Юлияне, кутията я свалих в четвъртък и се оказа че фланеца със шлиците дето се нанизва на оста на скоростите превърта, все едно няма връзка със периферията (там където е феродото), явно като съм нанизвал кутията нещо съм го напънал и съм го счупил, ама така е като се правя на много як хем да вдигам кутията хем да гледам да нацели оста да влезе в шлиците, хем във същото време да е включена на скорост и да въртя отзад трилъчката докато се нацелят шлиците, не си е работа, все пак кутията си е едни 30-40 кила. Ако бях извикал някой да ми помогне сигурно нямаше да стане така, но като че ли по-добре че така стана, сега ще имам възможност да го направя като хората. Тъкмо взех керамичните плочки от еконт, вчера звъннах на колегата iizi от когото купих кутията да провери дали случайно няма някакъв феродов диск останал, със едрите шлици, ако има още утре ще ида да го взема. Взех 12 плочки (от двете страни по 6), мислите ли че ще държат? Така и не разбрах на какъв въртящ момент държат тия плочки.. http://racing-mania.... za Saеdinitеl Такива са плочките, само че ги взех от един пич дето ги купил и в последствие пропаднало правенето на съединител, и малко по-тънко ми излязоха отколкото ако ги бях взел от сайта. Чудя се обаче дали по 6 от всяка страна ще са достатъчни, трябва да проверя и физически колко могат да се съберат на такъв диаметър диск, и освен това не знам дали притискателя ми ще ги натиска достатъчно, все пак триенето си е функция от коефициента на триене умножен по натиска. Споделете някакво мнение по въпроса.
А колкото до паленето, тъй като фланеца е така направен, че стартера може да седи на двигателя без кутията да си е на мястото, успяхме да повъртим но имаше някакъв проблем с бобините и не даваха искра, останалото беше много добре, налях масло, не се появиха течове от никъде (поне на първо гледане), сега мисля е удобен момент пак да го сваля тоя фланец да му направя последни корекции, защото в момента стартера не може да се сваля без да се свали кутията, което е малко кофти, и така и така ще го свалям си мисля дали да не пробвам да го копирам върху някакъв лист А2, да го занеса да ми сканират листа и вече като го имам на изображение да се пробвам да го докарам и на чертеж. Въпроса е как да го отпечатам перфектно точно върху листа Дайте някакви идеи.