Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за водоструйка

• Please log in to reply
98 мнения по тази тема

#76 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2009 - 00:00

Ахаха,баща ми си пръска лозето с такава пръскалка.охоххо.....

Е сега като е студено и аз само изпръсквам без да търкам с гъба.Лятото задължително с гъба и после обиране на капките с перото,защото и при мен водата е доста варовита и като засъхне става такова бяло петно, че сякаш някой се е изхрачил на колата и е засъхнало.
Относно проблема на водоструйката ми:Като я разглобих останових,че едната четка е тотално изхабена,а другата е доста здрава.Помислих си че трябва да ида до сервиза на Бош за нови четки.Да ама се оказа че тарикатите не продават само четки,а целия ротор,който струва почти колкото водоструйката.
Там единия от майстолите се оказа разбран и безплатно ми даде две четки от друг ротор,който има друг проблем.Бяха като нови.Сложех ги и след 5 минути,звука на водоструйката се промени и изведнъж пламна!
Хвърлих я!

Сега ще чакам да излезе нещо добро на промоция и приказката продължава....

Как пламна бе
Чета и очаквам положителни неща след смена на четките и изведнъж ...пламна

Ония дни, като бях в Метро, тая мойта май беше на промоция

Бегай и виж

Лятото идва, как ще го караме без ....приказки

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#77 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 март 2009 - 21:40

Екипът с водоструйките е много несериозен
Пълно затишие, а времето е вече готино
От две седмици, редовно си мия колите и пера стелките, с водоструйката и съм готов за ...състезание

Пушка, оправи ли си водният пищов
Нещо и top май се е разкиснал

Велико инструментче се оказа тази водоструйка, барабар с автомобилната прахусмокачка - Филипс

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#78 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 07 март 2009 - 22:17

Хах,ами купих гуми,джанти + боядисване, и парите свъришха.След месец ще се опарича и ще ида да си купя нова,защото тази не подлежи на ремонт.

А и то вали през ден,тъй че не ми се занимава да мия,а и нямам време....
Оня ден си прецаках и прахосмукачката,та не ми се занимава изобщо.Много тъпо,беше включена в контакта на довара и вместо да ида 20тина метра да си махна щепселчето,реших че е по-лесно да издърпам кабела без да минавам 20те метра.....е първия път като дръпнах,не излезе,а на втория път скъсах кабела......хвърчаха искри......бушона изключи....майстор съм.
Отделно и контакта се отскубна от стенатаа.Заради единия мързел...маса работи.... :60:

Утре ще туря нов кабел,та пона прахосмукачката да проработи...
  • 0

#79 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 март 2009 - 22:26

Хах,ами купих гуми,джанти + боядисване, и парите свъришха.След месец ще се опарича и ще ида да си купя нова,защото тази не подлежи на ремонт.

А и то вали през ден,тъй че не ми се занимава да мия,а и нямам време....
Оня ден си прецаках и прахосмукачката,та не ми се занимава изобщо.Много тъпо,беше включена в контакта на довара и вместо да ида 20тина метра да си махна щепселчето,реших че е по-лесно да издърпам кабела без да минавам 20те метра.....е първия път като дръпнах,не излезе,а на втория път скъсах кабела......хвърчаха искри......бушона изключи....майстор съм.
Отделно и контакта се отскубна от стенатаа.Заради единия мързел...маса работи.... :60:

Утре ще туря нов кабел,та пона прахосмукачката да проработи...

Малеее
В най-неподходящият момент те сварих
Как успя за толкова кратко време, толкова щуротии да ...сътвориш

Виж, това с гуметата и джантите е готино дело
Пусни некоя снимка на джантите, та барем ме подпалиш и мен :icon_coolgrin:

Хайде сбирай парици и купувай водоструйка, че изоставш с тренировките, а хубавото време - те пръва идва

Нещо и top го е дал ...свободно с ппочистването на ...колите си май

Поздрави

Успех!
  • 0
Публикувано изображение

#80 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 07 март 2009 - 23:44

А ,top не е спирал,ама показва снимките другаде...

Джантоците ще ги пусна тука, веднага щом ги взема....
  • 0

#81 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 07 март 2009 - 23:49

А ,top не е спирал,ама показва снимките другаде...

Джантоците ще ги пусна тука, веднага щом ги взема....

За джантите видях темата
Сори, опуснал съм я, но ще си наваксам
Не крия - стана ми интересно

И кво викаш ...top ...не е спирал а
Сега ще проверя

Аз го чакам тук, а той се мота на друг мегдан
А уж ...приятелче а

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#82 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 март 2009 - 01:17

За джантите видях темата
Сори, опуснал съм я, но ще си наваксам
Не крия - стана ми интересно

И кво викаш ...top ...не е спирал а
Сега ще проверя

Аз го чакам тук, а той се мота на друг мегдан
А уж ...приятелче а

Поздрави

Усъвършенствал съм се :) Вече мисля че имам всичко за наистина добро външно почистване (за вътрешно имам от преди всичко), вакса, шампоан, силиконово перо, хубава гъба, добра попиваща кърпа, препарат за мазане на гуми и тн... има още какво да се купи, като се оправи по дългосрочно времето мисля да направя една хубава фотосесия как си мия колата и какви препарати ползвам. Иначе съм си ограничил писането тук защото губя стимул като ми трият мненията, щом са преценили че им преча, гледам да не се бъркам.
  • 0

#83 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 08 март 2009 - 10:53

Да споделя и аз малко опит. С 210-ката за близо 2 год. нямам проблем, само 2-3 пъти е мита на автомивка иначе си я мия сам с професионален Karcher - пароструйка, прахосмукачка и т.н. (имам добри условия) същото се отнася и за 211-ската, но поради липса на време миналата година 211-ската я измих 20-тина пъти на безконтактно и блясъка на лайстните се изгуби, последва лъскане на лайстните няколко пъти и пак станаха като нови и от тогава отново почнах да си я мия сам. Пароструйката е от високите серии и е много мощна, но само със струя не може да се мие, пада абсолютно всичко, но пак не излиза гланца ами остава едно матирало от калта, трябва да се пипне и с гъба. Що се отнася до подсушаването освен силиконовото перо, най-добре се обира водата с едни парцали от естествена кожа, забравих как се казваха. Винаги имам по един във всяка кола, бършат таблото и интериора перфектно и не остават каквито и да е влакна или петънца отделно стъклата като се минат стават все едно с препарат си ги чистил и попиват адски много.Относно разстоянието за пръскане ако е оригинална боя и няма точки от камъчета нищо не може да стане, единствено ако има някаква язвичка или ако е пребоядисван даден елемент трябва да се внимава. Иначе е голяма краста ако нямам работа и се отплесна цялостното ми почистване отнема 4-5 часа като от мерак финалното почистване на махагона го правя с парцалче за очила ако не сте пробвали резултата е отличен , само че трябва да се отстрани прахоляка първо и с парцалчето да се лъсне до блясък.
  • 0
W211-Avantgarde

#84 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 08 март 2009 - 15:55

Между другото,хромираните неща се чистят страхотно с Кока-Кола.
Гледах го по Дисковъри и го пробвах на мерджана,защото имаше петна по хромираните лайсни.Върши работа....
  • 0

#85 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 08 март 2009 - 19:30

Усъвършенствал съм се :) Вече мисля че имам всичко за наистина добро външно почистване (за вътрешно имам от преди всичко), вакса, шампоан, силиконово перо, хубава гъба, добра попиваща кърпа, препарат за мазане на гуми и тн... има още какво да се купи, като се оправи по дългосрочно времето мисля да направя една хубава фотосесия как си мия колата и какви препарати ползвам. Иначе съм си ограничил писането тук защото губя стимул като ми трият мненията, щом са преценили че им преча, гледам да не се бъркам.

Ще се срещнем май на финала в Светонвият шампионат за ...професионалисти :hooray:
Внимавай!!!
Много съм надобрял :bigemo_harabe_net-110:

Интересно ми е що те трият, като не участваш в наще - почти ежедневни - ...политически спорове :dontknow:

Да споделя и аз малко опит. С 210-ката за близо 2 год. нямам проблем, само 2-3 пъти е мита на автомивка иначе си я мия сам с професионален Karcher - пароструйка, прахосмукачка и т.н. (имам добри условия) същото се отнася и за 211-ската, но поради липса на време миналата година 211-ската я измих 20-тина пъти на безконтактно и блясъка на лайстните се изгуби, последва лъскане на лайстните няколко пъти и пак станаха като нови и от тогава отново почнах да си я мия сам. Пароструйката е от високите серии и е много мощна, но само със струя не може да се мие, пада абсолютно всичко, но пак не излиза гланца ами остава едно матирало от калта, трябва да се пипне и с гъба. Що се отнася до подсушаването освен силиконовото перо, най-добре се обира водата с едни парцали от естествена кожа, забравих как се казваха. Винаги имам по един във всяка кола, бършат таблото и интериора перфектно и не остават каквито и да е влакна или петънца отделно стъклата като се минат стават все едно с препарат си ги чистил и попиват адски много.Относно разстоянието за пръскане ако е оригинална боя и няма точки от камъчета нищо не може да стане, единствено ако има някаква язвичка или ако е пребоядисван даден елемент трябва да се внимава. Иначе е голяма краста ако нямам работа и се отплесна цялостното ми почистване отнема 4-5 часа като от мерак финалното почистване на махагона го правя с парцалче за очила ако не сте пробвали резултата е отличен , само че трябва да се отстрани прахоляка първо и с парцалчето да се лъсне до блясък.

Гюдерия им се казва на тоя тип парцалки
Преди време си бях купил такива парцалки, но не знам къде ги дянах
Браво
Значи отборът ни се увеличава

Между другото,хромираните неща се чистят страхотно с Кока-Кола.
Гледах го по Дисковъри и го пробвах на мерджана,защото имаше петна по хромираните лайсни.Върши работа....

Супер
Таман не я обичам за пиене
Благодарско приятел

Поздраи
  • 0
Публикувано изображение

#86 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 март 2009 - 20:38

Ще се срещнем май на финала в Светонвият шампионат за ...професионалисти :hooray:
Внимавай!!!
Много съм надобрял :bigemo_harabe_net-110:

Интересно ми е що те трият, като не участваш в наще - почти ежедневни - ...политически спорове :dontknow:

Поздраи

Готов съм :icon_coolgrin:
Единствено трябва да си осъвършенствам времето за миене защото като почна отиват по 2-3 часа, самозабравям се, иска ми се за около час да приключвам :)
  • 0

#87 petertyp44

petertyp44

Напреднал

• Потребители на форума
  • 356 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W126 260SE 1987

Публикувано 08 март 2009 - 20:51

и аз така много обичам лятото да си извадя всичките препарати за почистване и да си почистя кожата, лайсните, да смажа тук-там, да разглобя нещо и да го почистя, наистина много успокояващо да си човъркаш по колата сам.

Що ли ми е познато от някъде и на мене :icon_coolgrin:
нямам търпение да се стопли хубаво и да си отида на село да си измия колата както аз си знам - като се почна и откарвам около 5 часа миене, бърсане и така докато напълно си направя една душевна терапия :happy:
  • 0
Die Mercedes-Benz S-Klasse, fruher vie heute - ein Auto der Superlative!
Публикувано изображение
Uploaded with ImageShack.us

Няма МЕРЦЕДЕС лош.
Бенца си е БЕНЦ велик. Има магия в тази марка - знай го това

#88 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 25 юни 2009 - 17:08

Колеги,има ли някой който да разбира от водоструйки.Моята нещо се скапа,а сервизи наблизо няма.В два сервиза питах (Хасково и Ст.загора)работели само с бош и керхер.Моята марка е Бъдгет-от практикер.Доскоро си я ползвах без проблем,но започна да губи налягане.Не е изгорял мотора,а просто неправи нужното налягане и като спреш пистолета трябва да спре- а не спира.
Имам един познат,който се занимава с хидрофори,отворихме я но всичко си е здраво и неможахме да установим нищо.
Кажете ми някакав сервиз който да се наемат да я оправят,и все пак машинката сам я взел за 120-130 кинта и не ми се дават повече от половината за ремонт,щото по добре да инвестирам в нова.
:icon_coolgrin:
  • 0

#89 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 04 юли 2009 - 12:55

ВАЖНО-внимавайте с водоструйките.
Моя проблем се оказа че е в следствие на топла вода,която е минала през главата на машинката.Повредени са некви клапанчета,които са от няква много мека пластмаса и сега са деформирани.Значи да не си помислите че съм пускал топла вода- :kill_myself: .
Маркуча от чешмата до водоструйката е около 20метра.Като си мия колата е протегнат под ясното слънце,а аз съм под навеса.
Значи докато подсуша едната кола и вкарам другата за миене,водата в маркуча е станала около70градуса.Пускам аз струята,вървя десетина секунди и почна да пикае.
И резултата е прецакана водоструйка.

Пазете си "маркучите" на сянка...
  • 0

#90 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 юли 2009 - 14:32

Егаси слънцето... тоя маркуч черен да е не може да вдигне 70 градуса за 10 минути.
Иначе ще си опна маркуч на покрива и спирам да плащам на топлофикация :)

Не твърдя че не е така, просто ми е вижда странно.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни