Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Боядисване на джанти

• Please log in to reply
103 мнения по тази тема

#61 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 март 2009 - 19:40

Като начало този дългия болт не е за алуминиева а за стоманена джанта.
За алуминиевите главичката има конусовидна форма, а този за стоманената има форма на полусфера.
Защото такава е формата на леглото за болта в двата вида джанти.

Най-добре си запиши параметрите на джантите и ходи в Ивай Джет и поръчай един комплект болтове или в Балкан Стар да видиш точния номер на болтовете и пак в Ивай Джет :)

Иначе съм любопитен, ако това са болтовете на резервната гума, а са по-тънки - ако се наложи да слагаш резервна - как ще я сложиш?

И едно питане - не са ли малко тъмни джантите?
Или това е оптическа илюзия от снимката.
Имам чувството, че са графитено сиви!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#62 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 09 март 2009 - 19:43

ЕТ-то на една джанта няма нищо общо с дължината на болта,а зависи от дебелината на джантата около централния отвор.
Бях писал преди време,че за цедес има две дължини за лети джанти,като едната беше 39мм.,а другата....35мм.,май....?
Болтове от "Булгарболт"на "Сливница" и"Раковски"(2лв./бр.),или втора употреба-питай Мари0.
За железни е 30мм.
Доколкото виждам двата болта,които си постнал са с различна дебелина(диаметър)..?
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#63 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 09 март 2009 - 19:45

Не са графитено сиви.Стандартния цвят са.От телефона е проблема....

Колкото до Ивайджет,там могат ли по номера на джантите да ми намерят съответните болтове?

Номер на джанти - 140 401 13 02

Някой с EPC може ли да види какво ще излезе,като се въведе този номер?
  • 0

#64 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 13 март 2009 - 17:27

ЕТ-то на една джанта няма нищо общо с дължината на болта,а зависи от дебелината на джантата около централния отвор.
Бях писал преди време,че за цедес има две дължини за лети джанти,като едната беше 39мм.,а другата....35мм.,май....?
Болтове от "Булгарболт"на "Сливница" и"Раковски"(2лв./бр.),или втора употреба-питай Мари0.
За железни е 30мм.
Доколкото виждам двата болта,които си постнал са с различна дебелина(диаметър)..?

Тези болтове,които си взел,специално за Мерцедес ли са правени?

Ходих в Ивайджет и цената,която ми обявиха за 1 болт е 9лв,което е прекалено вече!!

Между другото,този магазин не се ли казва Евроболт,защото съм ходил на същия адрес за болтове н атермостата ми?
  • 0

#65 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 16 март 2009 - 14:15

Както се очакваше,в Евроболт го имат като наменклатура,но не и в наличност.Ебати тъпия късмет имам.Цената му там е 5,40лв,което пак е много,но е на полонина на новата цена от 11лв за болт,която обявиха в Ивайджет!!!

Взех 1 оригинален болт от Ивайджет за 11лв,като целта е ,с него да ходя да търся болтове втора ръка или от друг магазин.

Та човека от евроболт,като видя ''оригиналния" e казал,че е толкова оригинален,колкото сиренето,което продават по магазините ни...

Това е ебати скапаната държава.Да ти продават неоригинален болт за 11лв!?!?!!?
  • 0

#66 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 16 март 2009 - 15:06

Както се очакваше,в Евроболт го имат като наменклатура,но не и в наличност.Ебати тъпия късмет имам.Цената му там е 5,40лв,което пак е много,но е на полонина на новата цена от 11лв за болт,която обявиха в Ивайджет!!!

Взех 1 оригинален болт от Ивайджет за 11лв,като целта е ,с него да ходя да търся болтове втора ръка или от друг магазин.

Та човека от евроболт,като видя ''оригиналния" e казал,че е толкова оригинален,колкото сиренето,което продават по магазините ни...

Това е ебати скапаната държава.Да ти продават неоригинален болт за 11лв!?!?!!?

Оригиналните болтове се разпознават много лесно-на главата им е щампована трилъчевата емблема.Поне доскоро беше така.......Ако имаш време отскочи до Балканстар и виж техните болтове какви са? И сигурен ли си каква дължина ти трябва(39мм.?)-колко стърчи болта от вътр.страна на джантата,като го вкараш?

И аз,като теб го гледах същия "филм",та накрая се сдобих с болтове от една гумаджийница"Европа" + прилични секретни.Повече от година нямам оплаквания.
  • 0

#67 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 16 март 2009 - 15:34

45милиметрови са.

В Маргел също ги имат и то на цена 3лв,което е екстра,но и там ги нямат в наличност!!!1

Не съм ли карък,а?
  • 0

#68 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 март 2009 - 15:38

А в маргела с поръчка не могат ли да ти ги доставят?
Все пак се очертава да има сняг до края на месеца, така че няма да сменяш толкова скоро...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#69 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 16 март 2009 - 17:56

С поръчка не става.И на двете места ми дадоха телефони,за да проверявам периодично....абе тъпа работа.

Така или иначе колата не става за редовно каране,но бързам да намеря болтове,за да и сваля сегашните джанти,които съм обявил за продажба.Даже един човек ми поиска gsm и очаквам да ми се обади...

Трябва пак да слагам 19ките,за да седи в гаража с тях...
А от Ивайджет,просто да забравят,че ще им купи някой метално парче с размера на детска пишка за 11лв на брой.
220лв за някакви си болтчета...."боговете сигурно са полудели"

Mbenz,тази гумаджийница продава болтове или случайно ги намери там?
  • 0

#70 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 16 март 2009 - 18:16

С поръчка не става.И на двете места ми дадоха телефони,за да проверявам периодично....абе тъпа работа.

Така или иначе колата не става за редовно каране,но бързам да намеря болтове,за да и сваля сегашните джанти,които съм обявил за продажба.Даже един човек ми поиска gsm и очаквам да ми се обади...

Трябва пак да слагам 19ките,за да седи в гаража с тях...
А от Ивайджет,просто да забравят,че ще им купи някой метално парче с размера на детска пишка за 11лв на брой.
220лв за някакви си болтчета...."боговете сигурно са полудели"

Mbenz,тази гумаджийница продава болтове или случайно ги намери там?

Една събота следобеда с летите джанти,които си бях пребоядисал с много мерак(и майсторлък :tongue: )и с два комплекта различни по дължина болтове тръгнах да си сменявам гумите и джантите.Дотук добре-свалиха железните жантоци,монтираха нови летни гуми на "новите"лети джанти...красота,кеф,мерак...!Да,ама не-и двете дължини болтове не ставаха-а-а...!А,сега де-къде да търся в събота около 16ч.?!Айде пак старите джанти,айде арабелите по Симеон,айде Ауто-плюс,Ауто минус,разни магазинчета за авто-чаркаляци...няма и няма!Връщам се с подвита опашка да си забера летите жанти с новите гумета и пичовете викат-в нашта гумаджийница до разклона за Овча купел има такива точно,та айде жантите в багажника и газ дотам!Та така приключи одисеята...
  • 0

#71 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 16 март 2009 - 19:38

Ясно,извадил си късмет.
Кой знае ,колко ще чакам......
  • 0

#72 nonev

nonev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 317 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W 123 230E`83-продаден
    W 123 200`82-реставрира се
    W 210 320E`96
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 март 2009 - 20:12

Ясно,извадил си късмет.
Кой знае ,колко ще чакам......

Докато чакаш защо не пробваш на http://etebg.com/autospares/index.html
  • 0
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя

#73 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 16 март 2009 - 20:42

Мерси много за линка!!!

Какво се оказва?!
Хитреците от Евроболт продават болта,който ми трябва за 5,40лв,а и случайно е под номер 36 в каталога им.

В сайта,който ми даде колегата намирам същия болт под същия номер,тоест от Евроболт явно купуват от този производител и ги препродават в София на надута цена.

Утре ще се обадя на посоченте телефони,за да видя дали часто лице като мен,може да поръчва!

Дано стане.
Благодаря ти nonev!!
  • 0

#74 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 март 2009 - 22:39

Да добавя само, че на опела бях със секретни болтове на ЕТЕ и бяха доста добре, докато не ми счупиха секретния ключ в една гумаджийница и се видях в чудо. Но като цяло виновни бяха гумаджиите, щото и малките деца знаят, че секретни болтове не се свалят с пневматичен пистолет.
  • 0

#75 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 16 март 2009 - 23:03

Аз не го знам.Даже не съм виждал секретен болт..... :blush:
На нито една от колите в семейството,няма такива болтове.....
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни