Ето че и аз изгорях:Получих покана да се явя в районното за това че съм карал без колан явно нещата започват да стават доста сериозни.Все още не съм ходил да гледам кви съм ги надробил но то е ясно даже и съм почти сигурен че ме снимаха пак на ш*баната автогара но това ще се разбере като отида .
Електронен фиш със снимка за превишение на скоростта
Започната от Lambo_Rambo, 30 мар 2015 - 12:42:20
100 мнения по тази тема
Публикувано 12 април 2015 - 22:45
Публикувано 14 април 2015 - 08:48
Това ще да е онази смотаната куполна камера на светофара...нещастници!!!
Публикувано 15 април 2015 - 19:30
Това да не е на светофара на OMW-то под гранд мола? От тези грозните кутии? Ако някой може със сигурност да каже те действат ли и за какво по-точно? Понеже все различни тези чувам, гледам всеки, дори и бакшишите си карат както си искат.. телефони, колани, скорост, минаване на забранен сигнал. Даже бакшиш ми е казвал, че няма ядове на тези, само на изходите и входовете на града трябва да се пазиш.
Този пост е редактиран от miro0: 15 април 2015 - 19:31
The best or nothink.
Публикувано 15 април 2015 - 23:42
Не ми остава време да отида до кат да видя къде са ме щракнали.Не съм на 100% сигурен дали е на автогарата щото във него ден минах през почти целия Владислав от мак драйв до двете кули и на всички кръстовища има камери.Днес забелязах че има още една куполна камера малко след спирката на мак драйв посока автогарата.
miro0 Да точно за там става въпрос!Не са тия големите те са за нещо друго.Миналото лято като направих ляв завой от ОМВ-то бяха ме заснели със такава камера product_223.jpg 20,79K 7 Брой сваляния стои отстрани на стълба със светофарите.След като отида до кат ще споделя как стоят нещата#50
Публикувано 16 април 2015 - 10:41
Е те тези ще да са само за забранени маневри, минаване на забранен сигнал, колани, телефони, но не и скорост, предполагам?
The best or nothink.
Публикувано 16 април 2015 - 19:19
Ето снимка на акта
Стара е тамата и вероятно си платил наказателното по акта, но не забелязали, че след датата на съставяне на акта не е отразена годината. Само заради това можеше да го обжалваш и акта да падне, защото долу е записана годината, то там е отразено кога си получил екземпляр и кога са, а не кога е съставен.
Публикувано 17 април 2015 - 22:17
Забелязах, но предвид че долу си има дата реших, че няма да стане да се хвана за това, а не успях да се консултирам с адвокат в 3-дневния срок. Още не съм го платил, края на месеца трябва да отида да си взема постановлението.
Follow your own star...
Публикувано 29 април 2015 - 17:19
Ламбо, извинявай от сега, че ще ти спамя темата, но имам един въпрос.
На колко метра от знака " радар", могат да си поставят мобилните камери?
Щото на изхода от Ямбол, посока Сливен, след голямата табела на Петрол са скрити, а пред табелата им е забит знакът...
Та има ли някакви ограничения за метрите табела - камера?
Публикувано 29 април 2015 - 18:09
Този знак е рекламен на Osram, ако не бъркам и въобще не фигурира в Правилника за прилагане ЗДвП.
От 2015 (мисля, че не е приет още), знакът ще е:
Е24 “Контрол с автоматизирани технически средства или системи."
Ще се използва за да информира за място или участък на пътя, на които се осъществява контрол по спазване на правилата за движение чрез стационарни или нестационарни автоматизирани технически средства или системи.
Че те там редовно си вардят
От 2015 (мисля, че не е приет още), знакът ще е:
Е24 “Контрол с автоматизирани технически средства или системи."
Ще се използва за да информира за място или участък на пътя, на които се осъществява контрол по спазване на правилата за движение чрез стационарни или нестационарни автоматизирани технически средства или системи.
Че те там редовно си вардят
Публикувано 29 април 2015 - 19:55
Коцето е обяснил, само ще добавя че правилника е приет но влиза в сила от 21.05.2015г. ето и извадка от правилника :
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Послидно изм. и доп. ДВ. бр.13 от 17 Февруари 2015г.
Раздел VI.
Пътни знаци, даващи допълнителна информация - група "Е"
Чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2015 г., в сила от 21.05.2015 г.) Пътните знаци, даващи допълнителна информация, имат формата на правоъгълник със зелен фон за автомагистрали и със син - за пътищата в населени и извън населени места, и бяло поле, в което се изобразяват съответните символи и/или надписи в черен цвят. С бели надписи и символи в долния край на знаците може да се укаже разстояние, посока, време и др.
Различно оформление имат пътни знаци Е1, Е2, Е20, Е22 и Е23.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2015 г., в сила от 21.05.2015 г.) Пътните знаци, даващи допълнителна информация, имат следните наименования и изображения:
........................
Е24.jpg 3,42K 7 Брой сваляния - Е24 "Контрол с автоматизирани технически средства или системи
........................
(9) (Нова - ДВ, бр. 13 от 2015 г., в сила от 21.05.2015 г.) Пътен знак Е24 информира за място или участък на пътя, на които се осъществява контрол по спазване на правилата за движение чрез стационарни или нестационарни автоматизирани технически средства или системи.
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
Публикувано 29 април 2015 - 20:57
Всичко ясно,а дали ще има знаци на тия дето снимат от коли-стационарни и в движение!?И къде ще си го турят!? Щото тия си ги има и сега за стационарните камери.
Публикувано 29 април 2015 - 21:08
виждал ли си го някъде този знак?
Или говориш за този?
Публикувано 30 април 2015 - 12:01
Преди всички стационарни камери за скорост има някакви знаци,ама сега като питаш сякаш не съм сигурен как точно изглеждат.Не съм виждал обаче да имат лого на осрам.Тия обаче с осрама ги има на много места където няма никакви камери.Не знам дали няма два вида на осрам!?
Публикувано 01 май 2015 - 08:48
Всичко ясно,а дали ще има знаци на тия дето снимат от коли-стационарни и в движение!?И къде ще си го турят!? Щото тия си ги има и сега за стационарните камери.
В София на много места съм засичала спрели коли - полицейски и цивилни, на които са поставени голям стикер, който показва, че от колата се снима. Стикерът наподобява пътните знаци за радар.
Публикувано 01 май 2015 - 13:17
В София на много места съм засичала спрели коли - полицейски и цивилни, на които са поставени голям стикер, който показва, че от колата се снима. Стикерът наподобява пътните знаци за радар.
И аз съм ги виждал но ми се иска да си слагат предупредителен знак например на 20м от колата,че да имаме време за реакция,а пък на тия дето са в движение да им закачат по едно хвърчило със знак!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни