Jump to content

•  

Photo
* * * * * 3 votes

W124 300ce Twin Turbo

• Please log in to reply
649 replies to this topic

#271 joreto

joreto

Майстор

• Потребители на форума
  • 751 Posts:
Garage View Garage

Posted 26 September 2013 - 20:02

Пепи, винаги настроена както трябва мега , гори по-малко от механичната, това е доказано на доста коли. Не знам какви мапери ползвате, но определено на се мапери ако мапват само на 100% натоварване, също така за настройка на другите режими не е задължително да има дино, даже напротив след настройка на дино е хубаво да се проверят нещата и на пътя, че има не един два случая при които мапната на дино кола не върви както трябва на пътя .....

П.П. Насе, при теб трябва да се пусне спирането на инжекторите когато караш на скорост по енерция, също така колата нарочно е оставена малко по-богата с цел сместа да охлажда горивната камера та като завариш газта примерно от тук до Пловдив да не роди ;)

Edited by joreto, 26 September 2013 - 20:05 .

• 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )
VW Golf IV GTI 1.8 20v turbo

#272 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 26 September 2013 - 20:08

Абе я .. да си те изчакам аз тебе

Няколко уикенда още нищо не са

Просто сипва с няколко лева отгоре на бензиностанцията

• 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#273 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Posts:
  • Автомобил:
    w124 300CE Twin Turbo! - now with V8 m119 5.0
    Ford Mondeo 2010 1.8 TDCI

Posted 26 September 2013 - 20:08

Пепи, винаги настроена както трябва мега , гори по-малко от механичната, това е доказано на доста коли. Не знам какви мапери ползвате, но определено на се мапери ако мапват само на 100% натоварване, също така за настройка на другите режими не е задължително да има дино, даже напротив след настройка на дино е хубаво да се проверят нещата и на пътя, че има не един два случая при които мапната на дино кола не върви както трябва на пътя .....

П.П. Насе, при теб трябва да се пусне спирането на инжекторите когато караш на скорост по енерция, също така колата нарочно е оставена малко по-богата с цел сместа да охлажда горивната камера та като завариш газта примерно от тук до Пловдив да не роди ;)

Напълно съгласен съм, имах в предвид заводско ЕКУ в сравнение с мега, не механичен инжекцион в сравнение с мега :)

• 0

#274 joreto

joreto

Майстор

• Потребители на форума
  • 751 Posts:
Garage View Garage

Posted 26 September 2013 - 20:12

Hace, другата събота/неделя ще я погледнем . Пепи, то ако има фабрично ЕФИ, трябва да си луд да минеш на мега, освена ако не е от малкото случай в който немогат да я ремапнат ;) ... все едно да махна мотроника на голф и да сложа мега, никога (е вярно че аз и мотроника си мапвам ) .

Edited by joreto, 26 September 2013 - 20:13 .

• 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )

#275 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 26 September 2013 - 20:19

Значиии Пепи да се стяга за другата събота и неделя и да се сберем конете на 1 място :D

Да не им се поверва :D

• 0

#276 saitov

saitov

Чирак

• Потребители на форума
  • 125 Posts:
Garage View Garage

Posted 26 September 2013 - 20:28

Може и аз да се присъединя. Не съм с турбина, но обичам да гледам турбинирани колици  :D

• 0

#277 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Posts:
  • Автомобил:
    w124 300CE Twin Turbo! - now with V8 m119 5.0
    Ford Mondeo 2010 1.8 TDCI

Posted 26 September 2013 - 20:47

Hace, другата събота/неделя ще я погледнем . Пепи, то ако има фабрично ЕФИ, трябва да си луд да минеш на мега, освена ако не е от малкото случай в който немогат да я ремапнат ;) ... все едно да махна мотроника на голф и да сложа мега, никога (е вярно че аз и мотроника си мапвам ) .

Има такива хора, даже някои са от нашия форум... :D

Значиии Пепи да се стяга за другата събота и неделя и да се сберем конете на 1 място :D

Да не им се поверва :D

Дай боже да не прецакам пак нещо, ще се съберем, просто имай в предвид че хора без чифт гуми за гръмване не са ми приятели :D:D:D

Може и аз да се присъединя. Не съм с турбина, но обичам да гледам турбинирани колици   :D

Ти си повода да бързам да си оправя колата такаче спокойно :D Е виж ако я счупя пак ти ще си повода и да я оправя и даже ще ми помагаш :D

• 0

#278 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 26 September 2013 - 21:02

Дай боже да не прецакам пак нещо, ще се съберем, просто имай в предвид че хора без чифт гуми за гръмване не са ми приятели :D:D:D

Ти вече не си ми приятел , сега остава аз да ти стане неприятел и сме квит :D

Гледай пак да не ми се обадиш и ще станеш с 4 спукани гуми ама не от глупост , а от глупостта ми :D

Edited by Наско, 26 September 2013 - 21:03 .

• 0

#279 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 26 September 2013 - 21:55

Пепи, гарнитурата е Виктор Рейнц.

За мен е по-добра от елринга. Отделно има ментета на елринг, на рейнц-не съм чул/видял.

Главата бих я шлайфнал (около 25лв е), има микро кривина само от предишното стягане, без да е прегрявана, поне така сме го учили. Друго си е да я стегнеш абсолютно права, особено щом е с турбо.

Сложи една косъмна линийка на блока за проверка. колкото и да е невероятно и блок се криви, а може да е крив отпреди да го купиш.

Странното е че точно на 1ви и 6ти, все едно е станал като лодка, но на обратно.

Не пренатягай болтовете. Щото са ти стари и уморени и имаш шанс да го скъсаш.

Истината за мен е шпилки и гайки. тогава можеш да пренатягаш щом те влече и е по сигурно при надут мотор.

Отделно, болтовете много се усукват заради голямото триене в резбата и не е добра идея за пренатгане.

Когато натягаш болт, преди да се скъса, усещаш леко "охлабване" причинено от разтягането. Тогава или го оставяш така, т.е. спираш да натягаш, или развиваш и нов.

Един въпрос към Жорето, от чисто любопитство, щото това не го знам, а само предполагам:

EFI, след рязко отваряне на дросела на 90%, за колко милисекунди реагира, т.е дюзите започват да пълният на нужния дебит?

Или с други думи, на базата на кои променящи се входящи данни, Мегата изчислява коя кутийка от мапа да ползва и за колко време го прави

Сравняване с механичния К- инжекцион (не КЕ), аналогична ситуация, рязко отваряне на дросела на 90% и за колко милисекунди реагира, дюзите да увеличат дебита на впръскването.

А тия разходи където ги давате, направо са ми нереално ниски.

Само аз ли не съм имал кола, която да дава при нормално за мен каране, под 18 софийско. даже Е-класата ми 2.2CDI, скача на 12/Софийско.

Купето ми 18-40л/софийско

CL-а с М119-същото

• 0

#280 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 26 September 2013 - 22:02

чшш момчетата с купетата черни, да не ме забравите мене тоя уикенд...:D

• 0

#281 joreto

joreto

Майстор

• Потребители на форума
  • 751 Posts:
Garage View Garage

Posted 26 September 2013 - 23:56

Един въпрос към Жорето, от чисто любопитство, щото това не го знам, а само предполагам:

EFI, след рязко отваряне на дросела на 90%, за колко милисекунди реагира, т.е дюзите започват да пълният на нужния дебит?

Или с други думи, на базата на кои променящи се входящи данни, Мегата изчислява коя кутийка от мапа да ползва и за колко време го прави

Зависи от самите инжектори и от електрониката и т.н. но е под 1мс, моите бяха ~0.7-0.8ms (имам някъде pdf-a, а те май не бяха от най-бързите) . Бояне, ЕФИ-то е много по-бързо и с по-точно дозиране от механичната инжцекция, има доста инфо по въпроса в нет-а ;)

П.П. В зависимост от това колко рязко отваряш дросела  впръскват различно количество гориво за да подръжа оптимална смес, дори мегата има таблица за това ;)

П.П.П. даните са доста (товар, % отваряне на дросела, скорост на отваране на дросела, температура на входящи въздух, обороти, дори и волтажа за да коригира лаг-а на инжекторите, тъй наречения dead time и т.н.), а мегата и модерните електроники интерполират между клетките :)

Edited by joreto, 27 September 2013 - 00:07 .

• 0
Публикувано изображение

#282 Marto BS

Marto BS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 649 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Opel Omega 2.5 V6 Aut.
    ex. 1996 W210 E 300D Avantgarde
    ex. 1993 MB 200 CE

Posted 29 September 2013 - 23:30

пу, ако знаех, щях и аз да дойда, днес и утре до обяд съм в София :)  още едно черно купе щеше да има, макар и умряло 2.0, но поне за бройка да има - повечко :)

• 0

#283 saitov

saitov

Чирак

• Потребители на форума
  • 125 Posts:
Garage View Garage

Posted 30 September 2013 - 00:12

Marto BS не ставаше въпрос за този уикенд. Сега този който идва май ще става нещо. Поне аз и Пепи ще излизаме 100%, освен ако не вали. Пък ще пишем в тази тема и който иска да се присъединява :)

• 1

#284 Marto BS

Marto BS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 649 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Opel Omega 2.5 V6 Aut.
    ex. 1996 W210 E 300D Avantgarde
    ex. 1993 MB 200 CE

Posted 30 September 2013 - 00:16

значи да не ме е яд :) то аз не, че имам и време кой знае колко, де...

пуснете после фото на срещата, и клипове от унищожаването на гуми :)

• 0

#285 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 30 September 2013 - 00:19

тоя се събрахме само 5 :)

другият планирам 7 и една 190ка :)

Edited by Наско, 30 September 2013 - 00:20 .

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users