Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

MICHELIN или YOKOHAMA

• Please log in to reply
77 мнения по тази тема

Анкета: MICHELIN или YOKOHAMA (150 потребител(и) са гласували)

MICHELIN или YOKOHAMA

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас Гостите не могат да гласуват

#1 ikom

ikom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz C220BlueTEC (S205)
    170ph 2015г.

Публикувано 08 март 2008 - 13:55

Решил съм да вземам една от двете гуми размера е 205/60 R15. Какво ви е мнението коя е по-добра
  • 0

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 17:52

Има една гума на тоя свят и това е МИШЕЛИН.Проблеми с такива сьм нямал на ни една кола или джип.
  • 0
.

#3 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 08 март 2008 - 18:15

Ех тия Мишки, Босче, ако ги скрият и няма на пазара такива гуми кво ще правим бе, боси ли ще отим по асфалта??????????
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 18:31

http://www.mbclub.bg...show...0&hl=???????

А да не се повтарям.

До момента 8:0 за Мишелина,ако ги спрат ще настоявам и аз за форум с псувни и мамата после.
  • 0
.

#5 NIK

NIK

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:San Diego, Callifornia
  • Автомобил:
    W 124 E 320 1995
    Honda Civic 1.7 SONC 2001

Публикувано 08 март 2008 - 19:02

MICHELIN !
  • 0
Член на УС на МБКБ- "Мисля че е очевидно, че щом е Мерцедес-Бенц КЛУБ България форума е на клуба и респективно на членовете му. Всичко други са добре дошли но са само гости. smile.gif А като отидеш на гости не даваш акъл как да си подредят хората мебелите, нали?"

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 19:06

Това е брата с Хондата от другата тема.Мишелин взе на Е320 1995 преди месец след опит с друго...................изброените коли от сьседната тема и той ги е карал...................не му вярвайте :0_yahoo: :drift1:
  • 0
.

#7 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 19:21

Ъъъъъъ...тия Мишелин от кога взеха да правят гуми впрочем.
Който е сложил японска гума никога повече не се е върнал към другите.Йокохама или Тойо.Това са марките.
В момента съм с Тойо и когато дойде време да ги сменям пак ще сложа такова- Варио или Йокохама.Бем ти Мишелини и Гуд иъри и всекви там подобни.Сега предполагам много хора ще скочат срещу мен,но искам поне един от тях да е човек който е карал гуми от тези марки и да не е доволен,а не по принцип да е против тях понеже си харесва гуменките с които е обул колата си в момента.
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 19:28

Мишелинки карал ли си на тая кола?

Не ти скачам,просто искам да знам на какво се базира мнението ти за Мишелина
  • 0
.

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 19:36

Michelin was incorporated on May 28, 1888

http://en.wikipedia....ichelin#History

Е от кога гуми правят,ега са фанали как става номера :0_yahoo:
  • 0
.

#10 ico850

ico850

Чирак

• Потребители на форума
  • 164 Мнения:
  • Град:Варна - Ивайловград

Публикувано 08 март 2008 - 19:48

Който е сложил японска гума никога повече не се е върнал към другите.Йокохама или Тойо.Това са марките.
В момента съм с Тойо и когато дойде време да ги сменям пак ще сложа такова- Варио или Йокохама.Бем ти Мишелини и Гуд иъри и всекви там подобни.Сега предполагам много хора ще скочат срещу мен,но искам поне един от тях да е човек който е карал гуми от тези марки и да не е доволен,а не по принцип да е против тях понеже си харесва гуменките с които е обул колата си в момента.

Аз също съм за японски гуми, най-доволен съм от Toyo страшни гуми ама са малко скъпи.
  • 0

#11 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 19:51

Ми не съм да ти кажа честно на тази кола.Бая врме карах един Фодр с Мишелинки и честно казано не ми хареса как стъпват.Убий ме незнам ккъв модел бяха но бяха новички.На леко мокро,таман завалял дъжд се суркаха като за световно.Ся ще кажете че е нормално.Да ама нещо ...де да знам...не се чувствах спокоен с тях.То че и Форда е лека кола да ама все пак...
Гледам японките кво прават.Рязък завой,колата ще се обърне през таван ама няма да изтърват,няма да пропищят.Е зависи колко е инат човек де.Един път и аз като мъжете реших да врътна гъза на 123-ката...Мале щях да се пречукам като куче.До 60км/ч забрави че ще стане.На около 70 тръгна да се завърта,провлачиха задните гуми и то не повече от 90 градуса.От там като захапаха пак яко асфалта и като се стабилизира колата няма време да върнеш волана че да я успокоиш.Иначе втория път като пробвах такова нещо си сложих отзад резервната и още една имам същата монтирана на джанта Мишелинки и работата вече придоби друг вид.Врътнах се няколко пъти ама с кеф.От тогава не съм пробвал повече такива глупости.
А защо харесвам японските ли.Ами само като я пипнеш самата гума,ама не като гума а като материяла гума,стои много мека и еластична.Направо има човек чувството че за 1000 км и са станали галоши.Да ама не.А мишелинките са доста по твърдички.Отмина времето когато хората казваха че Мишелин били най-меките гуми като материял.Тогава базата за сравнение беше Вида.А сега е друго.
Незнам може да съп предубеден но ако аз трябва да избирам ще избера японска гума.Нищо против Мишелин,Гуд Иър,Семперит ... но аз съм намерил това което ми пасва най-добре.Все пак с моя трактор не се правя на състезател и на дрифтаджия и всякакви такива изпълнители че да ми трябва нещо супер точно определено ама все пак.
Малеее мисля че темата за гумите ще е следващаата култова след тази за маслата.
  • 0

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 19:56

Порше май идваше с ТОЙО. :rolleyes:

А за японска гума може и да си прав ма не много / лично мнение / .Карал сьм какво ли не и не сьм доволен.Не говоря за стабилност,на нищо ги няма - ни дьржат на износване,ни на завой,ни на мокро..................Калифорнийско каране на НОВА ХОНДА,магистрали,колата в разработка,няма дупки,няма зима..............и на боклука след няма и година.Мишелина вози с кеф шеста година поне,от сльнцето са се напукали странично и са за смяна ма 6 години са това,не им е навьртял и до края на гаранцията даже,а я кара като луд и той.За БГ..............ба ли го,може и да стават макар,че и за там имам един голям списьк с недоволства от японски гуми.
  • 0
.

#13 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 20:06

Мишлен бе
Ква е тая йко.......... (нищо лично към гумата-да не ми се па разсърди)
Кат се разсърди , ще си взема Мишлен и ще си имам гума :icon_coolgrin:
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#14 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 20:15

Порше май идваше с ТОЙО...

До колкото знам и Ауди А8 и те са с Тойо.
  • 0

#15 bojo

bojo

Чирак

• Потребители на форума
  • 84 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 08 март 2008 - 22:09

Започвам с условие:
Това е само мое мнение и не ангажира никого!
Гумите Мишелин имат склонност към хлъзгане. Особено силно изразена при температури под 15 градуса. Почти няма разлика между студени и загряти. Нещата се влошават при мокър път. При употреба с предписаното налягане (както трябва да бъде) и при дадената мекота на страничния борд, при завой или рязка маневра, гумата заляга под джантата (прави опит да излезне от нея). Ако се напомпат на по-високо налягане, ефекта с пързалянето се увеличава. Не искам да казвам, какво става при рязко спиране. Използвал съм Мишелин Пилот на Мазда 323 (не особено тежка кола) и след 40 000 км гумите бяха галоши. Преди тях, на същата кола, гуми Гудияр, издържаха над 60 000 км, като нямаше и помен от описаните по-горе неприятности. И за финал:
За по-старите модели, Мерцедес препоръчва Пирели и Гудияр :icon_coolgrin:
  • 0

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни