Тунинг на ц200 компресор
Started by pArFe7u, 16 Jul 2011 - 11:35:18
131 replies to this topic
Posted 16 November 2012 - 18:07
Мдам, вече година и половина се водят полемики за шайба, която се прави и сменя в рамките на един ден, при добро желание може и да си ремапнете колата, пак в същия ден, и ако не ви хареса, пак в същия ден можете да си върнете старата.. Големи дилеми, голямо нещо..
Follow your own star...
Posted 16 November 2012 - 20:37
Напълно подкрепям joreto.+ това някъде бях чел ,че е възможно кратковременно да се пържи и на обороти над тези в картата (мисля над 14 000) ,ама там става вече жега и май няма файда.
Posted 17 November 2012 - 19:06
Всеки агрегат си има живот...
Като се вдигнат оборотите..заминават лагерите... говоря за компресора... Иначе и натоварването към мотора е различно,постигат се по-добри времена,Но за негова сметка...
Абе,общо взето ИМА НАТОВАРВАНЕ И ИЗНОСВАНЕ!
Гъзарията си има цена! ;-)
Като се вдигнат оборотите..заминават лагерите... говоря за компресора... Иначе и натоварването към мотора е различно,постигат се по-добри времена,Но за негова сметка...
Абе,общо взето ИМА НАТОВАРВАНЕ И ИЗНОСВАНЕ!
Гъзарията си има цена! ;-)
Мерцедеса трябва да се кара все едно е краден!
Posted 04 December 2012 - 01:27
ASP ролката е точно 218мм външно.Трудно ще стане без ремап защото ще станат бедни смесите.При автоматика прави околу 0.62бара,а при ръчни скорости 0.68бара(стандартно съответно 0.43 0.45бара).При по голяма ролка и налягане,загубите са толкова големи от топлината която прави,че само се постига вдигане на налягането,без вдигане на мощност или вартящ момент.Възможно е при запушване на двата малки отвора на компресора,които са за обезшумяване да се намали греенето,но мненията са противоречиви.Това е по извадки от чуждестранни форуми и консултации с мапер.Аз съм приготвил модулите и напролет отивам в Пловдив да я мапвам.
Edited by mitkofitnes, 04 December 2012 - 13:06 .
Posted 04 December 2012 - 04:52
аз понеже не ги разбирам много работите.. как така скоростната кутия оказва влияние върху това на какво налягане работи двигателя?..
Follow your own star...
Posted 04 December 2012 - 05:34
Автоматика превключва на 5800 оборота,ръчката стига до 6200 оборота.Оттам е разликата.
Posted 04 December 2012 - 10:45
Как тогава при автоматик стига по-високо налягане на по-ниски обороти, както си написал по-горе?
Edited by Lambo_Rambo, 04 December 2012 - 10:45 .
Follow your own star...
Posted 04 December 2012 - 13:12
Редактирах го, бях сънен извинете ме.
Posted 04 December 2012 - 16:29
Митко какви модули си нагласил ако не е тайна.От доста време гледам че се занимаваш с твоята кола и си напред с материала за силов тунинг на компресор.... издай някоя тайна и аз да позасиля моя
Какво си правил до сега на твоята кола. Аз съм сменил само позицията на дебитомера и направих интейк. Даже вече го направих по европейски тоя интейк че беше голяма цигания. Ще се радвам ако споделиш някоя тайна за твоя мечок :P
Posted 06 December 2012 - 11:39
В момента нямам никакви модове,защото съм след основен ремонт и още съм в разработка.Нещата които съм пробвал са:Две ролки,едната е 193,5мм другата е 210мм.Сменил съм и мястото на дебитомера по близо до дросела за по бърза реакция на газта.Правих и нещо като пауърбокс,ценериев диод понижаващ съпротивлението на дебитомера направил съм го да се включва и изключва.Сега правя ASP ролка която е 218мм,по- голяма май и няма да може да се събере без да се преправя ролката на водната помпа че ще опира.Търся и по голям кулер за да намаля температурата при повишеното на на налягането,че компресора EATON M62 има недостатъка да прави мн топъл нагнетения въздух.И задължително мапване при Оги от Пловдив за максимални резултати от модовете.Гони се нещо от порядъка на 30-40 к.с. и 50-60 нютона,за ниска сума разбирасе с мн пари всяка тунинг фирма ще ти го направи.Аз мисля че едно 500 лв ще ме оправят,което си заслужава.Но сега чакам да направя 10 000 км и тогава ще натягам.Ако имате предложения за друго или въпроси моля...
Posted 06 December 2012 - 12:43
Митак,я разясни за " ценериевия диод"...
Каква е идеята,и къде го прави?
Явно си сложил допълнителен бутон вътре при теб...
Как реагира колата при включване и изключване...
Каква е идеята,и къде го прави?
Явно си сложил допълнителен бутон вътре при теб...
Как реагира колата при включване и изключване...
Posted 06 December 2012 - 13:35
Да и на мене ми стана интересно за тоя ценериев диод
И живот и здраве като почнеш да правиш качвай снимки моля те !
Posted 06 December 2012 - 15:36
За Ценериевия Диод:В момента съм го изключил,ключето е на него и не съм го прекарвал вътре засега.Идеята я взех от един от модераторите от чуждестранния форум който има SLK 230 kompressor и е постигнал околу 273 к.с. но с доста модове.Значи за ценериевия диод-това е диод за понижаване на волтажа който се излъчва от ECU-то към дебитомера който мери с помоща на една жичка,мери дебита на въздуха.Ако увеличаваме дебита на въздуха като натягаме компресора може да достигне горни стойности което е 5волта и да се изтавани,а като сложим ценериев диод 4,8 волта някъде го пишат 4,7 но в българия го няма,та лъжем всички стойности за дебита и така можем да си позволим по голямо налягане,но задължително ще трябва ремап че ще са много бедни смесите.Да пробвах го още докато ми бе зле мотора и при ряско подаване на газ в ниски прекъсваше но на високи след замисляне как се стреляше не е истина.Мисля че ще допринесе много в комбинация с по голямото налягане при добър ремап за някой друг кон повече.Друго нещо интересно е че дебитомера щом се изтавани ECU-то дава информоция да се отвори освобождаващата клапа да се освободи излишното налягане.Не съм разбрал още точно на колко пси освобождава защото информацията е малко и противоречива, но ако някой знае да се включи.Та там е и разковничето за това лъжене.
Posted 06 December 2012 - 22:41
Благодарско за разяснението! RESPECT!
Като дойда по Благоевград (а то е доста често), ще почерпя! ;-)
Като дойда по Благоевград (а то е доста често), ще почерпя! ;-)
Posted 06 December 2012 - 22:56
А може ли да снимаш 1-2 снимки ако ти се занимава визуално да добия представа точно кое, как и що. Щом може и без никакви други модове да се върже та и да се включва и изключва .... ЧУДНО !
И от тука вече чакам с нетърпение ASP ролката да видя как изглежда и останалите модове. Яко RESPECT и от моя страна че споделяш с нас !!!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage