Тунинг на ц200 компресор
Започната от pArFe7u, 16 юли 2011 - 11:35:18
131 мнения по тази тема
Публикувано 20 юли 2011 - 16:09
Според мен Владо правилно ти сметна колко конски сили може да се докарат.
Публикувано 13 август 2011 - 17:28
Владо можеш ли да ме насочиш някаде да отида за ремап ? И горе-долу каква цена ще е... за по малка ролка на компресора все още не съм се решил че малко ме плаши тая работа Но за един ремап съм доста навит макар и от 192 да отиде на 200-205 коня. Въпроса е че тука из Габрово такива хора няма и незнам каде да отида и да остана доволен.
Публикувано 15 август 2011 - 06:55
Не знам колега. Имам един познат който прави това, ще го питам какво може да се направи и ще ти пиша. - Моят съвет е че за примерно 10к.с. няма никакъв смисъл да си даваш парите и да си пипаш по колата!Владо можеш ли да ме насочиш някаде да отида за ремап ? И горе-долу каква цена ще е... за по малка ролка на компресора все още не съм се решил че малко ме плаши тая работа Но за един ремап съм доста навит макар и от 192 да отиде на 200-205 коня. Въпроса е че тука из Габрово такива хора няма и незнам каде да отида и да остана доволен.
1991 190E SportLine turbo 0.6bar
Публикувано 15 август 2011 - 08:34
pArFe7u, ако си решил да правиш ремап, най-добре отиди на някое дино.
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )
VW Golf IV GTI 1.8 20v turbo
Публикувано 15 август 2011 - 20:01
Май ше тряа и ролка за компресора да се стърже а ?
Публикувано 20 август 2011 - 15:05
Ами дали ще ми станат спортните пружини от 190-тката да ги сложа на Компресора Като го погледнах компресора е със същото окачване като 190-ката но незнам дали ще стане Някой има ли си на идея... да ги свалям ли червените пружини от 190-ката и да ги слагам на Комрепсора ?
Публикувано 22 август 2011 - 13:38
Кажете дали ще станат че съм на една стъпка да ги сменя ?
Публикувано 18 септември 2011 - 10:31
Отчаяно търся окачване от Sport модификацията на w202 (амортисьори и пружини) понеже моята е Елеганс и е с високо и меко окачване и не ме кефи така та някой ако има или знае да се продава някаде .... драснете ми !
Публикувано 17 ноември 2011 - 12:06
Колеги,нека и аз да споделя малко опит.Имам CLK 230kompressor 193 к.с.Италянка е и имам слаган чип в Италия но конете винаги не стигат и продалжих да тарся начини.Намерих информация да увелича демпферната шайба само тази част дето върти компресорната ролка.Стана,вдигна се малко ускорението.Преместих и дебитомера напред максимално близо до дроселклапата по инструкции на един италиански тунинг сайт.Усети се.Но ме завладя мисълта да увелича ролката колкото е възможно повече за още надув.Направих го но ефекта беше обратен колата почна да забива,най вероятно от бедна смес вследствие на повечето вкаран въздух.Сложих вакум регулатор на горивото и вдигнах налягането на бензина от 3,6 на 6 бара но пак нищо! Временно се отказах,но не напално !
Въпросите ми са: трябва ли да се сменят дюзите,вдигнах компресора от заводско 0,4 на 0,5 но сега вече става 0,7 някаде с голямата шайба.Ще стане ли само с ремап на електрониката или ще трябват и други промени? Моля всеки да сподели или да пита да решим този казус и да затворим устите че мецедесът е пенсионерска марка!!!
Въпросите ми са: трябва ли да се сменят дюзите,вдигнах компресора от заводско 0,4 на 0,5 но сега вече става 0,7 някаде с голямата шайба.Ще стане ли само с ремап на електрониката или ще трябват и други промени? Моля всеки да сподели или да пита да решим този казус и да затворим устите че мецедесът е пенсионерска марка!!!
Публикувано 27 ноември 2011 - 08:49
Хайде колеги,поне предложете някой който разбира !
Публикувано 27 ноември 2011 - 16:24
Ами имаш ли изобщо данни какво точно си бил постигнал?
Т.е. Дино преди да почнеш да рушиш.
след това Дино преди последната промяна.
Щото аз съм умерен скептик и си мисля, че не си постигнал абсолютно нищо. Склонен съм да приема леко по-пъргавото вървене при уголемената шайба, но за да постигнеш повече коне, трябва да е по-малка
А и ти не казваш какво целиш... Ускорение ли, Nm, максимална скорост... какво?
Щото за всички си има решение, и то не винаги е да пипаш по двигателя.
Т.е. Дино преди да почнеш да рушиш.
след това Дино преди последната промяна.
Щото аз съм умерен скептик и си мисля, че не си постигнал абсолютно нищо. Склонен съм да приема леко по-пъргавото вървене при уголемената шайба, но за да постигнеш повече коне, трябва да е по-малка
А и ти не казваш какво целиш... Ускорение ли, Nm, максимална скорост... какво?
Щото за всички си има решение, и то не винаги е да пипаш по двигателя.
Публикувано 27 ноември 2011 - 22:08
Kолега имам КОНИ амортисьори + пружини . На колата са ми , можем да ги разменим с доплащане от теб . Пиши ми на лично. С Ц-класа съм.
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе
Публикувано 29 ноември 2011 - 09:51
Колега Liloff,не съм правил дино тест но 230 компресора е със заводски 193 к.с.В Италия и е слаган чип фирмен АЛКА РЕЙСИНГ.Сложил съм и за модела оригинален спортен филтър K&N.преправих и и генерацията от катализатора до отзад.Монтирах по голяма демпферна шайба,защото тя върти компресорната ролка и по този начин като е по голяма съответно компресора прави повече обороти.Налягането което и дават да прави заводски на компресора е 0,4бара при измерване с манометар преди уголемяването но демпферната шайба даде 0,39бара.Сега е на 0,5бара.Сега имам демпферна шайба която по изчисления е толкова голяма че трябва да вдигне налягането на 0,7 но изглежда му дойде в много и забива.Добре колега Liloff,съгласен съм с теб че ако сложа малка ролка на компресора ще се вдигне повече налягането а целта ми е 0,9-1,0 бар, но аз съм с компресор ИТЪН 45 на който ролката му е електромагнитна а не е постоянно зацепена.При монтиране на по малка и постоянно зацепена ролка има ли кой да направи настройките на дросела и разтоворващия клапан които се командват от електрониката на колата,защото иначе не става нищо.Има ли някои който разбира от електрониката и доработки за този модел да може да ми помогне.
Публикувано 29 ноември 2011 - 10:59
Здрасти,
Аз съм ти ги написал тези неща не случайно. Предната ми кола беше 2.0К 192к.с. 111.944 двигател.
Знам как е и ролката на компресора. Впечатлен съм на първо място, че някой е успял да ти калкулира диаметъра на ролката и да я изработи, за да постигнеш стойностите.
Не можеш да сложиш постоянно зацепен Компресор, глупаво е на толкова малък мотор! Ако тръгваш да правиш такива модификации, слагай едно голямо турбо, слагай мегаскуърт и прави къстъм ремап на колата. Колко очакваш от 2л. мотор като коне с Компресор.
Освен това, хубаво си вдигнал налягането на рейката, но проверил ли си до какъв дебит покриват инжекторите.
Иначе пиши на НАСКО, той си мегасмъртна една 124ка сега и има пресни познания и хора, към които да те насочи.
Аз съм ти ги написал тези неща не случайно. Предната ми кола беше 2.0К 192к.с. 111.944 двигател.
Знам как е и ролката на компресора. Впечатлен съм на първо място, че някой е успял да ти калкулира диаметъра на ролката и да я изработи, за да постигнеш стойностите.
Не можеш да сложиш постоянно зацепен Компресор, глупаво е на толкова малък мотор! Ако тръгваш да правиш такива модификации, слагай едно голямо турбо, слагай мегаскуърт и прави къстъм ремап на колата. Колко очакваш от 2л. мотор като коне с Компресор.
Освен това, хубаво си вдигнал налягането на рейката, но проверил ли си до какъв дебит покриват инжекторите.
Иначе пиши на НАСКО, той си мегасмъртна една 124ка сега и има пресни познания и хора, към които да те насочи.
Публикувано 29 ноември 2011 - 11:13
Не съм съгласен за мегата, според мен е много по-добре ремап на стандартната електроника, сигурен съм че това няма да е проблем за някоя от тунинг фирмите. Най-добре намери карта на компресора, виж при какво налягане дава максимален дебит и съответно си направи шайба за това налягане. Сметни дали с тези инжектори и примерно малко по-високо налягане (не ти препоръчвам да вдигаш налягането повече от 4.0 бара) ще имаш необходимото гориво, ако не стигне, взимаш други инжектори. Най-накрая отиваш да ти направят един ремап и си на 6 .
П.П. Както от бедна смес колата също спира да върви и от прекалено богата смес,възможно е като си качил налягането на бензина на 6 бара да си преобогатил и затова да е нямало ефект, затова е хубаво да се мери сместа за широколентова сонда .
П.П. Както от бедна смес колата също спира да върви и от прекалено богата смес,възможно е като си качил налягането на бензина на 6 бара да си преобогатил и затова да е нямало ефект, затова е хубаво да се мери сместа за широколентова сонда .
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )
VW Golf IV GTI 1.8 20v turbo
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни