W124 проблем празен ход
Започната от valioo90, 05 мар 2015 - 14:11:32
106 мнения по тази тема
Публикувано 21 октомври 2015 - 20:04
Да,ама няма никой "навътре" в точно тази PMS система. Всички сме "от личен опит".
Трябва му диагностиката,ама се оправя и сам,знам че на HFM системата и трябва задължително настройка със стар-а,ама тази минава и без.
Трябва му диагностиката,ама се оправя и сам,знам че на HFM системата и трябва задължително настройка със стар-а,ама тази минава и без.
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 21 октомври 2015 - 20:10
Ето тази част от ръководството ми е интересна и мисля че се отнася за позицията на дросела при празен ход. Някой може ли да я преведе дословно?
Прикачени файлове
Публикувано 22 октомври 2015 - 15:55
Атвтоматично разпознаване на механичната крайна позиция при затворена дроселова клапа.
Необходимо е на контролния PMS модул (N3/6) да разпознае механичната крайна позиция при
затворена дроселова клапа за да се осигури правилна работа на системата за празен ход.
Разпознаването се осъществява при подаден контакт (ignition ON) (90 секунди, ск. лост
на Р/N). Когато дроселовата клапа е придвижена до механичната си крайна позиция от
серво-мотора вграден в LLR aктуатора (М16/6) контролния PMS модул (N3/6) отчита увеличение
на тока, който протича през серво мотора, като същевременно следи и стойността на
потенциометъра на дроселовата клапа (отчитащ ъгъла и на завъртане) и така разпознава
крайната позиция, стойносттa се запаметява.
Публикувано 22 октомври 2015 - 18:00
Благодарности на колегата koleto_70! Ето това е начина за запаметяване на позицията на дросела. Не ги ли запамети тези данни,няма празен ход и при включване на консуматор,не ги регулира оборотите автоматично,за това пропадат.
Публикувано 22 октомври 2015 - 19:13
Прави ли се нещо друго освен да се остави на контакт и неутрална/паркинг за 90 секунди ...
Публикувано 22 октомври 2015 - 21:13
На таз картинка не пише за друго....
Публикувано 22 октомври 2015 - 21:44
Не пише друго да се прави. Това е извадка от единия файл за PMS. Има много написано,но не всеки може да си го преведе от английски.
Публикувано 23 октомври 2015 - 11:31
Не вярвам сам да си направи настройките като стои 90 секунди на контакт, според мен се задава това от диагностиката за настройка/калибриране. Иначе всеки път ще тръгне да върти клапата на дросела докато си стоиш в колата на контакт примерно. Веднъж го бях пробвал но не отчетох да става нещо,но бях в колата, сигурно трябваше да гледам клапата на дросела дали се случва нещо...Отделно ако се случва и ти не знаеш можеш да прекъснеш процеса на настройка като врътнеш ключа в друга позиция.....
Публикувано 23 октомври 2015 - 12:27
Напротив колега, работи това точно както е описано.
Докато ми работеше празния ход, след смяна на акумулатора например и при подаване на контакт после съм въждал при свалено капаче на дросела как моторчето вътре си движи изсестно време и след това явно се калибрира. Серво мотора вътре като си работи движи само клапата, но отвън котвата на жилото не я мърда. Точно за това се ичаква. И 90 секунди вероятно са доста повече от колкото му трябват да си направи настройките но са се презапасили именно за да не му прекъснеш калибрацията.
Публикувано 23 октомври 2015 - 12:41
Ахам, именно аз не съм свалял капачето да гледам клапата. Пък може и след отпадане на напрежението да си го прави или при негова преценка ако нещо не е наред . Важното е че става и е лесно
Този пост е редактиран от Chavalinov: 23 октомври 2015 - 12:43
Публикувано 23 октомври 2015 - 12:52
Хубавото е, че при това управление можеш сам да го вкараш в работен режим без диагностики.
Иначе, аз още нямам становище по моя проблем, ще ми донесат още 2 комутатора да пробвам с тях и ще пиша какво се случва
Публикувано 23 октомври 2015 - 14:04
Не е много по темата, но да питам дали важи и за дросел на двигател от същите години, само че 6 цилиндъра (11.92' 280Е - М104.942 - 197 к.с.) ... С компютър е - зад акумолатора, не с пмс комутатор ...
Публикувано 29 октомври 2015 - 19:13
Някакво развитие по темата има ли?
Публикувано 29 октомври 2015 - 19:15
На bat_lambo не мога да дам коментар,не знам там как стоят нещата.
Публикувано 29 октомври 2015 - 21:18
Да споделя моя опит - както казах 124 - 280Е от първите - 197 к.с. с компютър зад акумулатора. Смъкнах дросела да го преокабеляи почистя. След като направих операцията изключително кадърно и го монтирах - нямаше проблеми няколко дни (или поне не съм усетил). След седмица започна да му танцува празния ход - 500 - 1300 об./мин. - като загрееше нямаше проблем - перфектен празен ход. Казаха ми, че при разкачането и преокабеляването на дросела може да се е разкалибрирал и за това да се магари така. И аз го калибрирах отлично - държах го да жужи на контакт 90 секунди, запалих го и всичко отиде по дяволите - няма никакъв празен ход - без значение студен или топъл - пусна ли педала на газта гасне все едно съм върнал ключа Както и да е утре съм на майстор със стардиагноза и ще видим какво е станало - може и да е някакво грозно съвпадение и да е от нещо друго нямам идея - ще споделя после
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни