Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Шибидах W140

• Please log in to reply
106 мнения по тази тема

#46 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 14 декември 2007 - 21:33

Вени, на 124 е така, но на 140 сигурен ли си, че по същия начин се сваля кората??:dontknow:

но пак казвам че това на 124, 126, 201, 123, 116, но никога не съм разглабял на 140

ей, ама аз като ви казвам че на 140-ската е различно--не слушате.
до 96та, ли та 97ма, шибитата са еднакви (201, 124, 126, 140) но след това вкарват стъклените, ТАМ вече сигурно има изменение по механиката, то се и вижда от снимките на владек де....

прав си владек, че там не се маже.

за top--- баце, това НЕ СЕ СМАЗВА. що не се обади, преди да го омажеш. никелираната лайсна се потдържа суха, чиста и лъскава! по нея се движат гумени тампончета, КОИТО са покрити с власинки,нещо като ВЕЛУР, който се пързаля много лесно по лъскава ламарина. тези гумички са по 3-4лв от БС.

ако гумичките се изтъркат, тоест велура, тогава тиренето става голямо, шибдахът скърца и се движи трудно. тогава ако се смаже с грес, положението се оправя, ЗА КРАТКО, защото греста разксва гумичките и те скоро изпадат от плъзгача, на който са нанизани и тогава шибидаха или ще запъне, или ще се разтропа....

логично е там да не смазано, защото като излезеш през шибидаха, зада се порадваш на вятъра (или абитюрентите да си покажат гъза), ще си омажат роклята и пръстите с грес....

маже се механизма, който повдига шибидаха нагоре и жилото, другото се потдържа чисто. нищо, top, карай така до лятото, после ще го мислим
  • 0

#47 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 14 декември 2007 - 21:36

до 96та, ли та 97ма, шибитата са еднакви (201, 124, 126, 140) но след това вкарват стъклените, ТАМ вече сигурно има изменение по механиката, то се и вижда от снимките на владек де....

за top--- баце, това НЕ СЕ СМАЗВА. що не се обади, преди да го омажеш. никелираната лайсна се потдържа суха, чиста и лъскава! по нея се движат гумени тампончета, КОИТО са покрити с власинки,нещо като ВЕЛУР, който се пързаля много лесно по лъскава ламарина. тези гумички са по 3-4лв от БС.

ако гумичките се изтъркат, тоест велура, тогава тиренето става голямо, шибдахът скърца и се движи трудно. тогава ако се смаже с грес, положението се оправя, ЗА КРАТКО, защото греста разксва гумичките и те скоро изпадат от плъзгача, на който са нанизани и тогава шибидаха или ще запъне, или ще се разтропа....

логично е там да не смазано, защото като излезеш през шибидаха, зада се порадваш на вятъра (или абитюрентите да си покажат гъза), ще си омажат роклята и пръстите с грес....

маже се механизма, който повдига шибидаха нагоре и жилото, другото се потдържа чисто. нищо, top, карай така до лятото, после ще го мислим

на шибито след 97ма, от снимките се вижда че каналите (релсите) са обърнати от външната страна, такаче вече щом са от другата страна може и да се мажат...

:allhail:
:beer:
Супер
Благодарско за инфото-приятел
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#48 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2114 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2007 - 21:38

Не го знаех това
Аз съм с две аларми и понякога става интересно
Тази на оригиналния ключ и още една с допълнително дистанционно

Значи трябва да имаш ето такъв бутон за да изключваш вътрешните датчици - натиска се надолу, като се натисне нагоре мисля че изключва алармата като колата се вдига.

Публикувано изображение
  • 0

#49 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2114 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2007 - 21:41

Там където съм мазал е скрито и не може да се бръкне с пръст или да се омаже дреха, това е от външната страна и може само с тънка сламка да се бръкне, но ще ти го покажа на живо да кажеш дали е така.
  • 0

#50 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 14 декември 2007 - 21:43

ето го таблото на vladek
Публикувано изображение
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#51 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 14 декември 2007 - 21:44

Ха, видя ли нямам такова копче :bigemo_harabe_net-110:
  • 0
Публикувано изображение

#52 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2114 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2007 - 21:49

Ха, видя ли нямам такова копче :bigemo_harabe_net-110:

Значи би трябвало да нямаш оригинална аларма а само имобилайзер и централно заключване и при това положение пак има в огледалото мигащи зелено и червено лампички. Другата ти аларма сигурно е допълнително сложена.
  • 0

#53 Ta4kata

Ta4kata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 394 Мнения:
  • Град:Пазарджик

Публикувано 14 декември 2007 - 21:59

Аз знам че на Vladek както и моята нямат аларма, имат само клуч който командва централното даже мисла че и имобилаизер нямаме, но несъм сигорен!
Пробвъл съм като седя в колата и е заклуча и след това колата пали без проблем !
  • 0

#54 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 14 декември 2007 - 22:05

Аз знам че на Vladek както и моята нямат аларма, имат само клуч който командва централното даже мисла че и имобилаизер нямаме, но несъм сигорен!
Пробвъл съм като седя в колата и е заклуча и след това колата пали без проблем !

Та4е,
От ключа като заключвам колата се пуска и аларма.Като я отварям алярмата се изключва
Към ключа имам и второ дистанционно което командва пак някъква аларма и от там работи по същия начин
Така ,че не съм много наясно
  • 0
Публикувано изображение

#55 Ta4kata

Ta4kata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 394 Мнения:

Публикувано 14 декември 2007 - 22:32

Vladek, чесно да ти кажа няма си и няи малка представа за алармата, несъм се интересувал аз за това си има друга!
Абе Vladek какво стана с фаровета на колата, навеждат ли се ? ако не да ивжаме да ги учи, да ти се покланят :p
  • 0

#56 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 14 декември 2007 - 22:36

Vladek, чесно да ти кажа няма си и няи малка представа за алармата, несъм се интересувал аз за това си има друга!
Абе Vladek какво стана с фаровета на колата, навеждат ли се ? ако не да ивжаме да ги учи, да ти се покланят :p

Седат си братче с гордо вдигната глава
Ич не ми се кланят,ма сега стана кофти времето да лежа под нея
На пролет ще има нова тема -надявам се
Аре идвайте на 20ти бе(на купона) не се услушвайте :nono:
:4036:
  • 0
Публикувано изображение

#57 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 15 декември 2007 - 05:27

Публикувано изображение

Е го моя как е.С едно мазане трудно става - мажа,почиствам,мажа,почиствам......................и то като се разхожда и си вади гадорийките които полепват по релсата.Това може да се почиства с флакон за почистване / много умно ма и да ви кажа какво ползвам се тая / и после леко с гресчица.На петия пьт става чисто и вьрви добре,няма каде да се набие и клеяса греста или поне на мен не ми се е случвало.

Публикувано изображение

Антената,антенките на задника / е аз имам такива / заклучването на резервоара,пантите по вратите,отварачката на багажника...............всичко с една грес го карам и нямам проблеми.
  • 0
.

#58 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 15 декември 2007 - 15:00

Бос,
Твоя люк е същия като моя -видях го ясно
На top и той може би е същия но не го виждам ясно понеже е и тъмничка снимката
Снегът е замръзнал от горе и не ми се мъчи да го махам за да не счупя нещо(не съм я палили днеска колата - излизах със 124ката)
(мъча се с някакъв WIS-мани това ма никой не помага)
  • 0
Публикувано изображение

#59 Ta4kata

Ta4kata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 394 Мнения:

Публикувано 16 декември 2007 - 12:34

Аз не че разбирам много, на мене ми се струват всички еднакви, не намирам разлика :dontknow:
Сигорно нзм каде да гледам !
  • 0

#60 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 16 декември 2007 - 12:38

Аз не че разбирам много, на мене ми се струват всички еднакви, не намирам разлика :dontknow:
Сигорно нзм каде да гледам !

Предполагам,че си прав
Аз все бързам.....
Днеска мисля да му направа една лека профилактика ма ще видя дали ще остане време
Жената пак е решила да ме влачи на някъде
Ако смогна ще лепна две-три снимки
:4036:
  • 0
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни