Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

"Задно предаване" срещу "Предно предаване"FWD vs RWD

• Please log in to reply
388 мнения по тази тема

#211 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 22:39

мнее--това удебеленото е неговия отговор на твоя цитат-ама го е вмъкнал в самия цитат-което си е объркващо...а и има ли сми като няма зна? ;) ,,,човека си знае неговото ,,,,тва че няма още и 100 хиляди зад гърба си е друга тема-аз му пожелавам единствено и само -ЗДРАВЕ и БЕЗИНЦИДЕНТНИ пътувания-и дано никога не му се налага да излиза от ситуация=била тя с предно-задно,странично или никво задвижване...
Пък старите поговорки за патилото и старилото-тои сигурно си ги знае :)

Филко искам да кажа,да извадиш моя цитат защото не искам да се чете цялото като мой цитат. Нека всичко си седи. Само да го отделиш. :flagMB new:
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#212 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 04 август 2011 - 22:43

Филко искам да кажа,да извадиш моя цитат защото не искам да се чете цялото като мой цитат. Нека всичко си седи. Само да го отделиш. :flagMB new:

ГутОу,,, :beer:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#213 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Град:Gabrovo
  • Интереси:абсолутно всекакви
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 22:55

И в края на краищата всичко опира до натрупан опит и възможности да разгърнеш интуицията си за секунди ... е това нема как да се обясни. Или става, или не.

Но задното е задно, нема сухо, нема мокро, аз ей ся го загасих преди малко моя Мечи. И докато идвах насам, се сетих нещо - видях при завой, пак при завой :) - ами той въобще, понеже е тежък, а сега и всичкия ми багаж по4ти е отзад в багажника, и газта, и мали-мали, та въобще мом4ета, само малко спирачка, ама малко, преди завоя, и на влизане още почвам да натискам газта. Мече лепи ви казвам, ни гу и...е, почва да ускорява на влизане в завоя. Този ефект при предно просто не виждам как мои да стане така ...
  • 0

#214 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 август 2011 - 00:07

Бе интересното е че аз твоят съм го гледал вече ...
Не ми харесва ...

Ооо да! По всичко личи че виждаш в бъдещето и можеш всичко.
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#215 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Град:Gabrovo
  • Интереси:абсолутно всекакви
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 август 2011 - 06:46

Ооо да! По всичко личи че виждаш в бъдещето и можеш всичко.

Хахахахахахахахахаха, слушайте ся - 4 основни споразумения на човека със себе си, за постигане на вътрешен и външен мир, и неизчерпаема сила:

1. Бъди безгрешен в словото си.
2. Не приемай нищо лично.
3. Не прави предположения.
4. Винаги прави най-доброто, на което си способен.

Важат за Всичко ... за всеки ... всякога
  • 0

#216 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 05 август 2011 - 14:12

Айде в подкрепа на тезата на Бай Васил - 2 катастрофи с коли с предно, и все Аудита ...
Ко им става на тез хора бе, какво е било това каране ???
  • 0

#217 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 август 2011 - 17:46

Лоша работа.
  • 0

#218 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 05 август 2011 - 20:41

Не знам бе човеко ...
Толкоз ли нямат култура бе ???
И тия от новините - мощните си коли, супер колите, скъпите лимузини :kill_myself:
Бива ли да не мислиш за другите ...
Толкова ли са им празни главите бе ...
Не гледа ли каква е обстановката, че е некадърен, не може да овладее колата !?
Или Баварията е била на изкл. DSC и е занесла в завоя, или Аудата го е отървала и са се насмели ... Ама следи от удар не видях по БМВ-то ...
И линейката после ...
Как не ги е срам бе ?! Веднага била тръгнала ! От къде - Люлин ли !?
Пу, да ти у захлупената държава :kill_myself:
  • 0

#219 BadAngel

BadAngel

Чирак

• Потребители на форума
  • 66 Мнения:

Публикувано 05 август 2011 - 21:02

задно предаване за мен лично има смисъл на някои голям В8, двуврато купе и странични прозорци без рамки

във всеки останал случай бих предпочел 4х4, предно и най-накрая задно :)
  • 0

#220 Алекс Панов

Алекс Панов

Чирак

• Потребители на форума
  • 189 Мнения:

Публикувано 06 август 2011 - 21:00

Ето, задното даже и децата го обичат! :smiley_emoticons_joint:

• 0

#221 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 07 август 2011 - 11:23

:0_poster_offtopic: Забелязваш ли недозавиването ... :flagMB new:
Абе има много примери за и против ...
Карах и двете - предното ми е по-сигурно !
Не че и задното не е, по-лесно влиза в "ситуации" !
  • 0

#222 nnikolow_n

nnikolow_n

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:

Публикувано 08 август 2011 - 14:13

Четох, четох, сега и пиша.
Бай Васил и Самурая добре говорят /пишат/, ама не всички колеги разбират, че не е само думата за конкретно написаното.
Аз предпочитам автомобили със задно предаване, защото на единия мост е управлението и основните спирачки, а на другия - задвижването и моторната спирачка. Ако допуснеш да изгубиш контрол и над двата моста си много самонадеян шофьор /мое мнение/. А загубата на контрол над предния мост /само на едното колело е достатъчно в повечето случаи/ е значително по-лесна. Така губиш всякаква възможност за намеса и по тази причина за мен предното е евтин и несигурен вариант.

Кой е газил дълбока вода при завой на изкачване с кола с предно? Няма такава гадост! Въртейки се задвижващите ти колела се качват ЛЕСНО върху внезапно появилия се на пътя "ручей" и си вир вода от пот :).

Колегата Лилов беше дал пример за "изстрелване" с ЦЛК-то по наклон нагоре с разнородна настилка /лед и сухо/ - това ако беше кола с предно с много коне - щеше доста да си шари ляво-дясно по пътя, докато се "изстреля".

Доста се отплеснах, но ще напиша виждането си, което се важи за хора, можещи да карат:

автомобил със задно предаване по-лесно "влиза" в критична ситуация, но лесно се изважда от нея;

автомобил с предно предаване по-трудно "влиза", но влезе ли - трудно се измъква.

А за неопитни водачи е лесно да вкарат и кола с предно в "ситуация" - и се връщаме на първия пост на Бай Васил в темата :) :).

Най-важно за всички ни е да пристигаме здрави и живи там, закъдето сме тръгнали - да караме по-бавно от границата на риска и да вземаме завоите с такава скорост, все едно в завоя има спрял ТИР без поставен авариен триъгълник /ЗАЩОТО ПОНЯКОГА НАИСТИНА ИМА - нихната мама малоумна/.
  • 5

#223 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 09 август 2011 - 20:38

Кофти че и двата са без колани ... Ивекото е на задно ! Пътя е мокър ...
  • 0

#224 BadAngel

BadAngel

Чирак

• Потребители на форума
  • 66 Мнения:

Публикувано 09 август 2011 - 22:15

автомобил със задно предаване по-лесно "влиза" в критична ситуация, но лесно се изважда от нея;

автомобил с предно предаване по-трудно "влиза", но влезе ли - трудно се измъква.

колега, времената, когато АВТОМОБИЛИСТ е почти професия са приключили с появата на демокрация при нас

всеки трябва да може да се възползва от автомобила, което означава, че карачите са далеч по-малко от возачите

замисли се при тази ситуация каква ще е пътната обстановка, ако съотношението на коли с предно и коли със задно беше обратното на настоящето :)

а и да ти кажа честно, за мен кола със задно и мотор със 150-200 коня е безмислено.. струва си единствено на здрав мотор и двуврато купе :)
  • 0

#225 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 09 август 2011 - 22:38

колега, времената, когато АВТОМОБИЛИСТ е почти професия са приключили с появата на демокрация при нас

всеки трябва да може да се възползва от автомобила, което означава, че карачите са далеч по-малко от возачите

замисли се при тази ситуация каква ще е пътната обстановка, ако съотношението на коли с предно и коли със задно беше обратното на настоящето :)

а и да ти кажа честно, за мен кола със задно и мотор със 150-200 коня е безмислено.. струва си единствено на здрав мотор и двуврато купе :)

Колега,
Дали е удобно да разясниш, какво разбираш под професия АВТОМОБИЛИСТ преди демокрацията, щото не схващам за кои точно автомобили става дума. Вярно че съветски ковчези за изтазание се произвеждат непроменени и до днес, ама това автомобили не ги прави, примерно Лада 2107.
Ако това за теб е автомобил, или пък е било автомобил някога, то разбирам какво е АВТОМОБИЛИСТ - човек с хоби да си лежи под курника зад блока повече, отколкото да се придвижва с него.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни