По между другото колеги,някои да знае какъв сигнал взима компа на газовия инжекцион от електрическите дюзи на бензина? Какво го интересува?...Само началото (момента)на отваряне на дюзата или се съобразява и с продълйителността на отворено положение ?
На повечето мотори както знаеш 2 те неща -въздух и гориво - наи грубо казано въздуха се мери колко е и се подава гориво.Та
на колите с ел дюзи - сигнала които се подава на тия дюзи е изходния сигнал които е пропорционален на количеството гориво.
Понеже тия дет правят газови уредби не са паднали от луната и знаят да плуват и съответно морето не им е до колене - взимат готов формиран сигнал от гореуказаното място и го рекалкулират коко газчица да подадат.
Сигнала дето идва на бензиновите дюзи е смлян както казах - направени са всякакви сметки в зависимост от 20 параметара на мотора и това спестява на газаджиите огромен развои които струва много ама много пари ( един софт в Бош например за един мотор се прави и тества поне 4 години преди да излене на пазара)
По мое изследване -газовите инжекциони имат 2-3 входни сигнала- температура на мотора, обратна връзка от ламбда сондата и наи много още 2-3- бруто 5 неща но тия праметри са само за донаглсяване - основното инфо за количеството гориво идва от горепосоченото място.
Другото което - не познавам всички тунингови фирми и незанмтам това дет си си набелязал да купуваш.
Прочетох само 1 изречение -там дето някои ти казал че помпата отставала.
Помпата от К джетроника - тя доставя огромен дебит и налягане сравнено с помпата на Джетроник (повечето колие ел инжекцион са кръстени или в името на инжекциона фигурира тая дума )- просто принципа е друг и ако се ползва тач помпа трябва да се редуцира и налягането и дебита.
Аз съм виждал ел дюзи дето издържат на 4 - 5 атмосфери налягане ама ценат им е много солена и ако си склонен да дадеш токова пари - то направо може да си купиш готова направена кола.
Ще кажа нещо друго -ама то си е мое мнение- лично на мене не ми се връзва да се тунингова наи слабия мотор на Мерц -тои порождение си е умрял а и самата кола 201 правена да е пенсионерска дет се вика така че като краен ефект много няма да излене .
Но с учебна цел всяко занимание си струва.