Момци,
продължавам с идеите
Преди това обаче, нека да кажа, че да е ясно: Идеите и модовете, които поствам тук са с цел ако някой, някога иска да разбере повече за модела, от тая тема да може да извлече добра инфомрация, а ако нещо излезе доста интересно и си заслужава, като ъпгрейд, ще го отделя в отделна тема. Иначе нямам намерение да правя тия неща по моята кола, ама знае ли човек
Сега става въпрос за следното:
Докато се зачетох за тия Японските навигации, оригинално идващи за W 140 и С 140, (ей тия)
A93F2280.jpg 52,21K 6 Брой сваляния
Установих, че има редица проблеми с работата им извън Япония, ерго, не са подходящи за слагане в Европейски и Щатски версии...обачеее-случайно попаднах на една тема в Щатския форум:
http://www.benzworld...n-retrofit.html
За тия които не знаят Английски, накратко, пича си е шибнал една навигация от първите генерации ML, а после установява, че COMMAND-а от първите модели CLK (които са без CAN-BUS шина), също става перфектно с някакви минимални доработки, вместо сигнала да се закача на С букса, трябва да се сложат С1 и С2 букси, докато на МЛ-Навигацията, всичко се закачало директно, навигацията пали заедно с колата и като включиш фаровете се затъмнява, а на КОМАНДА-а не е така (пише там, че може да се емулира някакъв сигнал и да лъже КОМАНД с КАН-БУС шина, но трябва да се разгледа в един немски сайт).
Проблемите, така както аз ги виждам, са с разането на махагона, иначе копчалъците се местели лесно, а и управлението за климатика. Според тоя пич, дето е започнал темата в Щатския форум, почти всичко е plug and play и е много лесно...
Аз не съм техническо лице, тия от Вас дето разбират повече и имат желание, може да опишат още от тая доработка, аз само ще Ви постна малко снимки, за да кажете какво мислите...
МЛ-Навигация:
W140_49867.JPG 17K 5 Брой сваляния
COMMAND от CLK
P69-197-A1.jpg 288,45K 5 Брой сваляния
W140_49882.JPG 29,17K 5 Брой сваляния
Ето ги едно до друго за сравнение (Команда вляво, МЛ-Нав, вдясно, бил малко по-дълъг на дълбочина)
W140_50299.JPG 22,86K 5 Брой сваляния