Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Тунинг на ц200 компресор

• Please log in to reply
131 мнения по тази тема

#121 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 06 декември 2012 - 22:57

И на мен ми стана интересно за Zener диода.

Ограничил си сигнална посредством ценеров диод към маса ли?
  • 0

#122 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 07 декември 2012 - 01:44

Значи,ролката е много лесна и евтина за изработка,правиха ми я в цеха дето произвеждат лагерите SKF.Направена е от алуминий и се монтира върху ОЕМския демфер.Струваше ми 63 лв за 210 мм,но 218 сигурно ще е малко повече.Казаха ми че става и от стругарска пласмаса,сега изумих за точното наименование.А за ценериевият диод имам схема но на хартия,тук ще приложа само снимка.На дебитомера са пет кабела,като на всеки модел са различни цветовете,което е объркващо но принципа е един и същ.Прекъсва се кабела който дава 4,99волта и един от масата защото са два маса,този който дава непостоянна т.е.само на контакт.Помежду си се свързват с ценериевия диод и по желание цека ключе.

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от mitkofitnes: 07 декември 2012 - 01:46

• 0

#123 pArFe7u

pArFe7u

Чирак

• Потребители на форума
  • 196 Мнения:
  • Град:Габрово
  • Интереси:Всичко за Мерцедес :)
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C200 Kompressor 98' Elegance
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 декември 2012 - 04:18

Трябва да прегледам мойте жици дано да са същия цвят. Ако са същия цвят купувам си ценер диод 4.8 волта и го запоявам на мястото на непостоянната маса нали така ? :) а ключето каде си го вързал че на снимката немога да видя.
  • 0

#124 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 07 декември 2012 - 05:17

Снимката не е моя,от форумите е но по нея съм се водил.Ключето е с жички между диода и масата.Не се води по цвят а я мери с мултицед.И ви казах че е много вероятно да не стане без ремап и ролка.Е поне ще видите как е при постепенно надуване,иначе същото нещо е приложимо и при мап сензора.Абе затова го пробвайте с ключе за да може да го изключите при необходимост.
  • 0

#125 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 07 декември 2012 - 14:32

Значи,ролката е много лесна и евтина за изработка,правиха ми я в цеха дето произвеждат лагерите SKF.Направена е от алуминий и се монтира върху ОЕМския демфер.Струваше ми 63 лв за 210 мм,но 218 сигурно ще е малко повече.Казаха ми че става и от стругарска пласмаса,сега изумих за точното наименование.А за ценериевият диод имам схема но на хартия,тук ще приложа само снимка.На дебитомера са пет кабела,като на всеки модел са различни цветовете,което е объркващо но принципа е един и същ.Прекъсва се кабела който дава 4,99волта и един от масата защото са два маса,този който дава непостоянна т.е.само на контакт.Помежду си се свързват с ценериевия диод и по желание цека ключе.

"Ванико" са ти я правили шайбата значи :)/>
Те имат доста добри машини в цеха, а Сашо и Симо са много разбрани хора

Ценера го връзваш към захранващия така, ли?
Аз си мислех че към сигналния. Пробвай да го вършеж към сигналния, така ще лимитира сигнала на 5V или 4.7V или там какъвто Ценер сложиш.
  • 0

#126 5-KOB

5-KOB

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Интереси:Бойни изкуства, Коли , Мотори и...
  • Автомобил:
    SLK 230 KOMPRESSOR
    C 180 ESPRIT
    С 200 ELEGANCE
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 декември 2012 - 16:54

Стругарската пластмаса е Тефлон или т.нар. " КАШКАВАЛ" ;-)
Некви телефони на пичовете от SKF има ли?
Аз още се чудя дали да пипам по моя...
Оня ден,като намокри,още преди снега,и колата не стъпваше по асфалта...Нали съм по-къс,и по-лек,и с тия валяци отзад...
Представям си кво ще е с 40-50 коня повече... :-)

Този пост е редактиран от 5-KOB: 07 декември 2012 - 16:55

• 0
Мерцедеса трябва да се кара все едно е краден!

#127 pArFe7u

pArFe7u

Чирак

• Потребители на форума
  • 196 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 декември 2012 - 19:43

На мене ми се ще да се пробвам като начало с ценеровия диод ама малко ме е страх да пипам там че си купувах нов дебитомер и ми отрязаха главата да не го поразя тоя, ама от друга страна игарям от любопитство да видя разликата с ценера и без него :/
  • 0

#128 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 07 декември 2012 - 20:25

Точно така прекъсва се 5 волтовия и информативния който е всъщност непостоянна маса,т.е. маса дава само на контакт защото има още една маса която си е постоянна.Ще приложа и снимка на моя скица.Ето и снимки за желаещите да видят въпросната алуминиева гривна на демпферната шайба с размер 210мм на цена околу 65 лв.

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от mitkofitnes: 07 декември 2012 - 20:27

• 0

#129 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 13 декември 2012 - 14:43

Не ми е ясна работната схема на дебитомера - виждам че има захранване 12V и захранване 5V, но по-скоро си мисля че зенера трябва да е паралелно на изхода към маса.

12-те волта са за т.нар. burn-off. Подгравяне на дебитомера след спиране на двигателя с цел отстраняване на замърсяването.
Намерих ето тази схема, която не е за същия дебитомер, но пак става въпрос за hot-wire сензор на Бош :
http://s2central.net/ds_G70.html

5-те волта захранват вътрешната логика и не знам какъв е ефекта на редуцирането на напрежението.

Според мен зенер-а трябва да е на изхода на дебитомера. До 4.7Волта, сигналът ще бъде 1:1 все едно няма зенер. Над 4.7В зенерът ще редуцира напрежението, което вижда еку-то, до 4.7В, така че да не ограничава бууста през разтоварващия клапан.

Обаче това може да доведе до проблем - щото дебитомера се ползва не само за ограничаване на бууста, но и за пресмятане количеството гориво.

EDIT: Поразрових нета - най-смисленото, което прочетох беше в един чужд субару форум. Слага се по-голям дебитомер и се прави ремап на горивната таблица.
Voltage clamp, или т. нар. ограничаване на сигнала работи само на МАП сензора, не на МАФ сензора, защото над 4.5В или 4.7В или колкото там се нагласи, ЕКУ-то не знае реално колко гориво да впръска. Уж е същото, а реално трябва повече.

В edin ТДИ форум изчетох какви ли не глупости и разбрах, че хората не правят разлика между обикновен и ценеров диод, както и в коя посоко се връзва. Нямаше консенсус и на кои пинове, а и резултатите бяха смесени. При дизелите, за разлика от бензините, директно максват изходния сигнал и ефективно правят бай-пас на дебитомера, който уж бил само заради ЕГР-а и регулиране на пушека. Имаше какво ли не като изпълнения, включително с потенциометър вместо диод или дори обикновен резистор между захранващия 5V и изхода на дебитомера. Иди разбери :blink
  • 0

#130 pArFe7u

pArFe7u

Чирак

• Потребители на форума
  • 196 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 декември 2012 - 22:33

Сток генерацията ми мисля че е на Ф60 ако я направя от ламбда сондата до крайното гърне (права тръба само с 2 резонатора на мястото на катализаторите и хубаво крайно гърне Magnaflow) ще има ли ефект в звука и вървенето и какъв ще е.Ще почне да пръщи и да гърми и да върви една идея повече или само ще стане по шумна без резултат във вървенето :/ мислех миналата пролет да правя тая работа ама все не оставаха пари но за тая пролет ако има положителен ефект ще го направя ! Искам малко по "дебел глас" и евентуално по добро отвеждане на газовете.
  • 0

#131 pArFe7u

pArFe7u

Чирак

• Потребители на форума
  • 196 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 декември 2012 - 22:41

Ето клип как звучеше колата ми с Ремус-а от 190-ката и без средно гърне. АААдски много ме дразни .... като пърдене се чува.

- има малко коментари не им обръщайте внимание :D :D :D

на 2:11 минута даже се позапалиха саждите ахаха
  • 0

#132 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 22 декември 2012 - 00:07

На мен ми звучи нормално - малко като спортен автомобил с "права" генерация. Поне на филмчето.

Няма как да звучи другояче, само на резонатори. Звук на осмак от 4-цилиндъра няма как да изкараш.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни