Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Термостат за W140 600 отварящ по-рано (на 79-80градуса),а не на 90гр.?

• Please log in to reply
168 мнения по тази тема

#76 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 22 май 2008 - 20:55

Да прав си.Просто съм направил така,че двете ел.перки да се включват 10гр по-рано,но много трудно охлаждат понеже термостата тамън е отворил лекичко,а не до необходимото и това им пречи да смъкнат лесно температурата.
  • 0

#77 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 май 2008 - 21:01

top,ако знаеш английски виж цялата страница.Ако пък не знаеш,BOSS ще ти преведе.

http://pages.prodigy...ne/MB_S500.html

Мерси, ще се оправя. Тоя дядка сигурно по цял ден си разглобява колата, като му гледам темите всичко е правил по неговата.
  • 0

#78 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 22 май 2008 - 21:04

BENZBOSS е заприличал на него :lol:

Само не знам как ще го запоиш,понеже е много тясно.При нас го закачаме на буксата,а тя се разглобява и става лесно.При това гледам че резистора го слага на самия датчик.Как ще бръкнеш, не знам!
  • 0

#79 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 май 2008 - 21:09

BENZBOSS е заприличал на него :lol:

Само не знам как ще го запоиш,понеже е много тясно.При нас го закачаме на буксата,а тя се разглобява и става лесно.При това гледам че резистора го слага на самия датчик.Как ще бръкнеш, не знам!

Жичките от двете страни на резистора са дълги, ще ги умотая за крачетата на датчика и с един тънък накрайник на поялника ще ги хвана към датчика после ще изрежа стърчащите жички от резистора.
  • 0

#80 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 22 май 2008 - 21:12

Да умно е.С една пинцета.

Еее днеска много работа свършихме май :lol:
Айде лека на всички и в Събота ще пиша тук, за да кажа какво съм свършил и дали е станало.
  • 0

#81 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 май 2008 - 21:39

Ще чакаме да пишеш какво е станало. Дано стане тоя термостат и да си решиш проблема с температурата.
  • 0

#82 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 май 2008 - 23:05

Тоз дядка ми е селски тука,ходи у сьщия сервиз от който купих Машината,един Сьрбин го дьржи................

На брата Е320 95 е с тоя четворния датчик та няма да се изненадам ако на ТОПа 210 е сьс сьщия.

Запоявай смело,най-лошото което може да стене е да си мине на оригиналните стойности.
  • 0
.

#83 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 май 2008 - 02:42

Тая Е320 е много странна, всичко съм и сменил и пак грее и то не винаги. Установил съм че когато тръгне да загрява почва да се чува един звук като цъкане (два пъти казва цъц-цък през определен период от време) зад таблото или задната част на кутията с бушони - някъде от там се чува не съм установил точно от къде. Когато цъка перките не включват въобще а когато включват го няма цъкането, незнам какво има там може би някакво реле което пуска ел перките ? да взема и него да го сменя ако съществува може пък да се оправи проблема с загряването ?

ЦЬК,ЦЬК..................ше да е от това реле което трябва да е около бушоните които па се падат пред таблото.Вади там и виж дали има кофти врьзка или релето много шибано.Това реле ти вкключва перките,като не зацепят и айде на черешата,115 градуса самовар.

Публикувано изображение

Ма е прав Пушката - за кво не са го направили електрическо това виско???На новите Баварци водната помпа е електрическа и НЕЕМА ГЕЛЕ.

Те ти перка модел Мрака,на 4 болта се хваща и е никви пари.Не им е проблем и да скьсат,няма да строши нищо,а не като виско снаряда.Такова аз поне не сьм чул да е отказало на някой,ако му клекне релето го врьзваш на кьсо и пей сьрце,това обаче не е така с виското

Публикувано изображение
  • 0
.

#84 NIK

NIK

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:San Diego, Callifornia
  • Автомобил:
    W 124 E 320 1995
    Honda Civic 1.7 SONC 2001

Публикувано 23 май 2008 - 03:23

Добре де маика му стара, не може ли да си ги пращате на лични тези неща? Сега ще ме накарате да се залетиа и аз с поиалника а толкова мразиа да се ровиа под капака! Пууу за какво го четох това... Асене , имаш ли поиалник бе и ми трЕбва едо диотче маи :kill_myself:
  • 0
Член на УС на МБКБ- "Мисля че е очевидно, че щом е Мерцедес-Бенц КЛУБ България форума е на клуба и респективно на членовете му. Всичко други са добре дошли но са само гости. smile.gif А като отидеш на гости не даваш акъл как да си подредят хората мебелите, нали?"

#85 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 май 2008 - 04:39

Трябва ти резистор.....

0.250 вата

1100 или 1200 ома - зависи колко рано искаш да ти включи перката.На 1100ома включваше на 92гр,а на 1200ома включват на 94градуса.
Като отидох в магазина за ел.части продавача каза,че е по правилно да се казва 1.1 кило ома или 1.2 кило ома,ама както и да го кажеш ще те разберат.
Айде вади и ти поялника сега ;)
То и едно термостатче ще ти трябва в такъв случай.Каква е колата?
  • 0

#86 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 май 2008 - 04:52

Трябва ти резистор.....

0.250 вата

1100 или 1200 ома - зависи колко рано искаш да ти включи перката.На 1100ома включваше на 92гр,а на 1200ома включват на 94градуса.
Като отидох в магазина за ел.части продавача каза,че е по правилно да се казва 1.1 кило ома или 1.2 кило ома,ама както и да го кажеш ще те разберат.
Айде вади и ти поялника сега ;)
То и едно термостатче ще ти трябва в такъв случай.Каква е колата?

Не питай,това е брата близнак,колата е Е320 от 1995 с новия датчик и термостат на 79 градуса.Като я напьне малко и му грее,на магистрала е ОК ма градско с клима е леко по-висока от Духа.

Брат,поялник имам,даже е в багажника на Духа дето го караш в момента,там някьде са и тия 1.1ом,има около 95 останали,че увапцах 5 до запояване на тоя на Мрака.
  • 0
.

#87 NIK

NIK

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:San Diego, Callifornia
  • Автомобил:
    W 124 E 320 1995
    Honda Civic 1.7 SONC 2001

Публикувано 23 май 2008 - 04:53

Колата е В 124 Е 320 1995. Модела и е такав че не искам да пипам - не сам откачил като брат си, ама като гледам ще взема да си запоиа и аз едно такова да ми бучат перките и на мене. Тука в жегите си вдига над 100 градуса на климатик в града. Абе никак не ми се рови по каруцата, маи ще накарам брата да се надупи пък аз ще почерпиа баничка.
Пушка, брат ми е ониа ненормалник които ти вкара мухата за друг термостат. Виж ме каде живеиа. Термостата ми е на 80 градуса, търси си такув. Да ви имам ентусиазма! :wacko:
  • 0
Член на УС на МБКБ- "Мисля че е очевидно, че щом е Мерцедес-Бенц КЛУБ България форума е на клуба и респективно на членовете му. Всичко други са добре дошли но са само гости. smile.gif А като отидеш на гости не даваш акъл как да си подредят хората мебелите, нали?"

#88 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 23 май 2008 - 04:57

Колата е В 124 Е 320 1995. Модела и е такав че не искам да пипам - не сам откачил като брат си, ама като гледам ще взема да си запоиа и аз едно такова да ми бучат перките и на мене. Тука в жегите си вдига над 100 градуса на климатик в града. Абе никак не ми се рови по каруцата, маи ще накарам брата да се надупи пък аз ще почерпиа баничка.
Пушка, брат ми е ониа ненормалник които ти вкара мухата за друг термостат. Виж ме каде живеиа. Термостата ми е на 80 градуса, търси си такув. Да ви имам ентусиазма! :wacko:

Само ми я дай,запоявам го за 3 минутки.Порьчах от тия 10 за 9 кинта,те дойдоха 100 за сьщите пари,тоя и сьседния квартал мога да ги запоя,омчета имам една шепа.Баничката...................майка ти да я направи,така и кажи. :0_yahoo:
  • 0
.

#89 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 май 2008 - 23:11

Аз чак сега разбирам,че вие сте братя :lol:

Термостата е в мен.Взех последната бройка.Утре като стана се заемам.
  • 0

#90 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 24 май 2008 - 02:30

Близнаци при това и като сьбереш неговия и моите и стават мотор и половина колко твоя. :friends: :0_yahoo:

Айде и кажи как е положението после,като вляза след време се надявам да видя нормална температура у фурната.Малко ще отсьствам,че Мрака ми разби лагер пред виското и го спирам,а Духа е за водна помпа и...............сьм в бокса с 2 броя :slap: Ако не е Бебчо сьм с такси,днес цял ден с 300Е 1988 се движа,че от 3 броя само един мьрда вече.БАСИ................. :slap: :0_evil:
  • 0
.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни