MICHELIN или YOKOHAMA
Започната от
ikom
, 08 мар 2008 - 13:55:14
77 мнения по тази тема
Публикувано 17 март 2008 - 19:24
Сравнявай по каквото искаш.
Има летни, зимни, всесезонни, за по-малки скорости, за по-високи скорости, нископрофилни и т.н. Ако имаш пари, купи си Мишелин, ако търсиш всесезонни, държат 80 000 мили = 126 000 км, личен опит. Йокохама, са по-евтини, достатъчно здрави( за около 2 сезона или 40-45 000 мили = 64 000км), стабилни на сухо и тихи. За сняг имат също добри модели, но трябва да ги сменяш, разбира се ( летни, зимни).
Имайте предвид, взависимост от предназначението на гумата, е правена от различен компаунд (материала, на каучука), различна основа (плата на гумата) различен профил и дълбочина на протектора и т.н. Не може една гума да е добра, при всякакъв климат, пътни условия, скорост, натоварване на оста ( предно, задно предаване, седан, SUV, пикап, вен).
Понякога плащаш, по-вече за името (марката) отколкото за продукта: Мишелин, Сони, и т.н.
Успех в избора!
Има летни, зимни, всесезонни, за по-малки скорости, за по-високи скорости, нископрофилни и т.н. Ако имаш пари, купи си Мишелин, ако търсиш всесезонни, държат 80 000 мили = 126 000 км, личен опит. Йокохама, са по-евтини, достатъчно здрави( за около 2 сезона или 40-45 000 мили = 64 000км), стабилни на сухо и тихи. За сняг имат също добри модели, но трябва да ги сменяш, разбира се ( летни, зимни).
Имайте предвид, взависимост от предназначението на гумата, е правена от различен компаунд (материала, на каучука), различна основа (плата на гумата) различен профил и дълбочина на протектора и т.н. Не може една гума да е добра, при всякакъв климат, пътни условия, скорост, натоварване на оста ( предно, задно предаване, седан, SUV, пикап, вен).
Понякога плащаш, по-вече за името (марката) отколкото за продукта: Мишелин, Сони, и т.н.
Успех в избора!
Публикувано 17 март 2008 - 21:01
Че Сони пък кой го дава за пример, поне тука което е на нашия пазар е посредствено. Хубавите неща са ПИОНЕР, ХАРМАН ЕНД КАРДЪН и прочие. Ааа относно МИШЛЕНИТЕ, може да са много издръжливи като пробег, и да са тихи и да са комфортни но според мене като цялостно поведение не са нещо особено. Като правих драг със 190-ка автомат, карах двама да ми сядат на задната седалка за да я пердаша, инак върти кат луда моята кола. Иии лесно мете със задницата по завоите, нито свирят мишлените нито нищо, и за да не каже някой че са ми стари гумите бързам да подчертая че мишленките имат дълбок протектор иии са на няма и три години! Като погледна и тестовете, мишлен винаги са на 4-5 то място чак. А по цена са на първо. Като гледам там ГУУДИЪР и ДЪНЛОП дават по-добри показатели! Според мене малко се преувеличават качествата на МИШЛЕНА, със сигурност е много добра гума но според мене не е най-добрата.
Публикувано 16 април 2008 - 07:39
35 % от световния пазар е притежание на Мишелин остатакът е на другите фирми нищо случайно няма.
Публикувано 15 юни 2008 - 16:02
От тези 2 марки гласувам за Мишелин,но и Пирели са много добри а НАЙ-ДОБРИ ЗА МЕН СА TOYO... обаче не съм карал кола с тойо а бус и автобус и са
http://www.sologomme...gomme/gomme.asp
http://www.gommadiretto.it/
за тези които не знаят италиянски-
AUTOVETTURE-ЗА КОЛА
Misura Pneumatico-РАЗМЕРА КОЙТО ВИ ИНТЕРЕСУВА
Indice di Velocitа-ДО КАКВА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ ДА СА ГУМИТЕ
Tipologia-НОВИ ИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА(NUOVI-НОВИ)
Marca-МАРКА НА ГУМАТА
МОЖЕТЕ ДА СИ ПОРЪЧАТЕ ОН-ЛАЙН И ЦЕНИТЕ С МНОГО ПО-ДОБРИ ОТ БГ,А И ГУМИТЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО ОТ ТАЗИ И ПРЕДНАТА ГОДИНА(КОЙТО РАЗБИРА ЗНАЕ ЧЕ ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ)
п.с. има много по-добри и изгодни цени в други сайтове,но в бързината за тези 2 сайта се сетих.
http://www.sologomme...gomme/gomme.asp
http://www.gommadiretto.it/
за тези които не знаят италиянски-
AUTOVETTURE-ЗА КОЛА
Misura Pneumatico-РАЗМЕРА КОЙТО ВИ ИНТЕРЕСУВА
Indice di Velocitа-ДО КАКВА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ ДА СА ГУМИТЕ
Tipologia-НОВИ ИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА(NUOVI-НОВИ)
Marca-МАРКА НА ГУМАТА
МОЖЕТЕ ДА СИ ПОРЪЧАТЕ ОН-ЛАЙН И ЦЕНИТЕ С МНОГО ПО-ДОБРИ ОТ БГ,А И ГУМИТЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО ОТ ТАЗИ И ПРЕДНАТА ГОДИНА(КОЙТО РАЗБИРА ЗНАЕ ЧЕ ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ)
п.с. има много по-добри и изгодни цени в други сайтове,но в бързината за тези 2 сайта се сетих.
Публикувано 21 юли 2008 - 13:28
здр бе ко да кажа... отзад mishelin pilot 205/50 15-ки отпред yokohama пак същият размер загреят ли се не мърда от пътя мечо... и от 2те съм доволен аз.. по 200 леа парчето се пак..
Жена без цици и кола без кардан в къщи неща
Публикувано 22 юли 2008 - 13:06
Искам само да попитам колко човека са карали със Йокохама мерцовете си, че така ги плюете??И аз не вярвах в качествата на Йокохамите,но се уверих след като сложих Parada Spec-2 на предницата и сега колата спира на място, не бута предница и на дъжд спира еднакво добре (сериозно!) Карал съм и със Континентал Пирели Барум Дънлоп Ласса даже и Мишелин само че по-стар модел.От всички изброени няма такава гума като Парада-та.Сегашният ми Барум на мокро държи по-добре отколкото Мишелина.Не съдя по 1 критерии има много разлики като скоростни индекси, ДОТ, сух мокър загрял студен опесъчен разлигавен нов асфалт.Верно Мишелина е хубава гума, но скъпото не винаги означава най-хубаво.А руският Мишелин преди няколко години като беше масово бракуван и много хора като изпищяха с балонирали или пръснати гуми никой не го споменава. То това като лафа за БМВ-то "за БМВ или хубаво или нищо"
Публикувано 15 септември 2008 - 09:57
Ха здравейте! Днес 15.09.2008г/понеделник/ пък на всичкото отгоре и първи уч. ден ,дъждовен при това, в София сутринта имам чуството че и целия Китай е излезнал с колите си....ужа-а-ас.Нава-а-алица...Аз като пристрастен водач към марката Мерцедес,със скромни доходи съм се ориентирал към "Фулда",ама немско производство.За моята 124-220ТЕ НЕ МЕ устройва и НЕ съм доволен.Спазвам един важен принцип-за гуми и спирачки пари не пести,ако ти е мил живота /твоя и на другите/.Коригирам си мнението за Фулда ,в смисъл ,че не е добра гума,след като установих,че от ФУЛДА-България и МотоЕксперт са ме преметнали и качеството на гумите ФУЛДА е ужасно...и скандално лошо.... Лек път и безаварийно пожелавам на всички..
Публикувано 16 септември 2008 - 19:32
Аз карам W202 с YOKOHAMA.Купих я с летни-харесаха ми и си купих миналата зима и зимни YOKOHAMA.Ами доволен съм.И в дъжд и в сняг върви добре,не са шумни.Не знам летните на колко км. са,аз съм им навъртял 20000 и нямам никакви проблеми.Но моето мнение е,че MICHELIN е по -добра гума,но не си струва парите.Разликата в качеството не е голяма,а цената е твърде висока.
Публикувано 01 октомври 2008 - 21:57
Понеже и аз съм в гумената треска, а сезона на зимните гуми чука на вратата. Не съм карал с японски, нито с йокохама, нито с тойо, но:
Ситроенчето дойде фабрично обуто с Мешлени, не знам къде са правени. Ситроенчето е ксара и е купено чисто ново от автомотор през 99 година. 2006 година ситроенчето беше на 140 хиляди километра (да речем, че 1/4 от тия километри са навъртяни със зимни, остават едно 100 хил. километра) и на 7 години и продължаваше да се търкаля с оригиналните мишлени, с които майка ми се катери по бордюрите в София. Тия гуми са пукани от рапидки по няколко пъти и са лепени всяка поне по два пъти. И въпреки това колата се държи перфектно с тях.
И накрая, 2006 година в Италия спуках (направо се пръсна) предна дясна гума със 140 км/ч на магистралата. А ситроена е предно задвиждаве и спира с предните гуми! Както ви е известно, колата е жива и здрава, аз също - пострадали няма. Спрях си без дори да има поражения по джантата. Сега ситроенчо е с някакви шведски гуми поради финансови съображения. Но аз лично, въпреки, че не съм карал с японски, бих си купил мишлен отново.
Между другото, 99 година ксарата още се произвеждаше във Франция. Сега всичките се правят в Турция и нямам представа с какви гуми ги продават от автомотор.
А на опела имах едни симперит топгрип. Е първия сезон на тия гуми съм паркирал върху преспите наринати от снегорина без никакви проблеми. Карах 5 зими с тия гуми и още ги имам, ама вече зимата хич не държат. Но ако не караш по сняг, а по асфалт бяха ужасно шумни.
Ситроенчето дойде фабрично обуто с Мешлени, не знам къде са правени. Ситроенчето е ксара и е купено чисто ново от автомотор през 99 година. 2006 година ситроенчето беше на 140 хиляди километра (да речем, че 1/4 от тия километри са навъртяни със зимни, остават едно 100 хил. километра) и на 7 години и продължаваше да се търкаля с оригиналните мишлени, с които майка ми се катери по бордюрите в София. Тия гуми са пукани от рапидки по няколко пъти и са лепени всяка поне по два пъти. И въпреки това колата се държи перфектно с тях.
И накрая, 2006 година в Италия спуках (направо се пръсна) предна дясна гума със 140 км/ч на магистралата. А ситроена е предно задвиждаве и спира с предните гуми! Както ви е известно, колата е жива и здрава, аз също - пострадали няма. Спрях си без дори да има поражения по джантата. Сега ситроенчо е с някакви шведски гуми поради финансови съображения. Но аз лично, въпреки, че не съм карал с японски, бих си купил мишлен отново.
Между другото, 99 година ксарата още се произвеждаше във Франция. Сега всичките се правят в Турция и нямам представа с какви гуми ги продават от автомотор.
А на опела имах едни симперит топгрип. Е първия сезон на тия гуми съм паркирал върху преспите наринати от снегорина без никакви проблеми. Карах 5 зими с тия гуми и още ги имам, ама вече зимата хич не държат. Но ако не караш по сняг, а по асфалт бяха ужасно шумни.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 27 октомври 2008 - 16:25
Мишелин или Йокохама да ,но гадната "Фулда " никога.Мене ме изпързаляха от ФУЛДА-България...тея мошенници от МотоЕксперт,лъжат мажат на хората не гуми ,а пипони и топки за ръгби продават.
Публикувано 10 май 2009 - 22:21
Значи болното място ми е това гумаджия съм не се хваля но много камиони и коли съм обул ако питаш мен слагаи мишлена и си караи рахат само гледаи да не е руско производство иначе какво да ти кажа че всички други производитили на всички други марки си плащат патента именно на мишелин маи стига.Значи под шапката на мишлен е BF goodrich, kleber,kormoran,uniroyal.По скъпа гума е но за мен мишлен и всички останали както е и с автомобилите е мерцедес и с мобилните апарати и т.н.Това е от мен избора е твои.
От ръждата и човешката завист няма спасение.....
Публикувано 10 май 2009 - 23:41
Японското си е японско ... toyo , yokohama i nitto.Няма други гуми.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни