Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 3 гласа

Mercedes 190 с M119 V8 5.0

• Please log in to reply
619 мнения по тази тема

#61 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 октомври 2011 - 20:39

С толкова малка разлика,забрави да се скапе. Това да не е стартер от Талбот Саркузи ....

Стартера на 500 е почти наполовината на двигател от Тико!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#62 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Град:Елхово
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 18 ноември 2011 - 23:58

Поздравления за този проект не знам как да го нарека дрифт проект или нещо по различно, но искам да кажа, че колегата Dicksun е много много прав... Сблъсквал съм се с какви ли не дрифтачки и нито една от тях не се кара някаде другаде освен на писта, също така беше написал, че 5% от дрифтачките в БГ са на платформи... Напротив абсолютно всички са на платформи на последното състезание в Хасково сега в началото на ноември нямаше дрифт кола която да не беше на платформа да спомена, че участници от София си дойдеха с автовоз... :) Много приятели дрифтъри имам и всички са ми казвали, че станеш ли дрифтър ти е нужна още една кола...

Не искам да си мислиш, че споря нещо с теб просто изразих мое собственно мнение как гледам над една дрифт кола.. И искам да ти пожелая успех колега дано стане всичко така както ти си го искаш още веднъж успех. :)
  • 0
Три Лъчева Звезда В Кръг -->> Мерцедес-Бенц W124
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#63 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 22 ноември 2011 - 13:37

Така, малко ъпдейт по проекта.. За сега малко съм го оставил на заден план, но ще гледам когато мога да свършвам по нещо smile.gif Та взех преработения маховик, мисля че 70лв ми излезе преправянето му.

picture003tt.jpg

Ето го до оригиналната зъбчатка от автомата, забележете колко е малка разликата в диаметрите на 2та кръга дупки за болтовете, но все пак я има.. 

picture004xho.jpg

Един върху друг за да придобиете представа каква е разликата в диаметрите

picture005qx.jpg

Тук малко по отблизо разликата, май няма и 1см даже..

picture007jr.jpg

Ето го и тук наложен на двигателя, перфектно си заспа smile.gif

Та остават адаптора за скоростите, бобини да си намеря които да са подходящи хем за двигателя хем за мегата, да занеса да ми направят шайбата на коляновия вал за датчика на мегата ии май всичко ще е готово за да започнат монтажните дейности в купето smile.gif По Великден ако е рекъл Господ може и да стане работата biggrin.gif

• 0
Follow your own star...

#64 gipsa

gipsa

Напреднал

• Потребители на форума
  • 352 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    w201 dtm реплика,жълто такси 211-КоНпресор с 476 магарета под капака и едно зад волана....

Публикувано 10 декември 2011 - 18:35

Колега,сметни си добре височината на двигатела,защото при мен когато подам газ и мотора мръдне от тампоните кутията на въздушния филтър опира в капака.Ако го знаех това щях да спусна мотора с няколко сантиметра надоло и нямаше да го имам този проблем.Помисли по въпроса ако искаш.
  • 0

#65 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 12 март 2012 - 19:59

Тъй.. малко "ъпдейт" по темата, само дето май не е точно ъпдейт.. Тия ботове не искаха от стомана да правят адапторната плоча, за това дуралуминий. Да ама се оказа че не е толкова лесно да си намериш една стабилно голяма плоча дуралуминий.. В крайна сметка някви "пичове" дето най малките им размери били 100х70см се съгласили да пратят половин такава плоча на скромната цена от 300лв.. 700х500х25мм, и кво става, отива шефчето на сервиза с кутиите в Кортекс, и там "пичовете" му отказали щот "не били разбрали за кво става въпрос".. От там той отишъл на някво друго място, където приели поръчката, но след няколко дни казали цена 750лв (освен вече дадените 300лв за плочата).. Айде обратно в кортекса, моя човек едва ли не се измолил на другия шеф на кортекса да вземат поръчката, и уж се "прежалили", ама казаха цена 450лв.. (първоначално обявената цена беше 500лв със материала от тях)..

Писна ми вече мамка му, накрая ще му тегля една майна и ще отида при най малоумния кьорав стругар за 50лв да напраи 20 дупки на тъпата плоча и да се приключва.. Бал съм му майката да чупи кутии ако иска, за тия пари дет ми искат ще си купувам по една обикновена 5 скоростна кутия всеки месец в продължение на година..
  • 0
Follow your own star...

#66 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 март 2012 - 20:15

Валка, нема да се отказваш братче. Ако човека е майстор ще я направи и с обикновени инструменти! Намери правилният човек!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#67 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 12 март 2012 - 20:32

ТИ май ми пусна решението за ск.кутия на ЛС ама не съм много сигурен ;)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#68 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 12 март 2012 - 20:49

Еми то струга и фрезата не са лоши машини.. ще стане с допустима грешка прецизността на стругаря. Аз имам вече някаква идея как да стане работата при обикновен стругар, само има вероятност кутията да не е перфектно хоризонтална ами леко завъртяна по оста, че дупките на осмака са сравнително правилна фигура, ама на М102/103/104 дупките са си разположени да не кажа произволно.. Както и да е, важното за мен е съосността, тва че може да е леко под ъгъл не мисля че ще е проблем (ама леко нали, на око ще се гледа ама все пак няма от кьорави хора да се прави :D ) Иначе идеята е следната: мери се първичния вал, дупчи се такава дупка в плочата, слага се кутията отгоре и с фрезата се дупчи през дупките на камбаната.. после на другата кутия вала пак в същата дупка, и пак същата процедура.. Проблема е че май на автомата първичния вал му е прибран доста навътре в камбаната, докато на ръчката стърчи навън и с нея няма проблем, но за автомата може би ще трябва една цилиндрична втулка, нещо което да го играе удължение на първичния вал.. Абе ще се мисли, моя стругар взема по 7лв на час, с материалите в тва число, все ще го скалъпим за 1-2 дни..

А за проблема със стартера, колегата valterov-16v май даде едно много хитро и лесно решение, а и на пръв поглед безпроблемно - да си се сложи и зъбчатката от автомата, и новия маховик, един върху друг, и стартера ще си върти зъбчатката, а съединителя ще си върши работата с маховика :) И стартера отива от пасажерската страна, че да не си пречат с кормилната кутия :) Чиста работа

Насе тая кутия дет ти писах за нея просто уж се води най-здравата мерцедесова ръчна кутия, иначе и при нея филма е същия..
  • 0
Follow your own star...

#69 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 12 март 2012 - 23:18

Браво, добре си се сетил. Тамън вече мислех как да оговарям един мой роднина стругар (ама много мързелив човека), да почва да мисли как да изработи 2 фланеца.

Съединителя, добре е да го баланцираш, след като сложиш зъбния венец от автомат-маховика.
  • 0

#70 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 13 март 2012 - 14:42

Браво, добре си се сетил. Тамън вече мислех как да оговарям един мой роднина стругар (ама много мързелив човека), да почва да мисли как да изработи 2 фланеца.

Съединителя, добре е да го баланцираш, след като сложиш зъбния венец от автомат-маховика.

Дай да му намериме работа за която си заслужава да работи и да я свърши
И аз имам някой неща които съм планирал :)
  • 0

#71 Sharky///AMG

Sharky///AMG

Напреднал

• Потребители на форума
  • 276 Мнения:

Публикувано 13 март 2012 - 20:06

Тоя фланец на лазер неможе ли да се отреже,ако им дадете един чертеж ще го отрежат според мен.
  • 0

#72 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 13 март 2012 - 20:37

Ем да ти се намират случайно чертежите и на двете камбани заедно с осите на тях?..
  • 0
Follow your own star...

#73 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 13 март 2012 - 20:52

Хахах пускам да търся чертежи и на какво попадам: http://www.peachpart...s-diagrams.html

Смятайте за какво става въпрос щом вече не помня къде и какво съм писал и търсил :D Бахти филма..
  • 0
Follow your own star...

#74 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 14 март 2012 - 17:40

Публикувано изображение

Да ти повдигна настроението както се казва ;)
  • 0

#75 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 16 март 2012 - 11:47

Тъй, моя стругар не се престраши, но ме прати при един друг човечец на 75 години, който според думите му бил най опитния стругар във Варна. Отивам му пред къщата, вътре гараж за 5 коли целия затрупан с машини.. видях най високата бормашина която съм виждал, около 2.50 висока :D Тя ще е главния участник в работата, човека след като 1 час му обяснявах каква е целта и каква е моята идея как да се стигне до там, прие поръчката, каза че за 3-4 дни ще е готова.. Най големия проблем май e че вала на кутията имаше един стабилен луфт по половин сант във всички посоки, който предполагам си е напълно нормален за автоматиците де, но дедото каза че ще направи някаква втулка да го стабилизира по средата и от там нататък както съм го написал горе. И сега чакаме, каза че 150-200лв ще излезе, аз му оставих 100 да си работи човека, и ако свърши работата ще му мисля някакъв подарък, някое шише скъпо уиски или пък да му оставя остатъчния дуралуминий.. Като се замисля че от цялата тая плоча фланеца ще представлява около 10-20%, направо ме приболява.. А дали си е свършил работата със сигурност ще се разбере чак като се подкара, а може и тогава да не се разбере щото няма да се знае дали ги чупи щот е много силен двигателя или щото кутиите са много слаби :D И така викам да драсна няколко реда предварително, дано да не урочасам работата, че съм all in и ако не стане.. Абе дано да стане :D

Ей тъй отидох при човечеца:

p1090311g.jpg

П.П.: Днеска установих че има само 2 вида коли на тоя свят: Мерцедеси, и останалите които са направени за разнасяне на части от Мерцедеси :D

Този пост е редактиран от Lambo_Rambo: 06 юли 2013 - 17:44

• 0
Follow your own star...

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни