Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за водоструйка

• Please log in to reply
98 мнения по тази тема

#16 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 03 февруари 2009 - 11:48

Силиковото перо е задължително-с времето като свикнеш да дърпаш водата с него,оставащите по колата капки,ще са минимални,съответно бърсането с кърпа и непрекъснатото и изстискване се намалява.Микрофибъра,за който спомена колегата Blond,наистина не остава прашинки-удобен е за стъкла,но като цяло попива мн малко вода,и се налага често да се изстисква.Обикновенна кърпа върши доста повече работа,въпроса е да се разработи,за да не пуска власинки,най лесно става,като я оставиш да преседи една вечер в разтворено безконтактно-на другия ден я изпръскваш яко с водоструйката и е готова.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#17 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 03 февруари 2009 - 12:31

Eee тука какви спецове стеее :icon_coolgrin:

top,мани го този безконтактен препарат,че само съсипваш бавно,но сигурно колата.Не че ще я пазиш 100 години,ноо нищо не се знае.
Мий си я с гъбичката и обикновен шампоан за кола.Сега зимата само си я изпръсквай,без да я лъскаш,защото няма смисъл.

Лятото след миене,силиконовото перо е задължително.Почти навсякъде можеш да обереш капките.Не е нужно чак и с парцалче да довършваш после,това вече е преиграване и миенето става досадно,а нали целта е ем да разпуснеш ем да лъснеш каляската.....Така или иначе,още същия ден ще минеш през някоя неизсъхнала локвичка и ще се омацаш чак по вратите.

Мий си я за кеф,без да се изгърбваш.Аз се престаравам само ако ще си я снимам....

Vadek,мисля че не се продава водоструйка,която да изпомпва водата от съд.На всичките им трябва напор........
  • 0

#18 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 03 февруари 2009 - 12:34

Имам въпрос

Тази водоструйка, може ли да смуче вода от ...кофа или трябва обезателно да е свързана с водопровод

Поздрави
:4036:

Владек,моята машинка си я взех миналата гогина,кога бехме на сбора в Търново.От тогава до сега съм я ползвал над сто пъти,а отделно баща ми си мие камиона от време на време.На местото,кадето е този тир,вода няма има само ток.Имат един бидон дето се пълни с дъждовна вода,и водоструиката черпи вода от него.Бидона стои на около 0.5метра по на високо и водата си идва на самотек.
Предполагам това те интересува,тоест може и от кофа,но нека да е по голямка...и примерно я сложи на некъв стол :icon_coolgrin:
  • 0

#19 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 февруари 2009 - 12:39

повече от година имам Кархер от малките дето са 140 лв в Метро. Много съм доволен, супер непретенциозна е и здрава, мия редовно и двете коли, маркучът й е достатъчно дълъг за да не я носиш на ръка. Удобна е и се "избива" бързо - най-вече от времето прекарано във чакане по автомивките на опашка
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#20 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 03 февруари 2009 - 12:55

Eee тука какви спецове стеее :icon_coolgrin:

top,мани го този безконтактен препарат,че само съсипваш бавно,но сигурно колата.Не че ще я пазиш 100 години,ноо нищо не се знае.
Мий си я с гъбичката и обикновен шампоан за кола.Сега зимата само си я изпръсквай,без да я лъскаш,защото няма смисъл.

Лятото след миене,силиконовото перо е задължително.Почти навсякъде можеш да обереш капките.Не е нужно чак и с парцалче да довършваш после,това вече е преиграване и миенето става досадно,а нали целта е ем да разпуснеш ем да лъснеш каляската.....Така или иначе,още същия ден ще минеш през някоя неизсъхнала локвичка и ще се омацаш чак по вратите.

Мий си я за кеф,без да се изгърбваш.Аз се престаравам само ако ще си я снимам....
Vadek,мисля че не се продава водоструйка,която да изпомпва водата от съд.На всичките им трябва напор........

Пак оакахме темата,ама кво да правиш.....
Значи зимата изпръскваме колата,палим и на третия завой цялата се е сковала в лед,лятото оставяме капките-ако може да е тъмна колата,и да е варовита водата,та като спече бялата капка да се вижда арно-таман може и прашоляк да събере....Ако карам 20 годишна матирала каручка съм съгласен,ако излизам директно на дъжд или сняг също,но иначе винаги бих обиколил още 10 мин. с парцала-като ще е гарга да е рошава...
Поздрави Тодоров!!!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#21 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 03 февруари 2009 - 13:05

Затова съм написал,че перото е задължително.С качествено перо мога да мина навсякаде без да лъскам ,като циганче обувки,без да оставя и капка.

Това с бидон поставен на високо е идея за място, където няма вода,ама Vladek от къде ще влачи водата,за да я налива в бидона?На самата водоструйка и трябва доста малък приток,за да работи...
  • 0

#22 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 13:22

Затова съм написал,че перото е задължително.С качествено перо мога да мина навсякаде без да лъскам ,като циганче обувки,без да оставя и капка.

Това с бидон поставен на високо е идея за място, където няма вода,ама Vladek от къде ще влачи водата,за да я налива в бидона?На самата водоструйка и трябва доста малък приток,за да работи...

Не бе приятелю

Имам вода във виличката, но водопровода е от другата страна
Лятото няма проблем.Маркучите са все навън(то и зимата са навън де, ма замръзнали)
Та се чудя, ако направя този вид скачен съд, дали няма да се получи по-добре.Пълня съдът и от там с водоструйката, огън и по двете коли.После водоструйката под мишка и ...у мазето.
Писна ми да вися по опашки на автомивките в този сезон.През ден на тоя 5лв, на ония 7лв, на третия 3 лв. Кошмарна история.
Е сега ги гледам и двете коли са за външно миене.Значи трябва - за едната да отида да вися някъде, после за другата и т.н. Ако имам тази машинка ще ги изпръскам и двете за 5-10 мин(една цигара мреме и ще си пия после усмихнат кафенцето :icon_coolgrin: )
Обнадеждихте ме

Благодарско пичове

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#23 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 13:25

Вие сте гадни :0_evil:

Чао

Отивам до Практикер

Мамка му

Ще пиша

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#24 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 03 февруари 2009 - 13:25

Възцари се единодушие...За да си дотам мераклия,че да си купиш машина и да миеш сам,все ще се прежали още малко време за подсушаване ;)....а относно безконтактното-супер е за гуми,джанти,подкалници и секви насекоми.....забравих и двигателя,ама и там се отваря едно спамене,че с цялата електроника вътре може да стане доста интересен филм....

его баш на безконтактното брат му(тоя го има по магазините,че може и в нета -около 15-20 лв,ще да е)

Прикачени файлове

• 0
Публикувано изображение

#25 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 03 февруари 2009 - 13:39

И аз да се включа.Имам водоструйка от 5 години- първата беше Керхер /Докото беше в гаранция се скапа 4 -ри пъти, а след гаранцията изгоря//.И това при домашна употреба/Сега съм Енхел и засега държи.Мия си колите с препарат за безконтактно и проблеми не съм имал.Уточнявам , че са металик./Разбирачи ми казаха ,че проблема е ако боята не е металик../
Топ ,към комплекта нямаш ли еднин пулвелизатор за препарат- с него става . Пълниш с препарат включваш го към водоструйката и отх силната струя водата увлича препарата.Навремето имаше едни руски прахосмукачки с един буркан който се включваше към отвора който духа и ставаше за боядисване.Ако го нямаш можеш лесно да го направиш.После ще снимам моя.
:staro:
Относно замръзването- дали ще я мият на автомивка или сам зимата все може да замръзне.Но като я пребера в гаража сутринта е ОК. :tongue:
  • 0

#26 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 16:41

Е това направих
Bosch - Aquatak 100 plus
Публикувано изображение
за 239 кинти

Пробвах я
Измих двете колици и останах приятно изненадан
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Мие - мамка му

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#27 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 16:49

Браво Владек.

трябва да дойда да ми покажеш как ги миеш :icon_coolgrin:
  • 0

#28 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 16:58

Браво Владек.

трябва да дойда да ми покажеш как ги миеш :icon_coolgrin:

Нема грижи
Идвай в петък и до неделя привечер, предполагам - ще сме готови :icon_coolgrin:
(питай Та4ката, как почиствахме кожения салон на колата му - цели два дни и две нощи - мъка ти казвам, мъка :bigemo_harabe_net-110: )

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#29 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 03 февруари 2009 - 17:34

Vladek,аз съм със същата.Много е добра,но избягвай да я ползваш повече от 1 час без да спираш,защото ще изгори.При мен така стана,но я оправиха гаранционно.
Аз я взех за 149лв на промоция преди 1 година :blush:
  • 0

#30 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 18:00

Vladek,аз съм със същата.Много е добра,но избягвай да я ползваш повече от 1 час без да спираш,защото ще изгори.При мен така стана,но я оправиха гаранционно.
Аз я взех за 149лв на промоция преди 1 година :blush:

Опаааа

Добре, че ме предупреди
За малко да стане - няма смисъл

Верно близо час се заиграх под навеса с нея, че чак и бетонната площадка измих

Благодарско за съвета пич :allhail:

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение