Пич явно не си прочел цялата тема стоп машинката я смених. Другата седмица ще си поръчам и релето 120 лв. не са малко но искам да видя дали е от него ако не е от него продължавам със смените и това е.аз имах подобен проблем с асд даваше ми грешка стоп машинка или клапан,но стоповете работят и клапана работи.Накрая един приятел караше зад мен и ми каза че стоповете ту ми светкат ту не.Установих след дълги наблюдения,че от време на време не светят,а майстори ми казваха "стоп машинката или работи или не" нямало ту работи ту не.Свалих машинката долу на педала за спирачката почистихя и зачиствах грешките 5-6 пати.Работи известно време и пак спря,пак чистене и се оправи.Добре че има много хора от форума,че иначе няма оправия.
4 matic
Започната от Gringo, 14 мар 2009 - 14:30:24
69 мнения по тази тема
Публикувано 24 април 2009 - 17:21
Публикувано 04 май 2009 - 09:58
Някой можели да помогне с силовото реле втора рака?
Публикувано 04 май 2009 - 19:45
освен аз кои друг
Прикачени файлове
Публикувано 05 май 2009 - 18:11
нямам дай идея.Пак ли мята същата грешка?
Ако е тя - пробвай с друго реле.
Публикувано 07 май 2009 - 21:17
нямам дай идея.
Ако нямаш друго реле - отвори твоето, по периферията, леко с тънка отверчица, и огледай за "студени" спойки които да бъдат презапоени.
Публикувано 09 май 2009 - 10:19
Наблюдавам нещо подозрително когато е загряла колата и изтрия грешката няма проблеми дори да я гася и стартирам от ново няма проблем 4 матика си работи но когато я стартирам студена веднага светка грешка и оборотите ми се струва че са ниски а когато е топла оборотите са си ок.
Преди да ми я даде тая грешка оборотите не се меняха топла студена си бяха едни и същи.
??????????
Преди да ми я даде тая грешка оборотите не се меняха топла студена си бяха едни и същи.
??????????
Публикувано 28 май 2009 - 14:07
Специални благодарности на Subsonic, dididi, veso2, mercedestoni i др. Хаус свърши се след 100 диагностики и се оказа релето за пренапрежение което до тестваха 100 майстора и Балкан стар и установиха, че работи но пичовете споменати по горе и аз разбира се бяхме по точни в нещо много по важно диагнозата смених релето и всичко си дойде на мястото.
Публикувано 28 май 2009 - 16:22
Наблюдавам нещо подозрително когато е загряла колата и изтрия грешката няма проблеми дори да я гася и стартирам от ново няма проблем 4 матика си работи но когато я стартирам студена веднага светка грешка и оборотите ми се струва че са ниски а когато е топла оборотите са си ок.
??????????
Същата работа с АСД-то, контакти на релето! Гасиш я топла, палиш, оборотите с 200 надолу. А си пуснал спирачката, а ти е светнала лампата. Накарай някого да ти чукне релето докато държиш спирачката, ако се изфорсира - работата е ясна. Другият вариант, изключваш климатика и с маалко газ чакаш да се изфорсира. Моето го отваряхме, зачистихме контактите и изкарах зимата, ама сега пак го прави.
ПС: Извинявам се, не прочетох всичко...
Публикувано 29 май 2009 - 07:14
Аз също го почиствах сменях управляващия транзистора но само времено спира да прави проблем и после пак поръчваш от Мерцедес оригинално и приключваш с проблема.Същата работа с АСД-то, контакти на релето! Гасиш я топла, палиш, оборотите с 200 надолу. А си пуснал спирачката, а ти е светнала лампата. Накарай някого да ти чукне релето докато държиш спирачката, ако се изфорсира - работата е ясна. Другият вариант, изключваш климатика и с маалко газ чакаш да се изфорсира. Моето го отваряхме, зачистихме контактите и изкарах зимата, ама сега пак го прави.
ПС: Извинявам се, не прочетох всичко...
Публикувано 01 юни 2009 - 09:20
Всичко вече е ок. както разбирам радвам се за теб , като имаш време ще те помоля да снимаш каде се намира това реле и другото за смукача и пиши каква температура ти дьржи по различните маршрути(мигистрали,продьлжителни изкачвания,градско)
Прикачени файлове
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА