Вчера монтирах моите. За сега съм доволен.
Дневни светлини
Започната от Borovkata, 12 дек 2016 - 23:11:50
127 мнения по тази тема
Публикувано 17 юни 2019 - 09:58
Публикувано 24 юни 2019 - 23:08
Не съм ги снимал как светят, но ще ги щракна и ще ги кача и как са като светлина
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от asensiobg: 24 юни 2019 - 23:09
Публикувано 17 февруари 2020 - 16:20
Здравей Esper. Аз си купих едни китайци ама размера е по-малък от този оригиналният адаптер и не мога да ги монтирам. Можеш ли да дадеш линк за тези от снимката?
Този пост е редактиран от rabbitshoot: 17 февруари 2020 - 16:21
Публикувано 17 февруари 2020 - 17:29
Toва е ужасно грозно... Не е ли по-добре да се направят дългите да светват на някакви 30% например...
Публикувано 17 февруари 2020 - 18:15
За жалост DRL на дългите е незаконно, тъй като изискването е къси светлини или дневни през деня, а дългите са забранени при разминаване с МПС. Моите също са вързани на дългите и наскоро искаха да ме глобяват, като катаджията ми разправяше, че и той имал такава очиларка и нямала дневни светлини, това ми били габаритите Технотест на допълнителни лед светлини е към 200лв ако не се лъжа, та според мен, по добре DRL само на късите, а ако са ксенон да светят на 100%.
Публикувано 17 февруари 2020 - 18:32
Toва е ужасно грозно... Не е ли по-добре да се направят дългите да светват на някакви 30% например...
Виждал съм го на живо, ужасно грозно е
Публикувано 17 февруари 2020 - 19:59
Аз затова си карам с късите и габаритите и не правя експерименти. Те всъщност си ми светват сами при запалване.
Публикувано 17 февруари 2020 - 20:29
За жалост DRL на дългите е незаконно, тъй като изискването е къси светлини или дневни през деня, а дългите са забранени при разминаване с МПС. Моите също са вързани на дългите и наскоро искаха да ме глобяват, като катаджията ми разправяше, че и той имал такава очиларка и нямала дневни светлини, това ми били габаритите Технотест на допълнителни лед светлини е към 200лв ако не се лъжа, та според мен, по добре DRL само на късите, а ако са ксенон да светят на 100%.
Хванал те е за гугутка. Никоя наредба не прецизира кои фарове могат да бъдат използвани за дневни светлини.
Публикувано 17 февруари 2020 - 22:37
Тук не си прав. ЗДвП ясно казва "къси светлини или светлини за движение през деня". Няма място за тълкуване. Всякакви допълнителни ЛЕД-чета и разни циганийки са си незаконни. Даже ако се заядат могат да спрат даденото МПС от движение за допълнително слагани светлини.Хванал те е за гугутка. Никоя наредба не прецизира кои фарове могат да бъдат използвани за дневни светлини.
Изпратено от моят VTR-L29 с помощта на Tapatalk
Публикувано 18 февруари 2020 - 11:04
Нямам предвид допълнително сложените.
Има дупка в тълкуването кои светлини могат да се ползват през деня, от фабрично сложените в автомобила.
Т.е. не е прецизирано. Днес пак потърсих за промени в ЗДВП и правилника за прилагане на ЗДВП.
ЗДВП споменава само в едно изречение дефиницията на "Дневни светлини", която е безкрайно повърхностна.
ПП-ЗДВП дори не ги споменава.
Има наредба: (НАРЕДБА № 86 ОТ 8 ЯНУАРИ 2004 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ ТИПА НА ГАБАРИТНИ СВЕТЛИНИ, СТОП-СИГНАЛИ И ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И ТЕХНИТЕ РЕМАРКЕТА), която засяга допълнителен монтаж на такива.
Дефиниция "заяждам се" или "мотам се" не съществува и подобните не са основание за санкция.
С други думи, ако не слагаш лампички по колата, нямат никакво основание да претендират за неспазване на който и да е закон или наредба от посочените. Т.е. можеш да караш с каквото си искаш, което свети отпред на колата и е заводско.
Коригирай ме с конкретни цитати и източници, ако мислиш че греша.
Публикувано 18 февруари 2020 - 11:51
Под "заяждане" имах впредвид, че не е кой знае какво нарушение и рядко се санкционира.
Другото си е така. Явно аз нещо грешно съм прочел в темата.
Другото си е така. Явно аз нещо грешно съм прочел в темата.
Този пост е редактиран от st1886: 18 февруари 2020 - 11:53
Публикувано 18 февруари 2020 - 16:04
В закона ясно си пише Светлини за движение през деня или с къси светлини.
Чл. 70 ал.3.
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk
Чл. 70 ал.3.
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk
Публикувано 18 февруари 2020 - 16:19
И до какъв извод стигаш?
Че можеш да караш на къси светлини, или каквито и да са светлини по колата ти. Единственото условие е, да не си ги монтирал ти допълнително. А ако си, да носят сертификация за "дневни светлини" според някакъв европейски регулативен орган.
Публикувано 18 февруари 2020 - 16:30
На габарити/халогени/дълги също не може.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни