Въпрос за водоструйка
Започната от top, 23 яну 2009 - 19:17:57
98 мнения по тази тема
Публикувано 03 февруари 2009 - 11:48
Силиковото перо е задължително-с времето като свикнеш да дърпаш водата с него,оставащите по колата капки,ще са минимални,съответно бърсането с кърпа и непрекъснатото и изстискване се намалява.Микрофибъра,за който спомена колегата Blond,наистина не остава прашинки-удобен е за стъкла,но като цяло попива мн малко вода,и се налага често да се изстисква.Обикновенна кърпа върши доста повече работа,въпроса е да се разработи,за да не пуска власинки,най лесно става,като я оставиш да преседи една вечер в разтворено безконтактно-на другия ден я изпръскваш яко с водоструйката и е готова.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 03 февруари 2009 - 12:31
Eee тука какви спецове стеее
top,мани го този безконтактен препарат,че само съсипваш бавно,но сигурно колата.Не че ще я пазиш 100 години,ноо нищо не се знае.
Мий си я с гъбичката и обикновен шампоан за кола.Сега зимата само си я изпръсквай,без да я лъскаш,защото няма смисъл.
Лятото след миене,силиконовото перо е задължително.Почти навсякъде можеш да обереш капките.Не е нужно чак и с парцалче да довършваш после,това вече е преиграване и миенето става досадно,а нали целта е ем да разпуснеш ем да лъснеш каляската.....Така или иначе,още същия ден ще минеш през някоя неизсъхнала локвичка и ще се омацаш чак по вратите.
Мий си я за кеф,без да се изгърбваш.Аз се престаравам само ако ще си я снимам....
Vadek,мисля че не се продава водоструйка,която да изпомпва водата от съд.На всичките им трябва напор........

top,мани го този безконтактен препарат,че само съсипваш бавно,но сигурно колата.Не че ще я пазиш 100 години,ноо нищо не се знае.
Мий си я с гъбичката и обикновен шампоан за кола.Сега зимата само си я изпръсквай,без да я лъскаш,защото няма смисъл.
Лятото след миене,силиконовото перо е задължително.Почти навсякъде можеш да обереш капките.Не е нужно чак и с парцалче да довършваш после,това вече е преиграване и миенето става досадно,а нали целта е ем да разпуснеш ем да лъснеш каляската.....Така или иначе,още същия ден ще минеш през някоя неизсъхнала локвичка и ще се омацаш чак по вратите.
Мий си я за кеф,без да се изгърбваш.Аз се престаравам само ако ще си я снимам....
Vadek,мисля че не се продава водоструйка,която да изпомпва водата от съд.На всичките им трябва напор........
Публикувано 03 февруари 2009 - 12:34
Владек,моята машинка си я взех миналата гогина,кога бехме на сбора в Търново.От тогава до сега съм я ползвал над сто пъти,а отделно баща ми си мие камиона от време на време.На местото,кадето е този тир,вода няма има само ток.Имат един бидон дето се пълни с дъждовна вода,и водоструиката черпи вода от него.Бидона стои на около 0.5метра по на високо и водата си идва на самотек.Имам въпрос
Тази водоструйка, може ли да смуче вода от ...кофа или трябва обезателно да е свързана с водопровод
Поздрави
Предполагам това те интересува,тоест може и от кофа,но нека да е по голямка...и примерно я сложи на некъв стол

Публикувано 03 февруари 2009 - 12:39
повече от година имам Кархер от малките дето са 140 лв в Метро. Много съм доволен, супер непретенциозна е и здрава, мия редовно и двете коли, маркучът й е достатъчно дълъг за да не я носиш на ръка. Удобна е и се "избива" бързо - най-вече от времето прекарано във чакане по автомивките на опашка
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 03 февруари 2009 - 12:55
Eee тука какви спецове стеее
![]()
Пак оакахме темата,ама кво да правиш.....
Значи зимата изпръскваме колата,палим и на третия завой цялата се е сковала в лед,лятото оставяме капките-ако може да е тъмна колата,и да е варовита водата,та като спече бялата капка да се вижда арно-таман може и прашоляк да събере....Ако карам 20 годишна матирала каручка съм съгласен,ако излизам директно на дъжд или сняг също,но иначе винаги бих обиколил още 10 мин. с парцала-като ще е гарга да е рошава...
Поздрави Тодоров!!!

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 03 февруари 2009 - 13:05
Затова съм написал,че перото е задължително.С качествено перо мога да мина навсякаде без да лъскам ,като циганче обувки,без да оставя и капка.
Това с бидон поставен на високо е идея за място, където няма вода,ама Vladek от къде ще влачи водата,за да я налива в бидона?На самата водоструйка и трябва доста малък приток,за да работи...
Това с бидон поставен на високо е идея за място, където няма вода,ама Vladek от къде ще влачи водата,за да я налива в бидона?На самата водоструйка и трябва доста малък приток,за да работи...
Публикувано 03 февруари 2009 - 13:22
Не бе приятелюЗатова съм написал,че перото е задължително.С качествено перо мога да мина навсякаде без да лъскам ,като циганче обувки,без да оставя и капка.
Имам вода във виличката, но водопровода е от другата страна
Лятото няма проблем.Маркучите са все навън(то и зимата са навън де, ма замръзнали)
Та се чудя, ако направя този вид скачен съд, дали няма да се получи по-добре.Пълня съдът и от там с водоструйката, огън и по двете коли.После водоструйката под мишка и ...у мазето.
Писна ми да вися по опашки на автомивките в този сезон.През ден на тоя 5лв, на ония 7лв, на третия 3 лв. Кошмарна история.
Е сега ги гледам и двете коли са за външно миене.Значи трябва - за едната да отида да вися някъде, после за другата и т.н. Ако имам тази машинка ще ги изпръскам и двете за 5-10 мин(една цигара мреме и ще си пия после усмихнат кафенцето

Обнадеждихте ме
Благодарско пичове
Поздрави

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 03 февруари 2009 - 13:25
Вие сте гадни
Чао
Отивам до Практикер
Мамка му
Ще пиша
Поздрави

Чао
Отивам до Практикер
Мамка му
Ще пиша
Поздрави

Публикувано 03 февруари 2009 - 13:25
Възцари се единодушие...За да си дотам мераклия,че да си купиш машина и да миеш сам,все ще се прежали още малко време за подсушаване
....а относно безконтактното-супер е за гуми,джанти,подкалници и секви насекоми.....забравих и двигателя,ама и там се отваря едно спамене,че с цялата електроника вътре може да стане доста интересен филм....
его баш на безконтактното брат му(тоя го има по магазините,че може и в нета -около 15-20 лв,ще да е)

его баш на безконтактното брат му(тоя го има по магазините,че може и в нета -около 15-20 лв,ще да е)
Прикачени файлове

Публикувано 03 февруари 2009 - 13:39
И аз да се включа.Имам водоструйка от 5 години- първата беше Керхер /Докото беше в гаранция се скапа 4 -ри пъти, а след гаранцията изгоря//.И това при домашна употреба/Сега съм Енхел и засега държи.Мия си колите с препарат за безконтактно и проблеми не съм имал.Уточнявам , че са металик./Разбирачи ми казаха ,че проблема е ако боята не е металик../
Топ ,към комплекта нямаш ли еднин пулвелизатор за препарат- с него става . Пълниш с препарат включваш го към водоструйката и отх силната струя водата увлича препарата.Навремето имаше едни руски прахосмукачки с един буркан който се включваше към отвора който духа и ставаше за боядисване.Ако го нямаш можеш лесно да го направиш.После ще снимам моя.

Относно замръзването- дали ще я мият на автомивка или сам зимата все може да замръзне.Но като я пребера в гаража сутринта е ОК.
Топ ,към комплекта нямаш ли еднин пулвелизатор за препарат- с него става . Пълниш с препарат включваш го към водоструйката и отх силната струя водата увлича препарата.Навремето имаше едни руски прахосмукачки с един буркан който се включваше към отвора който духа и ставаше за боядисване.Ако го нямаш можеш лесно да го направиш.После ще снимам моя.

Относно замръзването- дали ще я мият на автомивка или сам зимата все може да замръзне.Но като я пребера в гаража сутринта е ОК.

Публикувано 03 февруари 2009 - 16:41
Е това направих
Bosch - Aquatak 100 plus

за 239 кинти
Пробвах я
Измих двете колици и останах приятно изненадан

Мие - мамка му
Поздрави
Bosch - Aquatak 100 plus

за 239 кинти
Пробвах я
Измих двете колици и останах приятно изненадан

Мие - мамка му
Поздрави

Публикувано 03 февруари 2009 - 16:49
Браво Владек.
трябва да дойда да ми покажеш как ги миеш

Публикувано 03 февруари 2009 - 16:58
Нема грижиБраво Владек.
Идвай в петък и до неделя привечер, предполагам - ще сме готови

(питай Та4ката, как почиствахме кожения салон на колата му - цели два дни и две нощи - мъка ти казвам, мъка

Поздрави

Публикувано 03 февруари 2009 - 17:34
Vladek,аз съм със същата.Много е добра,но избягвай да я ползваш повече от 1 час без да спираш,защото ще изгори.При мен така стана,но я оправиха гаранционно.
Аз я взех за 149лв на промоция преди 1 година

Публикувано 03 февруари 2009 - 18:00
ОпааааVladek,аз съм със същата.Много е добра,но избягвай да я ползваш повече от 1 час без да спираш,защото ще изгори.При мен така стана,но я оправиха гаранционно.
Добре, че ме предупреди
За малко да стане - няма смисъл
Верно близо час се заиграх под навеса с нея, че чак и бетонната площадка измих
Благодарско за съвета пич

Поздрави

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни