Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

"Задно предаване" срещу "Предно предаване"FWD vs RWD

• Please log in to reply
388 мнения по тази тема

#196 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 19:58

А защо е толкова опасно предното предаване?

тази дискриминационна тема няма да я чета :sleep:
  • 0

#197 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 20:08

тази дискриминационна тема няма да я чета :sleep:

:)

Не е малка верояността да отървеш от зло,нечий немирен и защо не апетитен задник!

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#198 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 20:11

Добре де, ще хвърля едно око..все пак :D
  • 1

#199 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 20:15

Добре де, ще хвърля едно око..все пак :D

Не е от вреда. ;)
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#200 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Град:Gabrovo
  • Интереси:абсолутно всекакви
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 20:46

А като дадеш газ до дупка на предното и ако колата ти има коне какво ще стане когато предните колелета започнат да приплъзват а ти в този момент трябва да останеш в завоя? Къде ще иде колата направо или в пътя?

Обърнете внимание на конкретната суитуация а не се опитвайте да ми изтъквате предното щото съм грешният човек който изобщо ще се вслуша.

Истинското и по-безопасно задвижване ЗА НАЧИНАЕЩ водач от двете ЗА МЕН е задното!

Така и нямах търпение да дочета темата до края, но според мен не е и нужно. Може би според бай Васил и аз съм от бързо четящите, но наистина нямам излишно време да чета неща, дето са ясни за 5 минути като ги видиш. Така наистина може и да пропускам нещо, но какво пък, ако не е съществено. Темата е със заглавие "Задно предаване срещу предно предаване", а фактите са:

1. Бай Васил съвсем резонно е дал най-очевадния пример, защото е искал да покаже какво се вижда на пръв поглед. Едва ли някой ще спори, че професионалните автомобилни състезатели, като най-така добрите шофьори (?), могат да карат всякакви коли - със задно, с предно, 4х4, 8х8 и т.н. Но какво може обикновения човек, е друга работа. Какво можем ни е с МВ, е трета работа, щото то колата помага много ... много много ;)
2. Аз катастрофирах по много подобен начин с Пасата миналата година, но в десен завой със спускане със 110-120. Няма значение ляв ли е, десен ли е завоя, важното е, че като пуснеш инстинктивно газта, колата ти дава ако ще и да са части от секундата, но много ценно време ... да вземеш глътка въздух от шаша, и тялото ти да се приведе в бойна готовност. Казвам ви го като човек, който разбира от химия, и да известна степен от биохимия - тези мигове спасяват живот. А при предното просто ги няма :)
3. Едно приятелче, което между другото не бях виждал повече от година и видях напълно случайно точно тази вечер (шааааш ;)), ми каза веднъж, че БМВ са постулирали - "Предното предаване е творение на Дявола!". А БМВ не са случайни хора, с цялото ми уважение към МВ. Той, между другото беше с W220 ... ема той е монтьор в София, ма затова се отказах да си правя колата при него ... иначе е много готин човек. Та мисли му, бай Василе, туй са важни нища, дет са вика ;) ни съ давай на Деволо
4. Когато решиш да не пускаш газта, а да управляваш колата в завоя с препятствието, може и просто мокър завой да е, подаваш, или задържаш, или отпускаш газта в определена степен, и въртиш геврека обратно на завоя. Можете да го видите в адски много филми, клипове, състезания и т.н.
5. Най-добре е 4х4, но искам да ви кажа, че това се управлява доста по-трудно от задно, и може би по-лесно от предно ... но пък е доста по-бързо и от двете. Това професионалните състезатели също би трябвало да могат да го потвърдят. Аз не съм такъв.
6. Да живее задното ! А и по-лесно се поддържа - и като разходи, и като усилия, когато е направено добре ... като при МВ и БМВ. А да ви кажа, този свят ще си отиде, защото всеки иска още и още. Такива глупаци, напрао, низнам. Поздрави на всички другари!
  • 0

#201 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 21:25

А да ви кажа, този свят ще си отиде

Всичко е в ръцете на Гейнгста мен!
  • 0

#202 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 04 август 2011 - 21:32

Сам го казваш това в червеното. :icon_coolgrin: Другото с газта начинаещият не го може а първото което всички правим е да отпуснем газата......чак след това следва правилното или грешното решение на водача.

A ето с това ти твърдение започна всичко ...
В описаната от теб ситуация - ляв завой и препятсвие в нашето платно, имаш точно 2 възможности - педала долу и продължаваш, или спирачка и се молиш всичко да е ОК ...
При възможност едно да дадеш газ - на задното и мокра настилка, даже и на блокируем диф си се завъртял в мига в който се зацепят двигател и скорости ... Веднагически, на секундата без грам възможност за реакция ... Ей така с брат ми щяхме да се изтрепем - понеже двата си пътувахме и Бенца празен ... И един ТИР кара с 70-80, и от там на трета и газ ... Валеше дъжд и да не ти обяснявам как се вкарва таз гадина в пътя ... Добре чееее, добре че ... Честно напълних гаките тогава ... Случай две - карам по Борис трети, хващам зеленото на Гешов и искам да ходя до ОМВ ... От 3-та падам на 2-ра, с около 30-40 км/ч и на завоя бях настрани с вратите ... Не съм и давал много газ, даже никак ...
Възможност едно с предно предаване .... Сравняваме моето Ауди е 190-ката ... Аудито е по-културно - даваш газ и си заминаваш без много усложнения ...
Възможност 2 - няма значение предаването, нацелваш този дето е спрял !

Съгласен ли си с мен за 1 на 0 в полза на Бенц? :)

Мнеееее ... :)
Просто забрави да ме убедиш - карал съм двете коли, в един клас са с различно предаване и разпределение на масите - тази на предно е по-спокойна и контролируема !
Няма как млад шофер да овладее кола на задно тръгнала да дрифтне ... No way ...
Освен ако не е целенасочено !

.......,ей така да си имат едно на ум и когато видят че е мокро или хлъзгаво да внимават.?

Винаги, винаги ....
Честно проклинам този дъждовен 12 май ... Всеки път щом мина от там се чудя колко дълго се е въртяла таз кола ... Повече от 30 метра в опити да хване на някъде и не та не ... 3-та и газ - не, 2-ра и газ - пак не, 4-та без газ - не ... Айде с гъзо назад и вземи тоя стълб !!!
А валне, а съм превкл. на вълна смяна на предавки на 1500 оборота !
От тогава намразих задното предаване ... Няма да забравя как и тръгна багажника, все едно го ритна някой !

Eто двама млади шофери ...
Забележи Толиатката с колко газ минава през завоя, а на Е30 само и барнаха газта и вече танцуваше !
  • 0

#203 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 22:00

Е,явно трябва да си останеш във твоя филм докато живота не те научи. :icon_coolgrin:
  • 0

#204 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 04 август 2011 - 22:04

.................
Eто двама млади шофери ...

ние си говорим ,а оно рупа ли рупа,,,,,,

п.п.-без да се обижда никои-просто най близкото сравнение което ми идва за ситуацията е-велосипедист да убеждава ТИРаджия ,колко по сигурно е колелото....

Ай с здраве-аз спирам да се обаждам по темата-казаното казано-от тук нататък всеки е с предпочитанията си-моите си остават на кола с 4Х4,,,
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#205 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 04 август 2011 - 22:06

Е,явно трябва да си останеш във твоя филм докато живота не те научи. :icon_coolgrin:

Бе интересното е че аз твоят съм го гледал вече ...
Не ми харесва ...
Тоя сезон е по-добър ;)
Жив и здрав !
  • 0

#206 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 04 август 2011 - 22:09

тамън да напиша мнение и то пак се заоблачило като за пред буря...

господа самурая каза много неща - вгледаите се в неговите постинги... всеки си има неговата истина...
  • 0

#207 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 22:15

Филко,оправи ако обичаш цитата в поста му. Удебеленият шрифт не знам как да го тълкувам,но той не е мой.
  • 0

#208 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 04 август 2011 - 22:18

5. Най-добре е 4х4, но искам да ви кажа, че това се управлява доста по-трудно от задно, и може би по-лесно от предно ... но пък е доста по-бързо и от двете. Това професионалните състезатели също би трябвало да могат да го потвърдят. Аз не съм такъв.

Те тука не се съгласявам хич. 4х4 е най-коварното нещо, което съм карал. Докато седи на пътя е по-добре и от предно и от задно, ама лъзне ли се край - нем вкарване в пътя, говоря за фул тайм 4х4.
Опита ми с предно е по-голям. Ситуации не са липсвали и при задното. За щастие тежки инциденти няма по моя вина, нито с предно, нито със задно. Казвам по моя вина, защото стоейки си на червено, спрял зад друг автомобил, не считам за моя вината, че се удрям в предния, щото някой идиот се забива в задника ми, където предно или задно са без значение(в случая бях с предно), тъй като си седя на спирачка, а пък колата ми стана на задник, жертви и наранявания нямаше, само криви ламарини, ама доста криви.
С 4х4 имам емоции само при тестове, на подсигурено трасе и без щети, ама лъзне ли се - край, в смисъл, ако си на обикновен път с движение и дървета или ядеш дървото или насрещното.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#209 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 04 август 2011 - 22:31

Филко,оправи ако обичаш цитата в поста му. Удебеленият шрифт не знам как да го тълкувам,но той не е мой.

мнее--това удебеленото е неговия отговор на твоя цитат-ама го е вмъкнал в самия цитат-което си е объркващо...а и има ли сми като няма зна? ;) ,,,човека си знае неговото ,,,,тва че няма още и 100 хиляди зад гърба си е друга тема-аз му пожелавам единствено и само -ЗДРАВЕ и БЕЗИНЦИДЕНТНИ пътувания-и дано никога не му се налага да излиза от ситуация=била тя с предно-задно,странично или никво задвижване...
Пък старите поговорки за патилото и старилото-тои сигурно си ги знае :)
  • 0

#210 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 04 август 2011 - 22:32

тамън да напиша мнение и то пак се заоблачило като за пред буря...

господа самурая каза много неща - вгледаите се в неговите постинги... всеки си има неговата истина...

:rolleyes:
:4036: :beer:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни