Вапросче относно R129
Започната от MB_W124, 22 авг 2009 - 13:49:28
105 мнения по тази тема
Публикувано 16 септември 2009 - 19:56
Малко позакъснях аз с четенето,но ми е много интересно това,че например като търся изображения на SL500 r-129 , и на 500SL r-129 - ми излиза еднаква кола.Тука в Варна ги има доста,че и от двете разновидности,само дето рядко можеш да ги видиш в града,защото са най-вече в вилните зони наоколо.За разход-няма да коментирам нищо,ама ми е интересно това,че съм виждал тука и по двата начина написано отзад,кабриолети ,а и с твърд таван.Преди година ми се мерна един 500SL(с калифорнийска регистрация),а преди два месеца скивах един SL500,но канадски,от онтарио.И двата едно-към едно,с мек таван,само мисля,че канадкия ги нямаше ребрата,отстрани на калниците.Дочух и от някъде,че американците обърквали цялата схема с надписите.Айде някой по-запознат и интересувал се с годините-да пише къде е грешката,и има,ли такава въобще,би ми било интересно да науча.ПОЗДРАВИ !!!!
Публикувано 17 септември 2009 - 08:10
Ами просто някъде мисля беше към 1993 г. вече слагат буквите пред цифрите. Там където цифрите са пред буквите, колите са по-стари. Виж написаното то мен малко по-нагоре в темата, дал съм и примерни снимки.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 18 септември 2009 - 21:46
Малко позакъснях аз с четенето,но ми е много интересно това,че например като търся изображения на SL500 r-129 , и на 500SL r-129 - ми излиза еднаква кола.Тука в Варна ги има доста,че и от двете разновидности,само дето рядко можеш да ги видиш в града,защото са най-вече в вилните зони наоколо.За разход-няма да коментирам нищо,ама ми е интересно това,че съм виждал тука и по двата начина написано отзад,кабриолети ,а и с твърд таван.Преди година ми се мерна един 500SL(с калифорнийска регистрация),а преди два месеца скивах един SL500,но канадски,от онтарио.И двата едно-към едно,с мек таван,само мисля,че канадкия ги нямаше ребрата,отстрани на калниците.Дочух и от някъде,че американците обърквали цялата схема с надписите.Айде някой по-запознат и интересувал се с годините-да пише къде е грешката,и има,ли такава въобще,би ми било интересно да науча.ПОЗДРАВИ !!!!
Казваш, че в Варна има само два R129 така ли.
Колко са им изрязани калниците в смисал такъв с две или с три, тва кадето е между вратата и предната гума. Няма как да го объркаш то си е нарязан.
Поздрави.
Три Лъчева Звезда В Кръг -->> Мерцедес-Бенц W124

Публикувано 18 септември 2009 - 22:09
Казваш, че в Варна има само два R129 така ли.
Колко са им изрязани калниците в смисал такъв с две или с три, тва кадето е между вратата и предната гума. Няма как да го объркаш то си е нарязан.![]()
Поздрави.
Не Колега,не съм писал че са два в Варна,а напротив,че не са толкова редки.Просто дадох за пример американско и канадско изпълнение,в интереса си да разбера как годините на производство на модела се отразяват на надписа,отзад.Защото бях чувал навремето,че има разлики между европейски и американски изпълнения на модела(конкретно). Поздрави !!!!
Публикувано 19 септември 2009 - 08:53
Не Колега,не съм писал че са два в Варна,а напротив,че не са толкова редки.Просто дадох за пример американско и канадско изпълнение,в интереса си да разбера как годините на производство на модела се отразяват на надписа,отзад.Защото бях чувал навремето,че има разлики между европейски и американски изпълнения на модела(конкретно). Поздрави !!!!
Може и да неса толкова редки, но аз сам нямал честа да видя R129 на живо за което много сажелявам.
Но аз сега за пръв път чувам от теб за канадско изпалнение, имат ли някаква разлика със базовия модел, може би в натписа одзад 500SL или SL500.
Ако имаш вазможнос да го щтракнеш да го погледна, или да погледна в гугал, но незнам как даго напиша зада излезе ако знаеш как кажи.
Поздрави.

Публикувано 19 септември 2009 - 14:30
В Пловдив имат един полицейски, а в София мисля имат три бройки. Полиис- кабрио...
Публикувано 19 септември 2009 - 22:14
В Пловдив имат един полицейски, а в София мисля имат три бройки. Полиис- кабрио...
Той тоя полицеиския ще е пълен с забележки отвсякаде, все пак е сложебна кола.
Аз ако ми дадът да карам такъв автомобил дори и да е служебен, ще го карам като личен.

Публикувано 19 септември 2009 - 23:25
Трябва да търсиш оптималния варянт за разход и вървене ! Винаги най малкия двигател е най скапан защото в повечето случай колата тежи двигатела е слаб и се получава голям разход. Така съм правил сравнение с S350TD и 320 бензин с еднаква скорост 320 ката даде по малък разход а дизела се мъчеше да подържа тая скорост и хатчеше много. Затова трябва да гледаш оптималния варянт разход и вървене.
Публикувано 21 септември 2009 - 08:49
Трябва да търсиш оптималния варянт за разход и вървене ! Винаги най малкия двигател е най скапан защото в повечето случай колата тежи двигатела е слаб и се получава голям разход. Така съм правил сравнение с S350TD и 320 бензин с еднаква скорост 320 ката даде по малък разход а дизела се мъчеше да подържа тая скорост и хатчеше много. Затова трябва да гледаш оптималния варянт разход и вървене.
Е да де, но нали се сещаш, че на W140-ската купето и е твърде тешко че да сравняваш с нея, а другата кола предполагам е Е320.
Иначи сам сагласен с теб спор няма, че малкят двигател се мъче и гори с тешко купе нагърбъси.

Публикувано 22 септември 2009 - 22:25
И двете са 140 едната S350 другата S320
Публикувано 23 септември 2009 - 10:38
И двете са 140 едната S350 другата S320
Извиняваи несам разбрал, че е ставало вапрос само за 140 мислех, че 320 става вапрос за 124.
Еми той дизела попринцип е да си го караш до към 120км/h той там е най икономичен, пак за бензина дет се казва колкото повече го настъпваш по хубаво му става.
Той ней за състезания дизела, тои е саздаден за икономия. Но сагласен съм с теб, че дизела ще се мъчи със тия километри да ги подържа и ще има да кади и да гори..

Публикувано 23 септември 2009 - 20:16
129-ката ще те принуди да си даваш заплатката само за гориво,повярвай.Не съм карал дизелово 140,ама предполагам,че ако влезеш в едно такова-ще забравиш купето,което си е красивичко-иначе. поздрави !!!!
Публикувано 23 септември 2009 - 20:44
129-ката ще те принуди да си даваш заплатката само за гориво,повярвай.Не съм карал дизелово 140,ама предполагам,че ако влезеш в едно такова-ще забравиш купето,което си е красивичко-иначе. поздрави !!!!
Ако влеза в 140-ка ще забравя нащо купе което е на подписа ми така ли.

Публикувано 23 септември 2009 - 20:51
Ако влеза в 140-ка ще забравя нащо купе което е на подписа ми така ли.
предполагам,ама си го дръж купенцето-де,гледано ми се вижда
Публикувано 23 септември 2009 - 21:06
да,ама си го дръж купенцето-де,гледано ми се вижда
Не тук малко сбърка
1. Защото съм фен на спортни автомобили а не на лимузини.
2. Обичам колата да се истрелва по бързо от ниските обороти, него полочавам с купето това от ниските да се истрелвам, но и със 140-ка няма да има кои зани каква разлика.
3. Бих заменил купето единствено за W126 560sec или за R129 SL500, но даже небих го и заменил пак ще го запазя дори и данего карам.
Нищо против нямам 140-ка колегите които имат 140-ка данесе обиждат, но всеки си има вкус пак и аз от малак сам си фен на двуврат мерцедес.

0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни