Имаш право SubSonic, защото когато мерих напреженията отзад при клапаните ми дадоха под 12 Волта, ще го пробвам релето на моя приятел и ще пиша какво е станало май ти си единствения от форума, който е съпричастен благодаря за което.SubSonic каза ......Мисля си че би трябвало да работят, освен ако съвсем не е сдала багажа машинката. Я провери релето, там зад акумулатора, трябва да е едно с бушон отгоре. Понякога дава дефект самото реле и не може да захрани модулите или им пуска напрежение под 12V.
4 matic
Започната от Gringo, 14 мар 2009 - 14:30:24
69 мнения по тази тема
Публикувано 25 март 2009 - 21:18
Публикувано 25 март 2009 - 21:20
SubSonic kaza: Ако си мерил на загасен мотор, на контакт, е възможно да измериш отзад при клапаните под 12V. Зависи обаче колко под 12 - 11, 10, 9?Имаш право SubSonic, защото когато мерих напреженията отзад при клапаните ми дадоха под 12 Волта, ще го пробвам релето на моя приятел и ще пиша какво е станало май ти си единствения от форума, който е съпричастен благодаря за което.
Публикувано 26 март 2009 - 17:02
Я откачи кабела на мозъка на 4матика за малко. Там където четох пишеше че грешка се трие само чрез откачане на акумулатора или откачане на акумулатора от ЕКУ-то на 4-матика.
Публикувано 26 март 2009 - 19:22
Откачвах ги и лампата загасва за извесно време и после пак светва или пък почва да мига 10 пъти.Я откачи кабела на мозъка на 4матика за малко. Там където четох пишеше че грешка се трие само чрез откачане на акумулатора или откачане на акумулатора от ЕКУ-то на 4-матика.
Публикувано 26 март 2009 - 19:23
Мерих напрежението на буксата под седалката отзад но то се едно е на клапаните а и им подадох напрежение и се чува, че работят.Пич извинявай, че те занимавам с моите глупости, но искам да разбера как работи тая система но бая се затруднявам ............ премерих както каза на работещ двигател буксата има 8 дупки 3 от тях показват 14.40 волта та дори и отгоре а другите 2, 12.18 волта да останалите 0 мисалтами е такава дали имам проблем с релето???
Чаках един приятел да си докара колата но не дойде за да пробвам неговото ...........поръчал съм си стоп машинка, ще поръчам и реле но не е лошо да разбера дали е от релето.................. клапаните като им подам напрежение работят или поне се чува че тропат, ако имаш някаква идея кажи да я пробвам.
Ще се опитам да намеря повече информация за 4матика.
Иначе ако си извадил релето и си мерил в гнездото му е нормално някои пинове да нямат напрежение. То има постоянно захранване на извод 30. 15 е сигнал за контакт. 31 е маса. 87 затворената верига от релето - напрежението от 30. Сега на дизеловото реле може да има и други пинове за други неща.
или ти мери напрежението на клапаните?
Можеш ли да ми пратиш номера на релето?
Утре ще ти дам номера.
Публикувано 26 март 2009 - 19:38
Абе Митак,
малко е банално ,
но навремето имах една кордоба автоматик,
никъде в София по сервизите не можаха да я оправят,
продадох я накрая за безпари,
и един ден онова момче нещо беше отворил капака и аз видях една оксидирала буксичка, която смених и автомата се оправи.
Та мисля си - данеби нещо такова да те мъчи?
малко е банално ,
и един ден онова момче нещо беше отворил капака и аз видях една оксидирала буксичка, която смених и автомата се оправи.
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 27 март 2009 - 23:54
Абе пич може и да си прав, но има схема за диагностика и тя казва, че три неща не работят а и аз не искам кой знае какво просто питам един скапан въпрос дали стоповете работят когато стоп машинката дава проблем с 4 матика ....................... стоп машинката съм я поръчал и ще я сменя ако не е от нея ще продължавам да сменям но се пак да питам има хора който знаят.Абе Митак,
малко е банално ,
Публикувано 30 март 2009 - 11:26
Абе пич може и да си прав, но има схема за диагностика и тя казва, че три неща не работят а и аз не искам кой знае какво просто питам един скапан въпрос дали стоповете работят когато стоп машинката дава проблем с 4 матика ....................... стоп машинката съм я поръчал и ще я сменя ако не е от нея ще продължавам да сменям но се пак да питам има хора който знаят.
Стопмашинката на 4-матика май не е като обикновената. Има не 2 извода, а 4. 2 за стоповете и 2 за 4матика. Отпечатал съм каквото намерих като информация. Дано успея да мина в сряда да ти ги донеса.
Публикувано 30 март 2009 - 18:02
Днес смених стоп машинката тя е с 4 изхода но лампата не гасне изтрих грешката но пак светна и пак на тест мига 10 пъти но нещо странно премерих на буксата отзадСтопмашинката на 4-матика май не е като обикновената. Има не 2 извода, а 4. 2 за стоповете и 2 за 4матика. Отпечатал съм каквото намерих като информация. Дано успея да мина в сряда да ти ги донеса.
Прикачени файлове
Публикувано 30 март 2009 - 21:53
Прочетох че системата минава в режим 0 (задно предаване без блокаж) при регистриране на грешка - така че тия напрежения са наистина странни.
Също така при натискане на спирачката, независимо дали е в режим 1 (35:65 предно/задно), режим 2(50/50 предно задно) или режим 3 (50/50 предно-задно с блокаж), минава пак в режим 0 за безопасно спиране.
Нещо друго интересно е че ако за 0.5с след потегляне не достигнеш 5км/ч системата го разпознава като неуспешно тръгване, светва лампата на таблото и се активира режим 3 за следващото потегляне. Лампата изгасва 0.5с след достигане на 10км/ч аке не са налице условия за активиране на системата.
Системата се изключва ако напрежението на акумулатора падне под 10.5V.
Също така при натискане на спирачката, независимо дали е в режим 1 (35:65 предно/задно), режим 2(50/50 предно задно) или режим 3 (50/50 предно-задно с блокаж), минава пак в режим 0 за безопасно спиране.
Нещо друго интересно е че ако за 0.5с след потегляне не достигнеш 5км/ч системата го разпознава като неуспешно тръгване, светва лампата на таблото и се активира режим 3 за следващото потегляне. Лампата изгасва 0.5с след достигане на 10км/ч аке не са налице условия за активиране на системата.
Публикувано 31 март 2009 - 08:13
Явно регистрира грешка а преди правеше така както си описал другите режими, но ще гледам да дойда утре на срещата да го коментираме на живо.Прочетох че системата минава в режим 0 (задно предаване без блокаж) при регистриране на грешка - така че тия напрежения са наистина странни.
Публикувано 31 март 2009 - 15:07
Какъв е шанса да са омешани кабелите? Кафявото един цвят ли е или е кафяво с нещо, щото обикновеното кафявото е маса?
Коя букса идва откъм 4 -матика, мъжката или женската и коя отива към клапаните?
Публикувано 31 март 2009 - 18:43
Колата е с досие от дилара в германия и никой не я е пипал освен аз когато смених една тръбичка преди три години и от тогава не съм имал проблеми до сега.Какъв е шанса да са омешани кабелите? Кафявото един цвят ли е или е кафяво с нещо, щото обикновеното кафявото е маса?
Шанса да са объркани кабелите е 0. Кафяво е без други цветове. Когато подам напрежение на буксата която идва от клапаните се чува как отварят и затварят.
Прикачени файлове
Публикувано 31 март 2009 - 21:48
Ще се радвам да го разнищи ме тоя въпрос защото в балкан стар ми вдигат рамене отидох да си запиша час и почнаха да ми се обясняват, че 4 матика бил малко черна кутия трудно се диагностицира "дъра бъра" по другата час от колата съм на ти но 4 матика ми е объркано миганията на лампата казват че са три проблема а не знам как да ги проверя по отделно дано изнамериш нещо.добре де, ама кафяво е маса по закон в МБ
съжалявам, че не мога да помогна, ама никога не съм задълбавал в 4матика
ще се опитам да поровя тук-таме..
Публикувано 31 март 2009 - 22:15
Ще се радвам да го разнищи ме тоя въпрос защото в балкан стар ми вдигат рамене отидох да си запиша час и почнаха да ми се обясняват, че 4 матика бил малко черна кутия трудно се диагностицира "дъра бъра" по другата час от колата съм на ти но 4 матика ми е объркано миганията на лампата казват че са три проблема а не знам как да ги проверя по отделно дано изнамериш нещо.
Само да вметна че грешката рядко се трие от 1-ви път , пробвай няколко пъти да я триеш . Моята грешка на АСД-то я трих около месец и сега е ок . Някой беше писал у форума че и при него не станало от първи път
The Gods Made Heavy Metal
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни