Еми не върви Седя си на гъза, събирам пари и се чудя какво да правя. Така или иначе поредния (за съжаление не и последен) семестър върви с пълна сила и не знам кога ще мога да се занимавам с колата. За това пък продължава да ме гложди мисълта, че като ще се наливат пари трябва да направя нещо повече от просто да сменя двигателя или само блока със същия.
Взеха да ми минават едни мисли да го строукна с колянов вал и биели от М117 5.6, правено е доста пъти, но за съжаление никъде няма подробно описание кое става кое не. Другото е че сигурно ще се пенсионирам преди да открия такъв вал с биели, още повече на прилична цена. В Своге уж има един 5.6 ама го продават само целия, парите са прилични, но собственика не бил сигурен че е 5.6, само така си мислел..
Един в 190рев беше писал че си направил двигателя с такъв вал и биели, но сменил и буталата, портнал главата, строукнат +0.6 литра с колянов вал и биели от 5.6, и борнат още +0.6 литра от буталата, демек в крайна сметка беше станал 6.2 и колата му беше извадила 300 киловата на колелата без да са я настройвали особено много, поне по негови думи.
Малко ме е яд, че не си разглобих целия двигател да видя дали няма други щети, да знам дали има смисъл да търся само вал или цял блок или направо цял двигател. Иначе освен от продавалника тва 5.0 амг за 1500 имам оферта 1000 за цял двигател комплект пак 5.0 от 140ка като моя. Звънях и в моргата в подгумер да питам какви пари ще искат само за вала и какви за целия блок с вътрешностите, че имат едно оглозгано М119 там от чочоне, но още не са казали какво предлагат, като знам какви цени обявяват обикновено ме съмнява да ми пуснат смислена оферта. И до бай Васил трябва да отскоча да видим той какво ще предложи.
Както казах след като ще се дават пари не ми се скача на същия вариант, но май смелостта ще ми стигне само да си поиграя с колекторите. Някой ако има някакви идеи да казва. Не ми се сменя концепцията с М119 защото както казах съм инвестирал не-малко във фланеца и инсталацията, отделно че с каквото и да го сменя ще си е компромисен вариант.