DIY: Парктроник (китайски) с оригинален дисплей(проектче в развитие)
Започната от kdl, 11 фев 2011 - 19:52:48
61 мнения по тази тема
Публикувано 12 март 2011 - 00:35
Лайстната е откачена и е прикрепена колкото да може да се пробие. След това се боядисват отделно лайстната, бронята и датчиците и се бодват как си требе
Публикувано 15 март 2011 - 20:53
Китайчето тръгна. В багажника ми е плетеница от кабели, но импровизирано го вързах за тест.
Засега работи отлично. Впечатлен съм. Събота ще окабеля като хората и ще приключвам.
В момента сме на демо версия със сива плака върху дисплея, за да се връзва на тавана ми, но мисля да сложим тъмна плака в скоро време.
HIFI го подкара с оригиналния МБ дисплей, но после лек инцидент връхлетя LCD-то и му се е*а мамата.
Затова имаме Чайна лайт индъстрис дисплей наврян в оригиналния парктроник, колкото и да не ни се искаше.
Противно на очакванията е много лесно да се асимилира разстоянието от обекта на централното дисплейче, дори и като се гледа огледално.
Засега работи отлично. Впечатлен съм. Събота ще окабеля като хората и ще приключвам.
В момента сме на демо версия със сива плака върху дисплея, за да се връзва на тавана ми, но мисля да сложим тъмна плака в скоро време.
HIFI го подкара с оригиналния МБ дисплей, но после лек инцидент връхлетя LCD-то и му се е*а мамата.
Затова имаме Чайна лайт индъстрис дисплей наврян в оригиналния парктроник, колкото и да не ни се искаше.
Противно на очакванията е много лесно да се асимилира разстоянието от обекта на централното дисплейче, дори и като се гледа огледално.
Публикувано 15 март 2011 - 22:06
А снимки на LCD-то и на текущото състояние дали си направил?Китайчето тръгна. В багажника ми е плетеница от кабели, но импровизирано го вързах за тест.
Провитно на очакванията е много лесно да се асимилира разстоянието от обекта на централното дисплейче, дори и като се гледа огледално.
Какво стана с идеята за RDS и радиото?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 15 март 2011 - 22:16
Ще го снимаме... тъжна гледка е...
Безсмислена е идеята в случая, при положение че виждам разстоянието на самия дисплей... няма нужда да лъжем RDS канала.
Оставям на HIFI коментарите как излъга оригиналния дисплей.
Безсмислена е идеята в случая, при положение че виждам разстоянието на самия дисплей... няма нужда да лъжем RDS канала.
Оставям на HIFI коментарите как излъга оригиналния дисплей.
Публикувано 19 март 2011 - 08:04
Колеги лично видях как изглежда и как работи тази шукарийка на Коцката......направо мноооо съм чепатлен
Изглежда си оригиналдЪ, бачка си перфе.......нямам думи.
Това е поредният успешно завършен проект на Коцето
Изглежда си оригиналдЪ, бачка си перфе.......нямам думи.
Това е поредният успешно завършен проект на Коцето
By Batev
Публикувано 19 март 2011 - 23:30
Днес окабелих като хората парктроника. Няма висящи кабели, скрих всичко зад металната рaмка, пуснах си читав + и маса от задния стоп, че без да искам скъсах старите...
Минах и със силикон гумената тапа, през която влизат кабелите от датчиците! Не че очаквах да се наводни, но да ми е мирна главата!
На прикачената снимка я има позицията на тапата, да не ви дупчат купетата, ако си монтирате такъв парктроник. Качеството на снимката не е велико, но с телефона, толкова!
Боднахме малко силиконче при пищялката, и сега свири доста по-меко, спрямо това което дойде от Китай!
Ето и 2 видеота. Опитах се да снимам само парктроника, но центрирането беше невъзможно, а фотоапарата се опитва да автофокусира постоянно. Но все пак се вижда.
Минах и със силикон гумената тапа, през която влизат кабелите от датчиците! Не че очаквах да се наводни, но да ми е мирна главата!
На прикачената снимка я има позицията на тапата, да не ви дупчат купетата, ако си монтирате такъв парктроник. Качеството на снимката не е велико, но с телефона, толкова!
Боднахме малко силиконче при пищялката, и сега свири доста по-меко, спрямо това което дойде от Китай!
Ето и 2 видеота. Опитах се да снимам само парктроника, но центрирането беше невъзможно, а фотоапарата се опитва да автофокусира постоянно. Но все пак се вижда.
Прикачени файлове
Публикувано 20 март 2011 - 00:05
Ееееееее
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
Публикувано 20 март 2011 - 00:59
Браво, добре се е получило. Хайде сега тъкмо сте набрали енерция да направим и мойта така
The best or nothing.
Публикувано 20 март 2011 - 14:52
Ако може и да се подредя на опашката, че съм и с комби
Много добре е станало, поздравления!
Много добре е станало, поздравления!
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 20 март 2011 - 14:58
Аз днес го видях на Лабиринта...
Коста - спечели ме брат
Много добре се е получило - МНОГОО. И мери прецизно. Супер е!
Коста - спечели ме брат
Много добре се е получило - МНОГОО. И мери прецизно. Супер е!
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 20 март 2011 - 16:12
Ти си като редник Райън - само дразниш ученичките!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 20 март 2011 - 16:42
Коце, да беше светнал и плафона да видят хората, че и той свети
Публикувано 20 март 2011 - 16:54
Васе, много обърква автофокуса на апарата като свети и плафона.
Публикувано 28 юни 2011 - 15:47
Днес и аз си купих такъв Парктроник но смятам отпред да го сложа .Зад волана вдясно не е ли по добре от колкото да се обръщам назад?
LAS VEGAS
Публикувано 28 юни 2011 - 15:49
По-лесно е, но на мен не ми се струва естетически издържано да имам някакви китайски кутийки по таблото.
Докато като е в плафона, не си личи че е допълнително вграждан.
Докато като е в плафона, не си личи че е допълнително вграждан.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни