Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

MICHELIN или YOKOHAMA

• Please log in to reply
77 мнения по тази тема

Анкета: MICHELIN или YOKOHAMA (150 потребител(и) са гласували)

MICHELIN или YOKOHAMA

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас Гостите не могат да гласуват

#61 Roki

Roki

Чирак

• Потребители на форума
  • 50 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Мерцедес-Бенц E200 98г.

Публикувано 01 ноември 2009 - 18:52

Почитателите на Toyo и Yokohama могат да ги купят на струва ми се добра цена от тук.

ЦЪК ЦЪК

Лично аз смятам да обуя моята кола за лятото с гуми от някоя от тези двете марки.
  • 0

#62 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Мнения:
  • Град:с.Ветрино обл.Варна
  • Автомобил:
    W124 купе 2.0/122к.с 1991г. Audi B4 1.9TDI

Публикувано 01 ноември 2009 - 21:24

Почитателите на Toyo и Yokohama могат да ги купят на струва ми се добра цена от тук.

ЦЪК ЦЪК

Лично аз смятам да обуя моята кола за лятото с гуми от някоя от тези двете марки.

Ще забележиш колко бързо се износват японките само на две лета и вече ще си почти без гуменки,истинските гуми са мишелен и бриджстоун,държат на пробег стабилни са и возят комфортно.Според мен в България да караме с японски гуми е па не сме и чак такива състезатели защото няма равен очастък по тия европеиски пътища.Сутрин тъкмо ще си стигнал на работа и гумата дори няма да е загряла ,така че ако не си спортяга няма да ти е от полза .Лично мнение :flagMB new:
  • 0
От ръждата и човешката завист няма спасение.....

#63 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 01 ноември 2009 - 23:33

Мишлен естествено
Като надуят некоя реклама и истерия по Дебика(помните ли), Фулда(помните ли), Матадор(помните ли),Корморан(помните ли), и ..... та на другият сезон, тия които са крещели по тех, си мълчат и се чудат как да се оправдават

Мишлен, Гудияр, Континентал, Пирелли, Дънлоп, Нокиян(зимни), ..... другите са евтини имитации с изкуствено вдигнати цени, та да тичат ...снобчетата по тях
(говорим за истински гуми, които си струват ...цената)
(немада се сърдите, но истинските гуми ...всичките ги знаят а за ....другите, трябва да им кажеш ка се казват - 3 пъти, дорде ги запомнят хората)

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#64 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:

Публикувано 05 ноември 2009 - 21:55

Всеки който е гласувал за Мишелина е абсолютен лаик на тема гуми... едно време бяха добри ..сега са ПЪЛНА СКРЪБ... не говоря на изуст или защото съм привърженик на дадена марка.. а защото гумите са ни семейния бизнес от 25 години и леко подразбираме. Та давайте смело и купувайте Мишелин за да карате марката .. ако пък искате да карате гума - Иокохама е правилния избор.
  • 0

#65 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 05 ноември 2009 - 22:34

ако пък искате да карате гума - Иокохама е правилния избор.

А за зимата?
  • 0

#66 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Мнения:
  • Град:Plovdiv

Публикувано 06 ноември 2009 - 15:47

А за зимата?

За зимата също Yokohama. С такива съм 3-та зима. Просто без никакви забележки. Макар, че като ги слагах оня ден, се засякохме с един пич с 300TD, та той препоръча гумите за Mercedes-a да са с праралелни канали на шарката, а не с асиметрични като Yokohama-та, което има известен смисъл....
  • 0
W124 200E M102 963 - Черния феникс

#67 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2009 - 19:31

За зимата също Yokohama. С такива съм 3-та зима. Просто без никакви забележки. Макар, че като ги слагах оня ден, се засякохме с един пич с 300TD, та той препоръча гумите за Mercedes-a да са с праралелни канали на шарката, а не с асиметрични като Yokohama-та, което има известен смисъл....

ами вище сега ... принципно мерцедесите са горе-долу проблемни заради леката задница и задното предаване... но и за това си има решения.

А доколкото това което ви е казал човека няма логика... защото това са 2 съвсем различни типа гуми... а-симетричните са си перфектни за зимата, но може да изпитвате известни проблеми при дълбок сняг... ако се катерите по планината и сте скиор човек ... тогава се взимат по-групи гуми от типа на тези с паралелните канали и по-големия грайфер. Те пък от своя страна са по-шумни и на хората каращи си само в града ще им се надуе главата малко или много.

Хубаво е преди да си взимате гума да се консултирате с някой които това му е работата ,а не с приятел на маса ... щото от там какви тъпизми излизат просто по цял ден слушам и се чуда и се мая ...

Но каквото и да правите не се меткайте на гуми от Метро или бриколаж ... щото евтиното в крайма сметка ще ви излезне скъпо по ред причини.
  • 0

#68 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 ноември 2009 - 15:18

Всеки който е гласувал за Мишелина е абсолютен лаик на тема гуми... едно време бяха добри ..сега са ПЪЛНА СКРЪБ... не говоря на изуст или защото съм привърженик на дадена марка.. а защото гумите са ни семейния бизнес от 25 години и леко подразбираме. Та давайте смело и купувайте Мишелин за да карате марката .. ако пък искате да карате гума - Иокохама е правилния избор.

Малко не мога да се съглася с теб,нито една японска гума не може да издържи на пробега на мишелин и на качеството.Лично мнение. От осем години съм гумаджия доста камиони и коли съм обул и виждам кое е гума и кое не е.Единственото нещо което забелязвам е че никои не си купува мишелин освен хората с повечко пари или са първо вграждане.Прост пример вчера с един клиент,много голям ффен на дънлоп идва и ми вика абе два чивта дънлоп фаст респонс истърках а двете ми мишелинки са на вече шест години а немога да ги изпиля,маи и другото лято ще ги търкалям. :icon_coolgrin: Моето виждане е че просто няма такава друга гума. :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

#69 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2009 - 16:54

Малко не мога да се съглася с теб,нито една японска гума не може да издържи на пробега на мишелин и на качеството.Лично мнение. От осем години съм гумаджия доста камиони и коли съм обул и виждам кое е гума и кое не е.Единственото нещо което забелязвам е че никои не си купува мишелин освен хората с повечко пари или са първо вграждане.Прост пример вчера с един клиент,много голям ффен на дънлоп идва и ми вика абе два чивта дънлоп фаст респонс истърках а двете ми мишелинки са на вече шест години а немога да ги изпиля,маи и другото лято ще ги търкалям. :icon_coolgrin: Моето виждане е че просто няма такава друга гума. :bigemo_harabe_net-110:

Колега неща да се заяждам... обаче какъв гумаджия си ти от 8 години , че даваш такива коментари... карал гуми на 6 години !!!!!! ТИ от всички хора НАЙ-ДОБРЕ трябва да знаеш, че гуми не се карат повече от 3 сезона защото се "изпичат" и спират да си губят грайфера... но за сметка на това губят всякакви качевства.. та този твоя клиент е потенциален убиец по улиците, защото ти гарантирам и след още 6 години гумите му пак ще са със същия грайфер и ще продължава да си ги кара докат съвсем не се напукат по страницата и скъсат теловете.... ако смяташ , че говоря глупости намери една жига и 80% е с някакви видинки на 15 години и те ще са със сумасити грайфер, защото пак повтарям каучука се "ИЗПИЧА" и втвърдява след 3 сезона макс и дотам ...гумата не остава по пътя ..не се търка... но и се хлъзга както си иска на мокро и студен път.
... но това много добре трябва да го знаеш в качевството си на вулканизатор... стига да не си от тия дето праскат тампони и фишеци и пращат хората да се трепат по пътищата ;)
  • 0

#70 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 ноември 2009 - 17:06

Ако говорим за сигорност аз това много добре го знам, но да ти кажа честно много ни е бедна държавицата.Голяма част от стажа ми е в поправка и ремонт на тежкотоварни гуми много хора карат с галубици по пътя.Наистина си прав че една гума с времето и се разказва играта ,исках да ти кажа че ако беше този мои клиент с някакви други гуми може би наистина вече да беше убил някои по пътя.Ако натовариш с много километри една гума от среден скоростен индекс за минимален интервал от време едвали някоя друга гума ще издържи на натоварването и на запазването на качествата си както е при мишелин.Такива са ми вижданията и това формолирам.Поздрави ;) Ако не съм прав нека някои го опровергае.
  • 0

#71 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 10 ноември 2009 - 19:50

Японски не съм карал и няма да карам.Мишелин съм карал нови,зимни и на 4х4 и мога да кажа че са безкомпромисни и в ровене,и в каране с голяма скорост и в дъжд и сняг.
  • 0

#72 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Публикувано 17 ноември 2009 - 21:13

Ще забележиш колко бързо се износват японките само на две лета и вече ще си почти без гуменки,истинските гуми са мишелен и бриджстоун,държат на пробег стабилни са и возят комфортно.Според мен в България да караме с японски гуми е па не сме и чак такива състезатели защото няма равен очастък по тия европеиски пътища.Сутрин тъкмо ще си стигнал на работа и гумата дори няма да е загряла ,така че ако не си спортяга няма да ти е от полза .Лично мнение :flagmbcb

Само да ти кажа, че Бриджстоун също са японски и се вграждат в повечето тойоти...
  • 0

#73 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 17 ноември 2009 - 22:46

Само да ти кажа, че Бриджстоун също са японски и се вграждат в повечето тойоти...

Аз не мисля че двете марки са еднакви йокохамата и бриджстоуна са доста различни гуми ако питаш мен.Не си ме разбрал правилно.Имах предвид Тайо,Йокохама и др. такива а Бриджстоуна е съвсем друго нещо.
  • 0

#74 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    MERCEDES BENZ 124 CE COUPE 122 HP.
    Green
    10. 1993

Публикувано 03 януари 2010 - 07:47

Привет колеги аз съм с мишелин алпин,нямам ядове но ве пак ще кажа че най-хубавата гума е новата гума(ако може и да е маркова)
още по-добре!
:4036:
  • 0
Публикувано изображение

#75 MBClubCare

MBClubCare

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes E200 SportLine

Публикувано 10 февруари 2010 - 09:00

Карал съм и двата вида гуми и мойте впечатления са следните, YOKOHAMA превъзхождат в гумите за по-изявените спортисти, докато MICHELIN са предназначени за по-масово ползване, от спортните им гуми не съм много очарован...
Аз съм за YOKAHAMA - не налагам мнението си на никой :icon_welldone:
  • 0
Да караш чиста кола, е като да спиш с чиста жена

http://sites.google....omecarwashsite/

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни