За да не отварям нова тема, ще си позволя да питам в настоящата: имам фабричен парктроник, и предния десен дисплей се пълни и пищи постоянно, когато работи (при ниска скорост и на място). Обяснявам си го, че някой от трите датчика в дясната лайсна на бронята, е дефектирал. Въпросът ми е: как да разбера кой точно, без да се набутам да купя три нови, че и сигурно са маса пари... Иде ми на ум да сваля някой от тия трите отляво и да го ползвам като заместител на един по един от десните, ама е голяма играчка...
Ще споделя моят опит с дефектирал сензор. При мен пищеше и пълнише до червено. Най-лесният начин е диагностика. Казват ти веднага кой сензор е дефектирал. Смених 1 сензор на цена от 120лв преди 1г. Диагностиката е около 25лв.
Ако нацелиш и свалиш дефектиралия сензор не знам дали ще работи парктроника. В момента съм без преден парктоник след като ми го откраднаха и веднага се изключва като дам на контакт, а задния не работи без предния. Другата седмица ще вкарвам колата за подмяна на инсталацията на предния парктроник и актуалната цена на 1 сензор е 135лв. Втора употреба сензори са по 50-60лв за брой, но трудно се намират. Преди 4 месеца едно момче от другия форум продаваше сензори, но не знам дали ги е продал.