Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

"Задно предаване" срещу "Предно предаване"FWD vs RWD

• Please log in to reply
388 мнения по тази тема

#166 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 12:08

Павка,ти си решил да им затвориш устите отма и немедленно и да си припомниш бягането.

Махаме маркучите на задните спирачки и затапваме,оставяме да бачкат само предните.....ръчната също откачена....първи урок по рейс! :)

Искаш да влезеш отново в кола с рол и бул бар....

Приятелю,заслужава ли си? :) Кой разбрал,разбрал.......като не вдеват да се тепат!

Радулов е прав.:)

Иначе съм навит! :bigemo_harabe_net-110: Обичам екстремното каране и макар и на тези ми години,продължавам да давам пари за окачвания.

Готов съм да го направя но само с Бенц 190 2.5 :flagMB new:
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#167 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 03 август 2011 - 12:13

Чак пък скандали,нема как да станат.
Говориме си и моето предложение е да си застанеме зад думите с доказателства,най вече.
Иначе така може да си пишеме и да си чешеме езиците до безкрайност.
Дразня се от това че когато човек пише нещо,другите които ни най малко го познават започват да нападат,и да спретват изречения които не лежат на доказателства.
Иначе стана добра дискусия,като не броим обидите към някои хора.
Затова е хубаво поне един път да се дойде на среща,да се видят хората които пишат във форума,и тогава нещата стават по различни.Face to Face,сладки приказки и веднага става ясно за какво иде реч.
  • 1
Не хапи този,който може да те изяде.

#168 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 12:51

Тихо,тихо.Да ти кажа няма рейс с предно щото не са се сетили.

Между другото - червените Икаруси в София са със средно - втория мост е задвижващ, а не най-задния (третия)...
И са го направили така по една много проста причина - имат механични скоростни кутии и няма как да направят лесно и здраво механика, която да ръчка зад съчленената част на автобуса.

А тия мерцедеси и МАН дето се мотаят из целия град (пак съчленени) са с автоматични скорости - с копчета на таблото и двигателя е във втората половина... и всичко си работи перфе. Е понякога зимата, на някой баир имат известни затруднения, като се сгънат на съчлененото и предницата дърпа в едната посока, а задницата бута в обратната и става тотален цирк... Ама слава богу моята кола не е съчленена и си върви без проблеми и със задното :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#169 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 03 август 2011 - 14:29

Батьо,мисля че не е необходимо да ми го казваш,па камо ли да ми викаш 'тихо'!!!!! Вземи поне ти,извади макар и половин аргумент при когото задното е по-зле от предното,па вземи и го защити в ефира. Би било полезно!

[/quote]
Батьо,що ми преписваш само половината мисъл,звучи различно.Надявам се не те мързи да четеш.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#170 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 03 август 2011 - 14:37

Точно както го описваш си го представям - с кардан :)
Освен това ще е много яко, защото диференциалът пак ще ти се пада в багажника (защото багажника ти е отпред)...
Виж обаче как ще съчетаят диференциала с кормилното устройство - е това искам и аз да го видя :)

Е,нали 4по4 е с диф отпред,дори и при 124-ките дето са с секторна кутия.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#171 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 03 август 2011 - 15:35

а защо задните колела не са управляващи? защо не задно разположен двг, предно предаване и задни завиващи колела - няма ли да е яко :lol:

за икарусите се замислих - сигурни ли сте че мановете и мерцедесите съчленените са със задно, а не със средно задвижване?

за планинското екстремно шофиране съм винаги ЗА!!! няма значение дали с предно, дали със задно, важното е сърце да има...
  • 0

#172 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 18:43

Батьо,що ми преписваш само половината мисъл,звучи различно.Надявам се не те мързи да четеш.

Не,не ме мързи,но понякога ме хваща яд на някой твой обръщения не само към мен. В никъв случай не те поучавам,какво да правиш или как да се отнасяш. Отговарям според тона и предполагам че на теб също не ти харесва. Как да е! Пак казвам..поне ти,понеже е видно че си вещо момче,можеш да дадеш смислен пример и малко повече да се стараеш да показваш уважение към насрещният. Кво ще последва?

Един добър приятелски разговор! :flagMB new:
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#173 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 август 2011 - 20:18

Тихо,тихо.Да ти кажа няма рейс с предно щото не са се сетили.Сега като го разбутваш,ще те чуят и утре ще вземе да се появи. :lol:

бай Василе
Всъщност мися ,че Дилянски се шегува ПОДКРЕПЯЙКИ изказването ти за рейсовете-за което говори емотиконата след цялото изречение....
На мен също ми се е случвало да не догледам нещо....та-грешки се случват-важно е да няма лоши чувства
:4036: :beer:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#174 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 20:44

бай Василе
Всъщност мися ,че Дилянски се шегува ПОДКРЕПЯЙКИ изказването ти за рейсовете-за което говори емотиконата след цялото изречение....
На мен също ми се е случвало да не догледам нещо....та-грешки се случват-важно е да няма лоши чувства
:4036: :beer:

Джак,знаеш че не съм човек който би се осенял на единичен пример. Нека да не го правим на въпрос придружен с дълги постове с извадки. Имам какво да добавя.

Бих те помолил да погледнеш още един път поста му и да прецениш дали нямам известно право. :flagMB new: :beer:
  • 0

#175 Алекс Панов

Алекс Панов

Чирак

• Потребители на форума
  • 189 Мнения:

Публикувано 03 август 2011 - 20:54

Публикувано изображение
  • 0

#176 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 03 август 2011 - 20:55

няма смисъл от заяжданици и кавги, а и трудно се разбира ирононията зад клавиатурата, та може джак да е прав...
  • 0

#177 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 август 2011 - 20:58

Джак,знаеш че не съм човек който би се осенял на единичен пример. Нека да не го правим на въпрос придружен с дълги постове с извадки. Имам какво да добавя.

Бих те помолил да погледнеш още един път поста му и да прецениш дали нямам известно право. :flagMB new: :beer:

За тебе брат знаеш ,че хора с зъби късам :beer: (да се разбира като лично мнение спрямо Васо-а не служебно)
не искам да съм съдия или страна по въпроса-само се надявах и двамата да надигнете чашите на разбирателството :beer: :4036:
Извинявам се ако индиректно съм засегнал някои :rolleyes:
п.п.-А и да добавя-изцяло споделям виждането на бай Васил отнсно задно с/у предно(пак по лично убеждение ,а не по симпатия)-имал съм честта да управлявам много модели автомобили,както и да карам коли с предно,задно и постоянно задвижване ,както и коли със предно разположен двигател и средно разположен такъв....отначало ме беше страх със задното,но първото ми каране на 124ката беше през един Сръбски курорт-Копаоник се казва=където по сняг и пътища Боровец пасти да яде-...

оцелях!!! и се влюбих в задното :)
Поздрави

п.п.п.-AWD все пак е най доброто според мен :)
  • 0

#178 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 21:17

Джак,като взема пред вид професионалният ти поглед съм готов да потърся вината у себе си. :)

:beer:

А той понеже обича алфа,му казвам че с Жулиета-задно,съм готов на всякви гонки,на бас и го оставям да отгатне на кво от колата ще разчитам . :)

Само с Павката :) трябва да минеме два пъти трасето,щото той трябва да запише някой цифри :) и сме готови за рейс!
  • 0

#179 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 август 2011 - 21:29

Джак,като взема пред вид професионалният ти поглед съм готов да потърся вината у себе си. :)

А той понеже обича алфа,му казвам че с Жулиета-задно,съм готов на всякви гонки,на бас и го оставям да отгатне на кво от колата ще разчитам . :)

Само с Павката :) трябва да минеме два пъти трасето,щото той трябва да запише някой цифри :) и сме готови за рейс!

Визирайки цитата горе искам да обясня на хората (всички хора),че ВИНАГИ и БЕЗКРАЙНО ще уважвам хората готови да надскочат собственото си ЕГО в името на разбирателството и ще благоговея пред тях :allhail: :allhail: :allhail:
Приятелю-радвам се ,че мога да те наричам приятел-Благодаря ти че те има :beer:
  • 0

#180 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 21:39

Скоро те коментирахме с един истински....единствено и само с добро. Нема да казавам с кой щото така е редно,но само щи кажа че трябва да седнеме заедно на маса.

Филко в щатите беше ли истински щастлив? :)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни