Този пост е редактиран от bronc: 20 октомври 2016 - 10:22

• 0

#149 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 октомври 2016 - 10:35

Еми абсолютно вярна ми е логиката и естествено, че са на вятъра, защото в тоя апартамент живея аз, а не държавата. Но това е много, много дълга и демагогска тема, която не е нито за тук, нито за чат. :)
Успех на колегата с колата и да не се вталява толкова. Аз когато продавах моята джипка миналата година пак един мнителен пич ( напълно го разбирам, защото каза че работи като съдебен помощник в СГС и се е нагледал на всякакви измами) искаше проверка в КАТ, ЦКР, негов нотариус, ВИН номер, Данни на собственика и тн. Аз нямах какво да крия защото колата беше купувана от представителство и бях единствен собственик. Та в този смисъл, ако човекът отсреща не е някой тарикат или измамник, то не би следвало да има проблем да проверите колата. Всичко идва от намеренията на единия и другия участник в сделката.

• 1

#150 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 20 октомври 2016 - 16:04

докато се смята че данъците са пари на вятъра сигурността при сделките ще си остане 0...

• 1

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни