Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за водоструйка

• Please log in to reply
98 мнения по тази тема

#31 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 03 февруари 2009 - 18:02

Ами и аз така се заиграх,за около 1.30мин и замириса.Ама то толкова е приятно да миеш по двора с това,че не не усещаш как минава времето.

Между другото,като минах плочките с нея им видях истинския цвят,който не бях виждал от 10 години.Толкова е силна,че излиза всичко,затова внимавай с боята и с пръстите на краката....един път се порязах със струята,защото исках да с измия джапанката :kill_myself:
  • 0

#32 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 18:18

Ами и аз така се заиграх,за около 1.30мин и замириса.Ама то толкова е приятно да миеш по двора с това,че не не усещаш как минава времето.

Между другото,като минах плочките с нея им видях истинския цвят,който не бях виждал от 10 години.Толкова е силна,че излиза всичко,затова внимавай с боята и с пръстите на краката....един път се порязах със струята,защото исках да с измия джапанката :kill_myself:

Аааааа

Май е време да дръпна камбаната :icon_coolgrin:
Кой номер фланелка носиш

Чак пък рязане на пръсти....

Изми бетонът и стана, като нов.Това не очаквох от машинката де

Утре ще пробвам, каква е силата и.

Поздрави
:4036:

п.п. дойте съвет за препарат - от Практикер един ми набута некво шише в ръката и каза, че е най-доброто, ма знам ли
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#33 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 03 февруари 2009 - 19:45

определено колегата е прав.
като се има предвид и опита му, аз се вслушвам с удоволствие в съвета му.

иначе, една водоструйка не е излишна, поне да падат боклуците и солта...

ама тая работа, дето я разправяте, че машинката сама си смуче водата...

а как тръгва?
Милене, предварително почерпваш ли я или сама всмуква?

обезвъздушаване?

какъв разход на вода има?

2-3 туби от минеална вода докъде ще ми стигнат?

Вени,с 20-30л. водамисля че ще си свършиш работата.А за пускането,значи пистолета е две части-дръжката и два вида струйници.В книжката пише-преди употреба се пуска вода без струйник и без включен мотор,докато потече вода от дръжката.После е лесно,слагаш си избрания струйник,пускаш мотора,изчакваш 5-6 сек. да направи налягане и си ти.
На моята и дават налягане на струята 110бара и разход 30-50л. на час,машинката е БЪДГЕТ,от практикер-мисля че беше някаде около 130-150лв,нещо такова.
  • 0

#34 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 21:38

При мен нещата са по-други

Връзваш маркучите и накрайниците с дюзите, пускаш водата, включваш уреда от ключето на корпуса и натискаш спусъка
След това всичко се пуска и спира от спусъка

В упътването пише 350 л.ч.

Някъде има грешка - 30, 50 л.ч. са твърде малко вода за да свършат нещо дори и у пералнята

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#35 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2112 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 февруари 2009 - 01:52

За подсушаване истината е силиконово перо - май бяха около 13-15лв в Метро и после като тия от автомивките с намоккрено и изстискано микрофазерно парцалче - струват по 3-10 лв в Практикер. Хем обира водата, хем събира ако са останали прашинки. Не пуска влакна.

Днес ходих до метро и ги видях тия силиконови пера там при автоаксесоарите като ходя пак ще си взема едно че днес не успях.

Силиковото перо е задължително-с времето като свикнеш да дърпаш водата с него,оставащите по колата капки,ще са минимални,съответно бърсането с кърпа и непрекъснатото и изстискване се намалява.Микрофибъра,за който спомена колегата Blond,наистина не остава прашинки-удобен е за стъкла,но като цяло попива мн малко вода,и се налага често да се изстисква.Обикновенна кърпа върши доста повече работа,въпроса е да се разработи,за да не пуска власинки,най лесно става,като я оставиш да преседи една вечер в разтворено безконтактно-на другия ден я изпръскваш яко с водоструйката и е готова.

При предишното миене пробвах с микрофибърна кърпа и наистина не попива по много. По автомивките съм ги виждал че ползват едни малки обикновени хавлиени кърпи, явно са обработени по начина който си споменал.

Eee тука какви спецове стеее :icon_coolgrin:

top,мани го този безконтактен препарат,че само съсипваш бавно,но сигурно колата.Не че ще я пазиш 100 години,ноо нищо не се знае.
Мий си я с гъбичката и обикновен шампоан за кола.Сега зимата само си я изпръсквай,без да я лъскаш,защото няма смисъл.

Лятото след миене,силиконовото перо е задължително.Почти навсякъде можеш да обереш капките.Не е нужно чак и с парцалче да довършваш после,това вече е преиграване и миенето става досадно,а нали целта е ем да разпуснеш ем да лъснеш каляската.....Така или иначе,още същия ден ще минеш през някоя неизсъхнала локвичка и ще се омацаш чак по вратите.

Мий си я за кеф,без да се изгърбваш.Аз се престаравам само ако ще си я снимам....
Vadek,мисля че не се продава водоструйка,която да изпомпва водата от съд.На всичките им трябва напор........

Ще взема някаква малка разфасовка да имам за джантите и по принцип за други неща които са кофти за ръчно търкане.

И аз да се включа.Имам водоструйка от 5 години- първата беше Керхер /Докото беше в гаранция се скапа 4 -ри пъти, а след гаранцията изгоря//.И това при домашна употреба/Сега съм Енхел и засега държи.Мия си колите с препарат за безконтактно и проблеми не съм имал.Уточнявам , че са металик./Разбирачи ми казаха ,че проблема е ако боята не е металик../
Топ ,към комплекта нямаш ли еднин пулвелизатор за препарат- с него става . Пълниш с препарат включваш го към водоструйката и отх силната струя водата увлича препарата.Навремето имаше едни руски прахосмукачки с един буркан който се включваше към отвора който духа и ставаше за боядисване.Ако го нямаш можеш лесно да го направиш.После ще снимам моя.
:staro:
Относно замръзването- дали ще я мият на автомивка или сам зимата все може да замръзне.Но като я пребера в гаража сутринта е ОК. :tongue:

Моята има вграден резервоар за препарат в самата машина и начина да се пусне пяната е като се идърпа дюзата която е най отгоре на пистолета - дърпа се и тогава водоструйката автоматично минава в по бавен режим и почва да пръска пяна.

Е това направих
Bosch - Aquatak 100 plus
Публикувано изображение
за 239 кинти

Пробвах я
Измих двете колици и останах приятно изненадан

Мие - мамка му

Поздрави

Честито :icon_coolgrin:
Голям кеф е сам да си миеш колата нали :)
Водоструйката е перфектна и за измиване на гумените стелки.
  • 0

#36 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 04 февруари 2009 - 07:27

Според мен,това е най полезния уред в една къща.Толкова работа върши,че нямам думи.То не са плочки,камъни,балкони,прозорци,коли.....ем кеф ем спестява адски много време.

Обаче при редовно ползване живота на всичките тези водоструйки изброени тук,е по-малко от две години.Или се пука вътре корпуса на турбината или изгарят.На моята в момента и сменям четки,че нещо и стана и като я отворих видях,че едната четка е направо изчезнала,а другата си е почти цяла.Дали е нормално толкова неравномерно да я изяде.....

Май пак нова ще се взима....
  • 0

#37 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 05 февруари 2009 - 00:04

Днес ходих до метро и ги видях тия силиконови пера там при автоаксесоарите като ходя пак ще си взема едно че днес не успях.
При предишното миене пробвах с микрофибърна кърпа и наистина не попива по много. По автомивките съм ги виждал че ползват едни малки обикновени хавлиени кърпи, явно са обработени по начина който си споменал.
Ще взема някаква малка разфасовка да имам за джантите и по принцип за други неща които са кофти за ръчно търкане.
Моята има вграден резервоар за препарат в самата машина и начина да се пусне пяната е като се идърпа дюзата която е най отгоре на пистолета - дърпа се и тогава водоструйката автоматично минава в по бавен режим и почва да пръска пяна.
Честито :icon_coolgrin:
Голям кеф е сам да си миеш колата нали :)
Водоструйката е перфектна и за измиване на гумените стелки.

Теб съм те признал :allhail:
Каквото и да направя, винаги ще съм след теб по прецизност и перфектност :icon_coolgrin:
На мен чак толкова не ми се отдава(иска ми се, но може би повечко ме домързява)
Готино е де
Днес по едно време я изкарах и започнах разни проби със стелки, препарати, плочките на плочника пред къщата(ма взе да хвърчи циментецът между плочките по едно време и спрях, до като не е видяла жената), разни смени на дюзи ...бе жената каза, че съм се вдетенил(ма ще ми мине - познавам се)

Според мен,това е най полезния уред в една къща.Толкова работа върши,че нямам думи.То не са плочки,камъни,балкони,прозорци,коли.....ем кеф ем спестява адски много време.

Обаче при редовно ползване живота на всичките тези водоструйки изброени тук,е по-малко от две години.Или се пука вътре корпуса на турбината или изгарят.На моята в момента и сменям четки,че нещо и стана и като я отворих видях,че едната четка е направо изчезнала,а другата си е почти цяла.Дали е нормално толкова неравномерно да я изяде.....

Май пак нова ще се взима....

Отново ме вкарваш в приключения
Утре я вкарвам в ...банята и я пускам по ...плочките(некъв гаден теракот сложихме и се замърсява от време на време - грапав е)
(май жената ще ме изгони вече)
Благодарско за ...подсещането

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#38 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 05 февруари 2009 - 09:35

Хах,внимавай че ако фугите между плочките са от некачествен материал,ще фръкнат!Обаче ако са си както трябва и са светъл цвят,който сега е потъмнял и набит с мръсотия,мини ги и виж ефекта.Все едно вчера са фугирани!!Абе голям кеф е.Лятото съм нон стоп вънка и мия нещо,дори и да няма нужда от миене........голяма краста.
  • 0

#39 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 05 февруари 2009 - 10:11

Хах,внимавай че ако фугите между плочките са от некачествен материал,ще фръкнат!Обаче ако са си както трябва и са светъл цвят,който сега е потъмнял и набит с мръсотия,мини ги и виж ефекта.Все едно вчера са фугирани!!Абе голям кеф е.Лятото съм нон стоп вънка и мия нещо,дори и да няма нужда от миене........голяма краста.

Ще се опитам да съм внимателен
Ще пърскам по-отдалечко за проба

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#40 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 05 февруари 2009 - 12:41

При мен нещата са по-други

Връзваш маркучите и накрайниците с дюзите, пускаш водата, включваш уреда от ключето на корпуса и натискаш спусъка
След това всичко се пуска и спира от спусъка

В упътването пише 350 л.ч.

Някъде има грешка - 30, 50 л.ч. са твърде малко вода за да свършат нещо дори и у пералнята

Поздрави

Съжалявам колеги,объркал съм се с данните.Ето точната информация,тук вече няма грешка...

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Image216.jpg   347,97K   30 Брой сваляния

• 0

#41 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 05 февруари 2009 - 18:12

TOP, това взех от Метро миналата година -беше около 13 лв.Върши добра работа, особено лятото като е силно слънцето -става много бързо.

Прикачени файлове

• 0

#42 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 05 февруари 2009 - 18:57

Съжалявам колеги,объркал съм се с данните.Ето точната информация,тук вече няма грешка...

Случва се на всеки :allhail:
Но ми хареса като пожелание към конструкторите на такива играчки :icon_coolgrin:

TOP, това взех от Метро миналата година -беше около 13 лв.Върши добра работа, особено лятото като е силно слънцето -става много бързо.

Все пак съм песимист
Изглежда ми, като чистачка на автамобил, която я мандрахерцаш с ръка, но по боята а не по стъклото(демек пак стържеж ма не по джама, а по лачената боица на колицата си)

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

#43 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 05 февруари 2009 - 21:34

...
Все пак съм песимист
Изглежда ми, като чистачка на автамобил, която я мандрахерцаш с ръка, но по боята а не по стъклото(демек пак стържеж ма не по джама, а по лачената боица на колицата си)

Поздрави

Владек, това си е меко силиконче - не се бой - не би трябвало да надраска боята, освен ако не обърнеш и търкаш с дръжката. :icon_coolgrin:
  • 0

#44 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 февруари 2009 - 22:35

Владек, това си е меко силиконче - не се бой - не би трябвало да надраска боята, освен ако не обърнеш и търкаш с дръжката. :icon_coolgrin:

Ако няма пясък по колата - няма проблеми. А ако има пясък - значи не е измита :)
И аз ползвам, ама моето перо изглежда по друг начин.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#45 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 05 февруари 2009 - 23:02

Vladek,няма как да надереш колата с това,освен ако не я остържеш с дръжката му.аз редовно го правя този номер от бързане,за да не засъхне водата.Остава една реска по боята от пластмасовата дръжка,която изненадващо не ми надира боята и се изчиства с навлажнен пръст.
Моето перо го откраднах от една автомивка /хехе/.Имах познат,който работеше там,та му го краднах.....но едва ли е по различно от тези дето ги продават в Метро.

Взимай перо вместо да бършеш с хавлии.Даже има едни по твърди хавлии,които по могат да надерат боята от едно перо!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни