Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Свещи за CLK200 Kompressor

• Please log in to reply
124 мнения по тази тема

#61 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 02 септември 2011 - 09:16

Огромно Благодаря колега... Аз съм с Бош от Балкан Стар, но усещам, че има какво да се изстиска още от тази кола, а и между другото съм на газ и подозирам, че Боша не е най-доброто решение, макар и от БС. Още един път благодарско за изчерпателния отговор :coolgrin
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#62 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 02 септември 2011 - 09:26

Е нали затова пишем тук да си помагаме...
Аз пък като смених дебитомера разбрах какво е да върви мецан....
...абе ше събере задни о предни гуми ужас е...танцува, извива се като мръсница ...136коня е ама с тия свещи съм готов да се пусна на един ластик с бай Васил...е така газов ластик... :pc-gamer
па това с компресор ше прескочи на Лилов беемвето...ех ех ох...
иначе сериозно сега спомнам си в другия форум едно момче поръча свещи пак от този Тодор...и се оказа едната със счупен изолатор...дефектна смени му я и всичко е Ок...
това в защита на този от ибея ...керамика е случва се да се строши...тази още нова дефектна или е изпусната да падне... но това е рядкост...
  • 0

#63 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 02 септември 2011 - 09:39

Е нали затова пишем тук да си помагаме...
Аз пък като смених дебитомера разбрах какво е да върви мецан....
...абе ше събере задни о предни гуми ужас е...танцува, извива се като мръсница ...136коня е ама с тия свещи съм готов да се пусна на един ластик с бай Васил...е така газов ластик... :pc-gamer
па това с компресор ше прескочи на Лилов беемвето...ех ех ох...
иначе сериозно сега спомнам си в другия форум едно момче поръча свещи пак от този Тодор...и се оказа едната със счупен изолатор...дефектна смени му я и всичко е Ок...
това в защита на този от ибея ...керамика е случва се да се строши...тази още нова дефектна или е изпусната да падне... но това е радкост...

:yeah Ще се свържа с тоя пич от тойота форума! ;)
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#64 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 септември 2011 - 09:45

Мерси колега за препоръките, обаче засега свещи не мисля да сменям, още повече да поръчвам иридиерви НЖК, след като веднъж вече гризнах дървото.
Иначе за моя мотор М111.944 дават свещите, които до преди няколко дни ползвах:

Прикачени файлове

• 0

#65 Peter Darakchiev

Peter Darakchiev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:04

еиии да не обидя някой ама много сте зле тука ,те за това са форумите да се науччават нещата ,но тука нищо не се получава .Как никои не се сеща и не споменава че порцелана на свеща може да бъде пукнат при монтажа .
И другото коетое БОБИНА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЦАКА СВЕЩ .По съм съгласен с колегата по горе ,че свещ може да прецака бобина , и пак ще кажа че това може да стане много трудно .Трябва да се получи огромно разтояние между електродите на свеща и де се получи голям товар в бобината и чак тогава
  • 0

#66 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:28

... много сте зле тука ,те за това са форумите да се науччават нещата ,но тука нищо не се получава ....

Колега, не се сдържах - първо мнение и влизаш с рогата на целия форум. Ако се чудиш как да започнеш нов пост "Здравейте" помага в повечето случаи. ;)
  • 0

#67 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:33

E, колега сега...зле, не зле... толкова можеме в тая тема...обаче погледнах в оригиналния вариант на немския сайт ngk.de
http://www.ngk.de/pr...KW/ZK_BENZINER/
на немски варианта препоръват само обикновени свещи на доста модели...
примерно за M111.944 само триелектродната BKUR6ET-10 http://www.ngk.de/pr...UR6ET-10/12338/ а в руския вариант на същия сайт дават и иридиева алтернатива...

хм...така и за М111.942 само обикновена BCP5ES иридиева не!
в руския вариант на каталога за тоя мотор се мъдри и BCPR5EIX иридиева

Разлика освен конструктивно има и принципна обикновената горе е без съпротивление, а иридиевата е с 5Ком
... нещо се обърках, но съм доволен де...с иридия па да видим...
  • 0

#68 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:40

Polaris, дай приятелю мнение за свещи, подходящи за кола с газ? Искам да подменя сегашните на моя 2.2.

Препоръчай някви? ;)

Цената без значение, искам хубави свещи.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#69 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:42

еиии да не обидя някой ама много сте зле тука ,те за това са форумите да се науччават нещата ,но тука нищо не се получава .Как никои не се сеща и не споменава че порцелана на свеща може да бъде пукнат при монтажа .
И другото коетое БОБИНА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЦАКА СВЕЩ .По съм съгласен с колегата по горе ,че свещ може да прецака бобина , и пак ще кажа че това може да стане много трудно .Трябва да се получи огромно разтояние между електродите на свеща и де се получи голям товар в бобината и чак тогава

Просветли ни колега с огромния си житейски опит! Въпреки че силно се съмнявам това да се случи, си добре дошъл и няма да ти сипя обратно с големия черпак.
  • 0

#70 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:46

Я! ;) това сега го виждам.

Става добре. Ама сега нямам 2.0 ще съм с 2.2та. :)....няма да е равностойно.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#71 Peter Darakchiev

Peter Darakchiev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:49

Просветли ни колега с огромния си житейски опит! Въпреки че силно се съмнявам това да се случи, си добре дошъл и няма да ти сипя обратно с големия черпак.

предварително казах ,че не искам да обидя никой .Лично аз съм чупил така свещ ,при монтажа .И да ме извиняват колегите но съм такъв ,директно казвам ,и говоря за нещата с истинските им имена .
  • 0

#72 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:56

Да наречеш няколко стотин човека "много зле", на базата на 5 поста, за мен е проява на елементарна култура.
Извинявай, и аз тази сутрин не съм от тактичните.

Също подхода: "Бате, много си прост, ама да не се обидиш!" е напълно подходящ в ежедневието! И адски присъщ за България...
Ще те помоля да се съобразяваш малко!

М/у другото напълно съгласен, че може да се пукне при монтажа...
  • 0

#73 Peter Darakchiev

Peter Darakchiev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2012 - 12:59

Аз сложих Дензо ,понеже работя с КОСЕР от много време ,за сега имам изминати само 700 км .работият нормално .Ако има нещо по нататък ще ви кажа .Що се отнася до иридиумкитите , не оччакваите чудеса ,само живота им е доста по дълъг
от скоро имам CLK 200 kompresor . самия модел нямам много наблюдения
  • 0

#74 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2012 - 13:00

Само да кажа, че май ти си най-зле бай Васие! :yeah По оригинални каталози гледаш...хо хо хо...просто не знаеш колко си прав. Е са заради колегата горе погледнах наистина за моя мотор не дават иридиева, тя има съпротивление...за моя мотор свещите требе да са без такова...както и за твоята S 500.
Обаче пробивното напрежение при иридиевите свещи е по малко писали сме назад и няма опасност да пробие бобина...
Ок по същество
така назад пусках тест на руски ето го пак http://www.zr.ru/a/236580/ няма алтернатива за газ тънкоелектродната иридиева свещ
за твоята мераклийска 124
ето какво дават дори в руския вариант на сайта на най-добрата марка
http://www.ngk.de/ru...29/BCP6ES/6722/
М111.960 свещ само
1. BCP6ES
или
2. V-line 17 - те са с V образен изрез на централния електрод.
втората е по добра.
това за бензин! първата е обикновена свещ струва 5лв...втората е 10лв май...

Сега за газ на тоя мотор аз бих сложил BCPR6EIX при все, че е прието като се кара само на газ да е с едно число по-студена демек BCPR7EIX
може да поръчаме около 18лв са броя внесени директно от САЩ
Ти си реши
  • 0

#75 Peter Darakchiev

Peter Darakchiev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2012 - 13:03

Да наречеш няколко стотин човека "много зле", на базата на 5 поста, за мен е проява на елементарна култура.
Извинявай, и аз тази сутрин не съм от тактичните.

Също подхода: "Бате, много си прост, ама да не се обидиш!" е напълно подходящ в ежедневието! И адски присъщ за България...
Ще те помоля да се съобразяваш малко!

М/у другото напълно съгласен, че може да се пукне при монтажа...

!Ето почва се с локумите :) в теа форуми май не си помагате ами само бля бля
НА НИКОЙ НЕ СЪМ КАЗАЛ ЧЕ Е ПРОСТ .един зъболекар ,които не знае нищо за свещи не означава че е прост например
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни