Целта не е да имаш време за реакция.. а просто да не се кара така.
Електронен фиш със снимка за превишение на скоростта
Започната от Lambo_Rambo, 30 мар 2015 - 12:42:20
100 мнения по тази тема
Публикувано 01 май 2015 - 21:46
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 02 май 2015 - 08:16
Аз винаги ще си настоявам ,че трябва първо да се оправят ограниченията ,пък после да се снимаме , то стана невъзможно за каране ,ние винаги ще слагаме каруцата пред коня. Сите на опаки само ние на терсене...
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 02 май 2015 - 12:09
Целта по белия свят е превенция,а не просто пълнене на хазната от робите.
Петдесет километра дупки и неравности,един километър равно и хоп камера!
Хай де де!Ше ме цакат мене те с топла бира!
Петдесет километра дупки и неравности,един километър равно и хоп камера!
Хай де де!Ше ме цакат мене те с топла бира!
Публикувано 04 май 2015 - 10:21
Ламби, онзи ден излизам от подлеза преди светофара на ХЕИ и се включвам в булеварда, и какво да видя в острова за безопасност, точно на излизане от подлеза, патрулката на аварийки и камерата на таблото. Става въпрос не за острова преди автобусната, а този който осигурява безопасно излизане на тези от подлеза, с две думи излизаш от подлеза с по висока скорост и щрааак, виждаш ги в огледалото, ако погледнеш! Типичната засада! Мислех си да не би да са те щракнали по подобен начин и за това да не си разбрал от къде.
Снощи около 01:00 бяха се паркирали на следващият светофар, не този на ХЕИ, ами следващият в посока ХЕИ - Гранд мол. Интересното е, че бяха спрели в точно преди разделителната ивица, в средата на кръстовището, патрулката гледаше надолу, бяха спрели от двете страни по една кола и единият стоеше до патрулката, размахвайки доволно и комплексарно палката. В първият момент си помислих, че е станала катастрофа. Патрулката беше с камери за видео-наблюдение, или поне с такива стикери.
МНОГО ми е любопитно имат ли право да спират по по-горе посочените начини???
The best or nothink.
Публикувано 07 май 2015 - 17:38
Миналата седмица ходих във кат и се видях кристално ясно.Камерата е на кръстовището на Мол Варна гадината се върти на 360 градуса пък какъв зоом и качество има направо останах на 20 30м се вижда абсолютно всичко с колан ли си или не,може и да си видиш колко ти са бели зъбите
Публикувано 10 май 2015 - 22:24
Не мисля, че въртяща се камера може да мери и скорост!?
Добре, може, но не мисля, че общината/КАТ биха дали толкова пари за толкова сложна камера!
Добре, може, но не мисля, че общината/КАТ биха дали толкова пари за толкова сложна камера!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 10 май 2015 - 23:31
Мен ме снимаха за не използване на колан а не за скорост! 11141608_1083076865052232_872000784_o.jpg 94,87K 4 Брой сваляния и със сигурност не могат да следят за скорост.
Този пост е редактиран от osmandjikov: 10 май 2015 - 23:38
Публикувано 10 май 2015 - 23:40
Аз ходих наскоро, 35 дни след написването на акта и още не беше излязло постановлението,удължиха ми акта, предполагам че тая липса на дата ги бави нещо, поне женичката на касата за постановленията ми каза че заради липсата на дата полицая който е писал акта трябвало да пише някакви допълнителни глупости, а и обикновено мисля че до 2-3 седмици излизат постановленията... Има ли някакъв срок до който са длъжни да издадат постановление?
Follow your own star...
Публикувано 11 май 2015 - 14:23
Баща ми кара 5 месеца със акта след което му излезна наказателното постановление.Мисля че няма някакъв срок всеки месец ходиш в кат за заверка и проверяваш дали е излезнало.
Този пост е редактиран от osmandjikov: 11 май 2015 - 14:24
Публикувано 11 май 2015 - 19:21
Баща ми кара 5 месеца със акта след което му излезна наказателното постановление.Мисля че няма някакъв срок всеки месец ходиш в кат за заверка и проверяваш дали е излезнало.
Да, но като излезне вече има срок.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 11 май 2015 - 19:24
Аз ходих наскоро, 35 дни след написването на акта и още не беше излязло постановлението,удължиха ми акта, предполагам че тая липса на дата ги бави нещо, поне женичката на касата за постановленията ми каза че заради липсата на дата полицая който е писал акта трябвало да пише някакви допълнителни глупости, а и обикновено мисля че до 2-3 седмици излизат постановленията... Има ли някакъв срок до който са длъжни да издадат постановление?
По принцип срока е 30 календарни дни, но с презаверка може и повече.
След като излезне НП плащането е до 7 дни, след което текат ежедневни лихви и при спиране на пътя и проверка може да литне книжката, докато не се плати глобата.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 11 май 2015 - 19:32
Само да поясним още веднъж - обжалва се наказателното постановление, защото в него се налага наказание, което се жали.
Актът не се обжалва, тъй като той е документ, с който длъжностното лице констатира, че си направил нарушение.
Последователността е следната:
1. Правиш нарушение (евентуално)
2. Длъжностно лице (катаджия) установява, че правиш нарушение
3. Длъжностното лице съставя акта, с който констатира, че правиш нарушение
4. Длъжностното лице предава акта на правоохранителния орган (КАТ)
5. Друго длъжностно лице определя наказанието според информацията от акта
6. Въз основа на определеното наказание се издава наказателно постановление
7. Наказателното постановление се връчва на нарушителя
8. Наказанието влиза в сила
Можеш да се жалиш (да обжалваш) наказателното постановление, тъй като с него се налага наказанието. Преди това - на акта няма какво да му обжалвжаш.
От тук следва важен извод - срокът от три дни за обжалване започва да тече от омента на връчване на наказателното постановление. Не от датата на съставяне на акта, не от датата на връчване на акта (когато е съставен в отсъствието на нарушителя, например с камера) и не от датата на съставяне на наказателното постановление, а именно от датата на неговото връчване!
На мястото на колегата, ако изобщо му издадат наказателно постановление, аз лично бих си подготвил една жалбичка, в която да се посочи кратко и ясно - посочената в наказателното постановление дата не отговаря на датата посочена в акта, а именно - в постановлението е посочена дата ... а в акта е посочена дата без година ... На същото основание обжалвам ... дрън дрън, някой юридически грамотен може да го формулира по-прецизно.
Ако в акта пише една дата, а нарушението е било на друга дата - може да се поиска справка от КАТ, дали длъжностното лице е било зачислено на посочената в постановлението дата за патрул на посоченото място и т.н. ако е нощна смяна - почти няма шанс да е имал две нощни смени една след друга. Ако е дневна - пак е малък шансът да е бил на едно и също място и двата дни. Но дори и тогава - може да се поиска справка от кои дати са актовете с предходния и следващия номер и ако не са от същата дата - отново може да се обжалва успешно.
Акт не могат да коригират, след като е бил издаден. Постановление с различни данни от вписаните в акта не могат да издадат!
Между другото, друг не по-малко важен факт е, че на базата на един акт могат да съставят само едно наказателно постановление. В конкретния случай в акта има липсващ задължителен атрибут и няма какво да направят. Ако в акта има грешни данни - например грушна дата - също нищо не могат да направят. Но има случаи, в които например в акта е написана правилната дата, но след това допускат грешка в наказателното постановление. Ако веднъж са ти връчили постановлението с грешка в него и ти го обжалваш - не могат да съставят второ с коригирана грешка на основание на същия акт.
Поздрави и успех на колегите.
Аз съм привърженик на тезата, че дори и да съм нарушил правилата, ако те са допуснали грешка в акта - трябва да се обжалва!
Актът не се обжалва, тъй като той е документ, с който длъжностното лице констатира, че си направил нарушение.
Последователността е следната:
1. Правиш нарушение (евентуално)
2. Длъжностно лице (катаджия) установява, че правиш нарушение
3. Длъжностното лице съставя акта, с който констатира, че правиш нарушение
4. Длъжностното лице предава акта на правоохранителния орган (КАТ)
5. Друго длъжностно лице определя наказанието според информацията от акта
6. Въз основа на определеното наказание се издава наказателно постановление
7. Наказателното постановление се връчва на нарушителя
8. Наказанието влиза в сила
Можеш да се жалиш (да обжалваш) наказателното постановление, тъй като с него се налага наказанието. Преди това - на акта няма какво да му обжалвжаш.
От тук следва важен извод - срокът от три дни за обжалване започва да тече от омента на връчване на наказателното постановление. Не от датата на съставяне на акта, не от датата на връчване на акта (когато е съставен в отсъствието на нарушителя, например с камера) и не от датата на съставяне на наказателното постановление, а именно от датата на неговото връчване!
Няма какво допълнително да пише. Ако допишат година само върху тяхното копие, която я няма върху твоето копие - това си е живо подправяне на документ и си е направо наказуемо, съмнявам се в КАТ някой да е толкова прост, да рискува да го направи. Няма какво друго да пише, защото наказателното постановление се съставя на базата на данните записани в акта - това е предназначението на акта! Постановление не се съставя на базата на спомени на катаджията, на базата на записки от българските възстания, а на информацията в акта. Ако някаква информация липсва в акта - нямат основание да съставят наказателно постановление. Ако датата е сгрешена - също, но е по-сложно за обжалване....женичката на касата за постановленията ми каза че заради липсата на дата полицая който е писал акта трябвало да пише някакви допълнителни глупости...
На мястото на колегата, ако изобщо му издадат наказателно постановление, аз лично бих си подготвил една жалбичка, в която да се посочи кратко и ясно - посочената в наказателното постановление дата не отговаря на датата посочена в акта, а именно - в постановлението е посочена дата ... а в акта е посочена дата без година ... На същото основание обжалвам ... дрън дрън, някой юридически грамотен може да го формулира по-прецизно.
Ако в акта пише една дата, а нарушението е било на друга дата - може да се поиска справка от КАТ, дали длъжностното лице е било зачислено на посочената в постановлението дата за патрул на посоченото място и т.н. ако е нощна смяна - почти няма шанс да е имал две нощни смени една след друга. Ако е дневна - пак е малък шансът да е бил на едно и също място и двата дни. Но дори и тогава - може да се поиска справка от кои дати са актовете с предходния и следващия номер и ако не са от същата дата - отново може да се обжалва успешно.
Акт не могат да коригират, след като е бил издаден. Постановление с различни данни от вписаните в акта не могат да издадат!
Между другото, друг не по-малко важен факт е, че на базата на един акт могат да съставят само едно наказателно постановление. В конкретния случай в акта има липсващ задължителен атрибут и няма какво да направят. Ако в акта има грешни данни - например грушна дата - също нищо не могат да направят. Но има случаи, в които например в акта е написана правилната дата, но след това допускат грешка в наказателното постановление. Ако веднъж са ти връчили постановлението с грешка в него и ти го обжалваш - не могат да съставят второ с коригирана грешка на основание на същия акт.
Поздрави и успех на колегите.
Аз съм привърженик на тезата, че дори и да съм нарушил правилата, ако те са допуснали грешка в акта - трябва да се обжалва!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 11 май 2015 - 20:04
Много точно си обяснил Иля, има още една процедура,пътния полицай след като предаде написаните актове през изтеклата му смяна, те отлежават три дни на бюрото, на началника му. През този период ако шофьор представи убедителни писмени аргументи, че акта е написан неправомерно, шефа на районното има правото да го анулира.
Публикувано 12 май 2015 - 01:21
Тоест когато ми издадат наказателното постановление да го обжалвам на база на това че липсва година на акта и ще ми се размине? Жената на касата за наказателните постановления ми каза че при липсваща дата полицая пишел "докладна" но не разбрах дали това оправя проблема с липсващата дата. Нямаше как директно да я питам дали са се прецакали и дали ще мина метър.
Тренер като ми го писаха тоя акт полицая който ми го написа ми каза, че като си взема наказателното постановление мога да карам 1 месец с него, както мога да си карам с акта. Сигурен ли си за тези 7 дни и че после започват да се трупат лихви?
Follow your own star...
Публикувано 12 май 2015 - 06:37
Няма никакви лихви. Илията го е обяснил много точно и правилно. Караш с акта, докато ти излезе наказателно постановление. После го взимаш и в 7 дневен срок можеш да обжалваш. Срока за обжалване започва да тече от датата на връчване. Другият вариант е като вземеш наказателното, чакаш две години и то отпада по давност. Тези две години започват пак от датата на връчване на наказателното постановление.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни