Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

"Задно предаване" срещу "Предно предаване"FWD vs RWD

• Please log in to reply
388 мнения по тази тема

#76 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 12:20

Бай Василе, ако още веднъж приравниш това за намалянето с моторна, на натискането на спирачка - язък за многото години опит !

Ами не още един път,а още много пъти ще го приравня! Язъка си е твоя преценка. И милимунда не се отклонявам от това което твърдя!

Каква е тази компресия дето ще спре и блокира тез колела, до толкова че да се натопорчи задницата !

Ти къде скива да говоря за блокиране?

Знаеш ли че и най-малкият натиск на спирачката е вреден когато хващат само предните колелета?

Не можеш ли да се сетиш че двигателят според оборотите,наклона и много други фактори играе роля в границите на леко натискане на спирачката?

Не си ли усещал как при отпускане на ГАЗТА,колата забива предницата?

Толкова ли е трудно да се прочете внимателно за да не се стигне до преиначаване в каквото ме въвличаш и трябва да губя време да намирам "трети" думи и фрази за да обяснявам нещо което е изключително трудно за разбиране от хора с малък опит?

постоянно мяткащо задница Ауди се добра 20 минути преди мен горе на ханчето !

ГОРЕ викаш,за изкачване говориш. Ами някаде там из изреченията в стремежа си да бъда обективен,не се ли чете че отбелязвам че предното има предимства само при хлъзгаво катерене........приятелче?
_____________________________________________________________________________________
Без заяждене,те призовавам да обърнеш внимание и на това:

Еееех,мамка му. Дано темата привлече повече внимание. Убеден съм че ще е от голяма полза,макар и неосъзната за някой млади водачи.

и също така да обърнеш внимание че още в началото наблягам за проблем при начинаещите водачи и влагам някво старание само и единствено 'не за да си дращя' ами с надеждата да бъде полезно за някой които не претендират че са толкова вещи във карането.

Петрохан съм го качвал с жигула преди снегопочистващите машини БЕЗПРОБЛЕМНО и тогава опитът ми не определяше нещата а вещината.

Нали правиш разлика межу пресен и стар сняг?

Ауди се добра 20 минути преди мен горе на ханчето !

Добрало се щото не съм бил аз зад него с предпочитаното задно! Признавам че щеше да има преднина само ако човека е добър водач и тя категорично нямаше да бъде 20мин...... а най много 1/2.

п.с

Пак уточнявам....не го приемай като заяждане ами малко от малко вникни в посланието на цялата тема.

Този пост е редактиран от бaй Васил: 29 юли 2011 - 13:28

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#77 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 29 юли 2011 - 12:28

Ни най-малко :icon_coolgrin:
Говорим си :)
Само дето ти писах кое е по-добре - отворен диф, или блокиран такъв на спускане !
Пробвал ли си да върнеш предавка на спускане на кола със задно ...
Мнооого пъти съм си играл със 190-то, което беше на отворен диф. и винаги тръгваше с гъзо надясно ...
И когато се завъртях и тотализирах колата, тръгна наляво ...
Задното е по-опасно в сравнение с предното такова ..
Предното търпи повече "грешки", задното си е за внимателно каране ...
Наеш колко пишман гъзета ги човръкна с Аудито, и те в опита си да ми покажат колко върви 318-ката, от 1-ва на 2-ра и се чудят ко да правят ...
ПП това с недозавиването го има и при Мерц ;)
  • 0

#78 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 29 юли 2011 - 12:54

Вече наколко дена само чета и си бях казал че няма да пиша в тази тема,ама не издържах повече.
Хора,четете бавно и мислете върху това какво е написал бай Ви Васил,и какво точно е искал да каже в първите си мнения.
Много от тези които са писали в темата са на възраст колкото е шофьорския стаж на бай Ви Васил.Когато четете си представете ситуацията и ще разберете бай Васо какво има впредвид и какво е искал да ви каже.
Поздрави.
  • 2
Не хапи този,който може да те изяде.

#79 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 13:56

Добре бе,към тези дето много ми хвалите предното. Ето пак ще ви подам малко ребуси които дават някой отговори.

Я вземете и закачете една волга на байр и се опитайте да тръгнете на сухо със предно и същата волгана със задно.

Това ще ви отговори че при някой ситуаций предното си е евало фаранко дупарата,защото ако на Бенца му намаам багажника с багаж и го натоваря с 4 кратуни по 150кила....па взема да настигна един курник с предно също така натоварен по нанагорнището у снего из Петрохан.

Ще го прескоча като Сергей Бубка на Курникова оградата!

:)

Ние тука не случайно си пеем.....яко движи,няма грижи.......Мотора е от тези с повечето нютони а гумите арни. :flagMB new:

Не си правете изводите само когато сте сами в колата. Изучете и поведенията при повече ситуаций и макар и бидейки първи в снега,внимавайте с предното.
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#80 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 29 юли 2011 - 14:47

Добре де ...
Карал съм и двете ...
Ко искаш, не мога да разбера !? Кое да товариш !? Обяснявам ти че при мен разпределението е 70/30 примерно, със багаж колата се държи още по-добре ... А вярвай ми пътувал съм много за тези 7 години с Бенца, и колата с хора в нея е мъртвец ! Не искам да се заяждам, споделям го от позицията на човек карал всякакви коли, лични мой са били две напълно противоположни !
Аудито бяга повече от Мерцедеса ... Нищо че е цели 7 коня надолу ...
И двете съм ги товарил еднакво, и Бенца на Хемус на първият виадукт мре нагоре ... 140 и повече не ще ... И то на 3-та предавка, от 4 възможни, ръчна скоростна !
А Аудито със същият багаж и хора в колата, минава на 5-та със 150 и ускорява !
И двете ги карам по един и същ начин, и двете са що годе един мотор - 2 литра ! Само дето Аудито е 115 коня, а Мерца беше 122 !
Няма смисъл да спориме ...
Когато бях още млад :rolleyes: , се бяхме събрали 3 приятели от квартала ... Аз с моят Бенз, един познат с една Вектра, и още един френд с Е30 БМВ ... Всичките с двулитрови мотори ... Само дето бяхме като цилиндри така - Бенца с 4 (122 коня), аудито с 5 (115 коня), БМВ с 6 (129 коня) ... Ми на Аудито му дишах прахта ... Нормално невентилирано ... И ко !?
Това че някой хора не знаят как да си карат колите, не значи че аз съм от тях ...
Имало е много изненадани както с Бенца, така и с Аудито ...
Не си мисли че като караш В8, всичките сме твой :angry:
И за да не звуча грубо, 3 пъти мнооого внимателно препрочетох първият ти пост, в който обясняваш всичко !
Искам само да те попитам - подавал ли си газ на кола със задно, с неблокируем диференциал в завой на мокро ...
Само ми отговори !
Мога да ти дам цена на дясна врата и калник ;)
  • 1

#81 Алекс Панов

Алекс Панов

Чирак

• Потребители на форума
  • 189 Мнения:

Публикувано 29 юли 2011 - 16:06

Добре де ...
Искам само да те попитам - подавал ли си газ на кола със задно, с неблокируем диференциал в завой на мокро ...
Само ми отговори !

Yesss!
От Цариградско влизам в локалното на Външно министерство и там правя обратен завой за кв.Изток с перфектния дрифт - на втора със задницата на дясно! Ама само там!
  • 0

#82 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 29 юли 2011 - 16:23

Yessss, ама си дрифтнал ...
А какво би станало ако има кола там, както пита бай Васил ...
И по принцип има само два варианта за реакция - или спирачки, или газ !
И в двата случая възникват проблеми, няма значение с какво предаване е хавтомобиля !
  • 0

#83 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 16:40

Само ми отговори !

От всичкото казано до тук,"разбрах" че аудито е по-добрата кола от Бенца. Как да е.... ама аз говоря за нещо много по-различно.
Майната му,ще ти кажа само едно пък ти както искаш го тълкувай.

Аз понеже съм чорбар,никога не бих извикал 'гоооооол' ако се намирам в средата на агитката на Левски.

Това са били,твойте коли,твойте Бенц и Ауди....защо намесваш моя V8,аз не правя сравнения с него,но когато видя ауди или друго в огледалото да кара с по висока скорост от моята,му правя място без да натискам и да се съзтезавам. Старая се да не изтъквам напразно качествата на колата която притежавам. А тя ги има бая в повече от доста Ауди.

Просто когато си поискам,си ги задминавам аудитата,колкото и невероятно да ти звучи. Мога да се впускам и със доста по висока скорост в завоя от болшенството шофьори с милиони,милиарди конски сили повече от моя Бенц и смело да твърдя че отлично схващам навиците на каквато и да е кола още в първите минути.

Отговарям ти и на питането. Не само че съм подавал газ на мокро в завой на различни железни съоражения ами мога и да повторя всяка една траектория която ми е харесала и то с много голяма точност. Ти сам си направи изводите.

Мерцедес е по-качесвената кола от Ауди!
  • 0

#84 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 16:56

Миналата година с моя 124,както някой им викат че са умрели коне,уших едно приятелче,майсторче в сервиз на дебел бас,той го предизвика.....

Ситроен ксантия и моя отговорен Бенц на старт на равно на сняг и финал на отсечка от 200метра.

Ксантията 3литра с нови зимни гуми йокохама а моя стар 2 литров другар с нови мишлен.

Е още има да ми дава кеша. Сега се възползвам и му го напомням когато образува някоя и друга сметка и пак кеф...от какво....от "застарелият" ми "куц" и пързалящ се Бенц. :)
  • 0

#85 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 17:02

Yessss, ама си дрифтнал ...
А какво би станало ако има кола там, както пита бай Васил ...

Ами като пусне газта и задното ще му помогне да овладее колата в момент когато главата му подрежда необходимите действия за излизане от ситуацията .....а няма да му попречи като предното по ред причини,които все още ти е рано да схванеш!

Без да се обиждаш!
  • 0

#86 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 17:15

Yesss!
От Цариградско влизам в локалното на Външно министерство и там правя обратен завой за кв.Изток с перфектния дрифт - на втора със задницата на дясно! Ама само там!

Бенца е толкова послушна кола. :icon_coolgrin:
  • 0

#87 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 18:08

Само ми отговори !

И най-тъпия и начинаещ шофьор знае, че ако даде рязко газ на кола със задно в описаната ти ситуация в повечето случаи те ще го хвърли в канафката, но ако леко отпусне газта е възможно да я овладее.
Човека ти обяснява каква би била реакцията на начинаещи ( пък и не толкова ) в описаната от първото му мнение ситуация - как паническото отпускане на газта ще изиграе лоша шега, ако си с кола с предно - това не го знае всеки.
Но като гледам май не трябва да Ви се обясняват такива неща. Големи шофьори сте. Особено някои със лагерните си коли с предно се имат за безсмъртни. МИ карайте си и се мислете за такива. А ако случайно ви се случи такава случка ( Господ да не показва ) си спомнете думите на Бай Васил.

А за дърпането. Не си споменал дали са бензинки или дизели камо ли за години на производство. Но ако ги приемем за бензинови как искаш да дръпнеш със сходни копе 5 и 6 цилиндрови мотори. Качи се на някое 190 със 6так и тогава пак се дръпнете.

За Ауди хубави коли. Гледам красиви ги правят вече и от вътре и от вън. Ама като гледам познати какви проблеми имат с по-новичките им модели, и как яко ги ебат само от едно сервизно обслужване. Чак ми става смешно.
:flagMB new:
п.п. а за абцето на лед никой не даде обяснение защо е така?
  • 1
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#88 Lazar V12

Lazar V12

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Интереси:От всичко по малко !
  • Автомобил:
    Mercedes Benz 600 SEL '1992
    Chrysler Voyager 3.3 AWD '1993
    SAAB 9000 CS '1995
    Fiat Tipo 1.4 '1995
    Fiat 126P '1989
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 18:16

Аудито бяга повече от Мерцедеса ...

:lol: и ти нищо не каза ама айде.......
  • 0
Публикувано изображение
България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрещното движение може някой да те шибне отзад !!!

#89 Lazar V12

Lazar V12

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Интереси:От всичко по малко !
  • Автомобил:
    Mercedes Benz 600 SEL '1992
    Chrysler Voyager 3.3 AWD '1993
    SAAB 9000 CS '1995
    Fiat Tipo 1.4 '1995
    Fiat 126P '1989
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 18:25

А аз мога да ти дам цена за цяло Ауди - около 2/3 от цената на врата и калник за В8 :lol: :lol: :lol:
  • 0
Публикувано изображение
България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрещното движение може някой да те шибне отзад !!!

#90 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2011 - 18:32

п.п. а за абцето на лед никой не даде обяснение защо е така?

На лед оправия нема,колкото е по-малко триенето,толкова повече силите от набраната скорост го преодоляват и оправия нема. Обаче!

Колкото и малко да е триенето,него си го има. Ако избегнем резките движения с кормилото и ако е достатъчно широко имаме шанс да се плъзгаме не кой знае колко успешно,но лавирайки. :)

Демек с АБЦ трябва да е отново по-добре щото има малък шанс,но шанс управлявайки да овладеем ситуацията.

:)
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни