Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за водоструйка

• Please log in to reply
98 мнения по тази тема

#46 he_found_you

he_found_you

Чирак

• Потребители на форума
  • 97 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Много, предимно свързани с автомобили, IT, дигитална фотография и манипулация (фотошап)
  • Автомобил:
    W140 S500L 1996г.
    W124 200E-16 1994г.

Публикувано 06 февруари 2009 - 00:01

колега твоята е светла... на един приятел масленозеленото пежо му разкатаха фамилията с такава бърсалка...... целия преден капак, покрива и багажника са в дирюги (ДЪЛБОКИ) по лака......... на светла кола може би няма да се забележи но той си къса нервите секи път който я измие вече (никога повече мивка както сам казва - само на ОМВ дето сам си пръскаш)

аз лично тая пролет си зимам една пръскалка та темата ми беше много полезна - ще се насоча към енхел щото за бош пари не ми се дават... при мен дебита на водата е голям (3/4 цола тръба че съм у блок) и имам много коли за миене, то ясно ше почне една шуробаджанащина - тоя ше мине за по измиване, оня, па съседа, па да измиеме пред гаражите...........

има ли електрически пароструйки за човешки пари (под 300лв)? Не на газ ами на точец да топлят до доста градуси да имат голям дебит и по възможност голямшко налягане (100-120 бара).... навремето като бачках у един сервиз имахме 2 огромни пароструйки професионални жълти (неква популярна марка) дето беха 140бара и с тях миехме направо корпусите на скоростните кутии от масло..... ма тва са животни високи 1.2 метра и заемащи цял квадрат.... отделно кой знае колко струват и нямам къде да ги прибера...
  • 0

#47 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 февруари 2009 - 00:22

колега твоята е светла... на един приятел масленозеленото пежо му разкатаха фамилията с такава бърсалка...... целия преден капак, покрива и багажника са в дирюги (ДЪЛБОКИ) по лака......... на светла кола може би няма да се забележи но той си къса нервите секи път който я измие вече (никога повече мивка както сам казва - само на ОМВ дето сам си пръскаш)

Е не знам как са успели, аз лично вече 1 година си бърша колата с такова перо, а дори не е маслено зелена, ами направо е тъмно синя, пък не е надрана. Дори вратата ми е боядисвана декември месец - оттогава е мита по два пъти седмично и в най-големия студ - мога да ти покажа как изглежда - но драскотини няма. Може би проблемът на приятеля ти не е бил в перото, а в тия, които са го ползвали?!

IMHO: Тия на ОМВ, дето сам си пръскаш не ме кефят, защото няма четка. Тук някой би казал, че четката също драскала боята. Не ми се влиза в безумни спорове, но не знам колко по-безвреден е безконтактния препарат на ОМВ, дето само се пръска. Та аз затова ходя на 5minutes, където освен пръскалки имат и четка с пяна. Измивам с високо налягане - да падне пясъка, ако е много кална - мия и под калниците с водоструйката, напръсквам с пяна от пръскалката (ама не е безконтактна, ако я оплавиш без четкане остава мръсно), четкам с четката, изплаквам с вода, минавам с вакса само прозорците - много е приятно, после не задържат капки, суша с перо. В зависимост от това колко е мръсна колата ми излиза между 3 и 6 лева. Зимата, като бяха големите студове ми е излизало и по 10 лева, защото трябваше да свалям големи замръзнали буци изпод калниците и много пръскане искаше.

Отделно, ако искаш - можеш да си изпереш стелките, да дръпнеш с прахосмукачката вътре...

А аз моята ще я закарам след зимата да я изперат вътре - седалките, вратите и пода. Препоръчаха ми автомивка, където имат опит в прането на такива коли, без да мокрят air-bags във вратите и без да повредят нищо. Мултигрупаджиите си миели там колите. Това бяло купе се цапа като за световно. Чак се замислям сериозно дали да не му купя някакви не много селски калъфи за седалките (поне за предните). Гледам в ebay има алкантара, велур, перфориран набук, дори и естествена кожа, включително и моя цвят. Само кройка нямат за CLK.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#48 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 06 февруари 2009 - 01:19

И според мен причината не е била в перото!!!Може да са ползвали такова, дето е само за прозорци,а то е много твърдо.Всякакви дебили има.....знае ли човек.

Например,джипа ми е черен та черен.Хиляда пъти сам го минавал с перото и нищо им няма на боята и лака.Става трепач!

Илия,много сложна процедура с тия четки и т.н.Не се ли измокряш целия,и то в тоя студ?

Аз например редовно се прибирам мокър заради водоструйката.Има няколко места по колата,където като пръснеш и всичко се връща в теб и ставаш като мокра кокошка.

Това за майтапа:
миналата година така се изтърсих ан ОМВ,заради леда около клетката с водоструйката,че цялото Младост 1 2 3 4 ми се смя.Падам и после ставайки,пак падам.Зад мен колона от 7 коли и всичките се попикават вътре......От тогава не ходя на това ОМВ,а то беше с най добрата и силна водоструйка от всичките на ОМВ.Сега ги пооправиха повечето им....
  • 0

#49 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 февруари 2009 - 10:00

Е чак толкова не се измокрям. Имал съм случаи сутрин преди работа да отида и даже съм с костюм... е чак с четка и с костюм не съм опирал, ама поне една вода, че беше много кална. Не знам, моята има доста обтекаема форма, пък и вече съм я научил откъде да я пръскам, за да не се мокря и да става максимално бързо измиването. Единствено, като мия джантите и от дупките за болтовете така се завихря водата, че право към мен се връща :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#50 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 06 февруари 2009 - 10:31

TOP, това взех от Метро миналата година -беше около 13 лв.Върши добра работа, особено лятото като е силно слънцето -става много бързо.

Това е ПЕРОТО!!!! Мек силикон-с времето ще забележите,че краищата му се затъпяват и затъпяват,докато в един момент,ще се наложи да си купите ново.....НЕ ДЕРЕ боята!!ако колата не е измита или изплакната кадърно,и по нея или по перото има пясък,вече е друга история ;)
Та истината е тъмносиня дръжка,с бял силикон
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#51 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 февруари 2009 - 14:39

Сега и аз да кажа - купих си 20 м. маркуч градински, прозрачен, с оплетка, сложих му от едната страна резба за чешмата в кухнята и един пистолет за градинско поливане с 4 вида струя. Та от четвъртия етаж през балкона долу-каквато температура си наглася! После (след миенето) викам нагоре да спрат водата, връзвам спусъка за дръжката да изтече водата като отвъртя от горе и си го събирам до следващия път. Всичкото масраф-60 лв. за такъми. И не мисля за налягане, кофи, ток и тем подобни. :icon_coolgrin:
  • 0

#52 psychopath

psychopath

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W202 C250 TD 20V 150h.p Seat Ibiza 1.9 TDI 131 h.p 03' 6 speed

Публикувано 06 февруари 2009 - 16:43

Сега и аз да кажа - купих си 20 м. маркуч градински, прозрачен, с оплетка, сложих му от едната страна резба за чешмата в кухнята и един пистолет за градинско поливане с 4 вида струя. Та от четвъртия етаж през балкона долу-каквато температура си наглася! После (след миенето) викам нагоре да спрат водата, връзвам спусъка за дръжката да изтече водата като отвъртя от горе и си го събирам до следващия път. Всичкото масраф-60 лв. за такъми. И не мисля за налягане, кофи, ток и тем подобни. :icon_coolgrin:

И аз съм така,но само лятото.Зимата на автомивка. :)
  • 0
Публикувано изображение

#53 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 06 февруари 2009 - 19:05

Не ми стана много ясно за перото, но днес изпрах первектно стелките на 124-ката и подлогата у багажника и

Пушката се оказва прав
Това води до ...пристрастяване

Вчера по едно време зачатках и сайдинга на къщето, та жената, като виде, щеше да припадне и заяви, че съм искал умишлено да съборя виличката
След некоя и друга минута, като разбра,че нямам лоши намерения и сайдинга се почисти на това място, започна да ме уговаря напролет да изпердаша и парника

Както върви може да "обработя" и дърветата против листни въшки, пълзящи гниди и ....едро плододаване :icon_coolgrin:

Пушкало прав си за крастата
(не давайте такива машинки в ръцете на...деца :0_yahoo: )

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#54 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 06 февруари 2009 - 19:36

Хе-хе-хе,внимавай да не изгори от работа.
  • 0

#55 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 06 февруари 2009 - 20:31

Хе-хе-хе,внимавай да не изгори от работа.

Мани това, но иде ...лято :bigemo_harabe_net-110:
Нищо чудно тогава да навестя твоят ...майстор :icon_coolgrin:

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#56 he_found_you

he_found_you

Чирак

• Потребители на форума
  • 97 Мнения:
  • Интереси:Много, предимно свързани с автомобили, IT, дигитална фотография и манипулация (фотошап)
  • Автомобил:
    W140 S500L 1996г.
    W124 200E-16 1994г.

Публикувано 08 февруари 2009 - 12:38

прави сте за бърсалката - питах и тоя пич каза че са избърсали с такова за джамове... садисти

а на ОМВ незнаех че е безконтактно - навреме ме разубедихте, тамън щях да ида утре дотам...

а с маркуч - аз съм с голямо налягане на водата, 3/4 маркуч (не градински ми направо за бая вода) и дори 50метра навивки не му спират налягането - но факт не чисти така както хубава водоструйка... проверих въпроса, няма пароструйка под 400-500лв и няма смисъл да давам повече пари щото няма да я избия... но иначе в най-скоро време до няколко месеца се присъединятавам към клуба на владек и шотгън и почвам и аз да си угаждам :)
  • 0

#57 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2009 - 13:50

прави сте за бърсалката - питах и тоя пич каза че са избърсали с такова за джамове... садисти

а на ОМВ незнаех че е безконтактно - навреме ме разубедихте, тамън щях да ида утре дотам...

а с маркуч - аз съм с голямо налягане на водата, 3/4 маркуч (не градински ми направо за бая вода) и дори 50метра навивки не му спират налягането - но факт не чисти така както хубава водоструйка... проверих въпроса, няма пароструйка под 400-500лв и няма смисъл да давам повече пари щото няма да я избия... но иначе в най-скоро време до няколко месеца се присъединятавам към клуба на владек и шотгън и почвам и аз да си угаждам :)

:icon_coolgrin:
Но пропусна top
Не може без него - голям мераклия е :allhail:

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#58 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 февруари 2009 - 13:54

:icon_coolgrin:
Но пропусна top
Не може без него - голям мераклия е :allhail:

Поздрави

Аз сега ще намина към метро за силиконовата четка че тая седмица ще карам 124-ката, понеже е стояла няколко месеца без да я карам се е позанемарила и има нужда от пълни грижи за връщането и към живот :icon_coolgrin:

Хубавото време тия дни е много подходящо за почистване на колите, вчера няколко часа почиствах интериора на 124-ката с различни препарати :)
  • 0

#59 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 08 февруари 2009 - 15:56

Хах,вчера и аз това правих.Но ми изгоря напълно водоструйката.В сервиза казаха,че е по добре нова да се купи.Някакъв ротор е заминал.....писна ми.Това ми е 4та строшена.

he_found_you,с мъркуч,колкото и да ти е силно налягането, 120бара трудно ще направиш!!

Например,с водоструйката ако си пръснеш на крака от близо,струята ти прорязва кожата като нож!!Тъй че не пръскайте по боята от по малко от 30см!!
  • 0

#60 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 08 февруари 2009 - 17:31

Хах,вчера и аз това правих.Но ми изгоря напълно водоструйката.В сервиза казаха,че е по добре нова да се купи.Някакъв ротор е заминал.....писна ми.Това ми е 4та строшена.

he_found_you,с мъркуч,колкото и да ти е силно налягането, 120бара трудно ще направиш!!

Например,с водоструйката ако си пръснеш на крака от близо,струята ти прорязва кожата като нож!!Тъй че не пръскайте по боята от по малко от 30см!!

Малееееее
Аз дъня от 10тина санта :slap:
Да не вземе да хвърчат боя, стъкла и тенекии

Два дни тотален мързел :hooray:

Пушка, кво правиш с тия машинки бе пич, да не миеш на цялата махала колите и тротоарните плочки :bigemo_harabe_net-110:
Ти ме разбиваш до дъно :icon_coolgrin:

Вземи си водоструйка с метални дюзи и метална помпа - така ме съветваха мен, при покупката :read:

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни