Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Искат да ми купят пуратаколеги, помогнете ми да взема решение

• Please log in to reply
72 мнения по тази тема

#16 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 14 септември 2007 - 21:54

Ако тоя Джагал наистина я е гледал 2 часа,....добре я е огледал.
И ако ти е предлоижил тази сума,....добре си е направил сметката!
Той много добре знае какво може да си купи за тия пари!
Но ти на какво ще се насадиш после?
Ако си тарикат и си знаеш колата на къв хал е-прецени!

Точно така, видя се че разбира защото е гледа от всякъде, личеше си че е разбирач.
Аз знам какво имам и какво съм вложил в него, и за това се чудя още.
Даже преди време те бях питал за маслата какви да и слагам, и ти ми беше написъл.
Така и не рискувах да вземам от тук, а си поръчах маслата и консумативите от Германия.
А ако е продам и искам пак такава, знам че 80% няма да намеря скоро.
  • 0

logo-600-1002.png

#17 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 14 септември 2007 - 22:00

Според мен е така: ако сега я продадеш ще съжаляваш,а ако не я продадеш сега след 5-10 години пак ще съжаляваш! :slap: :D
Няма да живеем колкото орлите/или костенурките/,така,че ако имаш лев за подръжка и гориво-карай си я!Но си помисли какви ще са цените на бензина след само 2-3 години!!! :0_evil:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#18 radolinio

radolinio

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 14 септември 2007 - 22:16

аз съм нов и не подхожда да съветвам,но понеже ти поиска съвет ще ти дам.
продаваи и си търси Е 290 компесор с всички екстри
9-10 годишна(виждал съм и съм я карал една такава и след година две ще е моя) струва около 17000 - 21000 лв.
страхотни машини са бързи здрави и комфортни
  • 0

#19 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 14 септември 2007 - 22:19

Колега трудно ти е положението. Ми хвърли поглед и в мобиле.де и в ибей-я. Преди няколко дни видях доста прилични и запазени екземпляри и мисли, че ще можеш да си направиш отново кефа.

Ако си фен на ретрото или наистина хубави Мерцедеси ето ти няколко варианта но пак казвам ти си си решаваш:

http://cgi.ebay.de/M...1QQcmdZViewItem

Тук знам че ще имаш яко пари да хвирляш за акцизи но при правилна калкулация и добра цена при наддаването можеш и да излезеш на далаверка!

абе ти решаваш
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#20 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 14 септември 2007 - 23:49

Според мен е така: ако сега я продадеш ще съжаляваш,а ако не я продадеш сега след 5-10 години пак ще съжаляваш! :slap: :D
Няма да живеем колкото орлите/или костенурките/,така,че ако имаш лев за подръжка и гориво-карай си я!Но си помисли какви ще са цените на бензина след само 2-3 години!!! :0_evil:

Така, сигурен съм че после ще съжалявам, защото готовите пари бързо се харчат.

аз съм нов и не подхожда да съветвам,но понеже ти поиска съвет ще ти дам.
продаваи и си търси Е 290 компесор с всички екстри
9-10 годишна(виждал съм и съм я карал една такава и след година две ще е моя) струва около 17000 - 21000 лв.
страхотни машини са бързи здрави и комфортни

Това съм писъл по-горе, че можех да си взема "очиларка", но не е както пурата.
Ако не си се возил или карал пура с голям мотор и нормално да мислиш така ;)

Колега трудно ти е положението. Ми хвърли поглед и в мобиле.де и в ибей-я. Преди няколко дни видях доста прилични и запазени екземпляри и мисли, че ще можеш да си направиш отново кефа.

Ако си фен на ретрото или наистина хубави Мерцедеси ето ти няколко варианта но пак казвам ти си си решаваш:

Тук знам че ще имаш яко пари да хвирляш за акцизи но при правилна калкулация и добра цена при наддаването можеш и да излезеш на далаверка!

абе ти решаваш

Колега мерси за линковете, вече гледах и даже последния линк е интересен, ама не е ясно дали ще е продаде на старт цената, ако никой не даде повече. По принцип си падам по ретро колите, но пурата си ми е на сърце, защото макар и стара като модел, колата си е с актуална визия и по нищо не отстъпва на новите конкуренти. Правило ми е впечатление, че като се събираме с приятели някъде пред някое кафе, хората заглеждат пурата повече от техните, а техните колите са на по 3-4г.
  • 0

logo-600-1002.png

#21 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 15 септември 2007 - 05:21

Малко OFF,че много се чудиш,може да ти олекне.Здравината и екстрите на Пурата трудно се сравняват с наблъсканата 140 еле при големите мотори.Намери един запазен 140 с осмак мотор и си готов,но пак ме съмнява да е здрав като Пурата,то от нея само 123 300 дизел е по-здраво. :icon_coolgrin:

Като чета как караш голям мотор на пура без газова и как си поръчваш маслата чак от Немско ми се струва,че не са ти празни джобовете.Мое мнение - не я давай.Офертата си я бива,парите я ги вземеш като решиш да продаваш я не,но ще я дадеш сега и следващата ще я сравняваш с тая винаги,ще те е яд.Майната им на парите,КЕФ ЦЕНА НЯМА,карай си колата па ако ще след 5 години да и вземеш 10 000 лева само. :flagMB new:

Аз съм се замислил на едно SL500 от 98 или едно W140 от същите годинки,почнаха да ми се смеят,че мазохист сам бил,сегашния е като Мерцедес Касичка,кога го видя и все по 500 кинта иска...............ма си ми е кеф,c е те такава усмивка го карам и не ми дреме колко пари ми стъпва ако ги имам.Малко му остава да е близо до мнооооого доброто състояние,половината е нов вече ма ме питай га ше го дам,ще го карам и никакво продаване,може още един ма тоя си ми е слабост.Жената ме бъзика,че сам си говорел на колата.................бе сещаш се,не я давай,друга вземи,без мотор W140 намери и я прави............ма не я давай тая.
  • 0
.

#22 fargo

fargo

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 30 Мнения:

Публикувано 15 септември 2007 - 08:24

И аз съм на мнение, че освен ако нямаш някаква сериозна нужда от парите, по-добре не продавай. Кой знае, може след 10 години да ти предложат и повече (или по малко - божа работа). Особено ако си извадил късмет с читава кола, не знаеш после на какво ще се нахендриш. Старите коли колкото и да ги гледаш винаги има голяма доза късмет.
  • 0

#23 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 15 септември 2007 - 09:22

Едно мнение от мен, Ваш колега който отскоро е член на форума!!!
20хилки са и малко и много пари -зависи за какво ще ги харчиш :-) . Естествено за тези пари можеш да вземеш стара и да я промениш до неузнаваемост. Въпроса е имаш ли нужното време и нерви за отделяне (за средства не говорим) :-) ?. Също толкова естествено е с тия пари директно да скочиш в нещо по-ново. Въпроса тук обаче е ще ти стигнат ли тези пари зада си позволиш лукса, на който си свикнал с тази твоя "голяма любов" :-) ?. Винаги има два варианта за избор(минимум) - НЕ слушай никой от нас какво ти говори, НИЕ просто изразяваме мнение. Отговори си на двата въпроса, и както в доброто старо време с лист и химикал си напиши простите , но отговарящи на въпросите ти знаци "+" и "-" ! Така бих направил и аз и предполагам много от колегите тук :-)
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#24 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 септември 2007 - 10:16

ето и моето мнение - щом колата те кефи и си вложил в нея от себе си - не я продавай, кефи й се и карай, а като ти се обади Човекът с големите оферти - ОТКАЖИ МУ! Щом се чудиш после ще съжаляваш, че си я продал, продава се на оферта за която не би се замислял. Преди време и мен един ме спря на улицата и искаше да купува моето 200Д и аз така му казах - не се продава, не е за продаване, само дето не почна да ме офертира, но пък ми каза да му се обадя 1во на него ако продавам.
Аз лично много бих се кефил да откажа такава оферта, ще ти стане густо, а и после ще казваш 20 бона ми даваха за тая кола(сигурен съм, че тя си ги струва и ще надживее много от тези които в момента излизат от заводите и ще е сто пъти по-заглеждана). Вярно, че всяко нещо си има цена, но според мен купувача се прави на голяма работа, има представа от това, че колата е стойностна и нищо чудно да ти предложи и 30 накрая - а тогава пак ще му мислим пак :))
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#25 sasho i sisa

sasho i sisa

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:

Публикувано 15 септември 2007 - 11:49

Според мен не всичко се продава независимо от цената.
В момонта колата ти е на сърце-според мен не
би могъл да я замениш с нищо(та и ново да е)
В един момент както й пада цената -така в следващият
момент започва да се качва(това става когато влезе
в години за ретро)До тогава би могъл да си я пазиш
и караш с кеф пък после мисли. :icon12: :rolleyes:
  • 0

#26 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 15 септември 2007 - 12:09

Малко OFF,че много се чудиш,може да ти олекне.Здравината и екстрите на Пурата трудно се сравняват с наблъсканата 140 еле при големите мотори.Намери един запазен 140 с осмак мотор и си готов,но пак ме съмнява да е здрав като Пурата,то от нея само 123 300 дизел е по-здраво. :icon_coolgrin:

Като чета как караш голям мотор на пура без газова и как си поръчваш маслата чак от Немско ми се струва,че не са ти празни джобовете.Мое мнение - не я давай.Офертата си я бива,парите я ги вземеш като решиш да продаваш я не,но ще я дадеш сега и следващата ще я сравняваш с тая винаги,ще те е яд.Майната им на парите,КЕФ ЦЕНА НЯМА,карай си колата па ако ще след 5 години да и вземеш 10 000 лева само. :flagMB new:

Аз съм се замислил на едно SL500 от 98 или едно W140 от същите годинки,почнаха да ми се смеят,че мазохист сам бил,сегашния е като Мерцедес Касичка,кога го видя и все по 500 кинта иска...............ма си ми е кеф,c е те такава усмивка го карам и не ми дреме колко пари ми стъпва ако ги имам.Малко му остава да е близо до мнооооого доброто състояние,половината е нов вече ма ме питай га ше го дам,ще го карам и никакво продаване,може още един ма тоя си ми е слабост.Жената ме бъзика,че сам си говорел на колата.................бе сещаш се,не я давай,друга вземи,без мотор W140 намери и я прави............ма не я давай тая.

Да ти кажа, джобовете нито са ми пълни, нито са ми празни, едно средно положение. За момента нямам нужда от пари, така да се каже спешна и за това се чудя. Иначе ако бях на зор, дет се вика яйцето да ти е на ду..то, нямаше да пускам темата ;)
За това си прав, че продам ли е ще ме е яд, и ще е сравнявам винаги с предишната.
За SL500 и аз съм му хвърлил мерака, още от дете съм му се възхищавал, и той си е класика.
Но той ще е по нататък, но задължително ще го имам един ден, може и дет се вика след 10г.

И аз съм на мнение, че освен ако нямаш някаква сериозна нужда от парите, по-добре не продавай. Кой знае, може след 10 години да ти предложат и повече (или по малко - божа работа). Особено ако си извадил късмет с читава кола, не знаеш после на какво ще се нахендриш. Старите коли колкото и да ги гледаш винаги има голяма доза късмет.

Аз после 100% ще се нахендря на някой таласъм, сигурен съм. Защото има един лаф за птичката когато ти кацне на рамото...

Едно мнение от мен, Ваш колега който отскоро е член на форума!!!
20хилки са и малко и много пари -зависи за какво ще ги харчиш :-) . Естествено за тези пари можеш да вземеш стара и да я промениш до неузнаваемост. Въпроса е имаш ли нужното време и нерви за отделяне (за средства не говорим) :-) ?. Също толкова естествено е с тия пари директно да скочиш в нещо по-ново. Въпроса тук обаче е ще ти стигнат ли тези пари зада си позволиш лукса, на който си свикнал с тази твоя "голяма любов" :-) ?. Винаги има два варианта за избор(минимум) - НЕ слушай никой от нас какво ти говори, НИЕ просто изразяваме мнение. Отговори си на двата въпроса, и както в доброто старо време с лист и химикал си напиши простите , но отговарящи на въпросите ти знаци "+" и "-" ! Така бих направил и аз и предполагам много от колегите тук :-)

Ми като седя и си мисля, везната се накланя на там да му откажа. Но трябвда да съм 100% сигурен и уверен в отговора си, че няма да се учудя, ако искара още някой лев.

ето и моето мнение - щом колата те кефи и си вложил в нея от себе си - не я продавай, кефи й се и карай, а като ти се обади Човекът с големите оферти - ОТКАЖИ МУ! Щом се чудиш после ще съжаляваш, че си я продал, продава се на оферта за която не би се замислял. Преди време и мен един ме спря на улицата и искаше да купува моето 200Д и аз така му казах - не се продава, не е за продаване, само дето не почна да ме офертира, но пък ми каза да му се обадя 1во на него ако продавам.
Аз лично много бих се кефил да откажа такава оферта, ще ти стане густо, а и после ще казваш 20 бона ми даваха за тая кола(сигурен съм, че тя си ги струва и ще надживее много от тези които в момента излизат от заводите и ще е сто пъти по-заглеждана). Вярно, че всяко нещо си има цена, но според мен купувача се прави на голяма работа, има представа от това, че колата е стойностна и нищо чудно да ти предложи и 30 накрая - а тогава пак ще му мислим пак :))

Да ти кажа, нямаше вид на лаладжия и човек който говори празни приказки. Все пак говореше по VERTU, а мога да позная оригинала от копието, от метри разтояние.

Според мен не всичко се продава независимо от цената.
В момонта колата ти е на сърце-според мен не
би могъл да я замениш с нищо(та и ново да е)
В един момент както й пада цената -така в следващият
момент започва да се качва(това става когато влезе
в години за ретро)До тогава би могъл да си я пазиш
и караш с кеф пък после мисли. :icon12: :rolleyes:

Говорих с приятели за тази оферта на въпросния, и те са на мнение че може да е взема за търговия.
Даже повечето са 100% сигурни за да дава такава оферта.
  • 0

logo-600-1002.png

#27 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 септември 2007 - 13:35

а като му откажеш и ти оферира 25к :D
ше стане една мътна и кървава

Междудугото и аз съм чувал че арабите дават луди пари за бял мерцедес с климатик, така че най-вероятно ще я шитка на някъде
  • 0

#28 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 15 септември 2007 - 14:38

незнам защо си мисля че аз съм най-големия маниак на пура във форума ;)
щатско изпълнение пура 380 в перфектно състояние се очертава да стане най-скъпия модел на 126, защото 380мотора е най-бъгавия и от там ако е ОК се счита пурата за рядко добре запазена.
преди 3 седмици ме спря един гръцки бизнесмен и искаше да ми купи пурата, след оглеждане ми предложи 10хил и аз категорично отказах, каза ми че дава 15 хил и нито стотинка повече, аз незнам защо казах 17хил, въпреки че не ми се продава, разбрахме се след 1 седмица да донесе парите, и през тази една седмица не бях на себе си от яд, защото вече съм казал мъжка дума-ДА за 17, а не ми се продава, и до някъде се надявах да не се обади, добре че все още не се обадил, защото щях да му я дам, а като се замисля че перфектните пури в БГ се броят на пръсти на едната ръка, а от германия 99% са изгнили кошници...

цената на тази кола никога няма да падне, ако я запазиш в състоянието в което си я купил, и винаги с малко чакане на точния човек ще я дадеш на 20хил. много са редки пурите с V8, състояние на нови, и екстри ел.седалки, кожа, клима, шибидах, да не забравим и оригиналния бекер, най-високи клас (като GRAND PRIX 2000, a не BECKER ELEKTRONICS), което подчертава автентичността
  • 0

#29 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 15 септември 2007 - 17:14

Така е но пък искам да отбележа, че пазара за ретро в БГ. надали в близките десетилетия ще се разрастне така, че човек да може да продаде един хубав ретро автомобил на задоволителна цена. Пак ще се разчита на ценители отвън. Или някой ден да се отвори БГ ибей та да можем по всемирно да се предлагат ретро от БГ.
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#30 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 15 септември 2007 - 22:08

пурата все още няма нищо общо с РЕТРО, просто говорим за редки, луксозни, красиви и търсени коли в запазено състояние с много екстри :)

незабравяйте че пурата има завидна слава, като никоя друга кола. ТОВА е била и все още е любима кола на американската, японската и руската мафия, на арабските шейхове, филмови продуценти, държавни глави и правителства ;)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни