Предното ми CLK го бях продал на мой приятел. После той замина извън България и ми направи пълномощно за последваща продажба.
Когато продавах вече бившата ми моя кола (това е единствената кола, която съм продавал 2 пъти) на вече сегашният й собственик, купувачът искаше да е сигурен, че няма да я заключат на каналите и дойде с негов приятел - и двамата супер интелигентни пичове и готини да си говориш с тях.
Идеята беше да изповядаме сделката при нотариус и после в КАТ, като през цялото време половината пари са в мен, а другата в приятеля му... като получавам парите при успешно минаване на каналите. Тогава разбрах какво им е притеснението: да не би да е имало някаква измама в чужбина, която да лъсне няколко години по-късно в БГ при повторна регистрация.
Така и така им бях гласувал доверие на момчетата, нямаше никакви проблеми при нищо...
Но тук се действа на лична преценка: ако не ми вдъхваха никакво доверие пичовете, нямаше да се навия, понеже загубих цял ден в продажба на кола, която дори не беше моя.
Ако бяха някакви тарикатчета, също нямаше да се навия.
Разбираш какво имам предвид с написаното, нали?