Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

МОТОРИСТИ И МОТОРИима ли мотористи във форума

• Please log in to reply
124 мнения по тази тема

#46 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2009 - 18:28

Много е гот,200км в едната посока и няма много баири.При средна скорост 80км/ч и разход 3.5-4л на 100км. си е супер.По пътя е пълно с кафенца и капанчета,караш малко спреш,после пак.Напраиш си плажчето и по хладното обратно.

Супер разтоварващо е,мисля си че с един хубав чопър ще ми е по добре,ма тва по нататък...

Мали 200 км. със скутер...Много ми се виждат :) аз със сузуки хаябуза 1300 куб. от Варна до Троян 320км. ми умаляха рачичките :) и спирах 5 6 пъти...

Но пък евала ти за пътешествията със мотор :)
  • 0
Публикувано изображение

#47 d74

d74

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 24 март 2009 - 00:12

Да се похваля и аз! От две седмици съм горд собственик на Хонда Трансалп 650 и направо съм се повредил от кеф. :0_yahoo: До сега карах Ямаха Маджести 250 но го продадох, че с два мотора... В събота 28.03 ще има откриване на мото сезона на Александър Невски от 9:30 и аз ще съм там. Ще се радвам да се видим мотористите от форума тъй че който смята да дойде да пише.

Копирал съм едно послание от моторджийски форум, което смятам всички трябва да осмислим.

"
Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон

Не ме видя

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя?

Мисли! Погледни два пъти

Rights! Rides! Racing!

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!
"
  • 0

#48 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 24 март 2009 - 00:16

замислям се дали да не дойда само за снимки

иначе на матор не се качвам за нищо на велт-а
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#49 kleemann

kleemann

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:
  • Град:sofia
  • Интереси:МОТОKРОС
  • Автомобил:
    W210 ;E230
    W202 ;C200
    W210 ;E220
    W220 :S320
    W124 :200E
    W211 :E320
    W212 :E220

Публикувано 24 март 2009 - 10:30

Да се похваля и аз! От две седмици съм горд собственик на Хонда Трансалп 650 и направо съм се повредил от кеф. :0_yahoo: До сега карах Ямаха Маджести 250 но го продадох, че с два мотора... В събота 28.03 ще има откриване на мото сезона на Александър Невски от 9:30 и аз ще съм там. Ще се радвам да се видим мотористите от форума тъй че който смята да дойде да пише.

Копирал съм едно послание от моторджийски форум, което смятам всички трябва да осмислим.

"
Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон

Не ме видя

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя?

Мисли! Погледни два пъти

Rights! Rides! Racing!

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!
"

Даааа който си има номерче и фарчета ще отиде на събор,някой си нямат и ще гледат от стрниии..
  • 0
KLEEMANN...!!!...МОЛЯ,СПРЕТЕ ЗЕМЯТА ИСКАМ ДА СЛЯЗА!!!
Публикувано изображение

#50 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 24 март 2009 - 14:25

Аз още не съм решил. По принцип ходя, но в последните две години станаха малко множко моторите и съответно инцидентите. За миналата година бяха 5000! След като тръгна колоната от Ал. Невски към Панчерево, станаха няколко катастрофи, имаше и сериозно пострадали. Доста малоумни келеши има напоследък, дето се мислят за велики мотористи, като вдигнат на задна гума, движейки се в колона между стотици мотори.
Не знам, може и да отида на Ал. Невски, да позяпам малко моторчета /всяка година се появява нещо ново/, но с колоната не тръгвам.
  • 0

#51 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4602 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 24 март 2009 - 17:26

Малко късно се включвам, но - и аз съм карал.

Научих се на едно Карпати, 49 кубика - няма такова безумие - 2 скорости, превключване с жило (там му беше най-слабото място). Предавателните числа бяха толкова далече че трябваше да се изреже сатбилно на 1-ва, за да поеме нормално на 2-ра. Задирало ми е бутало, чупил съм колянов вал с него. Накрая на 3-тото лято в което го карах (щото аз го карах все летните ваканции) вече можех да го разглобя на съставни части и да го сглобя пак със затворени очи - заено с "цепенето" на мотора :).

Обаче пък запалването му беше супер, напасваш две отметки - на статора и блока и бръмчиш, а не всяка седмица центровка като балканчетата. Макар че те пък имаха други предимства.

Карал съм и AWO-Турист. Много е гот - усеща му се пулса на надлъжно разположения мотор с всеки оборот. Ниско разположена седалка на водача, нисък център на тежестта, 4 скорости с възможност за ръчно превключване, сериозен въртящ момент, макар и да е само 12коня.
  • 0

#52 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2009 - 20:52

Аз още не съм решил. По принцип ходя, но в последните две години станаха малко множко моторите и съответно инцидентите. За миналата година бяха 5000! След като тръгна колоната от Ал. Невски към Панчерево, станаха няколко катастрофи, имаше и сериозно пострадали. Доста малоумни келеши има напоследък, дето се мислят за велики мотористи, като вдигнат на задна гума, движейки се в колона между стотици мотори.
Не знам, може и да отида на Ал. Невски, да позяпам малко моторчета /всяка година се появява нещо ново/, но с колоната не тръгвам.

хаха нали трябва да има шоумени :icon_coolgrin: но не е хубаво между хората че един мой приятел на косъм мина от втория живот със сузкуки к4 (пистов) ..... не е шега работа.
:flagMB new:
  • 0
Публикувано изображение

#53 d74

d74

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:

Публикувано 24 март 2009 - 22:44

Даа... Не звучи много добре. Аз по принцип карам мотор от доста време но на такова нещо досега не съм ходил и затова не знам какво да очаквам. Направо не ми се вярва, че може да има такива идиоти но от друга страна е съвсем логично да се очаква. Както и да е аз ще отида но ще имам вече "едно наум" и ще гледам да съм по-встрани. Тая вечер излязох да покарам вечерно и на два пъти замалко да ме пребият разни олигофрени, тъй че положението никак не е розово за мотористите. :(
  • 0

#54 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 24 март 2009 - 22:47

я кажете какво се прави на това откриване на невски

някаква програма има ли, обиколки, представяне на нови модели

разкажете, да знам какво горе-долу ще има..
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#55 d74

d74

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:

Публикувано 24 март 2009 - 23:03

Цитат от друг форум
Както традицията повелява, в събота на 28 март ще направим откриването на новия мото сезон в гр.София. Отговорността за дълго чаканото събитие е поел г-н Дени Златанов - най-запаленият български фен на мотоциклетите "Харлей Дейвидсън", посетил всички събития за 105 годишнината на марката.

Сборният пункт разбира се е площада пред Храм-паметника „Свети Александър Невски” след 09.30 часа.

Мото шествието ще започне в 11.15 часа и ще премине по следния маршрут:

ул. Оборище
бул. Васил Левски
Сточна Гара
бул. Сливница
бул. Константин Величков
бул. Иван Гешов
бул. България
бул. Евлоги Георгиев
Орлов Мост
бул. Цариградско шосе
Самоковско шосе
Кокаляне

Началото и края на колоната ще бъдат съпроводени от полицейски автомобили и мотоциклети, осигурено е спирането на движението на всички други превозни средства при преминаване на мото шествието. Вярваме, че участниците ще уважат мотото : "Внимание и толерантност на пътя" и ще се движат разумно в групата. Идеята е да покажем на всички в града, че сме общност и че хобито ни е страхотно.

На Панчаревското езеро в зависимост от времето ще се развие един от два възможни сценария, като при всички положения ще има:

подаръци от Петрол АД
подаръци от Овърдрайв - Дукати и Дайнезе

конкурс за кралица на рокерите
конкурс на тунингован мотоциклет
томбола с награди
рок музика
изобилие от добро настроение и бира

Къде ще се проведе партито е в процес на уточняване с кмета на Кокаляне, защото миналогодишното място е облагородено с детска площадка с пейки и ако вали ще бъде доста кално. По тази причина се разглежда варианта с асфалтираната плоюадка на следващото отклонение, където се провеждаше софийският мото събор в началото.
  • 0

#56 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 март 2009 - 23:17

я кажете какво се прави на това откриване на невски

някаква програма има ли, обиколки, представяне на нови модели

разкажете, да знам какво горе-долу ще има..

На Невски се събират мотористите. Трае час, час и половина. Паркирани стотици мотори, хиляди народ. Гледаш да видиш някой познат, обикаляш и зяпаш. Гот е, на теб ще ти хареса да поснимаш. Но програма в класическия смисъл на думата няма - това не е мотосъбор, а откриване на сезона.
После по някое време някой дава знак, почват да се палят моторите, подреждат се в гъста колона и потеглят покрай университета по цариградско шосе до Панчарево. Там чака бирата. По принцип полицията отцепва частично целия маршрут - поне една от лентите на цариградско е само за моторите.
Това е. Който е решил да ходи до Панчерево - 2 съвета. Карайте накрая на колоната, отпред е много гъсто. А като стигнете, паркирайте по-надалеч - че ако не сте виждали задръстване от мотори, това е момента.
  • 0

#57 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 март 2009 - 23:20

Опс, закъснях с поста. Значи все пак има официална програма. :) И маршрута си е бая различен - то си е обиколка на половин София кажи речи. Дано да е добра организацията.
  • 0

#58 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 24 март 2009 - 23:23

благодарска и на двама ви, там съм

аа ретро мотори ще има ли :rolleyes:

Публикувано изображение
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#59 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 март 2009 - 08:54

благодарска и на двама ви, там съм

аа ретро мотори ще има ли :rolleyes:

Публикувано изображение

Виждал съм няколко от Втората световна. По принцип те са стари рокери и винаги идват. Също така обикновено идват и баровците с последните модели - те не ходят по събори и това е момента да се изфукат.
  • 0

#60 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 03 април 2009 - 15:21

Пичове,
имампроблем със зареждането на акомулатора на скутера.
Зарежда само 7.5 волта, а трябва да е поне 13 (май)

Има ли някой наясно с моторетките,
или да ме насочи към човек който да помогне?
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни