Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Искат да ми купят пуратаколеги, помогнете ми да взема решение

• Please log in to reply
72 мнения по тази тема

#31 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 15 септември 2007 - 22:13

а като му откажеш и ти оферира 25к :D
ше стане една мътна и кървава
Междудугото и аз съм чувал че арабите дават луди пари за бял мерцедес с климатик, така че най-вероятно ще я шитка на някъде

Трябва да обсъдя и този момент, ако ми предложи повече пари.
А това за арабите и аз съм го чувал, че имало доста запалени по ретро колите и давали маса пари, ако е нещо което си струва.

незнам защо си мисля че аз съм най-големия маниак на пура във форума ;)
щатско изпълнение пура 380 в перфектно състояние се очертава да стане най-скъпия модел на 126, защото 380мотора е най-бъгавия и от там ако е ОК се счита пурата за рядко добре запазена.
преди 3 седмици ме спря един гръцки бизнесмен и искаше да ми купи пурата, след оглеждане ми предложи 10хил и аз категорично отказах, каза ми че дава 15 хил и нито стотинка повече, аз незнам защо казах 17хил, въпреки че не ми се продава, разбрахме се след 1 седмица да донесе парите, и през тази една седмица не бях на себе си от яд, защото вече съм казал мъжка дума-ДА за 17, а не ми се продава, и до някъде се надявах да не се обади, добре че все още не се обадил, защото щях да му я дам, а като се замисля че перфектните пури в БГ се броят на пръсти на едната ръка, а от германия 99% са изгнили кошници...

цената на тази кола никога няма да падне, ако я запазиш в състоянието в което си я купил, и винаги с малко чакане на точния човек ще я дадеш на 20хил. много са редки пурите с V8, състояние на нови, и екстри ел.седалки, кожа, клима, шибидах, да не забравим и оригиналния бекер, най-високи клас (като GRAND PRIX 2000, a не BECKER ELEKTRONICS), което подчертава автентичността

Това за мотора, не го знам, но от времето от както е имам съм навил над 3500 мили и проблеми никакви.
За гнило не е чула, защото е от Тексас а там е доста топличко, и затова собственика си е поръчал бяла и с шибедах. Имам пълното родословие на колата и знам че е подържана и гледана с много пари. По таблото нямам и една цепнатина, а тавана ми е бял като сняг (никога не е пушено в нея и всичките пепелници са ми дествени).

Така е но пък искам да отбележа, че пазара за ретро в БГ. надали в близките десетилетия ще се разрастне така, че човек да може да продаде един хубав ретро автомобил на задоволителна цена. Пак ще се разчита на ценители отвън. Или някой ден да се отвори БГ ибей та да можем по всемирно да се предлагат ретро от БГ.

За съжаление пазара на ретро коли тук едва ли някога ще има почва, защото по голямата част от хората не гледат на едни автомобил като цяло и състояние, и това как е подържана колата през годините, а гледат годината. Примери мога да дам много, имам доста наблюдения и знам че 90% ще предпочетат примерно Fiat Punto 96-97г. от един Mercedes 190 90-91г.
  • 0

logo-600-1002.png

#32 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 15 септември 2007 - 23:16

За съжаление пазара на ретро коли тук едва ли някога ще има почва, защото по голямата част от хората не гледат на едни автомобил като цяло и състояние, и това как е подържана колата през годините, а гледат годината. Примери мога да дам много, имам доста наблюдения и знам че 90% ще предпочетат примерно Fiat Punto 96-97г. от един Mercedes 190 90-91г.

абее не ебаш така. има си ценители и в БГ, хора като теб и мен например. казваш по голамата част от хората, ами да, те си копуват по-голямата част от колите, демек новите пласмасови курници, а по-малката част от хората си копувата по-малката част от старите скъпи танкове...
  • 0

#33 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 16 септември 2007 - 01:01

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

Какъв мотор е твоя? :flagMB new:
  • 0
.

#34 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 16 септември 2007 - 08:40

Само ще вметна,че тавана за този модел у нас е 20 К лева.
Ако го продадеш на тази цена,или си страхотен късметлия или велик търговец :icon_welldone:
  • 0

#35 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 16 септември 2007 - 10:51

ПРОДАВАЙ ВЕДНАГА
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#36 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 16 септември 2007 - 11:11

Ми давайте да намерим араби, които копуват антики. КУпуваме от немско оправяме в БГ продаваме в арабско !!!!!!!!!!!!!! Примерно червената колица дето я постнах по-раничко в тази тема!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#37 BND

BND

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 12 Мнения:

Публикувано 16 септември 2007 - 12:10

ПРодавай! Ще си купиш друга, ще си я стегнеш и пак ще ти останат доста парици.
  • 0

#38 mrluigi

mrluigi

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Мнения:

Публикувано 16 септември 2007 - 14:54

баща ми имаше пура - 280, карал е какви ли не мерцедеси, но още си я хвали тая пура.
уникална кола, за съжаление старичка, въпрос на личен избор е.

аз бих я продал на твое място и да взема една стабилна очиларка, баща ми пък каза, че никога не би я сменил за очиларка.
  • 0
Мъжете правят пари, не парите правят мъже.

#39 sasho i sisa

sasho i sisa

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 16 септември 2007 - 15:24

Решението е само твое.Апо повод ретро ценителите у нас-
мога да дам само пример с нищо с което съм наясно.
От десет години се занимавам с ретро мотори а тогава
беше време когато за 500лв.можеше цял мотор
с перфектни документи да купиш а сега и за
500евро е трудно да намериш с колите е същото
положението.Не казвам че колата е в тези години
но всичко с времето си
Само казвам че пазара за ценители и у нас се раздвижва
бавно но сигурно. :staro:
  • 0

#40 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 16 септември 2007 - 21:42

абее не ебаш така. има си ценители и в БГ, хора като теб и мен например. казваш по голамата част от хората, ами да, те си копуват по-голямата част от колите, демек новите пласмасови курници, а по-малката част от хората си копувата по-малката част от старите скъпи танкове...

Да така е, има и ценители тук, но гледат да вземат хубаво за без пари и после да се хвалят от покупката си и едва ли не как са прекарали човека. Но на пръсти се проят хората който са готови да се разделят с голяма сума пари за стар танк.

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

Какъв мотор е твоя? :flagMB new:

Този от линка е направо нова кола, само му липсват евро фаровете и става трепач.
А иначе моя е 380SE.

Само ще вметна,че тавана за този модел у нас е 20 К лева.
Ако го продадеш на тази цена,или си страхотен късметлия или велик търговец :icon_welldone:

Да така е, даже са и много парите който нашенец може да даде за такава кола.

ПРОДАВАЙ ВЕДНАГА

Лесно се казва, трудно се разделя, с нещо което си искал от доста време.

Ми давайте да намерим араби, които копуват антики. КУпуваме от немско оправяме в БГ продаваме в арабско !!!!!!!!!!!!!! Примерно червената колица дето я постнах по-раничко в тази тема!

То има араби където купуват, ама искат да е автентично, демек кърпежи и тн... да няма.
Абе тези хора имат пари и знаят какво да си вземат ;)

ПРодавай! Ще си купиш друга, ще си я стегнеш и пак ще ти останат доста парици.

Ако искам пак такава, не се знае на какъв дарак ще попадна и дали ще може да стане във въд и състояние като моя в момента. Защото всичко е пари, време, труд а и някой части от интериора ако трябва да се сменят става една....

баща ми имаше пура - 280, карал е какви ли не мерцедеси, но още си я хвали тая пура.
уникална кола, за съжаление старичка, въпрос на личен избор е.

аз бих я продал на твое място и да взема една стабилна очиларка, баща ми пък каза, че никога не би я сменил за очиларка.

Ако беше прочел темата още от началото, нямаше да ми даваш пример с очиларката ;)

Решението е само твое.Апо повод ретро ценителите у нас-
мога да дам само пример с нищо с което съм наясно.
От десет години се занимавам с ретро мотори а тогава
беше време когато за 500лв.можеше цял мотор
с перфектни документи да купиш а сега и за
500евро е трудно да намериш с колите е същото
положението.Не казвам че колата е в тези години
но всичко с времето си
Само казвам че пазара за ценители и у нас се раздвижва
бавно но сигурно. :staro:

Да, но бензина преди 10г. беше 1.00-1.10 а сега е 2лв.
Нормално е да се покачват цените, нищо че са ретро.
  • 0

logo-600-1002.png

#41 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 16 септември 2007 - 21:52

А аз помислих,че е голям мотора.Вчера карам по магистралата,едно черно 560 W126,едно черно S600 W140 и едно сиво S500 W140,разноглед станах,ше се пребие човек с тия,коли като от музея извадени. :bigemo_harabe_net-110:

Ако няма да я караш му я давай,ако ти е мерак за още една попрегледай тук какво има,Германия е ОК ма тук има красавци и то на нормални пари.
  • 0
.

#42 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 16 септември 2007 - 22:34

А аз помислих,че е голям мотора.Вчера карам по магистралата,едно черно 560 W126,едно черно S600 W140 и едно сиво S500 W140,разноглед станах,ше се пребие човек с тия,коли като от музея извадени. :bigemo_harabe_net-110:

Ако няма да я караш му я давай,ако ти е мерак за още една попрегледай тук какво има,Германия е ОК ма тук има красавци и то на нормални пари.

Там при теб са хубавите коли, знам го това ;)
От Германия 90% са гнилочи и голи като пушки, без никакви екстри, а другите 10% са или с проблеми или на космически цени.
За момента вече съм взел решение какво ще правя утре, но все пак да изчакам утре, не се знае като стана какво ще ми роди главата :ph34r:
  • 0

logo-600-1002.png

#43 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 16 септември 2007 - 23:06

По принцип най-добрите модели са правени за Азиатския пазар,но там са на такива цени,че аз тук ще взема 5 коли на цената на една и не се бъзикам.
Тук гнило поне няма,казваш и ти снима W123 1977 година без да е кърпен никога,изгнило няма,а сам я взел за 825$.

Каквото и да решиш обаче не се нервирай,винаги има кола по-добра от твойта,само трябва да я намериш.За 10 000$ и малко тук ще вземеш доста добър W140,мотор минимум редови шестак,големите даже са по-евтини. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#44 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 16 септември 2007 - 23:16

По принцип най-добрите модели са правени за Азиатския пазар,но там са на такива цени,че аз тук ще взема 5 коли на цената на една и не се бъзикам.
Тук гнило поне няма,казваш и ти снима W123 1977 година без да е кърпен никога,изгнило няма,а сам я взел за 825$.

Каквото и да решиш обаче не се нервирай,винаги има кола по-добра от твойта,само трябва да я намериш.За 10 000$ и малко тук ще вземеш доста добър W140,мотор минимум редови шестак,големите даже са по-евтини. :icon_coolgrin:

Да това го знам, но това W140 ще стъпи тук на много пари и транспорт и мито и акциз и става.....
Друг е въпроса един ден ако стъпа в САЩ да живея и работя е друго нещо.
  • 0

logo-600-1002.png

#45 rumenski

rumenski

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:

Публикувано 18 септември 2007 - 11:48

братко,за тая сума няма даже смисъл да се замисляш!
изстреляй му колата днес и скочи до германия или италия
да си вземеш кола...
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни