Някой би ли ме опътил към място в София/Пловдив, където да ми рециклират читаво дюзите?
Очевидно ще се наложи да правя и дюзи :/
Мисля моите ги правих в София Дизел Център. Само че трябва да ги свалиш и да им ги занесеш.
Публикувано 30 октомври 2019 - 11:48
Някой би ли ме опътил към място в София/Пловдив, където да ми рециклират читаво дюзите?
Очевидно ще се наложи да правя и дюзи :/
Публикувано 30 октомври 2019 - 12:31
Публикувано 30 октомври 2019 - 22:13
Няма да навлизам много в материята, понеже е редно който прави "диагностика" да е наясно кой клапан от Common Rail впръскването кога работи. Щом има дюза извън допустимата граница, то следва тя да се смени ( най-коректно с нова ), а не да се ремонтира.
Пушек може и да няма, но звук има задължително! Дали се кара редовно или не по принцип няма съществено значение, защото и във високи обороти износената дюза не работи коректно. Именно тогава става така наречения "пробив" на бутало, "измиване на цилиндър" и други драми. Възможно е редовното шофиране да намали симптомите и дюзата да "влезе в корекция", но не е гаранция за дълготраен ефект.
Всички проверки се правят на работна температура и изключени консуматори. Има указания за това преди старта на всяка проверка.
Публикувано 07 януари 2020 - 15:10
Здравейте! За мн години и честит Ивановден
Та по темата.... На моя майстор баща му е правил доста Vito-та и каза "Като дойдат с такъв проблем им разменяме 2 дюзи".. Речено-сторено. Тази с лошата корекция (4та дюза) беше разменена с 3та дюза и.... изненадаааа няма вибрации, няма нестабилни обороти. Вече я карам така 2-3 месеца, минах 3000км и колата за сега е супер. Нямам логично обяснение, но е факт, че гореспонатия проблем изчезна за сега, дори и при -10 градуса
Та... ако някой има такъв проблем, то нека 1во пробва да размени 2дюзи преди да ги носи за рециклиране
Поздрави,
Митака
Модели →
E-класа →
Проблеми и ремонти →
W211 →
Двигатели →
Премахване на EGR E220 cdi W211Въпроси свързани със евентуално софтуерно премахване на EGR Започната от Д.Василев, 04 яну 2022 OM646, W211, EGR, 2.2 CDI и още 2 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W203 →
Датчици - ДПФТемпературни датчици на DPF при OM646 Започната от Mitakat, 09 юни 2021 DPF, температурни датчици, OM646 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Общи теми за C-класа →
Подгрев огледала + задно стъклоНе ми работи подгрева на стъклата/огледалата Започната от Mitakat, 17 окт 2019 S203, подгрев, огледала и още 3 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Общи теми за C-класа →
DPF - регенерацияКога и как се активира регенерацията на DPF-a? Започната от Mitakat, 21 авг 2019 W203, OM646, DPF, Регенерация |
|
|||
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W203 →
OM646-маслоЗагуба на масло Започната от Mitakat, 06 юни 2019 w203, масло, OM646 и още 1 |
|
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни