Jump to content

•  

Photo
- - - - -

От кой бензин сте най доволни?От къде зареждате?

мерцедес бензин гориво от къде зареждате коя бензиностанция

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#16 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,596 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 14 February 2017 - 11:29

Аз харесвам най-много бензина на Петрол, но от обекта им до КАТ-София. От други бензиностанции е различно.

Напоследък и от ОМВ съм доволен, но имат смешна отстъпка.

Шел-а го нареждам на трето място.

Говоря за 95-октана.

Еко на четвърто.

ОФФ: На Мерцедес двигателите са непретенциозни, защото повечето са направени за голям ресурс, не за максимална мощност - съответно нарочно не е изцеден максимума.

Октановото число е индикатор за устойчивост на детонации, не за калоричност. Съответно това за повишената мощност е малко градски фолклор. Калоричността е най-висока при по-ниските октани, но незначително. Ползата от високо-октановото гориво е, че може да се ползва в двигатели с по-висока степен на сгъстяване, съответно по-високо КПД, с по-агресивни аванси на запалване. И вероятно имат повече почистващи добавки от обикновените горива.

Иначе нафтата, която е с доста ниско октаново число е доста по-калорична от бензина.

• 2

#17 MercS

MercS

Прохождащ

• Нови потребители
  • 9 Posts:
  • Автомобил:
    w220 S500 4matic

Posted 14 February 2017 - 11:49

1.Шел - бензин 95+. Разлика с него и нитро не намирам

2.Петрол също съм доволен( този под моста чавдар)

ОМВ съм случвал на ужастна газ дори запуших цялата газова система на товарното магаре Форд Мондео.

• 0

#18 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Posted 14 February 2017 - 13:51

Вчера в Петрол в Добрич заредиха на един приятел аудито с 51 литра газ, а бутилката събира 43... магия

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#19 M.Daniels

M.Daniels

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Posts:
  • Автомобил:
    S202 C180 97г. Sold
    W210 E320 4-Matic 00г.

Posted 14 February 2017 - 18:13

От доста време зареждам на Круиз и съм много доволен. Колата с А95 върви супер, а с тяхния А99+ още по-добре! От газчицата им също нямам оплакване. По-евтина е от колкото при другите бензиностанции, по-хубав разход ми дава и колата движи супер.
Понякога ми се налага да сипвам газ и на ЕКО, но сипвам само от една единствена в Люлин.
От другите бензиностанции съм се отказал да зареждам. Или колата няма да върви и ще харчи, или ще върви и ще харчи, или ще се дави, ще има ряз при потегляне пък във високите ще се мъчи, или ще прави обратното.
  • 0

tumblr_n0ums8AsMJ1rnxn7co1_250.gif

#20 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Posts:
  • Град:Перник

Posted 14 February 2017 - 18:24

Само да добавя- имах 10л. австрийска нафта оставена на вън в бутилка от мин. вода
и 20л. българска в туба заредена от омв.
Една сутрин видях как тази от омв почти се беше превърнала в каша, напобяваща
мокър сняг, докато авст. беше като олио.
  • 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#21 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Posts:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Posted 14 February 2017 - 19:01

Аз харесвам най-много бензина на Петрол, но от обекта им до КАТ-София. От други бензиностанции е различно.

Напоследък и от ОМВ съм доволен, но имат смешна отстъпка.

Шел-а го нареждам на трето място.

Говоря за 95-октана.

Еко на четвърто.

ОФФ: На Мерцедес двигателите са непретенциозни, защото повечето са направени за голям ресурс, не за максимална мощност - съответно нарочно не е изцеден максимума.
Октановото число е индикатор за устойчивост на детонации, не за калоричност. Съответно това за повишената мощност е малко градски фолклор. Калоричността е най-висока при по-ниските октани, но незначително. Ползата от високо-октановото гориво е, че може да се ползва в двигатели с по-висока степен на сгъстяване, съответно по-високо КПД, с по-агресивни аванси на запалване. И вероятно имат повече почистващи добавки от обикновените горива.

Иначе нафтата, която е с доста ниско октаново число е доста по-калорична от бензина.

Много точно казано. 100 октана има смисъл само при расови бегачки и висока степен на сгъстяване. То си го пише в инструкциите на колите. Най се чудя на хора, дето на 1.4 75 кс. слагат 100 октана и твърдят, че колата хвърчи с него.
  • 0

Also tagged with one or more of these keywords: мерцедес, бензин, гориво, от къде, зареждате, коя, бензиностанция

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users