Jump to content

•  

Photo
- - - - -

MICHELIN или YOKOHAMA

• Please log in to reply
77 replies to this topic

Poll: MICHELIN или YOKOHAMA (150 member(s) have cast votes)

MICHELIN или YOKOHAMA

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#46 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:Pyce/Chicago
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Posted 17 March 2008 - 19:24

Сравнявай по каквото искаш.
Има летни, зимни, всесезонни, за по-малки скорости, за по-високи скорости, нископрофилни и т.н. Ако имаш пари, купи си Мишелин, ако търсиш всесезонни, държат 80 000 мили = 126 000 км, личен опит. Йокохама, са по-евтини, достатъчно здрави( за около 2 сезона или 40-45 000 мили = 64 000км), стабилни на сухо и тихи. За сняг имат също добри модели, но трябва да ги сменяш, разбира се ( летни, зимни).
Имайте предвид, взависимост от предназначението на гумата, е правена от различен компаунд (материала, на каучука), различна основа (плата на гумата) различен профил и дълбочина на протектора и т.н. Не може една гума да е добра, при всякакъв климат, пътни условия, скорост, натоварване на оста ( предно, задно предаване, седан, SUV, пикап, вен).
Понякога плащаш, по-вече за името (марката) отколкото за продукта: Мишелин, Сони, и т.н.
Успех в избора!
  • 0

#47 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:Pyce/Chicago
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Posted 17 March 2008 - 19:29

Това, също може да ти помогне в избора :icon_coolgrin:
  • 0

#48 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Posted 17 March 2008 - 21:01

Че Сони пък кой го дава за пример, поне тука което е на нашия пазар е посредствено. Хубавите неща са ПИОНЕР, ХАРМАН ЕНД КАРДЪН и прочие. Ааа относно МИШЛЕНИТЕ, може да са много издръжливи като пробег, и да са тихи и да са комфортни но според мене като цялостно поведение не са нещо особено. Като правих драг със 190-ка автомат, карах двама да ми сядат на задната седалка за да я пердаша, инак върти кат луда моята кола. Иии лесно мете със задницата по завоите, нито свирят мишлените нито нищо, и за да не каже някой че са ми стари гумите бързам да подчертая че мишленките имат дълбок протектор иии са на няма и три години! Като погледна и тестовете, мишлен винаги са на 4-5 то място чак. А по цена са на първо. Като гледам там ГУУДИЪР и ДЪНЛОП дават по-добри показатели! Според мене малко се преувеличават качествата на МИШЛЕНА, със сигурност е много добра гума но според мене не е най-добрата.
  • 0

#49 Gringo

Gringo

Чирак

• Потребители на форума
  • 212 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W124 300 D Turbo 4 matic
    Mercedes C124 E 200 с V8 M113

Posted 16 April 2008 - 07:39

35 % от световния пазар е притежание на Мишелин остатакът е на другите фирми нищо случайно няма.
  • 0

#50 nick chuck

nick chuck

Почетен член на МБКБ

• Почетни членове на МБКБ
  • 520 Posts:
  • Град:Преслав
  • Интереси:Спортни купета МБ

Posted 16 April 2008 - 11:32

Реално предни Michelin 205/50/17 T89, Задни Yokohama 225/45/17 Y шарка на купе 200Е.
Изключителна стабилност дори и в тези студени дни.
Задните са твърди и широки а предните поемат шибаните ни пътища.
  • 0
Един за всички, Всички за един!
Публикувано изображение

#51 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2,379 Posts:

User's Awards

27
10
8
4

Posted 15 June 2008 - 16:02

От тези 2 марки гласувам за Мишелин,но и Пирели са много добри а НАЙ-ДОБРИ ЗА МЕН СА TOYO... обаче не съм карал кола с тойо а бус и автобус и са :icon_coolgrin:

http://www.sologomme...gomme/gomme.asp

http://www.gommadiretto.it/

за тези които не знаят италиянски-

AUTOVETTURE-ЗА КОЛА

Misura Pneumatico-РАЗМЕРА КОЙТО ВИ ИНТЕРЕСУВА

Indice di Velocitа-ДО КАКВА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ ДА СА ГУМИТЕ

Tipologia-НОВИ ИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА(NUOVI-НОВИ)

Marca-МАРКА НА ГУМАТА

МОЖЕТЕ ДА СИ ПОРЪЧАТЕ ОН-ЛАЙН И ЦЕНИТЕ С МНОГО ПО-ДОБРИ ОТ БГ,А И ГУМИТЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО ОТ ТАЗИ И ПРЕДНАТА ГОДИНА(КОЙТО РАЗБИРА ЗНАЕ ЧЕ ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ)

п.с. има много по-добри и изгодни цени в други сайтове,но в бързината за тези 2 сайта се сетих.
  • 0

#52 DeyaN

DeyaN

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Posts:
  • Град:Сливен
  • Автомобил:
    Мерцедес W201 190E 2.3 16V 89-та год.

Posted 21 July 2008 - 13:28

здр бе ко да кажа... отзад mishelin pilot 205/50 15-ки отпред yokohama пак същият размер загреят ли се не мърда от пътя мечо... и от 2те съм доволен аз.. по 200 леа парчето се пак..
  • 0
Жена без цици и кола без кардан в къщи неща

#53 Dicksun

Dicksun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Posts:
  • Град:Русе
  • Интереси:Drifting
  • Автомобил:
    everyday car 124 230E '87 136hp
    drift car 190E '90 3.2 220hp 315NM
    ex 190 2.0 105hp
Garage View Garage

Posted 22 July 2008 - 13:06

Искам само да попитам колко човека са карали със Йокохама мерцовете си, че така ги плюете??И аз не вярвах в качествата на Йокохамите,но се уверих след като сложих Parada Spec-2 на предницата и сега колата спира на място, не бута предница и на дъжд спира еднакво добре (сериозно!) Карал съм и със Континентал Пирели Барум Дънлоп Ласса даже и Мишелин само че по-стар модел.От всички изброени няма такава гума като Парада-та.Сегашният ми Барум на мокро държи по-добре отколкото Мишелина.Не съдя по 1 критерии има много разлики като скоростни индекси, ДОТ, сух мокър загрял студен опесъчен разлигавен нов асфалт.Верно Мишелина е хубава гума, но скъпото не винаги означава най-хубаво.А руският Мишелин преди няколко години като беше масово бракуван и много хора като изпищяха с балонирали или пръснати гуми никой не го споменава. То това като лафа за БМВ-то "за БМВ или хубаво или нищо" :icon_coolgrin:
  • 0

signatureqps.jpg

#54 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Posted 15 September 2008 - 09:57

:icon_welldone: Ха здравейте! Днес 15.09.2008г/понеделник/ пък на всичкото отгоре и първи уч. ден ,дъждовен при това, в София сутринта имам чуството че и целия Китай е излезнал с колите си....ужа-а-ас.Нава-а-алица...Аз като пристрастен водач към марката Мерцедес,със скромни доходи съм се ориентирал към "Фулда",ама немско производство.За моята 124-220ТЕ НЕ МЕ устройва и НЕ съм доволен.Спазвам един важен принцип-за гуми и спирачки пари не пести,ако ти е мил живота /твоя и на другите/.Коригирам си мнението за Фулда ,в смисъл ,че не е добра гума,след като установих,че от ФУЛДА-България и МотоЕксперт са ме преметнали и качеството на гумите ФУЛДА е ужасно...и скандално лошо.... :madcroud: Лек път и безаварийно пожелавам на всички.. :flagMB new:
  • 0

#55 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Posted 16 September 2008 - 19:32

Аз карам W202 с YOKOHAMA.Купих я с летни-харесаха ми и си купих миналата зима и зимни YOKOHAMA.Ами доволен съм.И в дъжд и в сняг върви добре,не са шумни.Не знам летните на колко км. са,аз съм им навъртял 20000 и нямам никакви проблеми.Но моето мнение е,че MICHELIN е по -добра гума,но не си струва парите.Разликата в качеството не е голяма,а цената е твърде висока.
  • 0

#56 vanko

vanko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 292 Posts:
  • Град:Варна

Posted 16 September 2008 - 20:35

205 е малко широк размер за зимна гума на мечо, ако не е някой великан.
  • 0
Всеки нехарактерен шум в колата след време става характерен!
Публикувано изображение

#57 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 01 October 2008 - 21:57

Понеже и аз съм в гумената треска, а сезона на зимните гуми чука на вратата. Не съм карал с японски, нито с йокохама, нито с тойо, но:

Ситроенчето дойде фабрично обуто с Мешлени, не знам къде са правени. Ситроенчето е ксара и е купено чисто ново от автомотор през 99 година. 2006 година ситроенчето беше на 140 хиляди километра (да речем, че 1/4 от тия километри са навъртяни със зимни, остават едно 100 хил. километра) и на 7 години и продължаваше да се търкаля с оригиналните мишлени, с които майка ми се катери по бордюрите в София. Тия гуми са пукани от рапидки по няколко пъти и са лепени всяка поне по два пъти. И въпреки това колата се държи перфектно с тях.

И накрая, 2006 година в Италия спуках (направо се пръсна) предна дясна гума със 140 км/ч на магистралата. А ситроена е предно задвиждаве и спира с предните гуми! Както ви е известно, колата е жива и здрава, аз също - пострадали няма. Спрях си без дори да има поражения по джантата. Сега ситроенчо е с някакви шведски гуми поради финансови съображения. Но аз лично, въпреки, че не съм карал с японски, бих си купил мишлен отново.

Между другото, 99 година ксарата още се произвеждаше във Франция. Сега всичките се правят в Турция и нямам представа с какви гуми ги продават от автомотор.

А на опела имах едни симперит топгрип. Е първия сезон на тия гуми съм паркирал върху преспите наринати от снегорина без никакви проблеми. Карах 5 зими с тия гуми и още ги имам, ама вече зимата хич не държат. Но ако не караш по сняг, а по асфалт бяха ужасно шумни.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#58 220TE

220TE

Чирак

• Потребители на форума
  • 165 Posts:
  • Автомобил:
    Мercedes-Benz 124 Sportline / 220TE/ ,110KW , X.1992г.

Posted 27 October 2008 - 16:25

:allhail: :madcroud: :kill_myself: Мишелин или Йокохама да ,но гадната "Фулда " никога.Мене ме изпързаляха от ФУЛДА-България...тея мошенници от МотоЕксперт,лъжат мажат на хората не гуми ,а пипони и топки за ръгби продават. :madcroud: :soldier:
  • 0

#59 kamenski_84

kamenski_84

Чирак

• Потребители на форума
  • 146 Posts:
  • Град:с.Ветрино обл.Варна
  • Автомобил:
    W124 купе 2.0/122к.с 1991г. Audi B4 1.9TDI

Posted 10 May 2009 - 22:21

Значи болното място ми е това гумаджия съм не се хваля но много камиони и коли съм обул ако питаш мен слагаи мишлена и си караи рахат само гледаи да не е руско производство иначе какво да ти кажа че всички други производитили на всички други марки си плащат патента именно на мишелин маи стига.Значи под шапката на мишлен е BF goodrich, kleber,kormoran,uniroyal.По скъпа гума е но за мен мишлен и всички останали както е и с автомобилите е мерцедес и с мобилните апарати и т.н.Това е от мен избора е твои. :flagMB new:
  • 0
От ръждата и човешката завист няма спасение.....

#60 dani90

dani90

Чирак

• Потребители на форума
  • 218 Posts:

Posted 10 May 2009 - 23:41

Японското си е японско ... toyo , yokohama i nitto.Няма други гуми.
  • 0

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users