Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

"Задно предаване" срещу "Предно предаване"FWD vs RWD

• Please log in to reply
388 мнения по тази тема

#106 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 01 август 2011 - 10:38

Бях обещал на бай Васил, едно откъсче от Википедията да пусна.

Става въпрос за полицейските Crwon Victoria в щатите. http://en.wikipedia....ice_Interceptor

After the 1996 discontinuation of the Chevrolet Caprice, Ford held a near-monopoly on the market for police cruisers in North America because the conventional rear-wheel drive, V8 power, and body-on-frame construction are advantageous for police use. The CVPI's body-on-frame construction allowed inexpensive repairs after accidents without the need to straighten the chassis—an important benefit for a car frequently used by police forces for PIT maneuvers (ramming a car to spin it out).

Rear-wheel drive made the car easier to avoid spin-outs than front drive rivals, and allowed it to better withstand hard driving over curbs and other obstacles in the urban environment.

• 0

#107 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 август 2011 - 10:50

Пътно-транспортното произшествие станало на мокър асфалтов път около 19.00 часа вчера.

В лекия автомобил “Фолксваген Голф 3” пътували трима души от разградското село Дянково. Зад волана бил 21-годишният А.А., водач с кат. В и стаж 3 години.

На дясна крива колата излязла от пътя, блъснала се в бетонен стълб и попаднала в крайпътната канавка. При катастрофата на място загинал возещият се на задната седалка Й.И., който е намерен извън автомобила.

Отново,мокър асвалтов път-крива,млад водач,предно предаване.

Защо ли е починало момчето което е седяло на по-безопасното място? Ами най-вероятно колата му рязко се е извъртяла с ГЪЗО и те така.

Хора,не купувайте предно на близките си!

http://www.novini.bg...рай-попово.html
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#108 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 август 2011 - 11:36

Бях обещал на бай Васил, едно откъсче от Википедията да пусна.

Става въпрос за полицейските Crwon Victoria в щатите. http://en.wikipedia....ice_Interceptor

Хааа,нормално е някой от не чак толкова обиграните полицай да не насмогват да владеят и да изпускат предното баш когато не трябва. Не всеки може да кара добре!

Точно за това говоря!

"Чрез,задното задвижване на колата е по-лесно да избегне поднасянето,отколкото на тези с предно предаване,както и позволява по добре да се кара динамично през бордюри и други препядствия в населена градска среда"
превод по слух-СамурайДжак

Супер си!
--------------------------------------------

дЕцаааа,ако не ме четете мене,поне се загледайте в постовете от човека на чиито мнения разчитате при доста от ремонтите си тук.

Убеден съм че подробно прочетена темичката ще бъде полезна и за най-твърдоглавите нови водачи-марамунчовци и даден тип стрини.:)

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 01 август 2011 - 19:21
Превод от английски

• 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#109 Angeloff

Angeloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W124/ 250D, '85 - Sold
    W210/ E200 Classic, '96

Публикувано 01 август 2011 - 12:33

:lol: :lol: :lol: :lol:
Имаше едно клипче с един момък, по една магистрла с едно квадро ... Удържа го де, ама не беше много приятно със 120+ да ти тръгне багажника ... После викаше "Oil leak", ама някой обвини прясната маркировка !

http://www.youtube.com/watch?v=WAYL1y9UpbY

Не е куатро, само с предно е:

Качено от MrArt69 на 09.06.2008

The original video of the oil at 150kph.
I was driving for a track day testing the camera and got this on tape.
No ESP and with track tyres.
Its a Audi Avant 1.9TDI

Коментари от качващия (MrArt69)
Its a 1996 Audi A4 TDI FWD , no ESP.

Дали не върна газта в завоя :dontknow:
  • 1
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#110 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 01 август 2011 - 12:40

Бай Васо,никога няма да се съглася с теб,за по добро задно от предно,тъй като ситуациите дето се описват тук,зависят и много други неща,като гуми,състояние на автомобила,дори и от модела на определена марка.Не ми се слушат също и глупости от прехвалено Ауди,което не може да направи и една маневра като нормална кола.Колегата дето го хвали,че много вървяло,просто не карал вървяща кола.Всичко най вече зависи от способностите на водача и съобразена скорост.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#111 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 август 2011 - 12:41

Аз на това клипче маслото така и не го видях, още първия път като беше станало популярно... сега пак се кьоравих - масло пак не видов, ама сакън.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#112 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 01 август 2011 - 12:55

Всичко е въпрос и на шофьорско умение, но като ще си пускаме филмчета, ето малко "сходни" кадри:

П.С. Омегата е със задно.
  • 0

#113 Angeloff

Angeloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W124/ 250D, '85 - Sold
    W210/ E200 Classic, '96

Публикувано 01 август 2011 - 13:06

Мене ми беше по-интересно що поднесе аудито на предно.

Но да речем, че сме поднесли вече, задницата иска да ни изпреварва, без значение от причината (масло на пътя, частично заледяване) и несъзнателната ни реакция е да контрираме с волана и да върнем газта. Тогава си мисля, че колата със задно ще се овладее по-лесно, а тази с предното може и да стане пумпал.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#114 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 01 август 2011 - 13:13

Е В8 и предно :kill_myself:
Кой Воксхол беше трагедия, та Форд ли да беше ...
Мислим Воксхола да беше, дето Джеръми не искаше да го кара ... :huh:
Там имаше проблеми със сцеплението, и то яки ...
Ама и Брабус-а имат подобен проблем ...
И що дадохте за примен загинал човек ?!
Ами ако е карал по непознат път !? Ти знаеш ли аз като минавах за първи път по пътя за Златните, как доволно щях да се таваньосам ...
Да не говорим за един участък преди Шумен, дето е една 4-5 километрова права, и ако не знаеш че завършва с Т образно кръстовище, си аут ! Знака е на точно 55 метра преди това ...
Станиии, колите са едно Ауди като моето, само че купе, и една Хонда ...
Като и двете нямат общо със темата ... Просто при опити да избягат от челен, минават на страничен ... Бе гледката не е приятна ...
Митко Илиев беше казвал да се бяга от челен, ама вече не съм сигурен ... Пак в тубата има едно клипче на едно ВРЦ коли, как вземат един завой ... Тез на задно при десен завой, отнасят цялата лява част на колата, следва камшик и по тръстиките и канавките ...
В това отношение Клиото нацели стълба фронтално, баш по средата :lol:
Ама се спря :D , докато онези си танцуваха по платното и финишираха 15-20 метра по-напред и малко встрани от трасето !
ПП пращам ти на ЛС един screen shot на шасито ми !
Той и бай Васил това иска да каже, ама аз се опитвам да му обясня че при това положение, на поднесена задница, задното влиза в дрифт (и само тренирани персони могат на извънградско да не допуснат удар с насрещно движещо се МПС) , предното иска газ !
  • 1

#115 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 01 август 2011 - 14:09

В интерес на истината,човек като се качи на чуждо возило,доста по-трудно би се справил,отколкото с това което управлява всеки ден,без значение с какво предаване е.
  • 1
Никога не оставям магарето си в калта.

#116 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 01 август 2011 - 14:14

Ето това иска да каже бай Васил - че предното като поднесе задницата, иска газ.

И естествената реакция като видиш че лайното удря вентилатора е да си махнеш крака от газта, когато трябва да е обратното.

Признавам си че и аз пускам газта при завъртане и не се правя на мъжага, ама при задното е друго. Макар че всяка кола има един специфичен ъгъл на странично завъртане, дето като го минеш няма връщане назад, независимо накъде завърташ волана и колко газ даваш.

А иначе пътя за Шумен, сигурен съм, че там някъде има ограничение 60. Тия дни го пътувах. предполагам говориш от Шумен за Търговище, или обратното?

Аз миналата година щях да влезна в дълбоко изровен от водите банкет на спускане към Слънчев бряг, по пътя от Варна. Гледам ограничение 20 и си викам, я па ги тия. И после не мога смогна да навивам волана. Не завой, а направо тирбушон.

И на влизане в София, там след Яна, където май се включваше Подбалканския, има един гаден завой, дето с над 80 ти се струва твърде остър, ма да кажеш че няма ограничение, има.

Доколко уместни са повечето знаци е друг въпрос, но понякога трябва да се чете "между редовете" :).
  • 1

#117 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 01 август 2011 - 14:34

От както се блъснах със 124-ката в завойте влизам само с газ и то умерена газ и леко подаване и от 190-ката като я пързалях , съм хванал някакъв лош навик , като влизам в завой го зимам първо външно и след това вървя по него , все едно ще го пързалям.Така пуснах газта и натиснах спирачката със 124-ката и опуснах завоя и айде в дерето 10 пъти се обръщах :kill_myself: .
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#118 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 01 август 2011 - 15:14

Стани, след Търговище е, малко преди Шумен ... Правата завършва с едно Т образно кръстовище, и хващаш надясно за Варната ...
Знак има, написах на колко метра е ... Което не е проблем ако караш с 80-90 ... Ма аз там си пердащих тогава със 120-130 ...
Запалих АТЕ-то тогава !
И всяко дете знае че на предно му се дава газ ... Обратното на задното ... Това съм го чул още в зората на западните коли ! Не е ново откритие !
Там в Долни Богров само в лява лента ... Отдясно е много пропаднало, и за неподготвен шофер е цяло изпитание да го вземеш ..
Еле ако натиснеш спирачка ... Той много отдавна е така там !
Сетих се за един познат дето вика : "Въртя си ръцете, волана не мърда" !
Стани, с жълто съм отбелязал местоположението на знаците, сам прецени колко е адекватно !

Прикачени файлове

• Прикачен файл  road.JPG   288,27K   23 Брой сваляния

• 0

#119 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 август 2011 - 15:33

Омегата избегна удара и се върна в пътя с три движения.:) просто извади от положение и незнайно защо хаотично движещиятсе червен клозет.
  • 0

#120 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 01 август 2011 - 16:32

Интересна темичка сте заформили.... не разбрах само кой взе преимущество в спора - предното или задното предаване? Иначе аз лично съм за 4х4, но този вариант гледам, не сте го засегнали :)
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни