Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Боядисване на джанти

• Please log in to reply
103 мнения по тази тема

#31 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 февруари 2009 - 22:59

Оха,доста е 45лв за джанта 16ка.....за 18ка ще е по 55 сигурно

Ахъм, пича по телефона каза, че цената се мени по 5 лева на цол:
15 цола - 40 кинта
16 цоля - 45 кинта
17 цола - 50 кинта
18 цола - 55 кинта
19 цола - 60 кинта
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#32 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 27 февруари 2009 - 09:06

По въпросите с цените:

Звънях им днес по телефона на тези в Горна баня.
Казаха песъкоструйка, прахово боядисване и перлен лак на лицевата страна за 16" джанта 45 лв/джанта.

Абе извинявам се ама явно с shotgun600 не сме се разбрали......бояджиите,при които ходих са по пътя за банкя,НО не са тези,които е посочил той.....
тия другите маймуняци са като излизаш от Сф по сливница-пресичаш околомръсното,и първата пряка вляво-Банско шосе-по него пак първата вляво и се влиза в един неугледен двор-пак казвам -цената преди година и половина беше 130лв за 4 16ки....без пазарене за лицева или задгъзна част-боядисаха ЦЕЛИТЕ джанти... Кво е тва пазарене-55лв/бр-ама само лицево?!?!?! Ебаси играчите....

Поздрави Тодоров!!!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#33 the great

the great

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    W203 T - 2002
    W210- 320 CDI

Публикувано 27 февруари 2009 - 10:03

Да,45 лв. на джанта си е цифра.Аз си купих за 80 Евро джантите от ebay,и да дам повече за боядисване .....
  • 0

#34 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 февруари 2009 - 11:10

Не, хората не са се пазарили - попитах и директно казаха цената.
При това по телефона - не може да се каже, че са ме видяли и са ме преценили по колата или по джантите.

Казах: интересува ме цена за пълна процедура за алуминиева джанта 16 цола.
Отговориха ми: за 15 цола е 40 лв, а за 16 цола 45 лв. и така цената се променя по 5 лв. за по-голям цолаж. Включва подготовка, песъкоструене, подготовка за боядисване, прахово боядисване на цялата джанта и перлен лак (за да е лъскаво) на лицевата страна.

Имай предвид, че праховото само по себе си е достатъчно устойчиво на механични въздействия, за да не може лесно да се обели при монтаж, демонтаж, баланс, тежести, лепене и т.н. дори и на бордюр може да чукнеш леко без да се обели. А лакът не е като при акрилните и алкидните бои - да пази боята, а за блясък. Затова е само на лицевата страна...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#35 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 27 февруари 2009 - 11:31

Пак моя е грешката-аз реших,че цялата процедура е само за лицевата част,а вътрешния борд не го пипат изобщо :slap:
55лв-не са малко,но смятам ,че са оправдани-доста са операцийките-замислете се добър бояджия започва от 100лв нагоре за елемент-капаците и броните са на още по висока тарифа,като прибавим,че и джантите не са гладки елементи-демек по тегави са за обработка,и цената от 45лв/16ка си идва тамън.....който не го кефи-шкурката,спрейчето и направи си сам :) Аз я правих на жигулето таз процедура-ама там са стоманени джанти и не си струва инвестицията-ефекта е добър,но след година най много се повтаря упражнението...
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#36 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 02 март 2009 - 15:22

Хохо,сега ходих да проверя джантите дали са криви.Много съм доволен,защото са идеално прави.Просто голям удар направих благодарение на mrluigi!!!

В Сряда отивам да ги оставя за боядисване.Нямам търпение....
  • 0

#37 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 04 март 2009 - 23:47

Абе извинявам се ама явно с shotgun600 не сме се разбрали......бояджиите,при които ходих са по пътя за банкя,НО не са тези,които е посочил той.....
тия другите маймуняци са като излизаш от Сф по сливница-пресичаш околомръсното,и първата пряка вляво-Банско шосе-по него пак първата вляво и се влиза в един неугледен двор-пак казвам -цената преди година и половина беше 130лв за 4 16ки....без пазарене за лицева или задгъзна част-боядисаха ЦЕЛИТЕ джанти... Кво е тва пазарене-55лв/бр-ама само лицево?!?!?! Ебаси играчите....
Поздрави Тодоров!!!

Точно при тези съм ходил и останах доволен.
А и сега продължавам да съм доволен...
Цените бяха точно толкова, колкото казваш - според писаното от мен ТУК, платих по около 25лв за 15'' джанта.
Ето и снимки от тогава.

Виж при цена от 40лв на джанта аз лично никак няма да остана доволен...
Или може би при "лютите" жанти е по-различно?

shotgun, не се засягай брат ама...
Как ти даде сърце да ги вземеш в този вид?
Да, знам - аз съм предубеден, мразя алуминий ама хич да не го мразех бая шпакловка им трабва за да придобият фейс...
След това и господ не може да ме убеди, че с това моделиране ще бъдат толкова здрави ръбовете им, колкото са били.
Нейсе, важното е да те радват.
Аз махнах подобни заради стоманени и сега ще ги карам и тях на прахово.
Ще видим колко пари ще ме одрусат за 16" метална джанта.
Дето викат ората - луд умора нема.
Само се поти :friends:
  • 0

879897.png

#38 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 март 2009 - 16:45

E-e-e-e... ама тез тенекиени джанти.
Ние за алуминиеви говорим!

А това за шпакловането - то е по фейса - няма да влияе на здравината или на борда на джантата.
Макарче, аз лично сериозно щях да се осъмня в това, че джантите са абсолютно прави, а имат толкова измъчен вид.

Както и да е, важното е, че човекът е доволен :)
Аз моите още не съм ги видял новите... а ще стане почти месец откакто ги взех :)
  • 0

#39 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 05 март 2009 - 18:28

Много са си убави тенекииките! :0_yahoo:
То за цената не би трябвало да има значение - ако го няма лакирането, всички останали операции са си същите и за тенекето и за халЮминя...
А може ли някой да ми даде телефона за да питам със сигурност дали пък за метални джанти не е по-евтино?
40 кинта на търкало, някак...

Аз като като споменах за замазването и шпакловката нямах предвид, че това ще се отрази на здравината на джантата като цяло.
Ама последващо закачане в бордюр ще отлепи замазката със сигурност.
Пък и ми се стръва, че и при гумаджия трабва да се подхожда по-внимателно.
Може и да не съм прав но на мен тези процедури не ми се нравят.
Всъщност това е едно от нещата да не харесвам люти джанти...
  • 0

879897.png

#40 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 март 2009 - 18:37

А може ли някой да ми даде телефона за да питам със сигурност дали пък за метални джанти не е по-евтино?

GSM: 0888985849, 0887973413

Има го на сайта им (ако е същата фирма)
http://www.pbg.bg/bg/e01341/
  • 0

#41 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 05 март 2009 - 19:41

Вчера ги оставих при бояджиите.Показаха ми джанти,които в момента се правят и съм повече от впечатлен.Работилницата им е абсолютна дупка,която едва намерих.

Човека,който ме посрещна там,явно беше главния и каза,че мойти джанти изобщо не са толкова зле и че редовно му носят, къде къде по-очукани!!

Показа ми едни джанти като на Самурая на C140 500-нарката,които са били,ама много по зле от мойте.Бяха току що грундирани и висяха от една тръба.По борда просто се заглажда леко,а се китосва, или там каквото се прави ,само по-лицевата част.Джантите са били много по-зле от мойте,а не им личеше грам.....

Абе ще видим след 4-5 дена.Ще ви ги снимам,преди и срлед.

А на въпроса,как се навих да ги купя....Ами първо са 500лв,второ са 18ки,трето са ЕТ47 (точно колкото търсих),четвърто са оригинални.Просто никъде не се предлага нито един от двата модела,които търсих.Изведнъж изпадат тези,естествено че ще ги взема,защото са ОК и за още 200лв ще са като нови.Теглим чертата и какво излиза?Излиза че за 700лв имам супер джанти които отговарят на всичките ми изисквания.Ми то едни 16ки като тези дето сега ги имам струват 500лв!!!За какво говорим просто!!!

От това,което видях,ми стана ясно,че пребоявисаните по нищо не се различават от токи що купени джанти от магазина.Дано и мойте ги направят така!

Човека ми даде мостри с цветове.Препоръча ми цвят перлен металик сребрист и си избрах него.Абе за тия пари ,супер се получава.Само гуми остават и политам.
  • 0

#42 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 март 2009 - 21:09

Вчера ги оставих при бояджиите.Показаха ми джанти,които в момента се правят и съм повече от впечатлен.Работилницата им е абсолютна дупка,която едва намерих.

Човека,който ме посрещна там,явно беше главния и каза,че мойти джанти изобщо не са толкова зле и че редовно му носят, къде къде по-очукани!!

Показа ми едни джанти като на Самурая на C140 500-нарката,които са били,ама много по зле от мойте.Бяха току що грундирани и висяха от една тръба.По борда просто се заглажда леко,а се китосва, или там каквото се прави ,само по-лицевата част.Джантите са били много по-зле от мойте,а не им личеше грам.....

Абе ще видим след 4-5 дена.Ще ви ги снимам,преди и срлед.

А на въпроса,как се навих да ги купя....Ами първо са 500лв,второ са 18ки,трето са ЕТ47 (точно колкото търсих),четвърто са оригинални.Просто никъде не се предлага нито един от двата модела,които търсих.Изведнъж изпадат тези,естествено че ще ги взема,защото са ОК и за още 200лв ще са като нови.Теглим чертата и какво излиза?Излиза че за 700лв имам супер джанти които отговарят на всичките ми изисквания.Ми то едни 16ки като тези дето сега ги имам струват 500лв!!!За какво говорим просто!!!

От това,което видях,ми стана ясно,че пребоявисаните по нищо не се различават от токи що купени джанти от магазина.Дано и мойте ги направят така!

Човека ми даде мостри с цветове.Препоръча ми цвят перлен металик сребрист и си избрах него.Абе за тия пари ,супер се получава.Само гуми остават и политам.

Сърби ме и аз да се изсе...кажа по въпроса-на времето имаше бояджии рамки на състезателни пистови велосипеди ( от 1987 нататък ми са данните), които махаха боята, боядисваха и ПЕЧАХА в истинския смисъл боята в специални пещи. Резултата беше ка то в завада. Мен не ме интересува прахово ,а казионно-изпечено боядисване. Има ли още такова и къде?
  • 0

#43 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 05 март 2009 - 21:19

Казионно изпечено нямам представа,какво значи.
След праховото и лака,слагат джантите в камера.Не стаичка с печка,както някои бояджии правят,ами истинска камера за такива неща.
  • 0

#44 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 март 2009 - 10:14

Казионно изпечено нямам представа,какво значи.
След праховото и лака,слагат джантите в камера.Не стаичка с печка,както някои бояджии правят,ами истинска камера за такива неща.

Казионно ще рече-първо пстолет, после пещ-като у завода да стане.
  • 0

#45 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 07 март 2009 - 11:16

Ами точно така го правят.
Даже човека каза,че става по здраво защото в завода,когато ги боядисват,повърхността на джантата е гладка,докато сега боята и грунда ще се нанесът върху грапава повърхност,заради песъкоструенето.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни