Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

проблем в скоростите

• Please log in to reply
80 мнения по тази тема

#31 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2009 - 12:49

ХИДРОТРАНСФОРМАТОР.

това ми казаха колеги.Сега сам решил да направя една промивка и тогава да видя какво ще стане.Като я пусна колата без газ по наклон не тресе,като подам газ почва и се усеща към 80-90 км най много.

Kolega,при това положение не е лошо да провериш гумата-основата/както казва Ледения Джо/на висящия лагер.Те него гледаха ли го?Тоз трансформер не се прецаква толкова лесно,мамка му.Вижте всичко по кардана първо.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#32 krum4o

krum4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    мерцедес е220 цди
    2003 г.

Публикувано 09 юни 2009 - 14:22

само я караха нищо не са гледали,но това им беше заключението.Те са добри майстори и сменяли много хидротрансформатори.Колата е на 194000км,може даму е дошло времето.
Кажете ми някои сервиз в София ,където да отида и да ми обърнат нужното внимание.
  • 0

#33 krum4o

krum4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Автомобил:
    мерцедес е220 цди
    2003 г.

Публикувано 09 юни 2009 - 14:26

този лагер,ако дефектирал нещо не би ли трябвало постоянно да тресе ,а не само когато се подава газ?
  • 0

#34 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2009 - 15:06

само я караха нищо не са гледали,но това им беше заключението.Те са добри майстори и сменяли много хидротрансформатори.Колата е на 194000км,може даму е дошло времето.
Кажете ми някои сервиз в София ,където да отида и да ми обърнат нужното внимание.

Може момчетата да си разбират от работата,обаче от едно каране такава точна диагноза,зарежи,верно то си зависи от вибрацията,тя може да бъде специфична за тая му болежка на бенца,ама без да ти кажат възможните други преди тази ,е'ааги и скунксовете.Имам едно приятелче с опит,сервиза не му е лъскав но прави всичко.Цените му,нямам спомен някога да са били яката товарителница,ако той каже че е това,значи е найстина то.Там ако решиш да идеш преди това ще му звънна да знае че те изпращам аз.Обаче когато отидеш ще кажеш всичко само за вибрацията,няма да споменаваш нищо друго,просто казваш вибрира тогава,при такива километри,те ше те питат кво трябва.Тогава ще я вдигнат и първо ще отсеят вариантите по кардана.Разбери,важно е,аз така бих постъпил.Ако греша нека колегите от форума ме опровергаят.
Друго да кажа,този трансформер се намира на опашката на скоростите,всичко се разглабя,парите за услугата са повечко и аз съм убеден че те преди да почнат разглобванката ще проверят основно кардана,съответно ако е по него,ше го оправят с много малко средства.....но на финала дали ще разбереш истината преди да платиш си зависи само от тяхното мислене.50%от сервизите в София са за публично изнасилване/както казва собственика на Самоковския отбор по футбол за съдийството.;)

Ако решиш 0877577566 това е моя номер.

п.с Тази кола гледана ли с апаратура?
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#35 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2009 - 15:13

този лагер,ако дефектирал нещо не би ли трябвало постоянно да тресе ,а не само когато се подава газ?

Лагера първо ще започне да шуми.Аз бих проверил основата му,тя е гумена и когато се прокъса се получава един дисбаланс при тази скорост.А трансформера мисля че излиза около 80,90км.Не до 120.Това ми е информацията за него.
  • 0

#36 krum4o

krum4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Автомобил:
    мерцедес е220 цди
    2003 г.

Публикувано 09 юни 2009 - 15:17

скоро не сам я гледал,може преди месец и всичко беше наред.
  • 0

#37 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 09 юни 2009 - 15:46

Както ти казва колега провери карета на кардана, както и опорния лагер.

Тези симптоми, който ги казваш не е хидротрансформатора.
При него се появява вибрация само когато заключва и то само на директна предавка при скорост 90-100км/ч, няма вибрации на други предавки.
  • 0

#38 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 09 юни 2009 - 19:39

колеги хидротрансформатора се прецаква точно
около тези километри само едно ме учудва ама колегата не го казва
ако е хидротрансформатор както писах на паркинг се изфорсирва колата
и между 1000 и 1700 оборота тресе това е един от най сигурните
тестове защото тогава се върти само той, никакви карета и кардани
не се въртят ако тогава не тресе маже да се мисли за частите след кутията
  • 0

#39 LEDENATA

LEDENATA

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 S500 1994

Публикувано 09 юни 2009 - 20:29

Турболентност, баси сложната дума, може би точно при определени обороти на кардана, се получава по голям ексцентрик, знам ли, може би си съвпадат амплитудите, резонанс, както искаш го кажи, просто така предполагам, друго е човек да го усети сам !
  • 0

#40 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 09 юни 2009 - 21:18

Турболентност, баси сложната дума, може би точно при определени обороти на кардана, се получава по голям ексцентрик, знам ли, може би си съвпадат амплитудите, резонанс, както искаш го кажи, просто така предполагам, друго е човек да го усети сам !

Това за което говориш се нарича критични обороти. Понеже не съществува идеален баланс се появява резонанс. Може да доведе до саморазрушение при продължителен престой в критични обороти.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#41 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2009 - 21:44

Може да доведе до саморазрушение при продължителен престой в критични обороти.

:slap: Начи колегата Крум4о тряа бързо да оправя работата да не му се разбута долницата :icon_coolgrin:
  • 0

#42 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 09 юни 2009 - 22:53

ХИДРОТРАНСФОРМАТОР.

това ми казаха колеги.Сега сам решил да направя една промивка и тогава да видя какво ще стане.Като я пусна колата без газ по наклон не тресе,като подам газ почва и се усеща към 80-90 км най много.

Добре де, това как го решиха? :blink:
Четоха ли колата с диагноза, каква грешка е записала? :blink:
С какво масло си е карал досега?
  • 0

logo-600-1002.png

#43 krum4o

krum4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Автомобил:
    мерцедес е220 цди
    2003 г.

Публикувано 10 юни 2009 - 09:09

Решиха го само с каране.А днес я пробваха паркинг да видя да ли тресе,значи сутринта като запалих и някаде към 1200 оборота разклати лекичко но после като загре колата и пробвах няклко пъти го нямаше вече.Ако и прочетат грешките ще покаже ли дали е хидротрансформатор или не?
Маслото което сложих преди 19000км без да правя промивка беше оригинлното на Мерцедес - 38лв. литъра и смених филтъра също.
Кажете сервиз колеги и да отскачам до София.
  • 0

#44 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 юни 2009 - 10:56

Решиха го само с каране.А днес я пробваха паркинг да видя да ли тресе,значи сутринта като запалих и някаде към 1200 оборота разклати лекичко но после като загре колата и пробвах няклко пъти го нямаше вече.Ако и прочетат грешките ще покаже ли дали е хидротрансформатор или не?
Маслото което сложих преди 19000км без да правя промивка беше оригинлното на Мерцедес - 38лв. литъра и смених филтъра също.
Кажете сервиз колеги и да отскачам до София.

След като най-точния признак е пробата на място както те посъветва колегата и нямаш вариаций по Рихтер,радвам се за тебе.Написах ти вчера телефона си,ако искаш звънни и те изпращам да ти оправят колата в рамките на един ден,естествено ако проблема е само по кардана.
  • 0

#45 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 10 юни 2009 - 13:52

Аз сега ще изкажа една луда хипотеза и направо ще избия рибата - според мен не е трансмисията, но ще се разбере.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни